Az emelt angolérettségi 3. részének felülvizsgálatáért

Netistri

#301 Re: Re: Re: Óriási fiaskó!

2014-05-29 13:17

#299: Páll. Ferenc-MarDan - Re: Re: Óriási fiaskó!  

 Kedves Páll ferenc! Nekem ugyan az Ön adójához semmi köze. Elmondtuk már egy párszor, hogy nagyon sokan dolgozunk azért hogy fizetni tudjuk az iskolát, a lakhatást, a megélhetést, szóval meg nem Ön fizette az érettségimet. Szóval kérném az általánosítást elfelejteni. Az én zsebemben nem kell kotorászni, ha gondolja tudok adóbevallást mutogatni.  A HÖOKtól nem kértünk segítséget, így nem is támogattak minket. Akitől kértünk, támogatott, ez ilyen egyszerű. Mellesleg mi csak szeretnénk, hogy a HÖOKhoz közünk legyen, de ahhoz be kéne jutni az egyetemre. Ja hogy ehhez az kellett volna egy emelt érettségi? Mély fájdalom.

Utoljára szeretném elmondani, hogy már rég letettünk arról, hogy minket kompenzáljanak, elfogadtuk a tényeket, azt hogy itthon nem fognak a mi javunkra dönteni akkor sem, ha igazunk van. Ehhez annyit kellett volna tenni, hogy vizsgálatot indítanak. Nem tették, így jártunk. Viszont ha Önnnek nem tetszik, hogy a következő generációt próbáltuk védeni és segíteni azzal, hogy kiálltunk egy ügyért, akkor mélyen sajnálom Önt.

 

Mellesleg kezdjem el emlegetni, hogy hány diák fizeti sok ember nyugdíját?

Ferenc Reich

#302 Re: Re: Re: Re: Óriási fiaskó!

2014-05-29 14:33

#301: Netistri - Re: Re: Re: Óriási fiaskó!

"Utoljára szeretném elmondani, hogy már rég letettünk arról, hogy minket kompenzáljanak, elfogadtuk a tényeket, azt hogy itthon nem fognak a mi javunkra dönteni akkor sem, ha igazunk van. Ehhez annyit kellett volna tenni, hogy vizsgálatot indítanak. Nem tették, így jártunk."

Na látjátok! Ez a baj veletek!
Más országban hasonló eset kapcsán tíz ezrek vonulnak az utcára, barrikádokat emelnek, iskolákat foglalnak és más ágazatok is sztrájkal csatlakoznak!

Elárulom a következő generáció is így fog járni, sőt rosszabbul:  "Önnnek nem tetszik, hogy a következő generációt próbáltuk védeni és segíteni azzal, hogy kiálltunk egy ügyért, akkor mélyen sajnálom Önt."
-Na ez az, hogy nem védtetek senkit, sőt ezzel az elbaltázott akciótokkal jobban felhívtátok a tehetetlenségetekre a hatalom figyelmét. Lesz ez még így sem, és meg is fogjátok érdemelni, és amíg a felsőoktatásba ilyen emberek akarnak bekerülni, és a középiskola ilyeneket bocsályt ki a mi adónkból addig jogunk van a zsebetekben kotorászni!

Csongrády Eszter- Péleusz nyelviskola

#303 Re: Re: Re: Re: Óriási fiaskó!

2014-05-29 14:40

#301: Netistri - Re: Re: Re: Óriási fiaskó!

"már rég letettünk arról, hogy minket kompenzáljanak, elfogadtuk a tényeket, azt hogy itthon nem fognak a mi javunkra dönteni akkor sem, ha igazunk van."

Remélem, hogy ha ez majd az országban mindenhol élesben megy majd abba is így bele fogtok törődni:

http://www.bama.hu/baranya/kozelet/polgari-vedelmi-szolgalat-postaztak-a-beosztasokat-493083

 

Elárulom, hogy ebben az új fajta "sorkötelezettségben" nem jár felmentés a diákoknak, nőknek, de még az anyáknak sem. Ha szólítanak akkor menni kell, és nem érdekli majd a rendszert, hogy dolgozol, nincs kire hagyni a gyereket, vagy ép vizsgaidőszak van esetleg érettségizel és csúszhat a diplomád, érettségid esetleg bukod a munkahelyed lakás hiteled, balatoni nyaralást.

