Petíció a férőhelyek miatt Dunakeszin

Quoted post

Guest
Vendég

#9 Re:

2011-03-21 09:13

#8: Dr. Kulcsár Zoltán -  

 Kedves Zoltán,

az a jó, hogy aki nem ért egyet vele, annak nem kell aláírnia a petíciót - szabad országban élünk.

Azonban amennyiben figyelmesen elolvassa a petíciót, akkor láthatja, hogy nem kizárólag az óvodai helyzetről, hanem a BÖLCSŐDEI és iskolai férőhelyek hiányáról (utóbbi néhány éven belül várható létszámnövekedéséről) is beszélünk. Ha Ön tud olyan tervről, ami meg kívánja oldani a bölcsődés korú gyermekek (0-3 év) elhelyezését, akkor kérem, hogy tájékoztasson.

Emellett tiszteletben tartom azokat a szülőket (és ők sem elhanyagolható létszámmal vannak jelen a városban), akik nem kívánják egyházi létesítménybe iratni gyermekeiket - meggyőződésüktől vezérelve -, így számukra adott intézmény nem fog megoldást jelenteni.

Üdvözlettel: Tóth Alexandra

Válaszok

Dr. Kulcsár Zoltán
Vendég

#11 Re: Re:

2011-03-21 10:04:33

#9: Guest - Re:  

 Kedves Alexandra!

A bölcsődének mi köze van az én véleményhez? A bölcsődének mi köze van a katolikus óvodához?
Egy percig sem vitattam, hogy a városban gyatra a bölcsödei és óvodai helyzet. Az óvodai helyzet annyiban aggasztóbb, hogy a közoktatási törvény szerint a 3 éves és idősebb gyermekek nappali ellátásának biztosítása az önkormányzat kötelező feladata.

Levele második részét úgy értelmezem, Ön nem ért egyet azzal, hogy 160-nal kevesebben fognak versenyezni az önkormányzati ovi helyekért. Kérem, magyarázza el nekem, miért nem hoz enyhülést a városban a katolikus ovi!

Köszönöm.

Pazinczár György
Vendég

#14 Re: Re:

2011-03-21 15:53:47

#9: Guest - Re:

Magam részéről felháborítónak tartom, hogy egy adott világnézetet megkövetelő óvodát az azott felekezeten kívül bármire is megoldásnak tartson!

Az Önkormányzat részéről lehetne egy elfogadható válasz az, hogy nyilvántartása, felmérése alapján az emberek világnézete ebben a körzetben a legangyobb arányban ilyen és ilyen, ezért támogatják a vallásos óvodát. De mint tudjuk, ilyen felmérés és nyilvántartás nincs és nem is lehet. Ebből következően olyan óvodák építését kellene támogatniuk, melyek nem élnek megkülönbeztetéssel a világnézeti hovatartozással szemben, ezek pedig jelenleg a világi óvodák.

A katolikus egyház előtt pedig le a kalappal, hogy majdnem összehozták, szerintem ők is jobban teték volna, ha nem keverednek ilyen politikai támogatási viszonyba az önkormányzattal.

Üdvözlettel,

Pazinczár György