A Magyar Külügyminisztériumhoz a palesztin államiság kérdésében


Vendég

/ #343 Re: Miről is beszélümk?

2012-06-22 15:00

#5: Árpádházi Pogány - Miről is beszélümk?

Amit egy kicsit hiányolok - nemcsak itt, mindenhol - az annak a ténynek a megemlítése, melyet történészek, régészek tudnak, de az átlagember nem, hogy a zsidók a káánaitákat cherem (héberül: חרם, ḥērem) alá vetették, ami azt jelentette, hogy mindenkit, csecsemőket, gyerekeket, aggokat, stb. maradéktalanul kiírtottak és mindent (kivéve az arany, ezüst és vastárgyakat) elpusztítottak. Ezt a bestiális népírtást "Isten parancsával" , ill. az ebben a hozzászólásban is illusztrált mindenféle démonizáló rágalmakkal próbálták menteni. A valós oka természetesen az elfoglalt föld  bebiztosítása volt.

Az efféle népírtáshoz képest a nagyon sokat reklámozott Holokauszt egy meglehetősen laza dolog volt, hiszen elég sok zsidó megmenekült a náciktól (pl. pénz fizetése fejében)

Bizonyos zsidó nácik (pl.  ilyen volt Hanan Porat rabbi, a Knesset tagja) a mai palesztinokat is káánaitáknak tartják és hasonlóan cherem-re ítélnék őket, hogy modern kori földrablásukat is bebiztosítsák, a Bibliában leírtakhoz hasonlóan.