Ennek is nézz utána és gondolkozzál! Mert ez pont a ti korosztályotokat fogja érinteni és ha most így gondolkoztok hogy "már rég letettünk arról, hogy minket kompenzáljanak, elfogadtuk a tényeket, azt hogy itthon nem fognak a mi javunkra dönteni akkor sem, ha igazunk van" akkor ennél is így fogtok gondolkozni és akkor meg is érdemlitek. Lesznek még további terhek amik sújtani fognak titeket és ezt meg is fogjátok érdemelni!

Netistri

#304 Re: Re: Re: Re: Re: Óriási fiaskó!

2014-05-29 15:15

#303: Csongrády Eszter- Péleusz nyelviskola - Re: Re: Re: Re: Óriási fiaskó!  

 köszönjük az érdemi hozzászólást, bár olvasni és értelmezni tudni kellene.

Tigris

#305

2014-05-30 21:22

Netistri, dumálni bármit lehet. De ami a petíció bizonyítékokkal való alátámasztását illeti, még mindig kb. annyira érdemi, mint Eszter hozzászólása. Semmi konkrétat nem sikerült letenni az asztalra, ezért semmi konkrét nem történt. Nemes a szándék, a jövő diákjainak megóvása, de a szándék kevés, tett meg nem volt érdemi. Dumálni bármit lehet. Neked is.
Valaki aki nem érti

#306

2014-06-01 12:34

Nem igazán értem a problémát. Most, hogy már felszólaltak olyan emberek is, akik a szakmában elismerek, így sem bizonyíték. Úgy, hogy már van, akik tudják az eredményeket és érzékelhetően kevesebb ebben a feladatrészben elért pont, úgy sem érdemi. Vannak statisztikák, az sem elég... igaz, hogy már lerágott csont az egész, de elég bizonyságot nyert, hogy probléma volt a feladattal. AZ, hogy ezt nem vallották be, nem a diákok hibája. Mindent megtettek, ami tőlük telik...
Tigris

#307

2014-06-01 15:14

A felszólalás nem bizonyíték, hanem vélemény. A statisztika pedig (ha van erre vonatkozó statisztika, és valóban ezt mutatja... én még nem találkoztam vele) ha valóban mutatja, hogy kevesebben írták meg jól a vizsgát, akkor abból még nem derül ki a sikertelenség oka, ergo bizonyítani csak annyit bizonyít, hogy valamiért kevésbé ment a diákoknak. Ennek pedig sok oka lehet, többek közt pl. az iskolákban gyenge felszereltség, ami pl. nem a hivatal problémája. Amúgy mindenki megtette, ami tőle telik, csak valaki más a hibás, mutogatás van, mint ahogy szokott. És otthon ez így van jól, ez megy kicsiben, nagyban, fent és lent. Ez mindig jobb, mint a megelőzés. A diáknak okostelefonja van, a sulinak, ahol tanul vagy vizsgázik, 20 éves kazettás magnója. És a hivatal az oka mindennek.
Valaki aki nem érti

#308

2014-06-01 21:59

Mivel köztudott, hogy nem csak a magnó a hibás, elmentek a hivatalba is, ugyanúgy ahogy többen az iskolák felé is jelezték a problémát. A statisztika pedig megmutatja, csak össze kellene vetni az előző évi eredményekkel, csak erre már nem hajlandóak pénzt költeni...és ez a legnagyobb baj
Valaki!

#309 Re:

2014-06-02 06:41

#306: Valaki aki nem érti -

Egy valamit nem! Nem tették meg azt amit hasonló helyzetben külföldi sorstársaik is megtettek volna!

