Gyalogos-kerékpáros belvárosi övezetet Egerbe!

 

PETÍCIÓ

 

Egerben elkezdődtek a belvárosi felújítási munkák. Egyik programelemként elkezdődtek a patakmeder átalakításai is, hogy a kerékpárút elkerülhesse a Dobó teret és a patakmederben kanyaroghasson.A rendelkezéseinkre álló információk alapján:

 

kérjük Eger város vezetését, hogy álljon le az építkezéssel és utolsó órában gondolja át a kerékpárút megépítését!

 

Ezzel a kezdeményezésével azt szeretnénk jelezni, hogy sokkal olcsóbb megoldás is létezik, nem kell feleslegesen kidobni az ablakon százmilliót meghaladó összegeket, amikor létezik jó és máshol elfogadott megoldás -  a gyalogos-kerékpáros belvárosi övezet kialakítás. Rossz ötletnek tartjuk ezt a kerékpárút szakaszt, mert többet fog ártani, mint használni sajnos. Pénzügyi, közlekedési, környezet-, és természetvédelmi szempontokból egyértelműen negatív kilátásai vannak az ötletnek és a megvalósításnak, és sokáig fogja nyögni ezt a terhet a város.

Az Eger-patakért, a gyalogosokért és a kerékpárosokért!

Az értelmes együttélésért!

 

LMP Heves Megyei Szervezete

............................................................................................................................................................................................

 

Ha úgy gondolod, hogy egyetértesz a fentiekkel, úgy gondolod, hogy az Eger-patak egy zöld színfolt a város közepén, és nem kellene felszámolni, ha úgy gondolod, hogy szólni szeretnél az érdekében, ha jelezni szeretnéd, hogy rossz az ötlet, akkor kérünk, hogy csatlakozz és írd alá a petíciót. Helyi társadalmi szervezetek csatlakozását is várjuk!

 

Az MR' Kossuth Rádió Oxigén c. műsora is foglalkozott a témával. Az alábbi linken meghallgatható a műsornak az a része, amely az Eger-patakkal foglalkozott:


https://soundcloud.com/torosziget/mr1-oxigen-eger-patak-bringaut

 

 

Ha drágának találod az Eger patak medrébe levezető kerékpáruat, mert százmilliók helyett kisebb összegből is megoldható szerinted a belvárosi kerékpáros közlekedés - írd alá!

Ha a kerékpárúton, lent a patakmederben és fent a Dobó téren ígyis-úgyis kerülgetni kell a gyalogosokat és ezért értelmetlennek, pénzkidobásnak tartod a beruházást - írd alá!

Ha balesetveszélyesnek találod a kerékpárutat - írd alá!

Ha úgy gondolod, hogy használhatatlan lesz a kerékpárút mert sokszor elárasztja az árvíz - írd alá!

Ha a Dobó térre akarsz kerekezni - írd alá!

Ha szerinted sérül a beruházás miatt az Eger-patak élővilága - írd alá!

Ha szerinted elég, ha a Belvárosban kijelölésre kerül egy kerékpáros-gyalogos övezet - írd alá!

Ha úgy látod, hogy a kerékpárút növeli annak veszélyét, hogy a patak kiönt - írd alá!http://verdastelo.taviroda.com/hirek/eosetany/eger_eszperanto_setany11.png

http://www.tveger.hu/kepek/galeriak/Kerekpar%20ut%20kialakitasa%20az%20Eger-patak%20menten121010/IMG_6231.JPG

 

http://www.egrinapok.hu/wp-content/uploads/2013/01/kerekparut.jpg

http://m.blog.hu/lm/lmpeger/image/2012/ep.jpg

http://m.cdn.blog.hu/lm/lmpeger/image/2013/ker%C3%A9kp%C3%A1r%C3%BAt11.jpg