Mátyásföld Imre utcai hévmegálló biztonságos átalakítása

Quoted post


Vendég

#10

2016-03-02 17:50

Tudjátok, az a baj, hiába építik át a megállót, a hév-vonalakon rendszeresen közlekednek olyan vonatok is, amik a menetrendben nincsenek meghirdetve. Ez azt jelenti, hogy Imre utcánál se áll meg, meg máshol se (legyen ez tanulóvonat, hév-szállítás, miegyéb...) akármelyik irányba is közlekedik. Másrészről, hiába tesznek korlátot, vagy akár betonfalat, ha az idióta kikerüli, körül se néz, csak átfut. Nem egyszer szembesültem azzal, hogy Gödöllő Szabadság téren, a Gödöllő felé közlekedő szerelvényről leszállók egyből átfutnak az álló hév előtt, holott a pest felé tartó szerelvény is azonos időben indul onnan a legtöbb esetben (hétközben, csúcsidőben). Ha egyes emberekben nincs annyi ész, hogy körülnézzenek mielőtt átrohannak, pláne bedugott füllel, akkor így jártak. Persze, tragikus, de aki hülye... 

Nem is értem, miért van mindenki ennyire felháborodva. Azért nem tesznek semmit, mert ennél többnek tényleg csak a betonfalat tudom elképzelni, de a hülye idióta még azt is megkerülné, és ugyan úgy lépne be a hév elé, körülnézés nélkül, mintha semmi nem lenne ott. Néhányan képtelenek felfogni, hogy a hév az erősebb, és nem tud 2 másodperc alatt megállni. Ezt kéne elfogadni, és az emberek fejébe beleverni egy életre.

Az meg ahogy az egyik kommentelő írta, hogy "Tele van iskolával, sportpályával a környék. Ide-oda cikáznak a gyerekek a HÉV sínek, a buszok és az autók között. Biciklivel is." erre csak annyit tudok reagálni, hogy meglátszik a gyereken, hogy a szülei is ostobák, és a hülyeségre nevelik.

Nem kell fölösleges labirintus elemekre, meg megálló áthelyezésre pazarolni a pénzt. Nem elég drága így is a bérlet? Az állam úgyse támogatná. 

Válaszok

Gabro

#17 Re:

2016-03-02 18:54:47

#10: -  

A szülők néha valóban ostobák és a gyerekek néha teljesen hülyék.

De, gondolom, nincs gyereked. Majd ha lesz, megérted az aggodalmat. A kamaszkor nagyon nehéz időszak, amikor  megváltozik az illető személyisége és a magatartása. Ez nem nevelés kérdése, melyen mindenki átesik, de szerencsére ritka a tragédia.

A Szlovák úton is volt hasonló eset, ugyanúgy zenehallgatás miatt. Amióta emiatt felszerelték a lámpát, sokkal biztonságosabb lett a közlekedés.

A véleményem az,. hogy megoldást keresni kell, de azt szakemberek döntsék el, hogy mi a legjobb és megfelelő. Ez viszont a felnőttek felelőssége.

üdv

jv

#23 Re:

2016-03-02 20:25:30

#10: -  

 Végre valaki aki úgy gondolkodik ahogy én!Teljesen igaza van!Persze ,sajnálom azokat akik meghaltak!De!Anyuka apuka magyarázza már el a gyermekének,hogy azt a nyomorult fülhallgatót húzza ki a füléből amíg átmegy a síneken és nézzen körül,ne csak menjen mint egy birka!Oda jártam suliba 7évig,de édesanyám megtanította,hogy nézzek körül!Akik meg nap mint nap azon a környéken járnak,tudják,hogy melyik hév melyik oldalon áll meg!Viszont ott az úttesten átkelés tényleg borzalmas ,oda nem ártana egy lámpa!


Vendég

#31 Re:

2016-03-02 21:54:32

#10: -  

Látszik hogy nem ismeri a helyet az igen " tisztelt"  kommentelő, mert, ha a CBA feĺől jövök , nagyon nehezen belátható a pálya, mert az egyrészt bevágásban halad, ami azt eltakarja ( nincs meg a rálátási háromszög ), másrészt Mátyásföld Alsó felől emelkedik a pálya, így szinte a látóhatár alól jön a szerelvèny, ami csak úgy vehető észre, ha az ember szinte behajol a pályára. Ezen életveszélyes helyzet valóban csak a város irányában haladó vágány megállójának áthelyezésével oldható meg. A kommentelő cinikus beszólása elkeserítő, mert szerintem az emberi életet ( sajnos ebben az átjáróban már több fiatal, tizenéves halt meg ) nem lehet pénzben mérni, minden meg kell tenni annak megóvása érdekében.

Szávity Miklós


Vendég

#53 Re:

2016-03-04 13:26:04

#10: -  

 Nem érted mi a felháborodás tárgya?  hallihó nem hülye csak gyerek milyen alapon minősítesz???

"Nem kell fölösleges labirintus elemekre, meg megálló áthelyezésre pazarolni a pénzt. Nem elég drága így is a bérlet? Az állam úgyse támogatná."... hogy jön ide a politika ez egy kezdeményezés arra , hogy egy balesetveszélyes átjáron javítsunk az emberi tényezők figyelmbevételével.

Ez elképesztő ...


Vendég

#60 Re:

2016-03-05 10:51:56

#10: -  

 2012. február 6. 2014. április 14. 2014.augusztus 15 2016. február. 24. Helló mondanak ezek a dátumok valamit?

 

Kérlek írd le nekem hogy az elmúlt 4 évben a két mellette lévő megállóban hány halálos baleset történt. Ezekben is pont ugyan azok az emberek közlekednek mint az Imre utcánál.  

 

 

 

P.S:  + végtelenül ízléstelen halottakat leidiótázni, esetleg lehetnél tekintettel a hozzátartozókra

én

#76 Re:

2016-06-02 09:07:49

#10: -  

 Remélem a te gyerekedet is leidiótázod miután elütötte a hév. 
Elnézést a gusztustanal válaszért, de a szívem szakadt meg miközben olvastam. Bárcsak ne olvastam volna semmi hozzászólást... Féreg emberek, legyetek ugyanebben a helyzetben! (egy hozzátartozó..)