Nem volt iskolafoglalás, barrikád, polgári engedetlenség!
Ezt a hatalom is látta. Ha legközelebb az lesz a rendeletben, hogy hátrakötött kézzel kell megírni az írásbelit, úgy, hogy szájakat, lábat nem lehet használni, vagy beragasztott szájjal kell szóvelizni, úgy, hogy kézjeleket használni nem lehet, az is majd ki fog merülni egy hasonló peticiok.com aláírás gyűjtésben, esetleg egy facebook csoport megalkotásában.

Akiknek most ezen fog elbukni a továbbtanulásuk - félek nem lesznek kevesen- azokkal mi lesz?
Beletörődtök majd, hogy ez van és elmentek egy évre a mekibe krumplit sütni?   És ha jövőre is ez megtörténik- a fiatalság reakciója alapján miért ne történhetne meg újra, sőt mégdurvább- akkor mi lesz? Elfogadjátok, hogy a mekibe krumplisütőként élitek majd le az életeteket.

Hallgatás néma beleegyezés! Mindenki olyan sorsot kap amilyet megérdemel! És ezt pártállástól függetlenül mondom!

Napolini- külföldről!

#310 Re:

2014-06-02 06:55

#308: Valaki aki nem érti -

Meg az is nagy baj, hogy a diákok így beletörődnek és nem nyúlnak radikálisabb lépésekhez!

Itt kinn olaszországban átlag évente van olyan megmozdulás amin országszerte részt vesz 1-2 millió ember. Összehangolt-országos akciók amikkel megbénítják az ország valamelyik stratégiailag fontos ágazatát (közlekedés, kormányhivatalok, oktatás) 2008 óta vagyok kinn, nem egy ilyet átéltem már, és itt az emberek ennek köszönhetően el is érik a céljukat.
Figyelem az otthoni eseményeket is, sőt unokahúgom érintett is a mostani angol érettségi botrány kapcsán! Hiszek neki, de az tény, hogy nincsenek az állításukra bizonyítékok. Nem mondom, hogy nincs igaza, de ismerve a hazai körülményeket, látván, hogy néhány netes fórumon kívül maguk a diákok se mernek lépni -holott ők a fő érintettjei az egésznek- így a szakemberek is kussolnak- féltik az állásukat.... Na és ha megszólal egy-egy. Ugyan ki fog majd mögéjük állni, ki fog majd értük az utcára vonulni, ha elveszítik a munkájukat és egzisztenciájukat?
Úgy fognak majd járni mint fél éve az a volt NAV ellenőr aki kitálalt a nagynyílvánosságnak. Utcára ment kb 200 ember akik tettek egy kört a belvárosban majd haza mentek. De ki emlékszik már erre! Akkor ott volt 200 ember, mindenki felháborodott, jól megmondták a neten, de ma már a kutya nem emlékszik az egészre. Mi lett azzal a NAV ellenőrrel? -már rég eltűntették. Na és akik ellen vallott? -élik világukat az adótokból, sőt mégtöbbet lopnak.

Pedig megsúgom, itt olaszországban milliós tömegeki is anno az utcára mentek a maffia ellen- akkor mikor a hatóságok tehetetlenek voltak és napi szinten lőtték agyon egymást az utcán. És volt értelme- volt eredménye!

Ha odahaza az utcára vonulnátok elárulom annak is lenne értelme és eredménye- nem olyan erős otthon a hatalom, hogy fel tudna-fel merne lépni nagy tömegek ellen. Elég csak a 2006-os eseményeket az orra alá dörgölni- de erre is ki emlékszik már.....

De a ti dolgotok, a ti országokot, a ti életetek.

-ha ez nektek így jó hajrá!

Rio

#311 Re:

2014-06-02 07:37

#307: Tigris -

1.

"A diáknak okostelefonja van, a sulinak, ahol tanul vagy vizsgázik, 20 éves kazettás magnója. És a hivatal az oka mindennek."

És ha nincs nadrág a tanáron akkor odaadjuk a sajátunka!
-még is mire fizetitek az adót? -stadionokra!
Ha az állam nem tudja az oktatást fenntartani, akkor privatizálják. Akinek lesz pénze tanul, akinek nem lesz pénze megy közmunkában árkot tisztítani -mint száz éve!

2. Mindenkinek, de főleg ennek a petíciónak a megalkotóinak!

Lassan 10 éve kinn élek Brazíliában- Rióban. Ha valahol, hát itt az oktatás az katasztrófális. A népesség közel 50%-nak nincs meg az álltalános iskolai végzettsége, 20% körül van az analfabéták aránya. Sokan közülük itt az izomagyú randalírozó szurkolók táborát gazdagítják- más örömük és szorakozási lehetőségük nincs-lévén, hogy ez az ország fociban a legjobb.

És lássatok csodát, a VB és a stadion beruházások miatt maguk a szurkolók lépnek fel a a hatalom ellen és ők maguk követelik, hogy ezt a pénzt inkább fordítsák az oktatásra és a szociális hálóra. itt a tanulatlan alkoholista igénytelen szurkolók tudatáig is eljutott, hogy mi lesz a következménye, ha az oktatást elhanyagolják. Az ő tudatukig is eljutott, hogy szép és jó a foci, de vannak ennél fontosabb dolgok is. Most két héttel a VB előtt is napi rendszerességgel vannak zavargások, amikhez maguk a diákok és más ágazatok is csatlakoztak, és úgy tűnik, lesz is eredménye: A VB bevételei az oktatás és a szociális helyzet javítására mennek majd, amikkel maguk a klubbok és a válogatott tagjai is egyet értenek. A beruházások költségeit meg felül fogják vizsgálni és a ködbért szintén az oktatás fejlesztésére fogják fordítani!

És mind ez egy 3. világbeli országban, tanulatlen emberek tollából.

Ti odahaza akik ezt a petíciót elindítottátok mind-mind tanult tervekkel és célokkal teli emberek vagytok, de csak ennyire futotta tőletek?
Nem azért, de ha csak valóban ennyi van bennetek akkor ti sajnos nem érdemeltek se diplomát, se érettségit. ha most birkák vagytok, birkák lesztek a nagybetűs életben is. Birkák lesztek a munkahelyeteken, és birkák lesztek majd esetleg egy olyan pozícióban is ahol előírás az önálló gondolkodás és döntéshozatal!
Én nem örülnék neki, ha ilyen emberek kerülnének a fejem felé!

Gondolkozzatok el ezen, hogy a nagy világban hol szeretnétek majd helyet foglalni. Nem adok 10 évet ennek az országnak, de ha itt így mennek tovább a dolgok ahogy most az oktatás színvonala simán utol éri majd az Európait és a alegutolsó drogosnak is lesz diplomája- méghozzá keméyn tanulással kiérdemelten!


Tigris

#312 Re:

2014-06-02 13:16

#308: Valaki aki nem érti -

Nem tudom, mire célzol, de tárgyi bizonyítékról, ami mást alátámaszt, nem tudok. Problémát jelezni lehet, amit bizonyíték nélkül túl komolyan nem vesznek. A statisztika mást is mutat, minden évben mást és mást, de tudomásom szerint statisztika alapján még sem költségvetési támogatást, sem vizsgálatot nem kezdeményeznek. Nem csak most, egyáltalán. Aki azt hiszi, majd most, az naiv.

Tigris

#313 Re: Re:

2014-06-02 13:20

#310: Napolini- külföldről! - Re:

A probléma az, hogy a tüntetéstől nem fog tudni jobban angolul. De azért megint elmondanám, hogy az, hogy egy vizsga könnyű-e vagy sem, az szubjektív. Ha valaki emelt szintű vizsgának fut neki, akkor számítson arra, hogy nem fogják a szájába rágva, tagoltan, lassan mondani, hogy a húszéves technikán is érthető legyen - miért is kéne, ez nem életszerű. Ha meg nem azért tanul, hogy nyelvet tudjon, emelt szinten, hanem hogy a pontja meglegyen, akkor meg nem tudom sajnálni.

Tigris

#314 Re: Re:

2014-06-02 13:29

#311: Rio - Re:

1. Azok közül, akik elmentek szavazni, a jelentős többség arra szavazott, hogy ez így jó. Szerintem nem, ezért élek külföldön. Nekem is volt bajom a kazettás magnóról való szövegértéssel, nyafogás helyett tanultam. Nem mondom, hogy jól tudok angolul, mint egyesek, de a vizsga szövegénél jóval keményebb nemzetközi angolt itt Londonban megértem. És ahogy látom, otthon még mindig nem divat se magunkon, se másokon segíteni... de erről megint nem a hivatal tehet. Mutogassatok másra, de ezzel a mentalitással külföldre ne gyertek, mert ez itt nem működik.

2. Brazília egy zsák pénzt kapott a VB-re, hogy azt mire osztják be, hogy egyáltalán, a gazdaság milyen elveken működik, arról a vezetői tehetnek. Valaki azt a vezetést megszavazta, sanszos, hogy ugyanazok, akik most balhéznak ellene. Viszont erre is csomó pénz elmegy. Ugyanaz a szitu, mint otthon, egyik se jó. Az meg, hogy ott csoda fog-e történni, arra egy év múlva térjünk vissza. Szerintem nem fog. Ráadásul az erőszakban nem hiszek, erőszak erőszakot szül, agy nem kell hozzá és bele is lehet halni. Mi a jobb, ha egy gyerek belehal, mert eltalálja egy eltévedt puskagolyó, vagy ha nem veszik fel az egyetemre?

Ami a birkaságot illeti, nem hiszek abban, hogy valakinek meg kell váltania az országát. Magát váltsa meg, az nehezebb. Akár tanulással. Még keményebb tanulással.

Emberke!

#315 Re: Re: Re:

2014-06-03 11:49

#314: Tigris - Re: Re:

1. "Nekem is volt bajom a kazettás magnóról való szövegértéssel, nyafogás helyett tanultam."

Ha recseg-ropog a felvétel és rossz a terem akkusztikája is akkor te tanulhatsz akárhogy nem fogod érteni! De tudodmit! Küld el a telefonszámodat -felhívlak és érthetetlen hangon elmondom majd neked, hogy hová rejtettem 1 milliót! Tudomásom szerint a nyelvórákon nem arra tanítank, hogy a brekegést megértsem, mint ahogy odakkin sem brekegve beszélnek.

2. "Ráadásul az erőszakban nem hiszek, erőszak erőszakot szül, agy nem kell hozzá és bele is lehet halni. Mi a jobb, ha egy gyerek belehal, mert eltalálja egy eltévedt puskagolyó, vagy ha nem veszik fel az egyetemre?"

Az a nagy büdös igazság, hogy ide haza békésen se lehet a dolgokat megoldani! Ha az emberiség így gondolkozott volna, lehet még mindig a királyok és a papok uralkodnának rajtunk, mi meg jobbágyként tengetnénk az életünket a Föld meg még mindig lapos lenne!

2/B  "Mi a jobb, ha egy gyerek belehal, mert eltalálja egy eltévedt puskagolyó, vagy ha nem veszik fel az egyetemre?"

Remélem, hogy jó dolgod van külföldön! Egy kis nyírségi faluban élek és elárulom itt halltak már éhen emberek- és nem 70+ nyugdíjasok voltak tanyán akik már nem tudtak járni, a család meg elfelejtkezett róluk!
Itt a falumban történt- apa-anya gyerekek. Nem kis munkája volt a helyi vezetésnek abban, hogy ez ne kerülhessen a retek klubb meg az origó hírei közé. Itt aki nem tud tovább tanulni az marad a faluban és lehet éhen döglik- mert itt a közmunkán kívül nincs más munkalehetőség.

De legyen igazad! Mert a kormány, a minisztériumok és csókosaik ugye tévedhetetlenek-soha nem hibáznak! csak mi egyszerű dolgozó és adózó emberek vagyunk kretének. Remélem, a külföldi fizetésedből visszafizeted azt a pénzt amit az állam rádköltött, amíg felnőttél (gyerekorvos, bölcsi, óvoda, iskola, érettségi) -mert ezeket mind-mind azok a kretének fizették akik itthon maradtak és ma is húzzák az igát!

Ha választani kell én inkább fellázadok és lőjjenek agyon- mert arról talán ország-világ értesül mintsem itt ebben a porfészekben dögöljek éhen amit aztán eltusolnak. Igen nagy tragédiha ha nem kerül be valaki a felsőoktatásba! -mert ide haza a papírt fizetik meg és a papír kapja a megbecsülést. Majd ha 8 általánossal trágya  hordóként is megkeresek 200 ezret és kapok annyi megbecsülést a munkám miatt mint a faluorvos vagy a polgármester (mert a trágyát is valakinek el kell hordania) akkor majd máshogy gondolkozom!

Másvalaki!

#316 Re: Re: Re: Re:

2014-06-03 11:57

#315: Emberke! - Re: Re: Re:

1. Ha nincs pénzed kenyérre egyél kalácsot!

2. Miért születtél csórónak!

-különben is 47 ezerből meg lehet élni és nem muszály lakásban laknod- élhetsz a híd alatt is.

Arról már én is hallottam, hogy családok haltak éhen: Munkájukat elveszítették, hitel a körmükre égett, lopni -csalni meg nem akartak.
De a hírekig ezek nem jutottak el, de más ennél nagyobb botrányok is csak rövid életűek voltak! Elég csak a diplomagyárra, NAV botrányra, vagy a baltás esetre gondolni.

Tigris

#317 Re: Re: Re: Re:

2014-06-04 02:55

#315: Emberke! - Re: Re: Re:

1, +447538530004

Csak mellesleg egy sztori. Amikor kijöttünk, kötelező volt NiNo számot (ez kb. a TAJ-szám) igényelnünk és bankszámlát nyitnunk, mert hiába találunk munkát, e kettő nélkül nem kapunk fizetést. El is mentünk a bankba, számlát nyitni. Egy afrikai fickó, a fiók egyik managere, üzletkötője ült le velünk elbeszélgetni. Mint valami taknyos gyerekkel, úgy beszélt velünk, hogy az a havi 6 font kezelési költség sok ám, nem biztos, hogy fogjuk tudni fizetni, gondoljuk meg. Ezt olyan afrikai angolsággal mondta, hogy a nemzetközi felsőmmel alig értettem, és persze még hülyébbnek nézett, amikor visszakérdeztem, és úgy kezelt, mint valami analfabétát. De mondhatnám a sarki indiai csirkést, a tetőtől talpig burkában kasszázó pénztárost, akinek a szemét sem látod, vagy a cockney melóst, akikkel dolgozom. Ja, zajban, vagy éppen recsegő telefonon kell ügyet intézni olyanokkal, akik adott esetben rosszabbul tudnak angolul, mint én. Sajnálom, nem az iskolának meg a felvételi ponthatárnak kéne tanulni és nem az épp átcsusszanásra játszani.

Nem brekegve beszélnek. Hm. Feltételezem, tudsz angolul. Próbáld ki, hogy egy pakisztáni ügyfélszolgálatossal lebeszéled, hogy a gázt milyen konstrukcióban és milyen csomagot szeretnél fizetni. A vizsga brekegése laza tavaszi teadélután mellé járó oxfordi angolság lesz. A probléma az, hogy úgy mondotok dolgokat, hogy gőzötök nincs róla, mert nektek az angoltudás csak egy papír. És ez nekem gáz.

2, Szar ügy. Mindenki a saját sorsának a kovácsa. Mi megléptük azt, amit több millió ember nem. Persze, lehet mondani, hogy ez milyen egyszerű, de tessék sopánkodás helyett tenni valamit. Nem mondom, hogy fent nem hibázhatnak (sőt, nagyon is! ezért vagyok kint, mert ebből volt elegem), de fentről várhatod a megértést meg a segítséget. Ha te nem segítesz magadon, más nem fog. Ami a visszafizetést illeti, kamatostul leróttam, hiszen 18 éves korom óta e.v. voltam, folyamatosan veszteséggel. Most az EU-s jog szerint ide fizetek adót, hiszen kettős adózás nincs. Bocs.

Lázadj, ha ezzel elérsz valamit. A véleményem erről az, ami eddig: Londonban élek.

