A Magyar Külügyminisztériumhoz a palesztin államiság kérdésében


Vendég

#251

2011-10-26 09:37

kerjuk,hogy magyarorszag ne tamogasa a Palasztin allam megalakulasat .

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2011-10-26 11:55


Efraim Fischer

#253 Re: Re: Re: Re: Re:

2011-10-26 16:42

#248: Németh László - Re: Re: Re: Re:

Kedves Laszlo,

Ertelmes dolgokra csak ertelmesen lehet reagalni...

Ez valoban egy globalis problema, amit nem mi vagyunk hivatottak megoldani.

Engem legfokeppen az zavar, hogy nagyon sok nem ertelmes hozzaszolast olvasni a ezen a vitalapon. Szerintem egy mondatba nem lehet belesuriteni a velemenyunket!

Ez a peticio viszont problemas abbol a szempontbol, hogy nem helyes uton kozeliti meg a celt amit kituzott maga ele.

Vegre el kellene fogadnia mindenkinek, hogy Izrael ugyan zsido allam, de vannak nem zsido lakosai is, tehat nem csak a zsidosagrol van szo!

Aki izraeli az nem biztos, hogy zsido is es aki zsido az nem biztos, hogy izraeli is...

Sajnos sokan nincsenek evvel tisztaban es ebbol adodik a felreertes legtobbszor.

Nem a zsidosag vedelme miatt kell tamogatni Izraelt, hanem azert, mert Izrael egy mukodo, letezo allam aminek joga van megvedenie magat a kulso fenyegetesektol ugy, mint a tobbieknek. Az, hogy Izrael egy zsido allam az masodlagos dolog szamunkra.

Higyjek el nekem, hogy mi izraeliek lennenk a leg boldogabbak, ha nem nekunk kellene felugyelnunk a Gaza ovezetet es Cisz-Jordaniat, de sajnos nincs egyelore mas valasztasunk a sajat erdekunkben. Ez a mas orszagok altali "beleszolasok" mar egy kicsit terhesek szamunkra, mert amikor megtamadnak minket Gazabol akkor mi nem vedhetjuk meg magunkat kello keppen. Ugyanis akkor egybol az tortenik, hogy kikialtja a media, hogy Izrael agressziv...  Ugyan a Tora azt irja, hogy szemet szemert, fogat fogert. De valojaban nekunk a ha megdobnak kovel dobd vissza kenyerrel filozofiat kell kovetnunk a kulso nyomas miatt sajnos...

Mutassanak nekem meg egy olyan orszagot, aki egy elrabolt katonaert cserebe ezer letartoztatott es elitelt terroristat (tomeggyilkost) elenged?

Szoval egy kicsit belefaradtunk ebbe a politikaba... Ezert lenne fontos, hogy a tamogato celu peticiok helyesen legyenek megfogalmazva!

A jelenlegi peticiot en nem folytatnam, inkabb egy ujat kellene irni...

Udv,

Efraim

 

u.i.: Szivesen latjuk vendegul Laszlo, ha erre jar!

László Gombos
A petíció szerzője

#254 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2011-10-26 18:23

#246: Efraim Fischer - Re: Re: Re: Re: Re:  

 Kedves Efraim,

Az előbbi commentet valóban én írtam, csak nem adtam neki nick-nevet, gondolva hogy a rendszer beteszi...

(Módosítottam, bizonyítandó hogy én írtam, de igazából mindegy is.)

A petíció viszont más formátum. Ott nem lehet ilyen bőbeszédűen fogalmazni, mint az előbbi kommentben tettem, hanem sokkal rövidebb kiáltványt kell tartalmazni, különben félő hogy nem olvassák el. Valamelyest lehet még finomítani, de lényegi részeket nem változtathatunk a 2500 aláíró miatt. Esetleg mellékletben bele lehet írni néhány kommentet.

