Petíció a férőhelyek miatt Dunakeszin

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Petíció a férőhelyek miatt Dunakeszin petíció automatikusan generált fórumtémája

Kovács István
Vendég

#26

2011-03-29 10:56

Ateistaként sem értem, mi bajotok van az egyházi ovival. Szerintem teljesen jogos az az érvelés, hogy 160 gyerek bekerül a keresztény óvodába (nyilván olyan családokból, akik ezt szeretnék), akkor ő helyükre felvesznek másokat (vallásuktól, világnézetüktől függetlenül) az állami óvodákba, akik egyébként talán nem jutottak volna be.

Tudom, hogy a 160 hely is kevés, de könnyebbséget jelent. Jó lenne, ha még sokkal több önkormányzati/állami férőhely létesülne, de ha megnézitek, mennyivel támogatta az önkormányzat az egyházi ovit, és annyi pénzből hány gyereket lehetne államilag elhelyezni, azt hiszem, elég jól jártunk mindannyian (hívők és nem hívők egyaránt). Amennyire József atyát feleségemmel (ő katolikus) ismerjük, tisztességes ember, sokat küzdött, hogy meglegyen a pénz (nem csak az önkormányzattal), és felépülhessen az ovi. Ez több, mint amit sokan elmondhatnak magukról. (Mi nem fogjuk a Szent Erzsébet oviba vinni a gyerekeinket, de csak örülni tudunk, ha megnyílik végre.)

Vendég

#27 Re: Kovácsné Telekes Judit

2011-03-29 11:51

#24: tjuca - Kovácsné Telekes Judit

Kedves Kovácsné Telekes Judit !

Először is le szeretném szögezni, hogy tisztelet az egyháznak, hogy észrevéve a problémát, és az önkormányzat finoman szólva is impotenciáját, és saját maga cselekvésre szánta el magát. Még nagyobb tisztelet a vallásos szülői közösségnek, akik lehetőségükhöz mérten hozzájárultak a megvalósításhoz. Azt is természetesnek lehet venni, hogyha egy magánintézmény ( egyház, alapítvány, egyesület stb...) közfeladatot ellátó intézményt hoz létre, azt - a lehetőségéhez képest - az állam ( jelen esetben az önkormányzat .) támogassa. Mind az építését, mind a működését.

Mivel ez az intézmény magánintézmény, teljesen jogosan válogatja meg, hogy kiket vesz fel. Furcsa is lenne, hogy mondjuk muzulmán, zsidó, egyéb más vallású gyermek kerülne be oda. Véleményem szerint az sem szerencsés, ha vallásos meggyőződéssel nem rendelkező szülők (abbéli kényszerből hogy legyen óvodai férőhelye a gyereknek.) vallásosnak mondják magukat, aztán otthon az óvodai nevelési elvekkel ellentétesen foglalkoznak a gyerekkel. Itt nem kell deviáns dolgokra gondolni, például a gyereket megzavarhatja az is, ha az oviban kell mondani áldást az ebéd előtt, otthon meg nem. ( ez csak egy apró példa, és számos másikat is lehet felhozni.)

A fentiek miatt is van az, hogy közintézmény építése állami feladat, és nem magánintézményeké, az pedig abszolút problémás, hogy az önkormányzat „saját” fejlesztési eredménynek mutatja be az egyházi ovi építését.

És akkor a bölcsődei férőhelyhiányt még nem is említettük. Az mindenkinek probléma. Ezért készült a petíció ( nem is az első.) nem valakivel, vagy valamivel szemben.

