Tiltakozás az egész napos iskola ellen
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Re: Re:
Kedves Imre!
Örülök, hogy második hozzászólása konstruktívabbra lett az elsőnél! Üdvözöljük körünkben, mondja el ellenvéleményét, melynek helye van itt!
Lehet, hogy előző hozzászólásában Ön is vélt sértettségében írta csak le a "Több alázathoz vezethet, ha..." kezdetű bekezdését, de abból az én olvasatom szerint is az csengett ki, hogy Ön a gyermeknevelést a felső 10000 kiváltságának tartja. Személyes tapasztalatom szerint ennek pont az ellenkezője igaz.
Ha alaposan és higgadtan átolvassa a petíciót, beláthatja, hogy abban se nyíltan se burkoltan nincsen olyan passzus, mely a gyermeküket szabad akaratukból vagy kényszer hatása alatt iskolában tartókat minősítené. Ha a hozzászólásokban valaki ilyen hangnemben nyilatkozott, azzal magát minősítette.
Ez a kezdeményezés a gyermekink nevelésének elidegeníthetetlen jogáért való küzdelemről szól. Pont az a legnagyobb félelmünk, hogy a döntéshozók megpróbálnak rájátszani az Ön által is felvetett társadalmi feszülstégre és kölcsönös előítéletekre, és így a vélt érdekellentéteket kihasználva nevető harmaddikként keresztülviszik az akaratukat.
A gyermek nevelési joga a szülőé! Azé a szülőé is, aki a béréről, karriekjéről és életszínvonaláról lemondva otthon neveli a gyermekét, és azé is, aki 3 műszakban, bérrabszolgaként gürcöl a mindennapi megélhetésért! Ez nem kegy. Ne is engedjük azzá tenni!
Üdvözlettel:
Tisch Dávid
This comment has been removed by the person who wrote it.
Úgy tűnik, visszavonják
2011. október 6. 05:00
Magyar Nemzet
Nem lesznek délutánonként szükségszerűen tanórák és kötelező foglalkozások a tanrendben, az iskola azonban alapesetben délután négyig tart majd – tudta meg lapunk a Nemzeti Erőforrás Minisztérium közoktatásért felelős helyettes államtitkárától.
Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel
Az általános iskola valamennyi évfolyamán délután négyig tart majd alapesetben a foglalkozás, de nem szükségszerűen – közölte lapunkkal az egész napos iskolai modell néven ismertté vált új oktatási forma kapcsán Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkár. Az iskolában délután tehetséggondozó, felzárkóztató foglalkozások lesznek, fel lehet készülni a másnapi tanításra, de részt lehet venni szakkörökön és sportfoglalkozásokon is – részletek a Magyar Nemzet csütörtöki számában.
Re: a másik oldal.....
Nem is a céllal van probléma alapból, hanem a kivitelezéssel. Addig, míg nem biztosítottak az anyagi, emberi feltételek, ne áldozzák be a gyerekeinket semmilyen cél érdekében.
Az én gyerekem is iskolaotthonos osztályba járt. Ami azt jelentette, hogy reggel 7-től délután 4-ig az iskolában volt. Utána pedig szépen minden nap leültünk otthon tanulni. Kb. 2 órát. Mert NEM működött az iskolaootthonos rendszer. Nem készítették el a leckéket, nem tanulták meg a verseket. Abba kellett hagynia a versenyszerű úszást, mert nem engedték el az edzésekre (hiszen akkor még a délutáni tanulási idő tartott).
Alig vártam, hogy végre kikerüljünk az iskolaoothonos rendszerből. Amiből nyilván vannak jól működőek is, de hidd el, a többség nem az.
Az pedig egyenesen kiakasztó, hogy ezt a rendszert a felsős gyerekekre is ki akarják terjeszteni. Sztem ahol a szülő foglalkozik a gyerekével, ott általában különórákra jár a gyereke, semmi szükség arra, hogy ezek a lehetőségek kérvény formájában keggyé váljanak. Azt se felejtsük el, hogy vannak olyan iskolai közösségek, ahol egy normális szülő csak a kötelező ideig akarja bent tartani a gyerekét, nem egész napra.