Tigris

#318 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-06-04 02:57

#316: Másvalaki! - Re: Re: Re: Re:

Azért kíváncsi lennék, hogy a sikertelenül nyelvvizsgázók és a tüntetők között hányan voltak olyanok, akik per fő 47 ezerből élnek meg, vagy a híd alatt laknak.

Hodzsa!

#319 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-06-04 07:16

#317: Tigris - Re: Re: Re: Re:

1. A te eseted az ékes bizonyíték arra, hogy a magyar nyelvoktatás a béka feneke alatt van! Az a angol nyelv amit itt tanítanak köszönő viszonyban sincs azzal az angollal amit odakinn beszélnek- és ez az oktatási rendszer hibája -nem a diákoké. Azért járunk iskolába, hogy tanuljunk.
Az oktatási rendszer csak olyan anyagból támaszthat vizsgakövetelményt amire előzőleg a diákokat is felkészítette. Az iskolák többsége nincs felszerelve nyelvlaborral, a legtöbb nyelvtanár a nyelvtanra megy rá a kommunikáció pedig kimerül néhyány vers megtanulásában! Hiába a NAT- sok tanár nem a szerint tanít, csak papíron. Ez a hibás hanganyag alapján követelt vizsga akkor lenne célszerű, ha előzőleg magukon a nyelvórákon is lettek volna hasonó feladatok- sőt ez alapján osztályzatokat is adtak volna.

2. "Szar ügy. Mindenki a saját sorsának a kovácsa. Mi megléptük azt, amit több millió ember nem."

Van odakinn még 10 millió magyarnak hely? Mert akkor egész pereputtyommal megyek! Igaz nagypapa-nagymama marad, akik már ápolásra szorulnak, de le van sz@rva!

3. "Lázadj, ha ezzel elérsz valamit. A véleményem erről az, ami eddig: Londonban élek."

Ahogy írtam 10 millió ember nem mehet ki külföldre. Amúgy több európai országban is voltak lázadások- és értek el eredményeket.

Haluska Szilveszter!

#320 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-06-04 07:26

#318: Tigris - Re: Re: Re: Re: Re:

Mondjuk az unokahúgom és családja Tégláson! Igaz nem a híd alatt élnek, de apuka-anyuka közmunkában dolgozik, a házuk tetejét meg a Szent Lélek tartja és nem- nem alkoholisták! Mind a ketten tanult emberek, csak egy balaeset miatt lerokkantak és így már nem olyan kapósak a munkaerő piacon- főleg nem ott az Isten háta mögött! Ha összedöl a tető akkor marad a híd alatt.

Örülök, hogy te meg tudtad Londont lépni és jól el vagy. Addig örülj amíg nem megy oda ki még 1 millió magyar.
nem nem az a megoldás, hogy dobbantunk külföldre. Tudo mert ezt egyzser már eljátszottam. odakinn se fenékig tejfel az élet és ha itt elmenekülünk a problémák elől akkor ez odakinn is így lesz és akkor egy menekülés lesz az életünk. És az sem megoldás, hogy itthon kussba maradunk.

Ez a mi országunk, a mi hazánk, mi dolgozunk és fizetjük az adót amiből a politikusok is élnek.

Gyáva népnek nincs hazája. Igen az erőszak erőszakot szül. Ahogy fentebb már írta valaki: Ha ezt a logikát követte volna az emberiség akkor még mindig római rabszolgák lennénk és a cézárokat dicsőítenénk!

Csongrády Eszter- Péleusz nyelviskola

#321

2014-06-06 06:31

Ennyit ért az egész! Már is behalt ez az oldal. Jól felvonultatok, megmondtátok aztán hazamentetek. Mibe, hogy szeptemberben párotokkal a tuscoban vagy a mekiben fogok összefutni ahol eladók lesztek?
Dorka

#322

2014-08-28 08:02

A kérdéses első feladat nekem a 10-ből 3 pontosra sikerült, a többi 10-ből 9 pontos lett. Egyértelmű a különbség, de én nem fogom kirúgatni magam az egyetemről, ahova bekerültem, hogy sztrájkoljak és esetleg elfogjanak érte.