 

Üdvözlettel:

Radnóti Henrik

 


Vendég

#28 R. Dóra

2011-03-29 12:39

Én csak annyit jegyeznék meg a kedves szervezőknek, hogy figyelemre méltó és egyben lényeges kezdeményezés is ez a petíció, de talán nem csak így az óvodai beiratkozás idején kéne foglalkozni vele, hanem egész évben.
Pontosan azért, hogy a következő beiratkozáskor már több gyerek kapjon helyet, és ne csak családi napközikben. (amik amúgy az önkormányzatnak persze, hogy kényelmes megoldásnak bizonyulnak, mivel egyrészt nem az önkormányzat fizeti a normatívát a gyerekek után, másrészt a napközi adózik a városnak...kapitalizmus.)

Vendég

#29

2011-03-29 14:17

Én, mint a Petíció egyik megfogalmazója tiltakozom az ellen, hogy vallás, egyház, vagy bármi ellenesnek minősítsetek. Lakóparki egyesületünk nevében múlt ősszel több környékbeli multi céget kerestünk meg, hogy támogassák a Szent Erzsébet Óvoda befejezését, sajnos nem jártunk eredménnyel, de igen is szerettünk volna segíteni. Nem valami ellen, mint a katolikus óvoda, hanem valamiért, azaz a még több férőhelyért küzdünk.

Az alábbi idézet az óvoda honlapjáról van: (információk 2011.03.20. menűpont alatt tovább is olvasható)

"A márciusi előfelvételi alkalmával mintegy 90 gyermek regisztrálására került sor. Most azok számára nyílt beiratkozási lehetőség, akik már felvették valamely helyi keresztény közösséggel a kapcsolatot, vagyis a keresztelés és az óvodai beíratás között már volt konkrét lépés a gyermek kereszténnyé nevelésében."

Azaz még kb. 70 gyereknek van lehetősége az áprilisi beíratkozásnál bejutni az intézménybe.

Azért időzítettünk pontosan a beíratkozás környékére a Petíciót, mert az önkormányzatnak pontos adata lesz arról, hogy mennyi férőhelyre van szükség.

Amikor konténer létesítmények után kutattam a neten, akkor (próbálom idézni) így szólt az egyik híradós hír: már a tavaszi beíratkozáskor kiderült, hogy nem lesz elég hely ősszel a meglévő intézményekben, ezért konténer óvoda létesítésébe kezdett ez önkormányzat. És lássunk csodát, ősszel már a konténer óvodásba is mehettek a gyerekek, ha ott sikerült, itt miért ne sikerülne?
Egyébként várok egy árajánlatra konténer létesítményre, amint megvan megosztom Veletek.

Köszönöm szépen azoknak akik aláírásukkal támogatták kezdeményezésünket.

Balogh Edit

Vendég

#30

2011-03-29 16:02

Én aláírtam a petíciót, mert valóban tarthatatlan a kialakult helyzet. Minden elismerésem és ezer köszönet a Katolikus és a történelmi egyházaknak, hogy ők valóban tesznek is vmit, Istennek hála. Hívő, evangélikus ember lévén nagyon szeretném, ha a kisfiam egyházi óvodába, iskolába járhatna, talán nem reménytelen. Ez az óvoda azonban valóban nem oldja meg a gondokat, bár kétségtelen, enyhíti, az Önkormányzatnak kötelessége tevőlegesen is kivenni a részét a probléma megoldásából. Ahhoz, hogy a növekvő lélekszám csökkenést megállítsuk, sőt pozitívba fordítsuk át, több gyermek kell, a gyermekvállalás egyik nagyon fontos feltétele azonban a bölcsödei, óvodai férőhelyek kellő száma.

Vendég

#31 Re:

2011-03-30 09:58

#8: Dr. Kulcsár Zoltán -

Tisztelt Kulcsár Zoltán!

Tényleg jó, hogy az egyházi óvoda megnyitja kapuit, de sajnos nem fog enyhíteni az önkormányzati ovik túlterheltségén, igen valóban minusz 160 fő, de évek óta 300-350 főt utasít el az önkormányzat, tehát így is csak felével csökkenti körülbelül az elutasítottak számát, és minden évben egyre több a gyermek a városban, tehát 200 fő körüli elutasításra így is lehet számolni!

