Ne legyen betonkeverő üzem Solymáron, lakott terület tőszomszédságában!

Egy véletlennek köszönhetjük, mi solymári lakosok, hogy kiderült, a volt téglagyár területén - amit nem mellesleg környezetvédelmi és egészségkárosító hatása miatt zártak be még a '90-es években- betonkeverő üzemet akarnak létesíteni, így a létesítést ellenző észrevételeinket nem volt módunk eljuttatni az Önkormányzat illetékeseihez.

Miért probléma, ha létesül az üzem?

• a legközelebbi lakott terület 317-320 méterre (!!) található a megépülő üzemtől: sok kisgyerekes család, fiatalok, idősek laknak itt, akiket meg sem kérdeztek minderről
  • az üzem konkrétan a solymári vár alatt, annak tőszomszédságában épülne
  • a Pilisi Parkerdő párszáz méterre fekszik innen, a Paprikás patak a terület mentén található
  • a kiadott határozat alapján, amit az Érdi Járási Hivatal adott ki, a cég évi szinten 50.000 m3 betont kíván előállítani. Ez napi szinten akár 55 kamion (!!) szállítmányozást jelent
  • ebből kifolyólag jelentősen megnövekszik a teherforgalom a 10-es úton
  • megnövekszik a légszennyezés, nem csak a rákkeltő cementpor, hanem a felvert kavics, por, homok, ill. a teherkocsik káros gázkibocsájtása miatt is
  • a folyamatos zajterhelés, amit az üzem és a forgalom jelentenek a lakók számára
  • A több tonnás gépkocsikkal szállított kevert beton, valamint a gyártás alapanyagait (cement, homok, sóder) idejuttató nehéz járművek, teljesen tönkreteszik a normál forgalom megpróbáltatásait sem bíró, egy két évente felbontott, hetekig egy sávon járható bekötő utat a 10-es felé. De a település útjait is tönkreteszi az üzem, mert betont Hidegkút felé is szállítanak, alapanyag onnan is érkezhet. Tisztázatlan, hogy a gyártás, szállítás "mellékterméke", a híg beton (zagy) hol szennyezi a környezetet.

Kérünk mindenkit, hogy aláírásával támogassa kezdeményezésünket: arra kérjük az illetékeseket, hogy ne engedélyezzék, hogy betonkeverő üzemet építsenek Solymáron!

Minden aláírást és megosztást köszönünk!

Az aláírással felhatalmazom Kanozsay Katalin petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.