Szólalj fel az értelmetlen medve gyilkosságok miatt a Tátrában!

Bojkottálj minden olyan Települést, személyt, intézményt vagy szolgáltató egységet aki támogatja az állatok indokolatlan megölését!

A magas-tarta.info oldalon 2021.május 4-én jelent meg az a cikk, amely részletesen leírja, hogy miért kellett megölni egy anyamedvét a bocsával. Ez sajnos nem először történik meg a Tátrában.

A TANAP igazgatósága illetve a "bevetési csapat" arra a feltételezésre alapozva, hogy ha nem lövik ki, vagy nem altatják el őket, akkor nyilván előbb vagy utóbb problémát okoznak a turisták vagy a környéken lakók számára.http://www.magas-tatra.info/2021/05/a-termeszetvedok-elaltattak-egy.html?showComment=1620238095813#c2938678749294113707

"A nőstény így táplálkozik, és a kölyköket is megtanította arra, hogy így szerezzenek táplálékot. A kölykök hamar megszokták ezt, ezért a medvecsalád veszélyt jelentett az emberre, sűrűn megfordultak a tátrai települések belterületén, ezért döntöttek az elaltatásuk mellett” – indokolta az elaltatás okát a TANAP Igazgatóság igazgatója."

Felháborító, hogy ahelyett, hogy a tátrai menedékház, jelen esetben a Sziléziai-ház (Sliezsky dom) olyan szemetes konténert helyezett volna el a környezetében, ami medvebiztos, nem tett semmit. A Sziléziai-ház, nyílván tudott a medvék megjelenéséről, és a TANAP állásfoglalásáról, épp ezért fontos és nélkülözhetetlen a számonkérés feléjük és a TANAP felé is.

Kérlek Titeket, ha egyetértetek azzal, hogy NEM ÖLHET ember állatot, csak azért, mert feltételezésre alapozza döntését, és azért sem, mert nem megfelelően és körültekintően kezeli a szemetelés problémáját, írjátok alá ezt a petíciót!

Az ember felelőssége! - a szemetelés, a medvebiztos konténerek kihelyezése, a természet és az élővilág megóvása. Az ember fokozatosan kiszorítja ezen élőlényekeket saját otthonukból és életterükből, nem törődve a következményekkel. Hiszen az ember jelenléte nélkül nem is lenne szemét a Tátrában! Tegyünk ellene!2021_05_03_Két_medve_elaltatva_spis_korzar.jpeg

Az aláírással felhatalmazom Anita Berek petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.