Szabóné Katona Eszter

Dr. Kulcsár Zoltán
Vendég

#32 Re: Re:

2011-03-30 22:10

#31: - Re:  

 Tisztelt Szabóné Katona Eszter!

Hadd éljek egy gyerekkel kapcsolatos hasonlattal. Ha a gyerek láza 40 fokos. Kap egy gyógyszert, és lemegy 38 fokra. Ugyan nem szűnik meg a láza, de igenis enyhíti a lázas tüneteket...

 

Anyuka
Vendég

#33 www.toldidombliget.hu_pavkboifmhm

2011-03-30 23:01

Azt hiszem az egyházi oviról nem kellene ezen a fórumon vitatkoznunk. Az az ovi az egyházközösség kezdeményezése, anyagi segítsége és befektetett munkája nélkül soha nem készült volna el. A célja az volt hogy segítsenek a felháborító óvodai helyzeten és itt a segítségen van a hangsúly. Nincs e mögött semmi hátsó szándék, az önkormányzat részéről már annál inkább, mert így a lehető legminimálisabb hozzájárulás mellett mégis el tudja mondani, hogy lám-lám ismét nyílt egy újabb óvoda Dunakeszin.
Egyébként pedig egy ekkora faluban (én már laktam városban is, ez nem az)biztos sok olyan hívő ember van, aki szeretné már óvodás korban is olyan helyre járatni a gyermekét, ahol az otthon megszokott értékek szerint nevelik. Ez is egy jogos igény aminek a kiszolgálásával javul az itt lakók közérzete.
Egyébként pedig tényleg mindenki jól jár, mert az ide járó ovisok helye máshol szabadul(na)fel (ha lenne.)
Úgy gondolom az önkormányzatot lehet szapulni, mert bőven van miért, de a katolikus ovit hagyjuk ki ebből.

Vendég

#34 Re: Re: Re:

2011-03-30 23:19

#32: Dr. Kulcsár Zoltán - Re: Re:

Tisztelt Dr. Kulcsár Zoltán Úr!

 

Az ön példájából kiindulva mi ott látjuk a problémát, hogy egyrészt  a 40 fokos lázas gyereket az nem kezelte, akinek ez a törvényben dekralált kötelezettsége lenne, másrészt ebben az esetben a 38 fokos lázat is ugyanolyan súlyosnak látjuk, mint a 40 -et.

És ne felejtsük el a bölcsődei elhelyezést. Ott még a 40 foknál is súlyosabb a láz, és azt úgy tűnik senki nem kezeli.

 

Radnóti Henrik

Alag Lakóparkért Egyesület.

Dr. Kulcsár Zoltán
Vendég

#35 Re: Re: Re: Re:

2011-03-31 08:35

#34: - Re: Re: Re:  

 Tisztelt Radnóti Henrik!

A törvényi kötelezettségek be nem tartását én sem vitatom, sőt. De hogy az egyházi ovi ne enyhítené a város óvodai gondjait, ahhoz kétség sem férhet, még ha egyeseknek más is a véleményük.

A bölcsi nem törvényi kötelezettség, és ennek tényleg nincs köze az ovihoz.

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2011-04-02 11:55


R. Zs.
Vendég

#37 R. Zsuzsa

2011-04-06 10:02

Tisztelt Hozzászólók!

