Petíció a férőhelyek miatt Dunakeszin

Quoted post

Zs
Vendég

#43 Re:

2011-04-16 23:36

#8: Dr. Kulcsár Zoltán -

Tisztelt Dr. Kulcsár Zoltán!

Ön bizonyára nem volt jelen a Szent Erzsébet óvoda beíratkozásán, amelynél nagyobb megaláztatást még életemben nem volt lehetőség megélni. Tudja Ön hogyan zajlik ez? Akik megfelelnek az egyház elvárásainak - legyen az akár Dunakeszi, Fóti, újpesti, Gödi lakos - azoknak 2 perc rövid társalgás után kezet fogtak és mehettek haza. A többgyerekes dunakeszi lakosok meg több mint 2 órát álltak sorba és fejenként 10-15 perces - már már cinikus faggatózás után - mehettek haza mert burkoltan látszott hogy ebből semmi nem lesz.Miből gondolja Ön azt, hogy 160 férőhely felszabadul??

Nem támasztja alá az ön állítását több indok sem:

Ma a Dunakeszin élő családok esetében óriási gyereknövekedés tapasztalható. CSak az én környezetemben a hozzánk hasonló korú gyerekkel rendelkező család több mint 100!! és  ez nem egy egész lakótelep, ez csak néhány utca!!

Ha a tisztelt egyház nem dunakesziről vesz fel gyermekeket, hanem betölti más városokból származó katolikusokkal, akkor itt nem lesz semmiféle kapacitásfelszabadulás. Továbbá önmagában a Szent Erzsébet óvoda sem old meg sokat, mert nem 160 férőhellyel kellene bővíteni az óvodákat hanemm sokkal többel.

Ha ön nem ért velem egyet, nyugodtan menjen és írassa be a gyerekét a katolikus óvodába, de azok akik elkeseredetten keresik a kiutat azok igenis alá fogják írni a petíciót. Valamint ha nem ért egyet nem kell aláírnia de hozzászólnia sem.

A magyar nyelv ugyanis nem különbözteti meg a többes számban azt, hogy 2 10 vagy 100 emberről van szó.

Márpedig, ha az adóm jó volt az önkormányzatnak, ha a normatív támogatás jó utánam, akkor is legyek jó amikor a jogos szociális ellátásért fellebbezek. És ha már az önkormányzat ezt sem tudja biztosítani, akkor jogom van petíciót írni és tiltakozni az ellen az agymosás ellen, ami itt folyik ebben a városban.

 

Bár tudom Gyurcsány is megmondta -"el lehet menni ebből az országból"

 

 

 

Válaszok


Vendég

#48 Re: Re:

2011-05-10 10:44:30

#43: Zs - Re:

Kedves Hölgyem/Uram!

Én is voltam a Szent Erzsébet Óvoda beiratkozásán.

Három felvetésem lenne ahhoz, amit Ön írt.

1. Mint katolikus keresztény, én is kivártam a soromat, legalább 1 órát várakoztam (úgy látszik "pont jókor mentem", nem  2 óra lett belőle).

2. Akit ismer az "egyház" és megfelel az egyház elvárásainak, azzal minek beszélgessenek 10-15 percet? Mi az, amit tud még kérdezni, ami iránt tud még érdeklődni az Atya? És azt se felejtsük el, hogy akik igen rövid társalgás után hazamehettek, azoknak feltételezem, jóval több köze van az óvodai építkezéshez (például kétkezi és egyéb segítségnyújtás), mint annak, aki csak most megy el a beíratkozásra. (Megnézném, hol voltak ezek az emberek, amikor társadalmi munkát kért az Atya és 15-20 ember ment segíteni).

3. És arról se felejtkezzünk meg, hogy azért ez mégiscsak egyházi óvoda, nem önkormányzati. Ha jól olvastam, a petíció az óvodai férőhelyekért lett elindítva, nem pedig az egyházi óvoda szapulásáért. Amennyiben valaki az óvodai férőhelyért küzd, az ne az egyházi óvodát támadja.       Egyébként hajrá Waldorf óvoda. Ugyanúgy, ahogy az egyházi óvoda, úgy a Waldorf óvoda is létrejöhet megfelelő társadalmi összefogással. Feltételem, hogy a Waldorf óvodához is lehetne segítséget kérni az önkormányzattól.

Továbbá, aki szeretne a várostól különböző dolgokat kapni, annak ideje lenne ide bejelentkezni, és betenni valamit a nagykalapba, nem csak követelőzni. - Akinek nem inge, ne vegye magára, de nagyon sok lakóparkban lakó ember nem Dunakeszin van bejelentve.

És egyébként tényleg el lehet menni. Én maradok a családommal és a 4 gyerekemmel.

Egyébként a városvezetés óvodai, iskolai elhelyezéssel kapcsolatos ténykedésitől én sem vagyok elolvadva, sok ötlet van, hol lehetne óvodát, iskolát létesíteni megfelelő környezetben.

 

Üdvözlettel

Zsák Ildikó