Az emelt angolérettségi 3. részének felülvizsgálatáért

Még egy érettségiző

#276 Re: Re: Pár dolog tisztázása

2014-05-15 16:08

#274: Tigris - Re: Pár dolog tisztázása

Szerintem is szomorú amit a jelenlegi kormány művel, de mindegy, ezzel csak arra akarok célozni, hogy se a petíciónak, se a tüntetésnek nem a kormányváltás a célja, és nem a "kormányellenesek" aljas húzása.

 

Az audio cd felépítéséről a tudásom a konvergál a nullához(jó dolog ezt így leírni egy nappal az informatika érettségi előtt), de gondolom a lényeget értetted, nem magával a cd-vel volt a gond.

 

Egyébként az, hogy az anyag akusztikailag kifogástalan legyen, konkrétan tényleg érettségi követelmény, ezt a facebook csoportban valaki meg is találta, ha gondolod megkereshetem neked. Ezzel igazából csak azt akartam mondani, hogy a szóban forgó hanganyag minősége összehasonlítva más listening feladatokkal (akár ebben a feladatsorban a második és a harmadik feladattal) szerintem rosszabb, akármiről is játsszák le. Hogy emiatt érthetetlen lesz-e, az más kérdés, de a lényeg hogy rosszabb minőségű.

Úgy tűnik, ezt nem fogalmaztam meg teljesen tisztán, de azért hatott másnak az anyag másnap meghallgatva, mert az amúgy is rosszabb minőségű anyagot ráadásul rossz körülmények között játszották le és amikor otthon meghallgattuk egy normális fülhallgatóval vagy normális hangszórón akkor tényleg csak annyival volt nehezebben érthető, amit az a kis visszhang jelentett a háttérben. Szóval igen,  tulajdonképpen nem az OH által kiadott hanganyaggal van a baj. Egyébként azt csak így megjegyzem, hogy részemről a stressz egyáltalán nem volt faktor, eleve úgy mentem el vizsgázni, hogy egy-két bónuszpontot tudok csak szerezni ezzel, mert ősszel csináltam egy majdnem hibátlan középszintű érettségit, amit vihetek magammal, ha ez nem lesz legalább 91%.

Amit te mondasz,  hogy hozni kell mindnekinek saját CD lejátszót, az egy megoldás lehetne az iskolák rossz felszereltségére. Azonban ez azért nem ennyire egyszerű. Egyrészt, az emelt szintű érettségiket az ember nem a saját iskolájában írja, hanem az egész város érettségizőit egy közös iskolába küldik, tehát fogalmam nem volt arról, hogy milyen felszereltsége lesz annak az iskolának, ahol én érettségizni fogok. (meg nem is nagyon gondolkodtam rajta) Ezen kívül én naívan azt gondolnám, hogy ha már egy iskola emelt szintű nyelvi érettségit rendez, akkor csak képesek arra, hogy valami normális hangfalat hozzanak abba a pár terembe, ahol érettségik zajlanak. De persze, hozhattunk volna mi is, csak eddig senki egy szót nem szólt arról, hogy hé srácok, lehet, hogy kéne hozni valakinek egy jóféle hangfalat, mert a nagylajosban szokol rádióról megy a listening. Persze azt is lehetett sejteni, hogy valami magnóról, olcsó cd lejátszóról fog menni a hang, de ez még önmagában nem is baj! Ugyanerről ment a másik két feladat is, és hasonlóról ment másnap a német érettségi is, nem beszélve az elmúlt 4 év tanóráiról és bár nem egy 5.1es minőség, amit kellett, azt meg lehetett érteni különösebb gond nélkül.

 

Összefoglalva, SZERINTEM az lehetett a gond, hogy van egy alapból kicsit gyengébb hangminőségű anyag, rajta egy kis visszhanggal a hitelesség miatt, amire dobott egy lapáttal, hogy az iskolák többségében régi eszközökről játszották le, ráadásul a feladat meg relatíve nehéznek számított(de ettől még belefért az érettségi nehézségi szintjébe), és pont bizonyos kulcsszavaknál érvényesült jobban a hangosítás gyengesége.

reniandtardis

#277 felülvizsgálat - objektivitás érdekében

2014-05-15 18:58

Itt az ideje tisztázni egy-két súlyosabb félreértést a tömeges gyilkolászássá fajult emelt angol ügye kapcsán. Kezdem magam egy tragikomédiában érezni, ahol van két(?) tábor, akik mindenféle ésszerűség, racionális érv híján sértődésekhez vezető személyeskedésekkel alázzák egymást; az elmúlt hét nem szólt másról, mint utópisztikus, gyermeteg elképzelések kreálásáról, tiszteletlen sárdobálásról, fenyegetőzésekről és drámai ajtócsapkodások híréből.