Polgármesteri Hivatalban dolgozom egy kicsit több mint 100 000 fős kerületben oktatási alpolgármester mellett. Pontos statisztikákat vezetünk a kerület intézményeibe (a bölcsikről nem tudok nyilatkozni, mert az a szociális ágazathoz tartozik) beiratkozó gyermekekről lakóhelyi bontásban, tehát kerületi, más kerületi, bejáró. A Dunakeszi Önkormányzatnak - ha az ágazat felelőse jól végzi a munkáját - rendelkeznie kell ilyen kimutatásokról. Jelenleg a kormány elhalasztotta 1 évvel az új közoktatási törvény elfogadását. Amennyiben elfogadják, az majdhogynem megoldhatatlan feladat elé fogja állítani az önkormikat, mivel - kivétel nélkül - kötelező lesz elhelyezni az óvodás korú gyermekeket az óvodákban, tehát - jelenlegi tervezetében - kizár mindenféle elutasítási lehetőséget (pl. otthon van az anyuka a 2. gyerkőccel). Ha Dunakeszin már most ekkora probléma az elhelyezés, bár adatokat nem láttam, akkor el lehet képzelni mivel fog szembenézni a vezetés. A 2011/12-es nevelési évet nézve a születési statisztikákra tekintettel a kerületben -744 férőhellyel számolunk, tehát 30 új óvodai csoport nyitása válna szükségessé, pedig sok óvodánk van. Rossz hír a bejárós szülőknek, hogy egy nem önk-i rendelet/utasítás értelmében minden kerületi intézményben előnyben kell részesíteni a kerületi gyerkőcöket(értem itt az ovikat és az ált. iskolákat), még akkor is ha a testvér oda jár/járt, mivel az önkormányzat csillagászati összegeket költ a bejárós és nem kerületi gyermekekre, mindezt úgy, hogy pl. a fóti bejáró gyerek esetében a fóti önkormi 0 Ft-tal járul hozzá e gyermekek ellátásához, a források pedig a jelen gazdasági folyamatkban végesek. Ez a lépés sajnos érthető a kerület részéről, mivel a fóti, dunakeszi stb. önkormik nagyon jól elvoltak eddig, ezért sem törődtek új intézmények, csoportok nyitásával, mivel számítottak arra, hogy a bp.-i szélső kerületek felszívják a gyerekeket, és gondoskodnak róluk. Most már másképp lesz, és sajnos ezzel is meg kell majd bírkózniuk. Kíváncsi lennék, hogy az új részek parcelláinak eladásából vagy az ingatlanadóból befolyt milliókat mire költötték? A Szt. Erzsébet Ovit nagyon várom, bár még nincs gyerkőc. Bennfentestől hallottam, hogy sajnos a dunakeszi önkormi a bölcsődéket igencsak elhanyagolja, még annyit sem fordít rájuk, mint az ovikra vagy isikre. A dunakeszi vezetésnek sürgős koncepcióváltásra van szüksége, mert ez a fajta hozzáállás, hogy pl. majd a másik város megoldja, fölszívja stb. elfogadhatatlan, képmutató. Ez egy olyan feladat (óvoda és ált. isk.), amit kötelezően el kell látni,az összes többi vállalt. Reméljük a jövőben ehhez tartják magukat.

Vendég

#38

2011-04-06 16:45

TŰRHETETLEN AZ AZ ÁLLAPOT MISZERINT EBBEN A VÁROSBAN HAZUDNI KELL AZÉRT, HOGY LEGYEN ESÉLYÜNK ARRA, HOGY FELVEGYÉK AZ ÓVODÁBA A GYEREKET!MÁSIK LEHETŐSÉG,HOGY VIHETJÜK BE PESTRE,TÖBB 10 KILOMÉTERRE SAJÁT KÖLTSÉGEN! AMIKOR ELHATÁROZTÁK,HOGY LAKÓPARKOKAT ÉPÍTENEK TÖBB EZER EMBER SZÁMÁRA GONDOLNIUK KELLETT VOLNA ARRA,HOGY EZEKNEK AZ EMBEREKNEK SAJNOS LESZNEK GYEREKEIK!
ALÁÍRÁS: EGY ELÉGEDETLEN SZÜLŐ

Vendég

#39

2011-04-09 21:39

remélem,hogy sikeres lesz
skaresz
Vendég

#40

2011-04-13 07:40

Ha jól emlékszem a Verseny u.-Kincsem u. sarkán van egy régi, lerobbant épület. Ezzel nem lehetne valami haladást elérni ?
Estike
Vendég

