Az emelt angolérettségi 3. részének felülvizsgálatáért

Tigris

#176 Re:

2014-05-11 10:30

#175: ###### -

A politikát eddig leginkább te keverted bele, kár volt. Ami pedig a kérdésedre a választ illeti, ha értelmes olvasással visszaolvasod az ellenvéleményen levők (egy percig nem cáfoltuk az állításokat) írásait, akkor választ kapsz. Vagy az anyanyelvi szövegértéssel is problémáid vannak?

Tigris

#177 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-05-11 10:37

#174: Netistri - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Sajnos Vendég 01-gyel kell egyetértenem. Egy vizsgának nem célja, hogy mindenki átmenjen rajta. Ha olyan, hogy nem kell küszködni vele, az a vizsga értékét csökkenti. OK, tegyük fel, bejutsz az egyetemre, akkor majd az lesz a sokk, amikor az egyetemi diplomádat nem kapod meg, mert nem tudod a jelenlegi nyelvtudásodra és 4-5 év szorgalmadon múló nyelvtanulásra (aki volt már egyetemista, tudja, ez mennyire nem elég) alapozva nem lesz meg a nyelvvizsgád. De ha ELTE angolra mész, akkor a hanganyagot felmondó tanárokkal fogsz találkozni, akik zajban, padzörgés és csoszogás mellett, masszív visszhangban fognak előadni neked, valóban gyorsan és adott esetben saját akcentussal. Te meg szemétbe dobhatod az emeltszintű érettségidet, mert alig értesz valamit, miközben a többiek értik. Ezen azért gondolkozz el. Vizsgadíj és jelentkezési díj? Jelentem, elég idős lettél ahhoz, hogy felnőttként viselkedj. Az életben nagyon kevés vizsga van ingyen.

Netistri

#178

2014-05-11 10:45

Nem lenne bajom ezzel, ha a szorgalmamról lenne szó, és tudnám magamat hibáztatni. Besimerem ha elhibáztam valami, hiszen csak így jutok előbbre, ebből tanulok. Viszont amikor egy hallasz 2,5 perc recsegést, amiből 2-3 szót tudsz kivenni, az nem a te hibád. Ha a mi érettséginkkel már nem is tudnak mit kezdeni, akkor a következő évfolyamosok ne szembesüljenek ugyanezzel a problémával. A pénzről meg...mindenhol van kifogásolhatóság, garancia... jelen esetben vehetjük úgy, hogy a garanciámért küzdök
Vendég01

#179 Nevetséges

2014-05-11 12:49

Melletem is csapkodták a tollakat, valamint többször átállítatták a hangerőt, arra hivatkozva, hogy nem érteni semmit. A hallgatás végén pedig egyből mondták a felügyelőnek, hogy ez borzalmasan nehéz volt. Szóval nem gondolom, hogy én mást kaptam volna. Én is úgy mentem haza, hogy ez bizonyára a legkeményebbek közé tartozott, amit megcsináltam. Mégis, azért nem "megoldhatatlan".
Vendég01

#180 Nevetséges

2014-05-11 12:56

* ... ,ha 90% fölött sikerült.
Netistri

#181 Re: Nevetséges

2014-05-11 14:25

#180: Vendég01 - Nevetséges

Annak igencsak tudnánk örülni.... nem lenne itt ekkora probléma.


Vendég

#182

2014-05-11 15:33

Nemcsak a lejátszással volt baj, a hanganyag maga is rossz volt. A szövegek érthetetlenek, a kulcsszavakat harapták el.
Helye-síró

#183 Re:

2014-05-11 16:46

#24: -

Mit jelentenek ezek a szavak: "gunyósnak", "érzödöt" ?!

AGGÓDÓ TANÁRNŐ

#184

2014-05-11 21:38

Abszolút egyetértek azzal, aki az egész vizsga megismétlését javasolja!! Nagyon sok gyerek sírva jött ki a vizsgáról, letört ábrázattal, és nem olyan tanítványaimról beszélek, akik gyengék lennének!!! Az egyik legtehetségesebb tanítványom írta az egyik leggyatrább dolgozatot!! Akiknél nagyon sok múlik a vizsga közbeni lelkiállapoton, nos, ott igencsak nagy kárt tettek a feladat készítői!! Javasolni fogjuk kollégiámmal az egész vizsga megismétlését! Egyébként gondoljunk csak bele: azon szakokon, ahol az ember több tantárgy közül is mehet emelt szintre, pl. a német és magyar helyett az angolt választotta, eleve hátránnyal indul!!
sorstalanság

