Petíció Dunai Mónika országgyűlési képviselő lemondása érdekében

2024. május 3-án Dunai Mónika, a Fidesz országgyűlési képviselője az alábbi törvény-módosítási javaslatot nyújtotta be: (1) A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 17. §-a a következő (2b) bekezdéssel egészül ki: „(2b) Nem terheli a (2) bekezdésben meghatározott jelzési vagy kezdeményezési kötelezettség az egyházi jogi személy és a vallási egyesület vallásos szertartást hivatásszerűen végző tagját az olyan információval kapcsolatban, amire a hivatásánál fogva titoktartási kötelezettsége áll fenn.”

A törvényjavaslat értelmében tehát egyházi személy, amennyiben az adott információt egyházi személyként szerezte, nem köteles jelezni az illetékes gyermekjóléti szolgáltatónál a tudomására jutott fizikai, szexuális, vagy lelki gyermek-bántalmazást, vagy a gyermek elhanyagolását, kínzását.  

Mi, a Talpra Magyarok Közösségének XVII.kerületi tagjai úgy véljük, hogy Dunai Mónika a fenti törvényjavaslat beterjesztésével méltatlanná vált arra, hogy a XVII.kerület országgyűlési képviselőjeként tovább képviselje a kerületünkben élő családokat és kifejezetten az itt élő gyermekeket.

Különösen elfogadhatatlan számunkra, hogy egy olyan időszakban nyújtotta be a törvénymódosítási javaslatát a képviselő asszony, amikor a kormánypárt és a helyi Fidesz több, súlyos gyermekbántalmazási ügyben érintett, illetve hozzájárult gyermekbántalmazók szabadon bocsátásához.

A petíció aláírójaként felszólítom Dunai Mónika képviselő asszonyt, hogy haladéktalanul mondjon le egyéni országgyűlési mandátumáról és távozzon a közéletből!


Talpra Magyarok 17 (https://www.facebook.com/groups/4574336132791654/)    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Aláírásommal elfogadom, hogy Talpra Magyarok 17 (https://www.facebook.com/groups/4574336132791654/) láthatja az általam ezen az űrlapon megadott összes információt.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.


Hozzájárulok ahhoz, hogy az ezen űrlapon megadott adatokat a következő célokból feldolgozzák:
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...