Segédmotoros sebesség korlát szabályozása/módosítása

Üdvözletem Segéd motoros honfi társaim!

Jelenlegi kresz és jogszabály előírása szerint, a segéd motorosok maximum megengedett végsebessége 45km/h-t meg nem haladó.
Ezen sebesség városban még reális és elfogadható tényező.
De városon kívűl, hisz köztudott hogy városokat falvakat össze kötő mellék utakon is közlekedhetünk, ott a 45km/h már kevésnek bizonyúl. Mert egyrészt az ott haladó más fajta járműveket bosszantja a lassúságunk, erőszakosan előznek ezzel veszélyeztetve minket. Nincsenek türelemmel a kisebb sebességgel haladó járműves emberekre.
Emellett az országban több mint 70% az 50ccm eres de segéd motorként használt járművek képesek többel is menni gyárilag. Ezen embereket motorosokat a jog és törvény előszeretettel szereti megbüntetni előállítani és gátolni a közlekedésben.
Attól még hogy egy motor többel tud menni nem feltétlen jelenti azt hogy a soffőr erőszakos sem azt hogy szabály sértő vagy nem tartja be a kresz előírásait.
Egyszerűen  arról szól az egész, hogy az 50ccm es segédmotorként használt jármű kategóriából töröljék vagy módosítsák a városon kívűli biztonságosabb megengedett max sebesség korlátot legalább 65km/h ig, városban megmaradna a megengedett 45-50 ahogy és ahol a kresz előírja.

Ezért kell egy Segéd motoros társadalmi össze fogás és kérelmezés , egyben figyelem felhívás a jogalkotók felé, hogy tegyenek ők is egy lépést a biztonságosabb de körülményekre való tekintettel reálisabb megoldások felé. A túlzott lekorlátozás, csak baleset veszélyt és forgalomban való kockázatot eszközöl amivel a járművezetőket forgalomban közlekedőket veszélyeztetik és forgalomban való fentartást okoz.

Kérek mindenkit aki segéd motort vezet, és szerinte is ez megoldást nyújtana a  hatóságok és segédmotoros társadalom közötti feszültségre, ugyan úgy a velünk együtt közlekedő más tipusú járművezetőkkel szembeni megbékélésre és megértés segítésére, írja alá a Peticiót minél több ember, hogy az utána eljuthasson oda és ahhoz ahová való és aki ezt meghatározza szabályozza törvényileg jogilag.


Szlogen: Egy motoros fecske még nem csinál nyarat

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Wittmann Kornél, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Facebook