#41

2011-04-13 11:52

Örömmel nyugtáztam, hogy bele került a petícióba az iskolai, bölcsődei helyzet is.
A 2007 decemberében tartott civil fórumon, csak "tüneti" (5-6 év)problémaként emlegetett óvodai férőhelyi gondjaink most tovább nőni látszanak. Annak ellenére, hogy akkor még az volt a meglátás az önkormányzat részéről, hogy mire a gyerekeink iskolába kerülnek addigra már lecseng ez a probléma, iskolai férőhely pedig bőven több van mint kéne.
A nagyobbik fiam most megy iskolába, és sajnos a körzethatárok összevonásával mentik magukat a bírságtól az illetékesek az önkormányzatnál. Ami 30 fős osztálylétszámot eredményez.. Ami az 1.- 2. osztályban még túl sok az eredményes munkához mind a tanítónak, mind pedig a gyereknek. Főleg aki már eleve egy 30 fős vegyes korcsoportú óvodai csoportból érkezik, ahol esélyük sincs az óvónőknek a megfelelő iskola előkészítő munkára.
A bölcsődét azért említettem, mert hogy merjen így az ember lánya 3. gyermeket vállalni, ha nem szeretne újra ilyen problémákkal szembe kerülni, ami itt dunakeszin egy kisgyermek intézménybe való (nem)bekerülésével jár?!

Vendég

#42 Petíció leadás

2011-04-15 22:56

Kedves Aláírók, szeretnélek tájékoztatni Benneteket, hogy ma reggel leadtam a Petíciót Dióssi Csaba polgármester úrnak és kb. 1 órát beszélgettünk, amit most megpróbálok röviden leírni.

Onnan indult a beszélgetés, hogy nem értette miért is gyűjtöttünk aláírást, írtunk petíciót. Bár elismert, hogy bölcsődei téren lenne mit javítani, az óvodai helyzetet kezelik folyamatos bővítéssel, iskolai férőhelyekkel pedig nincs és nem is lesz probléma.
Továbbá megkérdőjeleződött, hogy aki aláírta a petíciót nem-e csak politikai indítattásból tette, és megjegyezte, hogy reméli, aki aláírta annak van gyereke. További kérdés volt, hogy mi alapján írtuk amit írtuk, mert Ő statisztikákkal tudja az ellenkezőjét bizonyítani. Sajnos nekem statisztikám nincs, csak a Ti hozzászólásotok, véleményetek és a saját tapasztalatom.

Bölcsőde: a városnak két bölcsődéje is van, (igaz csak kb. 125 férőhellyel)viszont pl. Sajgótarjánnak, mint megyei jogú város egy sincs, és már a Bp. vonzáskörzetében lévő városokban sokkal rosszabb a helyzet, de mivel mi itt élünk nem igazán vígasztal, hogy van akinek ennél is rosszabb...Nem is egy új bölcsőde létrehozása, hanem a fenntartása kerül sokba, nagyon szigorúak a törvényi feltételek, így 1 bölcsődei férőhely havi ktg.e 100 e Ft, ezért az önkormányzat is családi napközi létrehozásában gondolkodik (tervezett helyszín a Posta u. óvoda környéke), én itt azt reagáltam, hogy szerintem a szülőknek teljesen mindegy hogy mi a neve, csak legyen.
Felvetettem, hogy társadalmi munkával, felajánlásokkal és egy havi 10-15 e Ft támogatással a szülők hozzá járulnának a családi napközi fenntartásához, segít-e ez, válasz: igen

Óvoda: az év elején Dunakeszin kb. 1400 óvodáskorú gyermeket tartottak számon, az óvodai férőhelyek száma több mint 1200, és a választási igéretükben tett 20 %-os növekedést már most az első éveben teljesítették, lásd megnyílik a Szt. Erzsébet Óvoda, amihez az önkorm. adta a +2 csoportra a pénzt, ma az óvodába járók 40%-a csak a törvényi kötlezettség felvettek, a többi 60% olyan, akit nem kellene a törvény szerint elhelyezniük. És olyan paradicsomi állapot sosem lesz, hogy mindenkinek legyen óvodai férőhelye. További bővítési lehetőség, ha a Bárdosi Iskola bizonyos oszályait áthelyezik egy most felújítás alatt lévő élületbe és az így felhabadult helyen lehetne még óvoda, de ez csak terv.