Sok helyen nincsenek is tisztában azzal, hogy mit is szeretne elérni a „mag”. Mindenféle tévhit kering a szombatiból szerdaivá lett demonstrációnkról, a szervezésről, „belső harcokról”, véleménykülönbségekről, kitűzött célokról. Azért (is) írok, hogy végre mindenkit megnyugtassak: nem a kormányellenes csőcselék szenzációhajhász idétlenkedéséről van szó.

Egy csapat diák/későn tudatára ébredt felnőtt döntött úgy (az emelt érettségis hajcihőt követően), hogy él a véleménynyilvánítás szabadságával. Mert miért ne. Ha má' demokrácia.

Annak ellenére, hogy az érettségink gyatra lett (gondoljunk csak bele, az incidenst okozó hanganyag mesterséges visszhangosítása nélkül talán csak egy párhuzamos univerzum nyavalygó tinédzserei lennénk – de hagyjuk ezt a hangbigyót), szeretnénk felhívni az illetékesek figyelmét arra, hogy a nemzetközileg elfogadott normákat igenis figyelembe kell venni, hogy a jövőben elkerülhetőek legyenek a hasonló, érettségiket/vizsgákat érintő problémák. A mostani helyzet senkinek sem kellemes, ugye?

Az érettségi újraírása köré semmiképp nem építhetjük fel követeléseinket – az újraszervezés, felvételi határidők, logisztikai és egyéb problémák miatt. Nincs realitása az újraírásnak, annak, hogy legközelebb mentesüljünk a vizsgadíj fizetése alól, de még a félpontos rendszer kialakításáért sem érdemes küzdeni. Utópisztikus elképzelésekhez nem ragaszkodhatunk egyáltalán. Akkor mit is szeretnénk? Nyugodjon meg mindenki, törekvéseinket itt és most – mindenki előtt – megfogalmazzuk.

A kötelező, nemzetközileg elfogadott normák betartásának fontosságára hegyeznénk ki mondanivalónkat. Tiltakozásunkkal azt szeretnénk elérni, hogy az EMMI/Oktatási Hivatal belássa, a vizsgázói teljesítmények statisztikai módszerekkel történő elemzéséhez (az eredmények meghatározása előtt) hasonló rutineljárásokat nem lehet csak úgy elsunnyugni, hanem el kell végezni, mert ezek azok a mérések, melyek által objektívan megállapítható lenne, hogy egy nagy létszámú vizsga esetén mi működött (feladatként – mennyire volt könnyű/nehéz az adott példa), mi volt abszolút kudarc, hol került porszem a flottul működő rendszerbe. Amennyiben valami nem stimmel, akkor arra ott a bizonyíték egy ilyen mérést követően, ilyenkor pedig korrekciókat alkalmazva kell véglegesíteni az eredményt, ha kell egyes feladatokat/azok részeit kizárva az értékelésből. EZ RÁNK IS VONATKOZIK ---->

A csütörtöki emelt angolérettségire is el lehet végezni majd ezt az utólagos értékelést – ennek abszolút nem kellene, hogy bármiféle akadálya is legyen. A feladatok begyűjtése és feldolgozása egyetlen hét alatt elvégezhető, csekély költséggel, az egyetemeken rendelkezésre álló szakemberek bevonásával.

Hosszú távon mindenképp pozitív lenne, ha nem igyekeznének olyannyira megspórolni az ilyesfajta eljárásokat, méréseket... Mi is az akadály? Tényleg semmi.
RE

#278 Re: Re: Re: Re: Igaz-nem igaz

2014-05-16 06:33

#275: Tigris - Re: Re: Re: Igaz-nem igaz

" Ha valóban érthetetlen volt a hanganyag, akkor valószínűleg nem egyedül hagytad volna ott a vizsgát, és akkor történik valami. De még egyszer mondom, a megelőzés egyszerűbb lett volna."

Elárulom, hogy semmi hatása nem lett volna! -sőt buktuk volna az érettségit is!
De tudod mit legyen igazad, így jártunk, mehetünk 47 ezerért közmunkára, aztán kívánom, hogy a mi befizetett járulékunkból kapjál majd vén korodra nyugdíjat- aztán majd mondogassad magadnak, hogy így jártál.

