Mátyásföld Imre utcai hévmegálló biztonságos átalakítása

Petíció a Hévmegálló biztonságos átalakítására:

A petíció célja a figyelem felhívása a H8 H9-es HÉV vonalán lévő XVI. kerületi Mátyásföld Imre utca megállónál történt tragikus balesetekre. Véleményünk szerint a megálló átalakításával megelőzhetőek lennének a további balesetek.

A legutolsó halálos baleset 2016 február 24.-én történt,  ugyanebben a tanévben nem ez az első eset a vonalon ami halállal végződött. Az Origo hírportál beszámolója az esetről: http://www.origo.hu/itthon/20160224-halalos-gazolas-a-godolloi-hev-vonalan.html  

A probléma szerintünk abban rejlik hogy az Örs Vezér Tere felé közlekedő járműre kevés rálátás van a megálló elérése előtt, illetve hogy a jármű csak a kiépített átkelőhely után áll meg. Sietség közben nehéz észrevenni a közeledő járművet ami áthalad az átkelőhelyen.

A megoldás szerintünk az Őrs Vezér Tere felé közlekedő vonat megállóhelyének áthelyezése lenne az átkelőhely másik oldalára a buszmegálló mellé. Így mindkét vonat az átkelő előtt meg kellene hogy álljon, és a figyelmetlenségből és/vagy sietségből adódó balesetek elkerülhetőek lennének. 2015-ben ugyan sor került egy korlát építésére az átjáró előtt, azonban szemmel láthatóan ez nem oldotta meg a problémát.

Természetesen a balesetek részben az áldozatok figyelmetlenségéből adódnak, de egy biztonságosabb kialakítással így is megelőzhetőek lennének. Szeretnénk kérni önöket a probléma gyökeres megoldására akár a fent javasolt módon vagy más, a korlátnál drasztikusabb lépés bevezetésével.

Kérjük a petíciót ossza meg érintett ismerőseivel és hozzátartozóival. Aláírását köszönjük.

 

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Kocsicska Márk, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook