Önvédelmi célú lőfegyverviselés
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Re:
Tisztelt Hozzászóló!
Az ilyen és ehhez hasonló rémtettek ellen minden jóérzésű ember tiltakozik! Ez azonban épp összecseng azzal a ténnyel, hogy egy ámokfutó mindaddig gyilkolhat, amíg nem találja magát szembe egy fegyveressel, aki megállítja végre. Adott esetben az iskola területe teljesen fegyvermentes övezetként létezett, azaz a biztonsági személyzet sem rendelkezett lőfegyverrel. Mindaddig, amíg a rendőrség meg nem érkezett és meg nem állította az őrültet, az tombolhatott és szedhette ártatlan áldozatait.
Nagyon jó volna, ha az ellenzők megértenék a parícióban foglalatakat. Abban arról ban szó, hogy a felelős fegyvertartásra alkalmas embereket fegyverhez juttatva visszaszorulna a bűnelkövetők fölénye, hisz nagyobb eséllyel talalálnák magukat szembe hathatós védekezéssel. Még egyszer: a bűnözésre nincs hatással a legális fegyvertartás bármennyire is szigorú szabályozása.
Engem az zavar a legjobban hogy a jelenlegi szabályozás méltatlannak tartja azon fegyveres testület tagjait is az önvédelmi fegyver tartására,akik amúgy esküjük szerint (... életem árán is megvédem ...) akár az életüket is feláldoznák. Munkaidőben alkalmas a fegyver viselésére,utána alkalmatlan.
Kíváncsi vagyok melyik rendőr helyezi szolgálatba magát egy baltával hadonászó ember láttán (fegyvertelenül,szabadidejében),miközben tudja, a családja hazavárja.
Én személyszerint támogatom, de azért lássuk be, elég komoly kockázatot is rejt a dolog... Lehet, ma még alkalmas vagy a viselésre, de mi van ha valami miatt bekattansz, egy vélt vagy valós sérelem miatt... Különben pedig komoly jogi ismeret is szükséges a használathoz, mikor, hol, hogyan és még sok-sok kérdés....
Re:
Igaz, amiket írsz. Tisztában kell lenni mind a helyes jogi, mind a gyakorlati használati feltételekkel. Nem szabad enyhíteni a szabályos használat feltételein. Azonban ez a bekattanás dolog.... Ha bekattan valaki és egy 30éves Ladával belehajt egy embertömegbe, az is felér egy népirtással. Ehhez nem kell fegyver szerintem. Épp ezt a démonizálást kellene elfelejteni. A fegyver csupán egy eszköz, nem több, nem kevesebb. Megfelelő, alkalmas, felelős emberek kezébe való.
Re:
önvédelmi státuszú maroklőfegyverem is,-de nem újítottam meg,-mert újra végig kellett volna szenvedni az egész engedélyezési procedúrát!!
Nagyon sokszor sötétedés után gyalogosan megyek hazafelé a puskatokkal a kezemben melyben komoly értéket képviselő fegyver van,-és eddig még szerencsém volt!
Egy önvédelmi fegyver lehetővé tenné,-hogy hatékonyan tudjam megvédeni magamat a fegyver elbirtoklását célzó támadással szemben!!!!!!
Re:
Ha bekattanok lőfegyverrel, akkor lelövök pár embert. Ha bekattanok lőfegyver nélkül, akkor baltával feldarabolok pár embert.
Az eszköz ilyen esetben végülis mindegy. Azaz mégsem. Akit csak meglövök, annak lehet esélye a túlélésre a baltával feltrancsírozottal szemben..
magát bizonyos körülmények és jogszabályok be tartása mellett.
Re:
Tisztelt Hölgyem/Uram,
a "tiltakozásában" megosztott linkjével pontosan ennek a petíciónak a fontosságát mutatja és hangsúlyozza.
Köszönöm minden felelőségteljes polgártársam nevében is.
| This discussion has been closed. |
Tiltakozom!
http://magyaridok.hu/cimke/lovoldozes/