Önvédelmi célú lőfegyverviselés
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Szigorú alkalmassági feltételek mellett, és korrekt jogi szabályozás esetén egyetértek. A jelenlegi szabályozás több emberi jogot is sért.
Kering egy brutális video az interneten. Nem linkelem ide, mert felkavaró és aki akarja úgyis megtalálja. Én az egyik hazai, többekközött fegyverekkel és lőfegyverekkel is foglalkozó fórumon láttam tegnap.
Jeruzsálemben készült, ahol egy támadó jelenik meg váratlanul, aki kocsijával nekihajt egy telefonfülkének, vagy valami más oszlopszerű tereptárgynak, majd kiugorva a kocsiból késsel támad több civilre is. Amiért itt említem ezt az egészet, az az a tény, hogy 18 másodpercen belül szembetalálja magát egy fegyveressel, a képek szerint civillel, aki megállítja a táamadót. Az egyenruhások ennél jóval később jelennek csak meg. Tehát, itt is sok ember köszönhette az épp jelenlevő fegyveresnek, hogy megúszta azáltal, hogy az ámokfutót sikerrel ártalmatlanította.
Re:
Azt tudni érdemes, hogy a gyilkosok többsége nem vált ki engedélyt fegyverre, és aki emberölési szándékkal akar magának lőfegyvert az nem legális úton szerzi be!
Ezzel szemben a lakosság védtelen, mivel még a szereltgumis lövedék se legális hazánkban, és a gumilövedékes fegyvert utcára se lehet vinni...
A gázpisztoly meg könnygázt lő ki és még ahoz is viselési engedély kell! 2-3 méteres távolságon túl semmilyen értelme nincs egy gázpisztolynak, esetleg ha hozzávágjuk a támadóhoz és jól találjuk el :D
Na ezért ne tessék tiltakozni!
Más ! A riasztó-gáz pisztolyt meg minden engedély nyilvántartás nélkül nyugodtan használhatom lakáson, saját portán belül. Azzal lövöldözhetek otthon össze vissza ?
Szóval rendet kellene tenni ezen a területen.
De azért szeretném megvédeni azt aki éppen rászorul.
A társadalom nagyobb része ilyen.
Magam is lőfegyver tartó vagyok érvényes Fegyvertartásival, és Vadászjeggyel.
Ha a fegyverviselés végleg nem megy, legalább az otthonvédelem céljára alkalmas tartási engedélyt mindenképpen be kéne vezetni.
| This discussion has been closed. |