Arra a hozzászólására hogy Izrael nem zsidó állam, pedig az a véleményem, hogy van egy olyan céljuk az araboknak, hogy a menekültek Izrael területén való letelepítésével meszüntessék Izrael nemzetállam jellegét, és arab többségű országot hozzanak létre. Az arabok egy része tehát teljesen más Izraelt ért Izrael alatt, de Önöknek ezt nem biztos hogy bele kell menni ebbe a csapdába. A Palesztin állam létrehozása ebből a szempontból előnyösnek látszik, mert akkor a menekülteket oda kellene letelepíteni. De pont ez az amiről Abbász nem akar tárgyalni. Mondván, hogy a menekülteknek joguk van visszatérni eredeti lakóhelyükre. De ha a közel 4 millió menekült (leszármazottaikkal együtt) visszatelepedne, akkor Izrael nem létezne többé...

Üdvözlettel,

Gombos László

 


Vendég

#255

2011-10-26 20:17

egyetértek és támogatom

Vendég

#256

2011-10-27 10:12

Épp azon gondolkoztam, hogyan kellene kifejezni Izrael melleti elkötelezettségünket, örülök a kezdeményezésnek.

Vendég

#257

2011-10-27 14:25

Kerjuk,hogy Magyarorszag ne tamogasa a Palesztin allam megalakulasat.Tamogasa Izraelt.

Vendég

#258

2011-10-27 15:21

Támogatom Izrael önállóságát, létezéséhez való jogát és jelenlegi határait is!

Vendég

#259

2011-10-27 15:30

Tiltakozom a palesztinok államának egyoldalú kikiáltása ellen, és kérem Magyarország vezetőit, hogy ők se támogassák! Támogatom Izraelt, mint önálló államot, és önmagának a megvédésére való jogát! Isten áldja Izraelt!

Vendég

#260

2011-10-27 19:47

Izrael sorsa összefügg a kereszténység sorsával, és egyben az egész világ jövőjére hatással van.

Vendég

#261

2011-10-27 20:12

Hogy Magyarország áldott ország legyen ahoz az kell hogy Izrael mellett álljon!
Efraim Fischer

#262 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2011-10-28 02:30

#254: László Gombos - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Laszlo Gombos, Gombos Laszlo! En feladom!

Egy szoval sem mondtam, hogy Izrael nem zsido allam!!!!

"Vegre el kellene fogadnia mindenkinek, hogy Izrael ugyan zsido allam, de vannak nem zsido lakosai is, tehat nem csak a zsidosagrol van szo!"

En ezt irtam... Most akkor en nem tudok irni, vagy On nem tud olvasni?

Tudja mit! Irattasson ala amit csak akar!

Szelmalomharcot nem akarok vivni senkivel sem.

En csak azt nem ertem, hogy ha normalis erveket fel tudott sorolni nekem akkor miert nem ezt tette elsore?

Be kellene latni, hogy ez a peticio ebben a formaban nem jo es serto nagyon sok ember szamara.

De ugylatszik, hogy az egyetlen ertelmes ember a Nemeth Laszlo ebben a forumban! Ugyanis vele lehet beszelni.

A 2700 alairo meg nem egy nagy dolog...  Gondolom egy hetvegen osszelehet szedni ennyit ha Nemeth Sandor elkohinti magat a predikaciojaban vasarnap ket felborulas kozott... Ugyanis a hozzaszolok tulnyomo tobbsegerol ordit, hogy hites. Ami nem lenne problema, csak a fatol nem latjak az erdot. Ami egy kicsit vicces szamomra, mert ezek az emberek ismerik a Szent Iras minden betujet allitolag es meg igy is sem tudnak epkezlab indokot felhozni semmire.

Es most elnezest kerek mindenkitol es foleg Gombos Laszlotol, hogy kifogasolni mertem ennek a remekbeszabott
-magyarokat nem kisse serto- peticio szoveget! Igy aztan lehet tamogatni masokat...

Kossz!


Vendég

#263

2011-10-28 12:32

Megerősítem a peticómat
Efraim Arie

#264 Re: Re: Re: Re: Re:

2011-10-29 08:59

#218: Gombos László - Re: Re: Re: Re:

