Tiltakozás a kutyák számára mindenhol kötelező póráz ellen

Quoted post


Vendég

#1

2013-11-21 10:31

Engem kutyásként is dohányosként is halmozottan hátrányos helyzetbe hoztak! ..................
A pontok helyére képzelje oda mindenki,mi a véleményem a politikusokról!

Válaszok


Vendég

#2 Re:

2013-11-21 10:40:26

#1: -

Én is pont ezt élem át... duplán érzem magam leprásnak és bűnözőnek...

vulcan

#83 Re:

2013-11-21 18:43:19

#1: -

:)

Igen!

Hasonló cipőben járok!

Kutyatulajdonosként át kell éljem, hogy a kutyám a közeli tóban nem fürödhet, és a tó körül sem sétálhat póráz nélkül.

Macskatulajdonosként át kell éljem, hogy az eltemetett macskám "síremlékét" (ahova hetente kijárok hozzá) meg akarják szüntetni (nem hagyják békében nyugodni más kisállatokkal együtt az erdőben), de hivatalos kisállattemetőt nem biztosítanak!

Dohányosként át kell éljem, hogy lassan már a lakásom erkélyén sem dohányozhatok, ráadásul azt a rengeteg adót ugyan kire költik???

Gyermektelen egyedülállóként pedig jóval több adót fizetek, mint 3-4-5-6-7-8 gyermeket nevelő "magas pozícióban" lévő állampolgárok, ill. a másik csapat akinek ilyen sok gyereke lehet????

 


Vendég

#110 Re:

2013-11-22 07:14:50

#1: -

Sziasztok,

Pár hete feljelentett egy villanyóra leolvasó mert Vitéz (a vizsla) odament hozzá és megugatta.Az ember persze félt a kutyáktól így egyből egy piruettet adott elő a attyúk tavából, amitől csak mégjobban ugatta mert azt hitte támad az ELMŰ-s. 11.06-án kaptam egy határozatot hogy az eljárást megszüntették, mivel nem kell hogy pórázon legyen a kutya csak a felügyelet a fontos az pedig volt.

Vannak azért még normális emberek!

logikus

#203 Re:

2013-11-25 13:47:12

#1: -

Ez amit írtok megérthető. DE!!! Másokat is meg lehet érteni. A kutyások saját magukat járatták le, és most ennek isszák a levét azok is akik kultúráltan tartottak kutyát. Az életben nagyon sok szabály van, amivel valaki egyet ért és van aki morog miatta. Miközben a neten mindenkitől folyamatosan olvasom, "én összeszedem a csomagot" című fejezetet, akkor csodálkozom, hogy miért van az utcán előttünk is "kutyacsomag", sőt még a játszótéren is. Sajnos közületek sokan tudják hogy fel kéne szedni, ezért sokan írjátok is ez, csak nem teszitek, hiszen nem is hallani hogy valakit ezért keményen büntettek volna. Amennyiben viszont mondjuk szigorúan ellenőriznék, és mondjuk első alkalommal rögtön 100000 Ft bírságot kapna valaki, rögtön lenne lázadás, hogy ez eltúlzott. Pedig aki tényleg felszedi az egyet értene vele, hiszen őt is megbélyegzi az az "ember" akin nem takarít a kutyája után. Már lelki füleimmel hallom is ahogyan olvassátok ezt a hozzászólást, és kedves anyukám csuklik. És itt a probléma, hogy a másik oldal nem érdekel titeket. Ez szinte már olyan mint a cigányság kérdése. Ha valaki rosszat mer mondani róluk, az rasszista szemétláda. Emlékszem amikor bejelentették, hogy vettek kutyacsomag takarító gépet, és ez milyen szuper dolog, és milyen jó fej az önkormányzat. Nem sajnálom, csak azt a gépet meg kellett venni, karban kell tartani, és kell ember aki dolgozik vele és fizetést kell adni neki. Tehát ennyit az adóról. Ugye azért nem baj ha fizettek is valamit bele. Nem miattam van ez, hanem azok miatt akik szerint megalázó dolog felszedni a csomagot.

Következő:

A chip tulajdonképpen a felelős kutyatartó érdeke is. Hiszen ha ahogyan ti mondjátok mondjuk kint futtok az erdőben a kutyussal, vagy lehet bármit ide gondolni, és elkóboról, milyen jó ha ez alapján meg lehet találni a gazdit. Én nem sajnálnék rá 3000 ft-ot. Hiszen ha erre nincs pénzem akkor miből etetem, oltatom, stb...

Következő:

Kutyát lakóhely szerint kell választani. Aki a városban lakik, vagy lakótelepen, ne feltétlenül egy vizslát válasszon társnak. Ha belegondolsz az is állatkínzás neki, hogy egy lakásban éli az életét. Előzőleg valaki írta a vizsla lételeme a mozgás. Szerintetek elég neki hogy a 24 órából jó esetben lent van 2-3 órát. Szerintem nem, csak alkalmazkodik mint egy rab a börtönben aki próbál jóban lenni az őrökkel, és örül ha egy kicsit kiengedik a friss levegőre, és ezért hálás. Tehát mindenki a körülményei szerint válasszon kutyafajtát.

És végül, de nem utolsó sorban ti nem tudjátok elképzelni, hogy vannak emberek akik félnek a kutyáktól, és nem bíznak meg bennük. Azért ezt is figyelembe lehet venni. Akit mondjuk megharapott egy kutya, lehet hogy nem szívesen találkozik egy póráz nélküli kutyával. Vagy akinek egy kistestű kutyája van mert lakótelepen lakik, és leviszi sétálni a kutyáját pórázon, majd jön egy erősebb nagytestű aki nekimegy és szétszedi.

Ha irónikus szeretnék lenni a végén én mondhatnám hogy imádom a parlagfüvet, miért kell írtani. Tudomásul kell vennem, hogy vannak akiknek ez problémát okoz.

Kérem válaszom elfogadását. Köszönöm.

 

kutyaszaroslettatalpam

#207 Re:

2013-11-25 14:28:35

#1: -

Pórázt nekik! Ja és felnyalatnám az összes hobbikuttyás szarógéptuléajdonossal amit az utcán hagynak... Az ő szórakozásuk nekem költség ... szóval tiltsák be az igazoltan nem használati értékű (pl. vakvezető) kutyát a városokban ... Csereakció: kutyáért hörcsögöt (azt is pátyolgathatod, de nem szarja össze a környéket...)

Váry

#325 Re:

2015-05-04 11:23:51

#1: -  

 Ha nem gyújtasz rá attól neked semmi bajod nem lesz, de én p asztmás vagyok és ha melelttem pöfékel valaki kaphatok egy asztma rohamot. Van ugyan gyógyszer de annak van ezer mellékhatása!