Mátyásföld Imre utcai hévmegálló biztonságos átalakítása


Vendég

/ #10

2016-03-02 17:50

Tudjátok, az a baj, hiába építik át a megállót, a hév-vonalakon rendszeresen közlekednek olyan vonatok is, amik a menetrendben nincsenek meghirdetve. Ez azt jelenti, hogy Imre utcánál se áll meg, meg máshol se (legyen ez tanulóvonat, hév-szállítás, miegyéb...) akármelyik irányba is közlekedik. Másrészről, hiába tesznek korlátot, vagy akár betonfalat, ha az idióta kikerüli, körül se néz, csak átfut. Nem egyszer szembesültem azzal, hogy Gödöllő Szabadság téren, a Gödöllő felé közlekedő szerelvényről leszállók egyből átfutnak az álló hév előtt, holott a pest felé tartó szerelvény is azonos időben indul onnan a legtöbb esetben (hétközben, csúcsidőben). Ha egyes emberekben nincs annyi ész, hogy körülnézzenek mielőtt átrohannak, pláne bedugott füllel, akkor így jártak. Persze, tragikus, de aki hülye... 

Nem is értem, miért van mindenki ennyire felháborodva. Azért nem tesznek semmit, mert ennél többnek tényleg csak a betonfalat tudom elképzelni, de a hülye idióta még azt is megkerülné, és ugyan úgy lépne be a hév elé, körülnézés nélkül, mintha semmi nem lenne ott. Néhányan képtelenek felfogni, hogy a hév az erősebb, és nem tud 2 másodperc alatt megállni. Ezt kéne elfogadni, és az emberek fejébe beleverni egy életre.

Az meg ahogy az egyik kommentelő írta, hogy "Tele van iskolával, sportpályával a környék. Ide-oda cikáznak a gyerekek a HÉV sínek, a buszok és az autók között. Biciklivel is." erre csak annyit tudok reagálni, hogy meglátszik a gyereken, hogy a szülei is ostobák, és a hülyeségre nevelik.

Nem kell fölösleges labirintus elemekre, meg megálló áthelyezésre pazarolni a pénzt. Nem elég drága így is a bérlet? Az állam úgyse támogatná.