Nem kérünk Erzsébet utalványt készpénz helyett!!!

Tisztelt Navracsics Tibor miniszterelnök helyettes úr!

A Magyar Szegénységellenes Hálózat 18 civil szervezet aláírásával, tiltakozó petíciót adott át pénteken az Akadémia utca 3 sz épület aulájában Schmidt Ágota miniszteri kabinetfőnök kezébe.

Önök azt tervezik, hogy a családi pótlék, a lakásfenntartási támogatás, a rendszeres szociális segély és az átmeneti segély is utalványban érkezne.

Gondoljon bele miniszterelnök helyettes úr! Ön kártyás mérőórás hiszen segélyből él, és ül az ügyfélszolgálati irodán, ahol  villanyt (áramot) szeretne venni. Csak bankkártyával fizethet vagy előtte a postán csekken befizeti és megvásárolja a felhasználandó áramot. Ül és kezében csak és kizárólag Erzsébet utalvány van. Kap-e áramot? Sétál a piacon vásárolna tojást, burgonyát répát, de csak Erzsébet utalványa van. Menne a MÁV, Volán, BKV jegypénztárhoz a gyermekének vásárolni havi diákbérletet, de csak Erzsébet utalványa van! Tisztálkodási szerek, színes ceruza ás torna cipő stb...

Sorolhatnék számtalan élethelyzetet, de ahol a készpénz az úr ott bizony készpénz kell még ha segélyből kénytelen élni egy család. Ki fog alakulni a másodlagos fekete kereskedelem ahhoz hogy az utalvány készpénzzé váljon. Persze nem árában hanem névérték alatt.

Ki fog jól járni? Nem a segélyből élő, hanem az uzsorás.

Ki lesz szenvedő alany? A segélyből élő család.

Kérem fontolják meg ezt a lépést ezt a készpénz helyett utalványt. Erzsébet üdülési csekk felhasználásakor is szükséges bizonyos önrész a felhasználó felnőtt és gyermek Erzsébet utalvány+ Forint tudja csak az üdülési csekket felhasználni.

Én már láttam amint valaki 1 kiflit és 1 doboz cigarettát vesz étkezési utalvánnyal fizetve.

Üdvözlettel

Arany Liliom Alapítvány elnöke