A Magyar Külügyminisztériumhoz a palesztin államiság kérdésében

 

Alulírottak ezen petícióval tiltakozunk az ellen, hogy a Magyar Kormány a Palesztin állam megalakulását akár burkoltan, akár nyíltan támogassa.

Szeretnénk, ha ezúttal Magyarország a soron következő világméretű konfliktusban a helyes oldalon pozícionálná magát, nem a vesztes oldalon, ahogy az az elmúlt évszázadban háromszor is megtörtént. Most, a Palesztin Hatóság által indított ENSZ kérelem elutasításával, valamint ezirányú helyes külügyi állásfoglalásokkal Magyarország sokat javíthat a nemzetközi megítélésén, amellett, hogy nem sodródik bele egy olyan Izrael-ellenes koalícióba, melynek vezetői nyíltan népirtásra törekszenek.

 

Szeretnénk ugyanis, ha Magyarország nem támogatná egy olyan állam létrejöttét, mely nem ismeri el szomszédját, és az esetleges megalakulását, elismerését is arra használná, hogy elpusztítsa azokat, akiktől eddig is nagyon komoly támogatást kapott. Ugyanis a PFSZ és Hamasz célja továbbra is Izrael zsidótlanítása, ahogy arról mindkét szervezet képviselői a közelmúltban nyilatkoztak, valamint amely tétel alapokmányukban és zászlójukon is szerepel.

 

Véleményünk szerint Magyarországnak érdeke a Közel-Keleten egy erős Izrael jelenléte, mely a nyugati demokrácia egy előretolt helyőrsége, távol tartja tőlünk a konfliktusokat, és megakadályozza azok világméretűvé eszkalálódását. Magyarországnak nem érdeke Izrael gyengítése, cserbenhagyása ebben a harcában. Elvesztésével az iszlám hódítás ma sem titkolt következő célpontjai európai országok, városok lennének, hiszen többször is hadat üzentek a Nyugatnak, még ha ezt Európa nem is veszi figyelembe.

Elutasítjuk az "arab tavasz" országaiban, és más muzulmán országokban (pl. Irán, Irak, Szaúd-Arábia, Pakisztán, Libanon), valamint a Palesztin Hatóság felügyelete alatt levő területeken, a "demokrácia" jegyében megerősödött zsidó- és keresztényüldözéseket, és szeretnénk, ha Magyarország Külügyminisztériuma kifejezné nemtetszését ezekkel szemben.

Úgy gondoljuk, hogy a zsidóságnak joga van ősei földjén lakni, ahol i.e. XV. évszázadban telepedtek le a honfoglalásuk során, és ahonnan i.sz. I-II. században a Római Birodalom telepítette ki őket erőszakkal. Nem az ő döntésük volt, hogy az utóbbi 35 évszázadot nem teljes mértékben a saját földjükön töltötték, de a mi döntésünktől is függ, hogy most megtarthatják-e lakóhelyüket.

 

Kifejezzük, hogy Kelet-Jeruzsálem ősi zsidó város, melyet i.e. 1000 körül Dávid király foglalt el és tett Izrael fővárosává. Aggódunk ennek palesztin kézre juttatásáért, akik a számukra átadott területeken (pl. Hebron, Betlehem, Jerikó, Gáza, Templomhegy) mindent megtesznek, hogy a zsidóság ókori ott lakozásának történelmi bizonyítékait megsemmisítsék, továbbá a keresztények számára is csak papíron biztosítják a vallásszabadságot. Az izraeli fennhatóság alatt álló területeken azonban lehetőség van a vallás szabad gyakorlására, beleértve az iszlámot is.

 

Végezetül kérjük, hogy Magyarország ne asszisztáljon a zsidóság újabb háborúba sodrásához (egy háborúra készülő Palesztin állam támogatásával), esetleges tragédiájához, hiszen ez hosszú időre elszigetelné országunkat a nemzetközi közösség előtt, ahogy a világháborúban való hibás részvétel után is történt. Úgy gondoljuk, hogy Magyarország csak úgy nyerheti el az utókor tiszteletét, ha erkölcsi tartással a helyes utat követi, és kiáll a Közel-Keleten egyedüliként működő, másokat (arabokat is) tisztelő demokrácia, Izrael mellett, és gátakat állít egy harmadik világháború kirobbanása elé.

 

2011. október 16.


Gombos László és barátai, magyar állampolgárok    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével