Nyissák újra a Fehérgyarmati Kórház Sürgősségi Osztályát!

2021. júniusa óta zárva vannak a Fehérgyarmati Kórház néhány éve felépített, korszerű eszközökkel felszerelt Sürgősségi Betegellátó Osztályának ajtajai. 

Azóta nem látnak el sürgősségi ellátásra szoruló beteget a fehérgyarmati intézményben, minden, a korábban a Fehérgyarmati Kórház Sürgősségi Osztályához tartozó pácienst Mátészalkára visznek a mentők.

Betegek beszámolója szerint a Mátészalkai Kórház Sürgősségi Osztálya kritikusan leterhelt, az ellátásra sok esetben órákat kell várni, az ágyak tele vannak, van akinek a folyosón ülve kellett megvárnia, hogy az infúziója lecsepegjen. Ezek a beszámolók nem meglepőek, hiszen a mátészalkai SBO-nak 3 járás közel 118 ezer emberét kell, hogy ellássa. 

Nagyon sok, a Fehérgyarmati Járáshoz tartozó településen lakó beteg keresett már meg minket azzal kapcsolatban, hogy sok esetben autó, busz és vonat hiányában nem tudtak a Mátészalkai Kórházba eljutni. (Mentőre nem volt szükség.) Ezek a megkeresések nem újak számunkra, ugyanis nagyon sok autó nélküli, hátrányos helyzetben lévő család él a Fehérgyarmati Járásban, akiknek a Fehérgyarmati Kórházba való bejutás is sok esetben körülményes, nemhogy még Mátészalkára.

A petíció aláírói a fent leírt körülmények miatt kérik Dr. Takács Péter egészségügyi államtitkár és Dr. Szűcs Attila a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház főigazgatójának közreműködését a Fehérgyarmati Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának mihamarabbi megnyitása érdekében.

NEM VAGYUNK MÁSODRENDŰ ÁLLAMPOLGÁROK! UGYANAZT AZ ELLÁTÁST ÉRDEMELJÜK MEG MI IS, MINT A NYÍREGYHÁZIAK VAGY A MÁTÉSZALKAIAK! A LAKÓHELYÜNKHÖZ LEGKÖZELEBB!