"Ha semmilyen papírod nincs, akkor az állam segít szerezni, sok esetben ingyen, ahogy az angolul nem tudóknak is vannak ingyenes, papírt adó kurzusok."

Egy nagyvárosban talán van ilyen, de vidéken nincs!
A papír lehet, hogy incsenes, de a bevett gyakorlat, hogy ezek a papírok nem feltétlenül piacképesek, és ha ez az iskola nem a lakóhelyemen van akkor az utazást szállást nekem kell fizetni.
Javaslom vegyed le a rózsaszín szemüveget!

egy régi érettségiző

#279 Re: felülvizsgálat - objektivitás érdekében

2014-05-16 06:56

#277: reniandtardis - felülvizsgálat - objektivitás érdekében

Szerintem felesleges volt ezt leírni!
A recept egyszerű: Aki a kormány és beosztottjai intézkedéseivel, gondolataival szemben kritikát mer megfogalmazni az a ballibis ellenzék széltolója és a kormányt próbálja megbuktatni. Demokrácia itt csak annak van aki a kormány nézeteit ossza, aki nem az puccsista hazaáruló!
Te még talán túl fiatal vagy hozzá, de én már elég nagy voltam 2002-ben és 2006-ban.

2002-ben nem volt demokrácia, mert az akkori fityisz kormány elbukott néhány ezer szvazaton- mertek az emberek másra szavazni! Akkor pont a felvételim napján (mert akkor még nem volt emelt érettségi- az egyetemeken volt felvételi külön) a fityis és hívei lezárták Budapesten az Erzsébet hidat (akkor még nem volt meg az M0 körgyűrű sem) A Balatonig és Győrig állt a dugó. 2006-ban sem volt demokrácia mert nem nyerték meg a választásokat. Demokrácia most van amikor ők hatalmon vannak, de csak annak aki az ő nézeteiket ossza-más az az ellenzék áruló széltolója. Viszont aki meg az ő nézeteiket ossza annak meg nincs szüksége demokráciára, hisz nem fogalmaz meg velük szemben kritikát.

Ez most a nagy büdös felállás.

Bocs a politizálásért és maximálisan veletek vagyok!

Ha az itt köpködőknek igaza lenne- hogy ez csak egy jól szervezett akció, hogy megfurjátok az elbaltázott érettségiteket- akkor ugyan ezt megcsináltátok volna az összes nyelvi érettségi kapcsán! De csak itt voltak problémák- se a németesek, se a franciások, se a szuhaélisek nem panaszkodtak.

Egres Béla- JGE

#280 Re: felülvizsgálat - objektivitás érdekében

2014-05-16 08:29

#277: reniandtardis - felülvizsgálat - objektivitás érdekében

Kedves Renáta! Ezt a tragikomédiát te rendezed!

Nézd végig a peticiok.com oldalt! Az akác legyen hungarikum petíciónak több aláírója és hozzászólója van!
Ha ezt a petíciót az érintettek három negyede alá írta volna, és az aláírók igazolhatóan a közvetlen érintettek lennének, plusz tanárok és az érettségit lebonyolító szakemberek is felszólalnának az oldalatokon akkor azt mondanán, hogy van igazság az egészben. De 10 ezer érintettnek alig a negyede írta ezt alá- ezeknek a fele barát, rokon, és hozzátartozó. Ezt a gyilkolászást sajnos ti kezdtétek. A szakemberek akik felszólaltak a másik oldal véleményét támasszák alá- és ezek az emberek mind olyan szakemberek akik hosszú évek óta bonyolítanak le érettségi vizsgákat, de előtte ők maguk is végig járták az oktatási szamárlétrát és ugyan ezeket a vizsgákat ők maguk is végig csinálták.
Az internetet már mindenki ismeri-de aki eljut az érettségiig annak minimum illene! Ahogyan te és még páran közületek ki tudtátok nyitni a szátokat, úgy a másik 7500 is ki tudná nyitni a száját! De nem tették meg. Vagy mert nincs igazatok és egyet értenek az OH és szakemberei véleményével, vagy mert képtelenek kiállni saját igazuk mellett-ebben az esetben meg is érdemlik a sorsukat, sőt ha a ti generációtok ennyire birka akkor még érettségit se érdemel! Egy szónak is száz a vége: Hallgatás néma beleegyezés, és mindig a többség szava a döntő!
Itt vagytok 10 ezren? Alá írtátok ennyien? Állnak az oldalatokon ismert szaketkintélyek?