Tisztelt Gombos László,

értem én ezt a logikát, de értem a másik Efraim logikáját is. Alapvetően minden baj az angol mandátummal kezdődött. A Népszövetség ugyanis azt a feladatot adta az angoloknak, hogy a mandátum 1/3 részén hozzanak létre egy zsidó államot a 2/3 részn pedig egy "palesztin" államot. Az angolok létrehozták a Hasemita jordán királyságot - több mint 2/3 részen - majd angolosan távoztak. Van egy irat, amlyet így is, meg úgy is lehet érteni. Lehet úgy is felfogni, hogy ez a terület a zsidóké, meg lehet úgy is felfogni, hogy ez az araboké. Izrael állama megalakult. Ezen a földön minden történelmi emlék a zsidósághoz köthető. Bárhol ásnak le a régészek, csak zsidó emlékeket tárnak fel. Palesztin emlékek nincsennek, mert paleztin nép soha nem is létezett. Mert ezt a területet Palesztinának nem a palesztinokról nevezték el, hanem a filiszteusokról egy kis torzítással. És Palesztináról nevezték el magukat palesztinnak a palesztinok.

Abban nincsen vita sem az izraeli társadalom, sem az izraeli politika részéről, hogy a palesztinoknak jár egy saját állam. Ezt Izrael mindig is támogatta. Ezért jöhetett létre a Palesztin Fennhatóság, amely teljesen autonóm terület, nincs izraeli közigazgatás. A katonaság akkor és csak akkor lép erre a területre, ha egy terroristát kell kiemelni és bíróság elé állítani.  Még Arafat idejében Izrael fegyverezte fel  palesztin rendőrséget. Mint autonómiának nem volt joguk, de saját útlevelet is nyomtattak. Izrael ebbe sem szólt bele. A palesztinok munkát csak Izraelben találnak, tömegesen dolgoznak az egészségügyben, a mezőgazdaságbn az építőiparban.  Sokan tanulnak izraeli egyetemeken. Nem a normális palesztinokkal van a baj.

A baj, a szélsőségesekkel van, akik iráni támogatással Izrael államiságának megszüntetésére törekdnek. Ez persze nem fog megvalósulni. Izrael fennállása óta már kaptak néhány fájdalmas leckét, de a terror, az Izrael elleni harc az üzlet, fizetett vállalkozás és csinálják. Izraelre egyáltalán nem veszélyes a magyarországi Jobbik. A kutya ugat, a karaván halad. Izraelre Irán veszélyes. Irán, amelyik a befolyását az egész Közel-Keleti térségre igyekszik kiterjeszteni, Irán, amelyik pénzeli a terrorisákat, fegyverekkel látja el a szélsőségeseket. Ez ellen Magyarország semmit nem tehet. A világ országainak pedig egyáltalán nem érdeke egy Irán elleni háború, mert Oroszország és Kína is mindenképpen ellene lenne. Oroszország a szoros gazdasági kapcsolatai miatt, melyet elvesztene, Kína pedig az olaj miatt, melynek nagy részét Iránból szerez be. Ezt a háborút előbb vagy utóbb Izraelnek kell megvívnia.

A petíciót aláírtam, bár az a meggyőződésem, hogy semmi jelentősége nincs. Egyrészt azért, mert a magyar kormány amúgy sem követi a Jobbik politikai irányvonalát, másrészt azért mert a magyar kormány a közös EU álláspontot fogja képviselni. Harmadrészt azért, mert ha a Biztonsági Tanács elé kerül az ügy, az USA meg fogja vétózni a palesztin államiságot.

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2011-10-29 13:02



Vendég

#266 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2011-10-29 13:13

#264: Efraim Arie - Re: Re: Re: Re: Re:

Kedves Efraim Aire,

Köszönöm a hozzászólását!

Véleményem szerint a közös EU álláspontot lehet még alakítani. Különösen, ha Magyarország is kifejezi a véleményét. Egyrészt nem kell, hogy EU közös állásponttal rendelkezzen, másrészt már most sincs közös vélemén, csak az egységet sürgető hangok (akik persze vszleg Palesztinát támogatják Izraellel szemben).

Az USA pedig megvétózhatja, de akkor sokkal nagyobb USA ellenes hangulat lesz a világon, ami nem kedvez az ügynek. Jobb lenne, ha nem kellene vétójogával élnie.

A magyar kormány pedig úgy tűnik sajnos elnézi a Jobbik irányvonalát, részint azzal, hogy iráni pénzeket enged beléjük pumpálni (egy terrorista, szankciók alatt levő állam országromboló tevékenységét), részint az eszméik átvételével (most éppen színházat kaptak Budapest közepén). Ez ellen kellene hogy legyen ellenállás. Ha hallgatunk, vétkesek leszünk egy rendszer kialakulásáért, hamis irányvonalért a külpolitikában, esetleg megint a vesztes oldalra állhatunk egy következő háborúban.