Iskola: nincs és nem is lesznek férőhelygondok, a törvény normatíva elvonással bünteti a 24 fő alatti osztályokat, tehát a céljuk, hogy úgy helyezzék el a gyerekeket, hogy kiegyenlítődjenek az osztálylétszámok, ugye a felső határ 30 fő, ez felsőtagozatban lehet 36 fő is,
kérdésem, hogyan fognak a gyerekek iskolába járni, ha egy messzebbibe kerülnek, az iskolabusz
beszerzése folyamatban van.

És az lenne a legjobb, ha megszülnénk a 3. gyereket és otthon maradnánk főállású anyának, itt megjegyeztem, hogy nem a munka hőse érdemre pályázom, de vmiből meg kell élni. (egyéként megnéztem, főállású anya 3 gyerkkel a legkisebb 3. évétől 8. évéig havi Br 28500,-, mint a gyes)

Tehát bízzunk abban, hogy a parlament elfogadja az új közoktatási törvényt és 3 év lesz az óvodai korhatár, és megvalósul az önkormányzati családi napközi, amihez remélem mi is hozzá tudunk tenni egy keveset. És a tervek nem csak tervek maradnak.

Mégegyszer köszönöm az aláírásokat.

Balogh Edit
Zs
Vendég

#43 Re:

2011-04-16 23:36

#8: Dr. Kulcsár Zoltán -

Tisztelt Dr. Kulcsár Zoltán!

Ön bizonyára nem volt jelen a Szent Erzsébet óvoda beíratkozásán, amelynél nagyobb megaláztatást még életemben nem volt lehetőség megélni. Tudja Ön hogyan zajlik ez? Akik megfelelnek az egyház elvárásainak - legyen az akár Dunakeszi, Fóti, újpesti, Gödi lakos - azoknak 2 perc rövid társalgás után kezet fogtak és mehettek haza. A többgyerekes dunakeszi lakosok meg több mint 2 órát álltak sorba és fejenként 10-15 perces - már már cinikus faggatózás után - mehettek haza mert burkoltan látszott hogy ebből semmi nem lesz.Miből gondolja Ön azt, hogy 160 férőhely felszabadul??

Nem támasztja alá az ön állítását több indok sem:

Ma a Dunakeszin élő családok esetében óriási gyereknövekedés tapasztalható. CSak az én környezetemben a hozzánk hasonló korú gyerekkel rendelkező család több mint 100!! és  ez nem egy egész lakótelep, ez csak néhány utca!!

Ha a tisztelt egyház nem dunakesziről vesz fel gyermekeket, hanem betölti más városokból származó katolikusokkal, akkor itt nem lesz semmiféle kapacitásfelszabadulás. Továbbá önmagában a Szent Erzsébet óvoda sem old meg sokat, mert nem 160 férőhellyel kellene bővíteni az óvodákat hanemm sokkal többel.

Ha ön nem ért velem egyet, nyugodtan menjen és írassa be a gyerekét a katolikus óvodába, de azok akik elkeseredetten keresik a kiutat azok igenis alá fogják írni a petíciót. Valamint ha nem ért egyet nem kell aláírnia de hozzászólnia sem.

A magyar nyelv ugyanis nem különbözteti meg a többes számban azt, hogy 2 10 vagy 100 emberről van szó.