NEM!  Akkor miről beszéltek?

Tigris

#281

2014-05-16 11:34

#278: RE - Re: Re: Re: Re: Igaz-nem igaz

Drága gyermekem, otthon egyéni vállalkozóként konkrétan tisztában voltam vele, hogy nem számíthatok nyugdíjra, és nem csak a te be nem fizetett járulékaid miatt. Ezért élek Londonban, nem várom ki, míg minden lerohad otthon. Meg azért is, mert tudok angolul. Mindig is híve voltam a megelőzésnek, segítek magamon, és igen, így jártam. Te pedig nyugodtan sajnáld magad és okolj mindenkit a sanyarú sorsod miatt. Az sokkal jobb.

A többire is csak ugyanezt tudom mondani. Ha várod a sült galambot, akkor az általában nem szokott jönni. Ha segítesz magadon sopánkodás helyett, az általában bejön. Egyszer, próbából fuss neki! Meg fogsz lepődni.

Tigrisnek!

#282 Re:

2014-05-16 11:45

#281: Tigris -

Kedves Tigris! Odakinn londonban van még 8 millió magyarnak hely? Mert akkor pereputtyommal együtt mennék. Ide haza hogy segítsünk magunkon, ha még a tanulásnál is felesleges gátakat gördítenek elénk! Még is hogy segítsünk magunkon, ha még a jogorvoslat lehetőségét is elveszik előlünk és olyanok is nekünk támadnak-csak mert élni szeretnénk a jogainkkal akik ott se voltak és azt se tudják, hogy mi volt az érettségin!

Tigris

#283 Re: Re: felülvizsgálat - objektivitás érdekében

2014-05-16 11:51

#280: Egres Béla- JGE - Re: felülvizsgálat - objektivitás érdekében

Őszintén szólva kétségeim vannak azzal kapcsolatban, hogy a petíció ér egyáltalán valamit. Az akácos történet is olyan volt, hogy menet közben kiderült, hogy részint nem irtják az akácokat, részben nem azért és részben nem azok parancsára... És ennek megfelelően nem történt semmi. A hatóságok már kétszer jelezték, hogy nem óhajtanak tenni semmit, a másik oldalról pedig semmi ütőképes érv, bizonyíték nem érkezett, amit cáfolni kéne. Hogy aztán emögött van-e politika, vagy sem, az már más kérdés.

Egy dolgot megjegyeznék csendben. A szólásszabadság nagyszerű dolog, a vita is, ha érdemi, ha nem parttalan. Az internet is, és az is, hogy bárki elmondhatja rajta, amit gondol. Ugyanakkor van egy olyan hátulütője, hogy bárki bármilyen szaktudás, tapasztalat, bizonyítékok és érvek nélkül leírhat akkora sületlenségeket, amekkorát csak akar, és mindig lesz olyan birka, aki elolvassa, elhiszi, egyetért és terjeszti is. Hadd ne mondjak erre példákat, szerintem mindenki tudja, miről van szó, mik azok a tartalmak, amiket ha a hírfolyamban egy ismerős által megosztva meglát a Facebookon, akkor már a plafonra ugrik tőle. Szándékosan nem erre a petícióra mondom, de rengeteg ezen az oldalon is az olyan petíció, ami erre a forgatókönyvre épül... és ennek megfelelően az aláírók komolyan veszik, aztán senki más, mert mondjuk ért hozzá. Ezekkel az ügyekkel sok ember saját hisztijének és hiúságának állít szobrot, hiszen érdemben nem képes mást tenni. Nem mondom, hogy ne tegyék, de minden petíció annyit ér, amekkora a hatása, és nem sűrűn láttam még olyat, ami alapján történt volna valami. Ezen esetleg érdemes lenne elgondolkodni.

És még valami. A JGE honlapja nagyon gáz. Nagyon. Ha valamit adtok magatokra, akkor párezer forintot kéne áldozni egy normális domainre (ha már a fejlécen szerepel a www.jvg.hu, ami egyébként nem is a tiétek) meg egy olyan oldalra, ami legalább elhiteti, hogy nem egy kétemberes kamuegyesületről van szó, impresszummal, elérhetőséggel, arcokkal, stb. Bocs, hogy beszóltam, csak ha már hivatkoztál rá, meg aztán 2014-et írunk, ma már lassan az a ciki, ha egy honlap nem mobilbarát, nem az, ha egy szervezetnek nincs rendes honlapja.