#185 Tárgy

2014-05-11 21:45

Teljesen elkeseredtem.. Én eleve nagy pánikkal ültem be az érettségire, tudván, hogy ezen múlik minden. Angol-német szakos osztatlan tanárképzésre jelentkeztem Pesten. Nos, németből is tehettem volna emelt szintű érettségit, de inkább egy felsőfokű nyelvvizsgát, középszintű érettségivel kombinációt választottam... A fejem vertem a falba, amikor megláttam az emelt szintű német érettségi feladatsort.. Igazságtalannak tartom, hogy ezen úszik el a jövőm..
Jövő Generációja Egyesület

#186 Az érettségivel minden rendben volt!

2014-05-12 06:46

Kedves hozzászólók és vizsgázók!

Az Oktatási Hivatal évről évre nagy gonddal és körültekintéssel szervezi meg és állítja össze az érettségi vizsgák menetét. Egyesületünk több szakembere is részt vesz ezen folyamatok lebonyolításában, többek között az angol és más idegen nyelvű érettségi vizsgák megszervezésében.
Az angol érettségi vizsga lebonyolításával és a vizsgafeladatokkal semmi probléma nem volt. Probléma lehetett viszont a vizsgázók felkészültségével és hallásával!
A Jövő generációja Egyesült ezúttal felhívást intéz ezen rágalmazó hadjárat beszüntetésére és követeli az Oktatási Hivataltól a petíció aláíróinak kizárását az érettségi vizsgáról és kitiltásukat a hazai oktatási intézményekből!

Tisztelettel: Egres Béla
7633 Pécs, Kerényi Károly u. 2/b
https://hu-hu.facebook.com/egres.bela
https://www.google.hu/maps/place/J%C3%B6v%C5%91+Gener%C3%A1ci%C3%B3ja+Egyes%C3%BClet/@46.066974,18.194633,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x4742b1f3933fa733:0x25714d34d116954
Lovászi Fruzsina

#187 Re: Az érettségivel minden rendben volt!

2014-05-12 06:54

#186: Jövő Generációja Egyesület - Az érettségivel minden rendben volt!

A vizsga előtti napon zajlott a retek klubbon a való világ kihívása- gondolom mindenki azt bámulta meredt szemekkel, ahelyett hogy tanult volna.
A tizen évesekre meg jellemző, hogy egész nap telefonnal a fülükön zombi módjára élnek. Vagy zenét hallgatnak, vagy telefonálnak a körülöttük zajló eseményeket meg észre sem veszik. ma reggel majdnem elütöttem egy iylen fiatalt, pedig nekem volt zöld, de ő csak ment fülében a fülessel!
Egyértelmű, hogy nem készültek fel, aztán most meg ezzel az olcsó trükkel próbálkoznak. -mire nem jó az internet!

lefogadom, hogy ebben a KIHA és a diplomát nyelvvizsganélkül követelők csoportja is benne van.

Megjegyzem ezzel az egésszel semmire se fogtok menni!
Ez az oldal is úgy fog járni mint ez:

http://www.peticiok.com/tiltakozas_a_kormany_tankonyvlistaja_ellen

Nagy hévvel csinnadrattával elindították, de már a kutya nem ír ide. Lássátok be ezt megszívtátok. Elbuktátok az érettségit és a felvételit. Lehet menni dolgozni- legalább nem szüleitek pénzén és az én adómból fogtok szórakozni az egyetemen. Dolgozzatok és fizessetek adót!

Nyelviskolák Szakmai Egyesülete

#188 Nem volt semmi probléma az érettségin

2014-05-12 07:00

Ez csak egy jól kifundált rágalmazás azok részéről akik tanulás nélkül szeretnének eredményeket! Ez olyan mint annak a facebook csoportnak a követelménye, hogy a diplomához ne kelljen nyelvvizsga és, hogy a nyelvoktatás ingyenes legyen.
Ez az egész egy alaptalan rágalom, melyre nincs bizonyíték és eddig semmilyen vizsgálat nem támasztotta alá!
Ezt a rágalomhadjáratot egyesületünk, és tagjaink ellen elkövetett szándékos lejáratásnak tekintjük és követeljük az ügy kirobbantóinak felelősségre vonását!


Nyelviskolák Szakmai Egyesülete
1123 Budapest Nagyenyed u. 15/b
Tel.: +36-1-2257525, 06-30-2773411
Fax:+36-1-2257524
Adószám: 18034075-1-01
nyesze@t-online.hu
www.nyelviskola.hu
Ango.info

#189 Nem fogjátok tudni bizonyítani!

