A Magyar Külügyminisztériumhoz a palesztin államiság kérdésében

Quoted post

Árpádházi Pogány

#5 Miről is beszélümk?

2011-10-18 01:26

A petíció nagyon helyesen leszögezi, hogy a zsidó nép honfoglalással szerezte meg hazáját. Amit egy kicsit hiányolok - nemcsak itt, mindenhol - az annak a ténynek a megemlítése, melyet történészek, régészek tudnak, de az átlagember nem, hogy nem a "palesztinoktól" foglalták el a földet, hanem kanaáni népektől, ahogy ez is volt a mai földrajzi Izrael eredeti neve: K'naan földje. Ezek a népeket az izraeli honfoglalás idején - más, hasonló, haláltáncukat járó birodalmakhoz hasonlóan - az általánossá vált homoszexualitás, emberáldozatok - azon belül is gyermekáldozatok! - tömeges bemutatása, valamint a mágia változatos formáiban való elmerülés jellemezte. A kanaáni népek embertelensége a körülöttük lakók előtt is ismert és undor tárgya volt. Ekkor föltűnt a színen egy hozzájuk képest kis létszámú, primitív, nomád állattenyésztő, de rendkívül fegyelmezett, teokratikus társadalmú, identitásában erős katonanemzet, akik egy ősapától, Izraeltől eredeztették magukat, és gyors ütemben kiirtották a kananániakat. Fontos megemlíteni, hogy a körüllakókal - Edommal, Moábbal, Ammonnal, a szírekkel - nem kezdeményeztek háborút.

Még fontosabb azonban, hogy a kananáni népek hámita népek voltak, azaz genetikailag lényegében afrikaiak. Azok az arabok viszont, akik a zsidók évszázadokkal később, rómaiak által történt száműzetése UTÁN, legnagyobbrészt pedig a brit mandátum idején, a 20. sz. elején, éppen a nagyarányú zsidó hazavándorlás teremtette munkalehetőségek miatt telepedtek le a britek által elővigyázatosan "Palestine"-nak nevezett helyre, a volt és leendő Izrael területére, sémi eredetűek, a zsidók relatíve közeli rokonai. (Ami elválasztja őket, az a Mohamed által karddal rájuk kényszerített vallás, az iszlám.)

Az már csak hab a tortán, hogy az akkorra eltűnt filiszteusok, akik után még a rómaiak átnevezték Júdeát, a volt dávidi és salamoni birodalom, Izrael DNY-i részét, korábban Júdeától nyugatra, pontosan a jelenlegi Gázai-övezet területén laktak, és genetikailag megint semmi közük nem volt a jelenlegi ún. "palesztinokhoz", ugyanis görög eredetűek voltak, akik hajón érkeztek Krétáról. Érdekesség, hogy palesztinoknak évtizedeken keresztül konzekvensen a Palestine-ba (K'naanba/Izrael földjére) hazatelepült zsidókat nevezték mind helyben, mind külföldön, a 19.és 20. sz-ban.

"Palesztina", mint a "palesztin nép" őshazája sosem létezett. Sajnos, "palesztin nép" se. Izrael területén élő arabok vannak, ők izraeli arabok, illetve a környező muszlim rezsimek háborús propaganda által hazátlanná tett, majd cserbenhagyott és évtizedeken át szándékosan menekülttáborokban tartott áldozatainak a nemzetközi közösség euró- és dollármilliárdjai által felszaporított utódai, akiket bölcsődés koruktól öngyilkos merénylőknek képez ki a Hamász. Ők szeretnének önálló palesztin államot.

Válaszok

László Gombos
A petíció szerzője

#6 Re: Miről is beszélümk?

2011-10-18 09:07:31

#5: Árpádházi Pogány - Miről is beszélümk?

Köszönjük a petíció történelmi tényekkel való kiegészítését! A honfoglalás körülményeit nem volt módom részletezni, tekintettel a petíció méretkorlátaira, de teljes mértékben egyetértek a hozzászólással. Hozzátenném, hogy a "honfoglalás" szó általánosan elfogadott értelmezésében benne van, hogy azt általában nem vitatják el egy néptől, véleményem szerint a Római Birodalom is jogtalanul tette ezt a zsidósággal szemben, mikor azok többször is fellázadtak az elnyomásukkal szemben az I.-II. században.


Vendég

#272

2011-10-31 23:18:09

#5: Árpádházi Pogány - Miről is beszélümk?

A történelem magától születik. nem lehet legyártani a saját szánk íze szerint, Ez " honfoglalás" pedig egy kicsit megkésett nem?


Vendég

#343 Re: Miről is beszélümk?

2012-06-22 15:00:39

#5: Árpádházi Pogány - Miről is beszélümk?

Amit egy kicsit hiányolok - nemcsak itt, mindenhol - az annak a ténynek a megemlítése, melyet történészek, régészek tudnak, de az átlagember nem, hogy a zsidók a káánaitákat cherem (héberül: חרם, ḥērem) alá vetették, ami azt jelentette, hogy mindenkit, csecsemőket, gyerekeket, aggokat, stb. maradéktalanul kiírtottak és mindent (kivéve az arany, ezüst és vastárgyakat) elpusztítottak. Ezt a bestiális népírtást "Isten parancsával" , ill. az ebben a hozzászólásban is illusztrált mindenféle démonizáló rágalmakkal próbálták menteni. A valós oka természetesen az elfoglalt föld  bebiztosítása volt.

Az efféle népírtáshoz képest a nagyon sokat reklámozott Holokauszt egy meglehetősen laza dolog volt, hiszen elég sok zsidó megmenekült a náciktól (pl. pénz fizetése fejében)

Bizonyos zsidó nácik (pl.  ilyen volt Hanan Porat rabbi, a Knesset tagja) a mai palesztinokat is káánaitáknak tartják és hasonlóan cherem-re ítélnék őket, hogy modern kori földrablásukat is bebiztosítsák, a Bibliában leírtakhoz hasonlóan.

Gyuri49

#360 Re: Miről is beszélümk?

2013-04-05 18:32:20

#5: Árpádházi Pogány - Miről is beszélümk?

Kedves Árpádházi Pogány!

Zseniális amit írtál, aminek a legfontosabb részeit magam is ismerem! Annyit tennék hozzá, amiről a derék "zsidóbarátok" igyekeznek megfeledkezni, vagy nem is tudnak róla, hogy Izrael állam újkori megalakulása előtt (Palesztina) az a terület angol gyarmat volt és a gyarmatosítókat a zsidók üldözték el, ők szabadították fel Palesztinát! Ehhez az araboknak semmi köze nem volt, sőt, inkább a vezetőik kihasználták az angolok támogatását. Ha ezt a tényt vesszük figyelembe és azt, hogy a zsidók nélkül még ma is angol gyarmat lenne az a terület, akkor milyen alapon követelnek az arabok (palesztinok") ott önálló államot maguknak, milyen alapon akarja a hamasz nevű terrorszervezet elüldözni a zsidókat? Az egy más kérdés, hogy az ENSZ határozatában az szerepelt, hogy alakuljon meg egy arab és egy zsidó állam, de ahogy te is leírtad: az bizony (arab) nem alakult meg, mert a fő- és kisebb muftiknak ez nem állt érdekében, nekik a saját népük elnyomása, rabszolgaságban tartása volt az érdeke!