Tigris

#284 Re: Re:

2014-05-16 11:57

#282: Tigrisnek! - Re:

Előre szólok, nem könnyebb itt kint, mint otthon, csak más. Az pedig alap, hogy tudj angolul. Nem tudom, hány embernek van hely, csak azt, hogy napról napra egyre több magyar szót hallok kint, pedig ők nem kérdeztek meg engem.

Megértem a kínjaidat, nekem sem volt egyszerű a lépés, és most nem akarom ecsetelni, hogy kit hagytam ehhez otthon, meg mivel járt a dolog. De ha azt veszem, amit pl. a szüleimtől hallok, amit ha néha hazamegyek, tapasztalok, meg hogy itt hogy nincs rajtam az a lelki teher, ami otthon, akkor tudom, hogy soha nem megyek haza. Ára volt annak, hogy kijöttünk, van még most is, de azt ésszerű és normális teljesítménnyel ki lehet termelni, otthon nem. Nem agitálok, mert nem ítélhetem meg, kinek érdemes kijönnie, kinek nem. Nekem érdemes volt, kijöttem és nap mint nap látom, hogy jó döntés volt. Ahogy jó döntés volt az is, hogy anno az angoltudásomat nem arra alapoztam, hogy legyen meg az egyetemi felvételi pontszám.

Tigris

#285 Re: Re: felülvizsgálat - objektivitás érdekében

2014-05-16 12:01

#279: egy régi érettségiző - Re: felülvizsgálat - objektivitás érdekében

Szerintem érdemes volt leírni. Ha ez nincs így leírva, akkor nem tudjuk, hogy a petíció végülis elérte-e a célját, vagy sem. Van egy konkrét cél, amihez mérni lehet az erőfeszítést. A fejleményeket meg kíváncsian várom.

reniandtardis

#286 szakértők

2014-05-16 13:38

Többen szakértők véleményére vagytok kíváncsiak:

"Az idei hallás utáni szövegértési feladatok leglényegesebb hiányossága és valódi tanulsága az, hogy az értékelési útmutatókban semmilyen jel nem utalt arra, hogy az értékelők a megfigyelt nyelvi eszközöket és az értük járó pontokat bármilyen, szakmai standardoknak megfelelő, előzetes vagy utólagos statisztikai elemzéseknek vetnék alá. Ha nincs állandó és következetes standard, akkor valós hátrány éri azokat az érettségizőket, akik az idei feladatot kapták azokkal szemben, akiknek például a tavalyi feladat jutott, vagy a jövő évi példákat kell majd megoldaniuk - közölték."

http://eduline.hu/erettsegi_felveteli/2014/5/16/Ez_a_legnagyobb_baj_az_angolerettsegivel_ku_RHYBLB
Még egy érettségiző a sok közül

#287 Re: Re: felülvizsgálat - objektivitás érdekében

2014-05-16 14:07


Vendég

#288 Re: Re: Re:

2014-05-16 20:26

#284: Tigris - Re: Re:  

 

Azt nem értem, hogy egy ember, aki biztosan nem ebben az érettségi rendszerben érettségizett, a diplomáját is valószínűleg állami finanszírozással szerezte, de most külföldön hasznosítja, ráadásul semmilyen módon nem érintett a mostani érettségiben már egy hete mindennap kommentel. Csak nekem furcsa az, hogy valaki kb.1700 km-ről szinte minden hozzászólást "megmagyaráz" vagy az íróját kioktatja, időnként a saját remek angoltudását ecseteli másokét becsmérli? Ez kötekedés vagy csak hobbi?
Tigris

#289 Re: Re: Re: Re:

2014-05-17 01:21

#288: - Re: Re: Re:

Szabad véleménynyilvánítás. Nem tetszik?
Nézd, normális emberekkel vitázom, van, aki elfogadja mások más véleményét, és vannak, akik eleve elzárkóznak attól, hogy a sajátuktól eltérő véleményt olvassanak.  Látom, te is csak a bólogatást szeretnéd itt látni, az ellenvéleményt pedig irtod.

Közöm annyi van, hogy én is érettségiztem, s amikor én tanultam, ugyanúgy voltak gondok abból, hogy magnóról hallgattunk anyagokat. Nekem szerencsére csak 1-2 dogám úszott el ezen, de egy életre lecke volt. A másik közöm pedig annyi, hogy nálad is, és sok más ide írogatónál jobban értek a hangtechnikához, amiről sokan úgy beszélnek, mintha értenének hozzá. Ha csak az nyilatkozhat az emelt szintű érettségiről, aki ott volt, akkor a dolog hangtechnikájáról viszont az nyilatkozzon, aki ért hozzá. Ezesetben szívesen befogom a számat és nem szólok az érettségiről, de akkor kérem, hogy más meg a hangtechnikai dolgokhoz ne szóljon hozzá, hozzáértés hiányában. Ez így fair. Vagy úgy, hogy ez egy szabad fórum és mindenkinek lehet véleménye. Melyiket választod, kedves névtelen? Én az utóbbira szavaznék.