Talán csak egy kis porszem vagyunk az ellenállás gépezetében, de sok porszem lelassíthatja, esetleg meg is állíthatja azt.

G.L.

 

 


Vendég

#267 citromail.hu

2011-10-29 20:55

A bibliában hiszek és biztos vagyok abban hogy Ábrahámnak és az ő magvának adta Izrael földjét Isten és aki áldja Ábrahámot és az ő magvát az is áldott.Ne akarjon senki rosszat magának még tudatlanul sem.
Efraim Fischer

#268 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2011-10-30 16:29

#265: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Nem hiszem, hogy mocskolodnek! Nem is szitkozodtam.

Valamint senki sem akarja letagadni a multat, de a mult torteneset felhasznalni nem mindig elonyos. Riogatni sem biztos, hogy kell ezekkel a dolgokkal.

ez a reagalasa megint azt tamasztja ala szamomra, hogy nem ert meg kellokeppen! Eppen ezert lezarnam ezt a temat es innentol nem erdekel...

Efraim

sobrijózsi

#269

2011-10-31 16:40

Elszomorító, hogy izrael ennyi embert meg tudott vezetni!
Aki meg annyira szereti izraelt miért nem költözik oda?

És még valami: ha jelentkezne most egy népcsoport,akik bizonyíthatóan a Magyar honfoglalás előtt a mai Mo terűletén éltek, vajon le kellene-e mondanunk országunkról,vagy egy részéről a kedvükért?

Elfogadható lenne-e a Magyarok tiltakozása, küzdelme e népcsoport ellen - ha más lehetőségük nincs, akár terrorizmussal is?


Vendég

#270 Re: Magyartalan a petíció címe

2011-10-31 20:51

#2: -

Az "...egyoldalú Palesztin államisággal..." egyszerre három hibát is tartalmaz. A "palesztin" itt az állam jelzője, ezért kisbetűvel irandó. A szórend is helyytelen, mert nem a "palesztin állam" az egyoldalú, hanem a kikiáltása. A harmadik hiba, hogy nem valamivel szemben, hanem valami ellen védünk. Vagyis a petíció címe helyesen magyarul: "Izrael védelme a palesztin állam egyoldálú kikiáltása ellen".

Rasdi


Vendég

#271 Re: Re: Magyartalan a petíció címe

2011-10-31 22:27

#270: - Re: Magyartalan a petíció címe

Van egy negyedik hiba is: csak egyoldalú izrael álam kikiáltásáról beszélhetünk - sajnos


Vendég

#272

2011-10-31 23:18

#5: Árpádházi Pogány - Miről is beszélümk?

A történelem magától születik. nem lehet legyártani a saját szánk íze szerint, Ez " honfoglalás" pedig egy kicsit megkésett nem?


Vendég

#273

2011-11-01 01:43

Üdv mindenkinek, néhány hozzászólásra reagálnék.

1. "És még valami: ha jelentkezne most egy népcsoport,akik bizonyíthatóan a Magyar honfoglalás előtt a mai Mo terűletén éltek, vajon le kellene-e mondanunk országunkról,vagy egy részéről a kedvükért?
Elfogadható lenne-e a Magyarok tiltakozása, küzdelme e népcsoport ellen - ha más lehetőségük nincs, akár terrorizmussal is?"

Ez egyszerűen ostobaság. Ön nincs tisztában az ide vonatkozó történelmi tényekkel. Ugyanis Izraelt nem a semmiből húzták elő az arab őslakosság rovására. Jeruzsálemben pl. már a 19. században többségben volt a zsidó lakosság. Mindig is éltek korlátozott számban zsidók a Szentföldön, és a 19. századtól kezdve egyre nagyobb mértékben költöztek vissza (többek között az európai üldöztetéseknek köszönhetően - egyébként a cionista mozgalom megszületését is a pogromok segítették elő). Ebből következően nem elvették a földet az araboktól, hanem megvették az akkor műveletlen földeket, melyekből termékeny területeket hoztak létre a modern művelésnek köszönhetően (mostmár persze sok mindenkinek fáj rá a foga...). Nem Izraelen múlott, hogy nem tudott két állam kialakulni egymás mellett, hanem azon, hogy az arabok nem fogadták el az ENSZ javaslatát, és azonnal háborút indítottak. A hasonlat azon a ponton is sántít, hogy akkor nem létezett arab állam azon a területen mikor Izraelt kikiáltották, hanem angol gyarmat volt - ez egészen más helyzet, mintha most Magyarországból kiharapnának egy darabot. Erről ennyit...