Márpedig, ha az adóm jó volt az önkormányzatnak, ha a normatív támogatás jó utánam, akkor is legyek jó amikor a jogos szociális ellátásért fellebbezek. És ha már az önkormányzat ezt sem tudja biztosítani, akkor jogom van petíciót írni és tiltakozni az ellen az agymosás ellen, ami itt folyik ebben a városban.

 

Bár tudom Gyurcsány is megmondta -"el lehet menni ebből az országból"

 

 

 


Vendég

#44 Re:

2011-04-16 23:39

#15: Dr. Kulcsár Zoltán -

Tisztelt Zoltán!

Ön ebben is téved, a katolikus óvoda nem preferálta a más vallásokat sem. saját példámat tudom felhozni

Dr. Kulcsár Zoltán
Vendég

#45

2011-04-17 22:49

Tisztelt Zs!

Ön szerint hogyan kell működnie egy felvételi eljárásnak? Aki megfelel a kiíró szempontrendszerének, azt felveszik, aki nem, azt nem.
Így van ez egy álláspályázaton és egy egyetemi felvételin is. Akit pedig nem vesznek fel, általában kritizálja az intézményt, vagy az eljárást. Ahogy Ön is teszi.

Kicsit ellentmondásos a bejegyzése. Akik megfelelnek az egyház elvárásainak, azoknak 2 perc, akik pedig többgyermekes dunakeszi lakosok, azoknak 2 óra várakozás - írta Ön. Gondolom percenként kinézett valaki, hogy a sorban állók közül megfelel-e valaki ránézésre az egyház elvárásainak, azokat behívták, míg Önök 2 órán át kinn álltak. Hihető.

Én azt olvastam, csak dunakeszin élő szülők gyermekeit veszik fel. Ön azt írja, fóti, gödi, újpesti lakost is felvettek. Bizonyára - miután Ön nem volt szimpatikus a felvételi bizottságnak - megosztotta a bizottság Önnel azt az információt, mely településekről vettek fel gyermekeket. Én nem gondolom, hogy 1-2 különösen méltányolható esetet kivéve olyan gyermekeket vettek volna fel, akik nem Dunakeszin élnek.

És ha 150-160 dunakeszi gyermeket felvesznek, az bizony enyhíti a város óvodai problémáit. A tényekkel vitatkozni nem túl bölcs dolog, de Ön tudja...

A szociális ellátásnak és az óvodai ellátásnak nem tudom mi köze van egymáshoz.

De a lényeg: Ha ilyen hozzállása van a katolikus óvodához, miért csodálkozik, hogy nem nyert felvételt gyermeke?
Dr. Kulcsár Zoltán
Vendég

#46 Re: Re:

2011-04-17 22:52

#44: - Re:  

 Tisztelt Anonymous!

Bár nem sokat ír, de gondolom az Ön gyermekét nem vették fel, pedig valamely valláshoz tartoznak. Ki ígérte Önnek, hogy mindenkit, aki vallásos felvesznek?

Gondolom katolikus vallású jelentkezőt is utasítottak el, ha a felvételi követelményeknek nem feleltek meg.


Vendég

#47 Re: Petíció leadás

2011-04-19 00:34

#42: - Petíció leadás

Kedves Edit,

a Petíciót nem politikai érdekből írtam alá, hanem azért mert szülő vagyok és küszködünk az óvodai elhelyezéssel, mert nincs!!!

a statisztikáról pedig annyit - ha tisztel Polgármester úr azt látná egy üzletben minden nap, hogy zárva, legközelebbi telephelyünk Budapesten található, valószínüleg nem fog ott állni egy évig az üzlet előtt, hátha kinyílik, hanem elmegy Pestre a másik üzletbe.

Ugyanez van Óvodai fronton. Ha tudod nagyon jól, hogy a gyerekedet fel sem veszik 5 éves koráig mutyival bp-re íratod be. Ezért szar a statisztika, mert egy rakás szülő be se íratja a dkeszi ovikba a gyerekét mert tudja hogy esélytelen.