Saját angoltudásomat dicsérem és másokét becsmérlem? Ezt tudnád idézni? Mert én ilyet nem írtam. Annyit írtam, hogy másokkal ellentétben én nem tartom az angoltudásomat anyanyelvi szintűnek, viszont a tesztet meg tudtam írni, ahogy a párom is a középfokú angoljával. Ez nem tudom, mennyire minősíti az angoltudásomat, szerintem csak egy icipici szeletéről ad képet.


Vendég

#290 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-05-17 10:47

#289: Tigris - Re: Re: Re: Re:  

 

Szabad véleménynyilvánítás lehet, de te már tizenötödször is ugyanazt írod le. Semmilyen építő jellegű hozzászólásoddal nem találkoztam. A hangtechnikáról, bár szakértő vagy, te sem tudsz hiteles véleményt mondani, mert nem voltál ott egyik iskolában sem. Képzeld el azt a szitut, hogy az iskolarádióból szól az anyag, a falon van egy kis vacak hangszóró. Szerinted az hogy hangzik? Na mindegy, ez parttalan vita, nincs értelme, de annak se, hogy folyton azt írod le mi miért nem igaz, mit miért nem lehet megcsinálni, ahelyett, hogy arra mutatnál rá mit lehet csinálni. De szerintem nem sokat, mert ha volt is rossz minőségű hanganyag azt már rég megsemmisítették. Biztos, hogy most több lehetősége van a diákoknak egy nagy városban mint 20 éve, de hidd el a elvárás is nagyobb feléjük. Egy kis faluban pedig most sincsenek meg a lehetőségek, az iskolák felszereltségéről nem is beszélve.
Tigris

#291 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-05-17 18:18

#290: - Re: Re: Re: Re: Re:

Számtalan lehetőséget írtam, sajnálom, hogy azokat nem olvastad el. A többiről hadd ne írjak, neked van igazad, jobb szegény dühöngő áldozatnak lenni. Mert ugye mi is a fejlemény az ügyben?

Re

#292 Re: Re: Re: felülvizsgálat - objektivitás érdekében

2014-05-19 06:34

#287: Még egy érettségiző a sok közül - Re: Re: felülvizsgálat - objektivitás érdekében

Sőt a jelek szerint olyanok is aláírták akik az eduline oldalán nyilatkoztak és még itt is felszólaltak.
-magyarán az állami gépezet beizzította a megmondó embereit!

Páll. Ferenc-MarDan

#293 Jövő generációja Egyesület

2014-05-19 07:11

Akár mennyire is szélsőséges ez az egyesület, sajnos igazuk van!

Ahogy már fentebb leírtam évek óta szervezek biztosítok rendezvényeket- többek között egyetemi rendezvényeket. Sok részeg egyetemista jött oda hozzánk észt osztani a bulik alatt, hogy ezt meg azt hogy kell csinálni, úgy, hogy nem is értett hozzá, de ők egyetemre járnak meg diplomájuk van- ergo jobban tudják mint én a szakember!

Én a magam részéről nem engednék mindenkit érettségizni aki eljut a 12. végéig, még azokat se akik kitűnő eredménnyel végeztek- hasonló szankciókat vezetnék be a 8. végén is. Nem kell mindenkinek tovább tanulni, még azoknak sem akik kitűnő tanulók. Sokan úgy érnek el jó eredményeket, hogy bebiflázzák a tananyagot, és másnap a vizsgán-felelésen szóról szóra visszaadják, közben meg fingjuk nincs semmiről. Sokan olyan nagyra vannak a tudásukkal, miközben belül az üresség tátong. és ezeknek az embereknek a tanulmányait részben én fizettem aztán az én főnökeim lesznek és osszák majd nekem az észt- persze, ha nem lesz igazuk és emiatt majd rosszul megy a bolt az az én hibám lesz! Mert nekik van diplomájuk, ők az agyak én meg a droid- hiába dolgozom már x éve a szakmában.
Ez az egész akció is erre vezethető vissza. Az eduline oldalán két szakember is nyilatkozott, hogy a diákoknak miért nincs igazuk! Bizonyítékuk a diákoknak továbbra sincs, sőt szakemberek se szólaltak még fel az oldalukon. Ez az egész nem más mint gőg és hiúság!

