Mentsük meg a Csarna-völgyet!!!

Alig három éve, hogy a WWF kampányt indított hazánk egyik ritka őserdejének a megmentése érdekében, melyet kisvasút beruházás fenyegetett:

https://www.peticiok.com/a_bukk_es_a_borzsony_termeszeti_ertekeinek_megovasaert

Az elmúlt három évben a Csarna- völgy ügye a feledés homályába veszett. A nagyvilágban zajló események elvonták a természetvédelemről a figyelmet, melyet kihasználva leporolták a Börzsöny kisvasútjainak ügyét.

Információim szerint, melyről már a WWF is tud, három új kisvasút beruházás indul egy éven belül:

A kemencei kisvasút Csarna-völgyi szakasza, a királyréti kisvasút szén patak völgyi szakasza és a katalinpusztai hangya vasút gyadai réti szakasza.

Mindhárom terület fokozottan védett. Olyan ritka korábban hazánkban őshonos állatok jelentek meg újra az érintett területeken, mint a hiúz egyik alfaja a sorbet, az eurázsiai nyumíl és a sündörgő. 

A Kisvasutak Baráti Köre az Ipolyerdővel közösen egy 500 milliós megrendelést adott vasúti beruházásokhoz szükséges építőanyagokra. A Börzsönyben jelenleg, két kisvasút felújítása zajlik, melyeknek átadása 2021 májusában várható, így ez a megrendelés nem a felújítás részét képezi. 

Támogassák aláírásukkal, hogy a Börzsöny területén ne létesítsenek több kisvasúttat és az érintett területek kapjanak nemzetközi védelmet, melyek területén legyen örökre megtiltva minden nemű emberi beruházás.Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Kósza- Cipasz Eszter, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...