Elnézést de az 1400 gyerek finoman szólva gyenge számolás. 2-4 éves gyerekből csak egy lakópartban van jelenleg kb. 200-280 fő és ez kb. 8 utca,

van még 4-5 ilyen lakópark, plusz a dunapart a Barátság lakótelep stb. kizárt hogy 1400 gyerekről legyen szó.

de ne bővítsünk semmi gond, csak akkor kérem vissza az állami normatívát az önkormányzattól és akkor viszem a gyerekemet magánóvodába, mert már máshova nem tudom vinni lassan.

úgyse kapok semmilyen szolgáltatást a várostól, akkor miért is fizetek???


Vendég

#48 Re: Re:

2011-05-10 10:44

#43: Zs - Re:

Kedves Hölgyem/Uram!

Én is voltam a Szent Erzsébet Óvoda beiratkozásán.

Három felvetésem lenne ahhoz, amit Ön írt.

1. Mint katolikus keresztény, én is kivártam a soromat, legalább 1 órát várakoztam (úgy látszik "pont jókor mentem", nem  2 óra lett belőle).

2. Akit ismer az "egyház" és megfelel az egyház elvárásainak, azzal minek beszélgessenek 10-15 percet? Mi az, amit tud még kérdezni, ami iránt tud még érdeklődni az Atya? És azt se felejtsük el, hogy akik igen rövid társalgás után hazamehettek, azoknak feltételezem, jóval több köze van az óvodai építkezéshez (például kétkezi és egyéb segítségnyújtás), mint annak, aki csak most megy el a beíratkozásra. (Megnézném, hol voltak ezek az emberek, amikor társadalmi munkát kért az Atya és 15-20 ember ment segíteni).

3. És arról se felejtkezzünk meg, hogy azért ez mégiscsak egyházi óvoda, nem önkormányzati. Ha jól olvastam, a petíció az óvodai férőhelyekért lett elindítva, nem pedig az egyházi óvoda szapulásáért. Amennyiben valaki az óvodai férőhelyért küzd, az ne az egyházi óvodát támadja.       Egyébként hajrá Waldorf óvoda. Ugyanúgy, ahogy az egyházi óvoda, úgy a Waldorf óvoda is létrejöhet megfelelő társadalmi összefogással. Feltételem, hogy a Waldorf óvodához is lehetne segítséget kérni az önkormányzattól.

Továbbá, aki szeretne a várostól különböző dolgokat kapni, annak ideje lenne ide bejelentkezni, és betenni valamit a nagykalapba, nem csak követelőzni. - Akinek nem inge, ne vegye magára, de nagyon sok lakóparkban lakó ember nem Dunakeszin van bejelentve.

És egyébként tényleg el lehet menni. Én maradok a családommal és a 4 gyerekemmel.

Egyébként a városvezetés óvodai, iskolai elhelyezéssel kapcsolatos ténykedésitől én sem vagyok elolvadva, sok ötlet van, hol lehetne óvodát, iskolát létesíteni megfelelő környezetben.

 

Üdvözlettel

Zsák Ildikó

 

 

 

 

 

 

 

momo

#49

2011-05-24 08:48

Érdeklődnék,hogy kapott-e már valaki bárminemű választ az óvodáktól?
Mi még semmit,harmadszor mentünk kétszer már elutasítottak.
Középsőm 5 éves lesz!!!
Vendég

#50 Re:

2011-08-12 23:36

#8: Dr. Kulcsár Zoltán -  

 Kedves Zoltán!

Emlékeim szerint az egyházakat vastagon az én pénzemből finanszírozzák (megkockáztatom hogy önnél sokkal-sokkal több szja-t fizetek...), pedig egyikhez sem tartozom... és szívem szerint egy büdös petákot sem adnék nekik, a fenntartásukat fizesse mindenki a saját belátása szerint!!!