"jajj Istenem nem készültem, de tudok angolul, járna nekem az 5-ös mert eddig is azt kaptam mindig, most nem lesz diplomám, nem leszeg vezérigazgató, nem fogok havi 1 milliót keresni, mi lesz így a tengerparti nyaralásokkal"

Averti

#294 Re:

2014-05-22 13:49

#2: -  

 A harmadik hanganyagról. Egy beszédhibás, furcsa akcentussal beszélő, a szöveget nem teljesen értő olvasó mondta fel a szöveget. Egy ismerősöm amerikai férjétől megkérdeztem, az akcentusa alapján afroamerikai férfi Philadelphiából (esetleg a szomszédos New Jersey államból). Szóval távolról sem a tipikus amerikai akcentusról volt szó. Jövőre esetleg javaslom a skóciai akcentust, arra aztán mindenki felkapja majd a fejét ...

Tigris

#295

2014-05-24 00:42

"Az iskolában, az emelt szintű érettségik helyszínein lejátszott hanganyagok nyilvánosságra hozatalát, és igazi, a vizsgakörülményeket szimuláló felülvizsgálatot szeretnénk az Oktatási Hivatal részéről, illetve annak fejében az érintett vizsgarész újraírásának fakultatív lehetőségét minden, 2014. május 8-án angol nyelvből emelt szinten érettségizett diák részére."
Csík Reni, a petíció indítója a petíció aláírás-oldalán, a petíció indításakor.

Vesd össze:

"Könyörgöm, ne hangoztassátok többet ezt az újraírós lehetőséget, mert NEM, ez nem fog megtörténni, ez egy gyermeteg elképzelés, utópia! Még egyszer meghallom a TV-ben/bárhol, hogy újra szeretné írni a csapat az érettségit, kiszállok, mert ezzel egyáltalán nem tudok azonosulni."
Csík Reni, Facebook, 2014. május 15.

Ez azért kicsit ellentmondásos így, ebben a formában. Ahogyan a problémásnak nevezett listening-gel kapcsolatos problémák változtak, úgy változik a petíció célja is? Hogy is van ez?
Egres Béla-JGE

#296 Óriási fiaskó!

2014-05-27 07:05

Az egész hiszi és megmozdulás semmit sem ért. Néhány lézengő fiatal akik közül jó néhányan -a filmfelvételen is jól láthatóan- cigiztek vagy az okos telefonjukat nyomkodták! Este 6 körül az üres minisztériumi épület előtt ordítoztak. A telefonra és cigire költött pénzből fizethették volna a a korrepetáló tanárt, a szervezésre és tüntetésre szánt időt pedig fordíthatták volna a tanulásra!



Tisztelettel: Egres Béla-elnök
Lovászi Fruzsina- társelnök Budapest
Jövő Generációja Egyesület
7633 Pécs, Kerényi Károly u. 2/b
https://hu-hu.facebook.com/egres.bela
https://www.google.hu/maps/place/J%C3%B6v%C5%91+Gener%C3%A1ci%C3%B3ja+Egyes%C3%BClet/@46.066974,18.194633,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x4742b1f3933fa733:0x25714d34d116954
Netistri

#297 Re: Óriási fiaskó!

2014-05-27 14:53

#296: Egres Béla-JGE - Óriási fiaskó!  

 Úgy hiszem, mindenkinek megvan a joga ahhoz, hogy arra költsék a pénzüket, amire szeretnék. A saját pénzüket. Okostelefonoztak. Esetleg felvették az ott történteket? Dohányoztak. Nem tiltott Magyarországon. Külön tanár? Köszönöm szépen az is megvolt. Lézengő fiatalok. Ha sokan vagyunk, az a baj, most hogy kevesen pedig az? A tüntetésre szánt időnk alatt is sokat tanultunk. Megtanultuk milyen az, mikor egy célért küzdünk. Megtanultuk milyen az, mikor idegenekkel teremtünk kapcsolatot egy jobb célért. Kértünk valamit, ami a követező generációkra lehet majd hatással. Olyat kértünk, ami teljesíthető. Ha ez Önnek és az Egyesületének nem megfelelő, akkor a nevük nem tükrözi céljukat. Önök jelenleg a jövő generációja ellen és nem mellette tették le voksukat.

