Le Az ACTA-val

Pár napja Magyarország is aláírta azt a Hamisítás Elleni Kereskedelmi Megállapodást (ACTA), amelyet 39 ország nemzetközi korporációinak képviselői — a nyilvánosság elől teljesen elzárva — írtak az elmúlt években, többek közt az internet teljes felügyeletének szándékával.

(A most következő sorok kiemelt információkat tartalmaznak az alább linkelt cikkből;
ezen http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ&hd=1
a linken pedig magyar felirattal nézhetsz egy rövid videót az ACTA legfontosabb részleteiről!)

Magyarország állami illetékesei pár napja, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület internetes oldalán, egy szűk nyilatkozatban jelentették be: hazánk is csatlakozik az egyezményhez.
http://www.hamisitasellen.hu/hu/hirek/2012/magyarorszag-alairja-a-hamisitas-elleni-kereskedelmi-megallapodast

Nem sokkal ez után az Európai Parlamentnek az ACTA ügyében illetékes jelentéstevője, a francia Kader Arif lemondott feladatáról, mert mint mondta: „ennek a megállapodásnak súlyos következményei lesznek a polgáraink mindennapjaira, mégis, minden úgy zajlik, hogy az Európai Parlamentnek semmi beleszólása — nem veszek részt ebben a színjátékban".
http://kalozpart.org/2012/02/02/kader-arif-acta/

Az ACTA — miután érvénybe lép — büntetőjogi felelősséget hárít a csatlakozó országok (tehát egyúttal Magyarország) internetszolgáltatóira a jogvédett tartalmak közvetítéséért, amivel csak a kisebb baj lesz, hogy azonnal magával rántja majd a jelenlegi leglátogatottabb honlapjainkat — pl.: YouTube, Piratebay, Wikipédia és a többi —, de a szolgáltatókat egyben ügyfelei internetforgalmának TELJES FELÜGYELETÉRE is kényszeríti!

Igen, ez azt jelenti, hogy nézik majd, milyen oldalakat látogatsz, ellenőrzik fel- és letöltött fájljaid tartalmát, elolvassák még a chatelésed és az üzeneteidet is! Mert ha nem teszik ezt, és valamelyik internetszolgáltatónál ezáltal illegális tevékenységet tapasztalnak majd a hatóságok, az ACTA az internetszolgáltató szigorú megbüntetésére utasítja majd őket. Egyértelmű tehát, hogy nem lesz olyan szolgáltató, aki ezt minden erejével ne akarná majd elkerülni.

Meg KELL állítani ezt az őrültséget, amíg még lehetséges, amíg még össze tudunk fogni az interneten keresztül!

MONDJ N.E.M.-ET A SZABAD INTERNET FELSZÁMOLÁSÁRA!

MONDJ N.E.M.-ET AZ A.C.T.A.-RA!
A tüntetésről részletek hamarosan! Addig is SZÓLJATOK MINDENKINEK!

Az ACTA-ról:
http://www.nol.hu/kulfold/titkos_megallapodas_az_internetrol

Tüntetések Európa-szerte!
http://www.ibtimes.com/articles/288930/20120127/acta-protest-rally-world.htm

Facebook-esemény:
https://www.facebook.com/events/171544026282055/

Tüntetéstérkép:
http://g.co/maps/dm6pt

Hazánkban illetékes intézmény:
http://www.hamisitasellen.hu/hu/elerhetosegek

Magyarországi FB-oldal:
http://www.facebook.com/ACTA.NEM

 

Több:

A most következő rovat minden rendszeresen internet használó társamra lehetséges hogy hatással lesz.

A megállapodás az internet cenzúrázásáról, továbbá a szellemi tulajdon (Ezek között a számítógépes szoftverek amikért csak pénzért lehet hozzájutni normál esetben.)

Az internet korában elfogadhatatlannak tartom, de gondolom ti is így vagytok vele hogy a magyar közvélemény, a magyar társadalom megkérdezése, felvilágosítása nélkül Magyarország egy olyan szerződéshez csatlakozzon, amely lehetővé teszi az internet olyanfajta korlátozását, melyhez hasonló csak a diktatórikus államokban tapasztalható, és ahol a kormányok félnek az internet nyújtotta szabad információáramlástól.

A megállapodás alapja hogy vissza kell szorítani az internetes kalózkodást.

Ez az ACTA nevű testület ahova országunk csatlakozott, teljesen ellenőrizhetetlen működésű testület
ezért nagy az esély rá hogy az ACTA önkényesen fogja a döntéseit meghozni az aláíró országok közt.
Tehát országunk internetes közössége teljesen ki lesz szolgáltatva az ACTA-nak.

A jobbik nagy mértékben ellenzi az ACTA-hoz való csatlakozást továbbá felszólította a magyar kormányt arra hogy vonja vissza csatlakozási szándékát az ACTA-hoz. Megemlítették hogy a csatlakozás az emberek személyiségi jogait fogja sérteni. Továbbá azt kérte hogy erről szavazásban kérdezze meg a Magyar lakosságot mint ahogy azt korábban Lengyelország tette.

Az ACTA-hoz csatlakozás ellen szól szintén az is hogy az Európai Parlament ACTA ügyében illetékes jelentéstevő, Kader Arif lemondott feladatáról, mivel a megállapodás támogatását elfogadhatatlannak tartottaSzavait idézve: „Ennek a megállapodásnak súlyos következményei lehetnek a polgáraink mindennapjaira, mégis, minden úgy zajlik, hogy az Európai Parlamentnek semmi beleszólása. ... Nem veszek részt ebben a színjátékban.”

Továbbá szeretnék nagy vonalakban leszeretnék írni még egy eltitkolt megállapodást amit kormányunk nemrég írt alá evvel még szólás szabadságunk is veszélybe kerülhet.

A rovat címéből sem számíthatunk sok jóra. A cím: "Rögzítik hívásainkat"

Március 15-től a számítógépen folytatott levelezéseinket, a világhálón való barangolásainkat is fel fogják "írni" és ezt tárolni fogják vélhetően bűnmegelőzésképpen, de itt is lehetnek a kormány részéről kiskapuk...

Továbbá minden mobil, és vezetékes telefon szolgáltató köteles lesz eltárolni fél évig ügyfeleinek (tehát nekünk) az összes hívását, a beszélgetés időtartamát, az előfizető címét, valamint üzeneteit (SMS, MMS, E-mail stb...),továbbá azt hogy kinek címeztük ezt a tartalmat.

Az egészben az a legszomorúbb hogy a 2008/298-as törvény szerint a fennt rögzített adatokat a telefontársaságok és internetszolgáltatók kötelesek az ügyészek rendelkezésére bocsájtani.
Sürgős esetben bírói jóváhagyás nélkül is. Ezt uniós kötelezettségből írta alá a kormány szintén
a lakosság beleegyezése nélkül.

 

http://kepfeltoltes.hu/120211/kormrendelet_www.kepfeltoltes.hu_.jpg