This comment has been removed by the author of the petition.
Reason for the removal: Provokatív megjegyzés.
This comment has been removed by the person who wrote it.
bevezetése miatt.
A pedagógusok túlterheltek, a gyermekek kimerültek. Ez nem jó megoldás.
Re:
A lényeg, 2 gyermeket neveltem, de amíg alsótagozatosak voltak mindennap foglalkozni kellett velük - átnézni a házit - öszekészíteni a másnapi iskolafelszerelést. Vagyis semmi értelme az egésznapos iskolának, senki érdekét nem szolgálja.
okiro
Van roma tanítványom, aki ebéd után hazamegy és felkészül a másnapi órákra. Egy országot nem lehet úgy beskatulyázni, mint ahogy nálunk próbálkoznak. Nem mindenki hülye, nem mindenki alkalmatlan arra, hogy a gyerekét normálisan felnevelje. Tény, hogy van olyan, akinek nem sikerül, de legyünk már őszinték, nemcsak a romák nem tudják normálisan nevelni a gyerekeiket, sokan vannak, akik magasról tojnak a gyereknevelésre. Itt kellene az államnak segíteni. Nem azért, hogy bólogató szavazót neveljen, hanem azért, hogy az a gyerek is megkapja valamilyen szinten azt, mint a többi. Ezekkel a gyerekkel kellene foglalkozni és az Oktatási Minisztériumnak nem félre beszélnie, meg becsuknia kellene a szemét. ÉS talán nem ártana gyerekeket közelebbről megnézni, nem egy papírhalmazról dönteni.
E. S. Rita
A gyermekem életét ne más tervezze meg, ezt hagyja meg nekem.!
Re: A gyermekem életét ne más tervezze meg, ezt hagyja meg nekem.!
#66: Aneniko - A gyermekem életét ne más tervezze meg, ezt hagyja meg nekem.!
Önnek teljesen igaza van, az eredeti javaslatban a kötelezőséggel volt a baj. Azzal együtt, hogy az én gyerekem itthon van délután, nagyon remélem, hogy a napközi fölfejlesztését meg tudja majd valósítani a kormány. Szerintem elfogadhatatlan az, hogy szülőknek az kerüljön pénzbe, ami elvileg állami feladat. A napköziseknek teljesen ingyen kell biztosítani a magas színvonalú foglalkoztatást!
ÉVA
Tünde
Aggasztó terv
Arról nem is beszélve, hogy ha a gyerek hazajön 4-5 óra felé fáradtan, de az az egészséges, ha 9-kor már ágyban van, nincs ideje feloldódni, kibeszélni magából mi történt vele az iskolában. Az iskolában a gyerekeket folyamatosan irányítják, értékelik, mérik, ami jelentős mértékű stresszt okoz a számukra. Ha ezt nincs módjuk, feldolgozni, "kijátszani", kibeszélni magukból, annak nagyon súlyos következményei lehetnek.
Lehet, hogy van jó eleme is az egész napos iskolának, de a magyar gyerekek elleni vétek ezt kötelezővé tenni.
Egyébként kíváncsi lennék, hogy a törvényhozók talán már elfelejtették azt a kicsattanó, leírhatatlan, üdítő érzést, amikor az utolsó óráról kicsengetnek, és végre jön a szabadon eltölthető délután?
A legelkeserítőbb számomra az, hogy én fideszes szavazó vagyok, szinte minden nagygyűlésen ott voltam, egyetértek számos döntésükkel, de ebben a kérdésben mégis már csak az ellenzékben és a tüntetésekben bízom a törvényjavaslat ellen.
This comment has been removed by the author of the petition.
Reason for the removal: Nem témába vágó, direkt politikai megnyilvánulás.
Re: Re: a másik oldal.....
Ezt biztos nem tanár írta! Én is az voltam,mégsem értek egyet az egész napos iskolával.Nehogy azt higyje,hogy a kollégáim kitörő örömmel fogadták ezt az ötletet.Már megint nélkülük,a fejük felett döntöttek,egyes "okos "emberek meg mindjárt őket szidják.
| This discussion has been closed. |