Tigris

#298

2014-05-27 19:33

Én is voltam fiatal (hú de rosszul hangzik ez így, leírva... nem érzem belülről sem többnek magam húsznak, de mindegy), szóval tudom, hogy akkoriban az ember nagy hősies csatákat vív minden ellen. Aztán szép lassan kiderül, hogy ami heroikusnak tűnt, az nem volt több, mint kiskanállal vizet merni a Dunából, ami mindenkit érint, arról lassan kiderül, hogy kutyát sem érdekel, ami összefogás volt, arról kiderül, hogy egy maréknyi ember közös piknike volt pár hétre. Ismét nem sikerült megváltani a világot, aztán megy mindenki a dolgára, levonja a tanulságokat, amit tíz-húsz év múlva úgy összesít, hogy nehéz az élet, s nosztalgiával gondol minden egyes magánéleti, munkahelyi vagy épp a gázszerelővel vívott pengeváltás után vissza azokra az időkre, amikor ilyen hatalmas gondjai voltak. Megtanulja, hogy a párbajokat már nem olimpiai párbajtőrrel vagy az Excaliburral vívják, hanem géppuskával meg ágyuval, és ha nem futsz jól, vagy nincsenek atomszilárd bizonyítékaid, akkor ott vérzel...
Egy tanulságot így lassan az ügy végére hadd adjak. Mindenkinek, neked is, nekem is, neki is van egy alapvető jogunk, a ius murmurandi, a morgás joga. Ami a morgáson túl van, ahhoz viszont kevés a nemes cél, a hősies küzdelem. Anno én is tüntettem Bokros és a tandíj ellen, jó buli volt. Ma már jót mosolygok az egészen. A warhol-i 15 perc hírnév megvolt, most jönnek a dolgok hétköznapok. Sok erőt hozzá és remélem senki nem érez sértettséget vagy kudarcot.
Páll. Ferenc-MarDan

#299 Re: Re: Óriási fiaskó!

2014-05-29 06:28

#297: Netistri - Re: Óriási fiaskó!

Amíg az én adómból fentartott oktatási rendszert kritizáljátok úgy, hogy ti még egy fillétr se tettetek bele, amíg az én adómból fenntartott oktatási rendszert kritizáljátok azért mert nem tanultatok, amíg az én adómból jártok az iskolába és ott tanulás helyett szórakoztok addig azt hiszem nektek nincsen ehhez jogotok, ugyanakkor nekem mint adózónak jogom van a zsebetekben kotorászni! Ha annyira igazatok lenne, akkor ott lett volna azon a megmozdulások legalább 2-3 ezer diák! És az a néhány se az okos telefonját nyomkodta volna, vagy a cigijét szívta volna, hanem fennhangon tiltakozott volna, kezében transzparensel!
Jártam már kinn külföldön, és láttam, hogy odakinn ez hogy megy! De titeket még a HÖOK se támogatott, sőt a az a nagypofájú HaHa sem!-ők legalább eddig megmozgattak legalább száz embert.

Nekem nincs diplomám- anyagi és családi okokból nem jutottam el idáig! helyette dolgoztam és adóztam- és ezt teszem a mai napig több munkatársammal együüt, azért, hogy az olyanok mint ti diplomához jussatok és játszhassátok az eszeteket, és értékesebbnek képzeljétek magatokat nálam! Még az érettségi sincs a kezetekben egy napot nem dolgoztatok, de a cigitek és okos telefonotok már van, és már most tojáshéjjal a hátsó feleteken megmondjátok a tutit! Az, hogy hányan vettek részt a megmozdulásotokon és milyen arcok az mindent elmond rólatok. És ez bizony az én adómból megy.....

Jól teszi a JGE, hogy fellép ellenetek, még akkor is, ha nézetei szélsőségesek.

Ferenc Reich

#300 nekem sincs diplomám

2014-05-29 07:46

Az egyik jó hírű budapesti szakközépbe jártam és technikusit szereztem- akkor még ilyen is volt.
Az osztályunkban járt néhány nyikhaj akik aztán hamar kibuktak, vagy ha végig is tolták semmire nem vitték. Az osztály szégyenei voltak- még is ők jutottak diplomához. Hogy mi lett belőlük azt nem tudom, de hogy hülyék voltak mint a segg az biztos!
Ebbe a tiltakozó menetbe is ilyenek vettek részt jószerével. Tanulni kellett volna a cigire és telefonra költött pénzt meg nyelvtanárra költeni!