Mátyásföld Imre utcai hévmegálló biztonságos átalakítása

Quoted post

Gabro

#17 Re:

2016-03-02 18:54

#10: -  

A szülők néha valóban ostobák és a gyerekek néha teljesen hülyék.

De, gondolom, nincs gyereked. Majd ha lesz, megérted az aggodalmat. A kamaszkor nagyon nehéz időszak, amikor  megváltozik az illető személyisége és a magatartása. Ez nem nevelés kérdése, melyen mindenki átesik, de szerencsére ritka a tragédia.

A Szlovák úton is volt hasonló eset, ugyanúgy zenehallgatás miatt. Amióta emiatt felszerelték a lámpát, sokkal biztonságosabb lett a közlekedés.

A véleményem az,. hogy megoldást keresni kell, de azt szakemberek döntsék el, hogy mi a legjobb és megfelelő. Ez viszont a felnőttek felelőssége.

üdv

Válaszok


Vendég

#18 Re: Re:

2016-03-02 19:07:58

#17: Gabro - Re:  

De, van gyerekem és gyerekekkel foglalkozok, pszichológusként. 18 éves fiam van és ameddig kicsi volt mindig elmondtam neki amikor át akartunk menni a zebrán, síneken, stb. hogy alaposan körül kell nézni. Lehet egy kicsit zavarta hogy minden egyes alkalommal elmondtam ugyan azt, de most 18 évesen eszébe se jutna zenét hallgatni miközben sétál vagy biciklizik. Értem az aggodalmat, mert én is féltem.

Egyszer a buszon arra lettem figyelmes hogy az igen példamutató apa a kezénél fogva cibálja át az út kellős közepén az autók között a gyerekét. Nem nyúlhatok nagyon mellé ha azt mondom, nagykorában hasonlóan ezt a példát fogja követni, ahogy a gyerekek többsége is a szülei modorát, magatartását követik kamaszkorukban.