Petíció a férőhelyek miatt Dunakeszin

Quoted post

Dr. Kulcsár Zoltán
Vendég

#8

2011-03-21 08:39

Tiltakozom az ellen, hogy a petíciójukat a "Dunakeszin élő szülők" aláírással látták el.
Én Dunakeszin élő szülő vagyok, de koránt sem osztom a petíciót elindító véleményét.
Abban egyetértünk, hogy kevés az óvodai férőhely Dunakeszin, de balgaság azt állítani, hogy 160 új gyermek elhelyezésével nem enyhül azon családok problémája, akik nem tartoznak egyik egyházhoz sem.
Nem kell különösebb matematikai tudás ahhoz, hogy belássuk, 160-nal kevesebb gyermeket fognak önkormányzati óvodába beiratni, így aki nem szeretné gyermekét a Szent Erzsébet óvodába járatni, nagyobb esélyekkel fog indulni az önkormányzati óvodában.

Még egy tényt ne felejtsen el a petíció megfogalmazója. Az igaz, hogy az önkormányzat milliókkal támogatta az óvodát. De ennél még fontosabb, hogy az óvoda teljes költségeihez nagyobb részt az egyházak, az egyházi közösségek tagjai járultak hozzá.

Igazából köszönettel tartozna az egyházhoz nem tartozók tábora azért, hogy az egyházi közösség enyhítette az ő óvodai problémáikat is. Ehelyett csak a kritikát kapja az óvoda a kellő információval nem rendelkezőktől, vagy az információkat szándékosan elhallgatóktól.

Válaszok

Guest
Vendég

#9 Re:

2011-03-21 09:13:04

#8: Dr. Kulcsár Zoltán -  

 Kedves Zoltán,

az a jó, hogy aki nem ért egyet vele, annak nem kell aláírnia a petíciót - szabad országban élünk.

Azonban amennyiben figyelmesen elolvassa a petíciót, akkor láthatja, hogy nem kizárólag az óvodai helyzetről, hanem a BÖLCSŐDEI és iskolai férőhelyek hiányáról (utóbbi néhány éven belül várható létszámnövekedéséről) is beszélünk. Ha Ön tud olyan tervről, ami meg kívánja oldani a bölcsődés korú gyermekek (0-3 év) elhelyezését, akkor kérem, hogy tájékoztasson.

Emellett tiszteletben tartom azokat a szülőket (és ők sem elhanyagolható létszámmal vannak jelen a városban), akik nem kívánják egyházi létesítménybe iratni gyermekeiket - meggyőződésüktől vezérelve -, így számukra adott intézmény nem fog megoldást jelenteni.

Üdvözlettel: Tóth Alexandra


Vendég

#31 Re:

2011-03-30 09:58:30

#8: Dr. Kulcsár Zoltán -

Tisztelt Kulcsár Zoltán!

Tényleg jó, hogy az egyházi óvoda megnyitja kapuit, de sajnos nem fog enyhíteni az önkormányzati ovik túlterheltségén, igen valóban minusz 160 fő, de évek óta 300-350 főt utasít el az önkormányzat, tehát így is csak felével csökkenti körülbelül az elutasítottak számát, és minden évben egyre több a gyermek a városban, tehát 200 fő körüli elutasításra így is lehet számolni!

Szabóné Katona Eszter

Zs
Vendég

#43 Re:

2011-04-16 23:36:08

#8: Dr. Kulcsár Zoltán -

Tisztelt Dr. Kulcsár Zoltán!

Ön bizonyára nem volt jelen a Szent Erzsébet óvoda beíratkozásán, amelynél nagyobb megaláztatást még életemben nem volt lehetőség megélni. Tudja Ön hogyan zajlik ez? Akik megfelelnek az egyház elvárásainak - legyen az akár Dunakeszi, Fóti, újpesti, Gödi lakos - azoknak 2 perc rövid társalgás után kezet fogtak és mehettek haza. A többgyerekes dunakeszi lakosok meg több mint 2 órát álltak sorba és fejenként 10-15 perces - már már cinikus faggatózás után - mehettek haza mert burkoltan látszott hogy ebből semmi nem lesz.Miből gondolja Ön azt, hogy 160 férőhely felszabadul??

Nem támasztja alá az ön állítását több indok sem:

Ma a Dunakeszin élő családok esetében óriási gyereknövekedés tapasztalható. CSak az én környezetemben a hozzánk hasonló korú gyerekkel rendelkező család több mint 100!! és  ez nem egy egész lakótelep, ez csak néhány utca!!

Ha a tisztelt egyház nem dunakesziről vesz fel gyermekeket, hanem betölti más városokból származó katolikusokkal, akkor itt nem lesz semmiféle kapacitásfelszabadulás. Továbbá önmagában a Szent Erzsébet óvoda sem old meg sokat, mert nem 160 férőhellyel kellene bővíteni az óvodákat hanemm sokkal többel.

Ha ön nem ért velem egyet, nyugodtan menjen és írassa be a gyerekét a katolikus óvodába, de azok akik elkeseredetten keresik a kiutat azok igenis alá fogják írni a petíciót. Valamint ha nem ért egyet nem kell aláírnia de hozzászólnia sem.

A magyar nyelv ugyanis nem különbözteti meg a többes számban azt, hogy 2 10 vagy 100 emberről van szó.

Márpedig, ha az adóm jó volt az önkormányzatnak, ha a normatív támogatás jó utánam, akkor is legyek jó amikor a jogos szociális ellátásért fellebbezek. És ha már az önkormányzat ezt sem tudja biztosítani, akkor jogom van petíciót írni és tiltakozni az ellen az agymosás ellen, ami itt folyik ebben a városban.

 

Bár tudom Gyurcsány is megmondta -"el lehet menni ebből az országból"

 

 

 

Vendég

#50 Re:

2011-08-12 23:36:07

#8: Dr. Kulcsár Zoltán -  

 Kedves Zoltán!

Emlékeim szerint az egyházakat vastagon az én pénzemből finanszírozzák (megkockáztatom hogy önnél sokkal-sokkal több szja-t fizetek...), pedig egyikhez sem tartozom... és szívem szerint egy büdös petákot sem adnék nekik, a fenntartásukat fizesse mindenki a saját belátása szerint!!!