"Van egy negyedik hiba is: csak egyoldalú izrael álam kikiáltásáról beszélhetünk - sajnos"

Ez is tévedés, hiszen egy ENSZ határozat és más megállapodások is alátámasztották Izrael megalapítását, valamint a világ vezető hatalmai hamar elismerték a zsidó államot. Az más kérdés, hogy az arabok ("palesztinok") ezt nem ismerik el máig sem, de hát pont erről van szó, hogy milyen alapon várják el az államuk elfogadását, ha ők következetesen tagadják a zsidó államot. Ezért kéne visszaülni a tárgyalóasztalhoz.

Efraim Fisher úr véleményével sem tudok teljesen egyetérteni. Aláírtam a petíciót, pedig néhány dolgot másképp írtam volna bele én is. De akárhányszor végigolvastam, arra jutottam, hogy egyáltalán nincs túlhangsúlyozva benne a holokauszt, épphogy csak két félmondat megemlíti. Azt sem látom helyes megállapításnak, hogy a magyar kormányt fasizmussal vádolná, illetve hogy a magyarok felé sértő lenne.  Biztos lehetne javítani a petíció szövegén, de miután már ennyien aláírták, valóban nem lenne korrekt.

Efraim Aire úr véleményével egyetértve valóban igaz, hogy az ügy bizonyos szempontból Izrael és a palesztinok ügye, és abban is van realitás, hogy az ilyen formájú tiltakozásnak nincs hatása a folyamatokra, de nekünk, magyaroknak nem mindegy, hogy országunk melyik oldalra áll ebben a kérdésben. Izraelből nézve a Jobbik lehet, hogy csak ugató kutya Iránhoz képest, nekünk azonban itt Magyarországon reális problémát és veszélyforrást jelent.

Üdv,

Zsolt

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2011-11-01 12:03



Vendég

#275 Re:

2011-11-01 14:07

#273: -

A földvásárlások előtt 20% volt a zsidó lakosság aránya Palesztinában! (aztán már a fizetést sem tartották fontosnak, csak egyszerüen elfoglalták a nekik tetsző földeket - virágzó gazdaságokat - narancs ültetvényeket, nem műveletlen földeket!)

Előbb Török, majd Angol megszálás alatt nehezen lehetett volna Palesztin államot létrehozni.

Usa és Anglia az országaikba nagyarányú betelepülni vágyók miat tartotta szükségesnek izrael állam erőszakos megalapítását, így az izraeliták nem az ő országaikat lepték el.(abban a politikai helyzetben a letelepedés megtagadása rossz fényt vetett volna rájuk) a cionizmus csak kapóra jött.

ENSZ - A szervezet akkor és sajna még ma is nagyban függött az USA -tól, sok tagállam nem mert ellene szavazni.

Mai hír, hogy az ENSZ tagállamai felvették a Palesztin Hatóságot az UNESCO tagjai közé - persze az USA és Izrael bejetentette,hogy emiatt nem fizetik be a szervezetnek az esedékes pénzt - nyilván való,hogy "korrekt" országok így járnak el, ha egy demokratikus szervezetben nem az ő akaratuk érvényesül.- szánalmas és vérlázító

Végül egy kis film,hogy milyen rendesek az izraeli katonák:

http://www.youtube.com/watch?v=QogKR0RDshQ

és milyen nyugodt az életük Jeruzsálemben az arab fiataloknak:

http://www.youtube.com/watch?v=p704uEMzQkg

Bár tudom a magyarországi zsidóságot soha nem fogom meggyőzni, de a nem felekezeti tagokat kérem gyüjtsenek információkat, nézzék át a tényeket mielőtt felelőtlenül egyik vagy akár a másik oldal mellé állnak!