2014-05-12 07:18

A feladatlapokat, úgy mint a hanganyagot az érettségi vizsga napján -vagy előtte szállítják ki, és utána el is viszik a helyszínről és megsemmisítik!

Vagy az iskola technikai felszereltségével volt probléma, amit kétlek, vagy valóban baj volt a hanganyaggal- de ezt akkor ott és helyben kellett volna jelezni és akkor a vizsgafelügyelőknek azonnal le kellett volna állítani a vizsgát- ez a jelek szerint nem történt meg, vagy valóban a vizsgázók felkészültségével volt a probléma- ez utóbbi inkább elképzelhető.

Ez az egész ami van már így is-úgy is veszett fejsze nyele. A feladatlapokat, beleértve a hanganyagot már rég visszavitték. Hogy mi az igazság azt már nem lehet kideríteni. El buktátok- nem készültetek, viszont ezzel a kis rágalomhadjáratotokkal sok a vizsgát előkészítő és lebonyolító szakembert tüntettek fel rossz színben.
Törődjetek bele- nem kell mindenkinek diploma- kellenek az utcaseprők is és ti ezzel a hozzáállással csak erre vagytok jók.
Valaki

#190 Re: Nem fogjátok tudni bizonyítani!

2014-05-12 07:27

#189: Ango.info - Nem fogjátok tudni bizonyítani!

1. Szombaton voltam írásbeli nyelvvizsgán az ELTE-ÁJK-n. Hogy lehet az, hogy egyesek az 50 kérdéses tesztlapot úgy kapták, hogy a jó válaszok ceruzával már be voltak jelölve-csak át kellett ixelni a jó válaszokat- és még a teremfelügyelők se szóltak ezért. lehet, hogy hülye vagyok, de vak nem.

2. Régi hasfájása a kormánynak, hogy sok a diplomás, sok az állami finanszírozott. Ha ennyire fáj ez nekik akkor két éve minek visszakoztak a keretszámok és a tandíj miatt? Amilyen birka ez az ország lett volna egy kis utcai felvonulás aztán meg beletörődtek volna. Ismerek néhány HaHást akik facebookon anno verték a nyálukat, de amúgy egyik se volt hajlandó soha egy szalmaszálat se keresztbe tenni. Mikor arról lett volna szó, hogy na akkor most - mindig visszaléptek és a nagy eseményből lett egy kis utcai sétálgatás néhány száz emberrel!

Ez az egész ami csütörtökön történt nem más mint az Oktatási Hivatal egy alattomos húzása, hogy így csökkentsék a továbbtanulók és a diplomások számát. és amilyen birka ez az ország ezt is le fogják nyelni. Bizonyítani nem fognak tudni semmit, mint ahogy én se fogom tudni bizonyítani a nyelvvizsgán történteket, főleg úgy, hogy a teremfelügyelők is benne voltak-hisz az orruk előtt történt az egész. Akik érintetetk voltak nem fognak panaszt tenni- a többiek ahogy én is meg nem ezzel foglalkoztunk- nem is ezért mentünk oda.


Vendég

#191 Re: Az érettségivel minden rendben volt!

2014-05-12 13:51

#186: Jövő Generációja Egyesület - Az érettségivel minden rendben volt! 

 

Én nem most érettségiztem. De miért kellene kitiltani az érdekükért kiálló diákokat a oktatási rendszerből, már így hátrányt szenvedtek. Jó ha egyáltalán bejutnak. De kár, hogy senki nem ismeri be ha hiba csúszott a dolgokban. Pl. rossz volt a tömörítés vagy valami hasonló.

Vendég

#192 Re: Az érettségivel minden rendben volt!

2014-05-12 14:46

#186: Jövő Generációja Egyesület - Az érettségivel minden rendben volt! 

 

Üzenem a magát "jövő Generációja Egyesület" -nek nevező , bigott, nacionalista és szélsőséges csoportnak, hogy " Jövő generációja Egyesült ezúttal felhívást intéz ezen rágalmazó hadjárat beszüntetésére és követeli az Oktatási Hivataltól a petíció aláíróinak kizárását az érettségi vizsgáról és kitiltásukat a hazai oktatási intézményekből! " mondat nélkülöz minden jogalapot. Valamint felhívnám az "egyesület" figyelmét arra a tényre, hogy Magyaroroszág elméletileg egy jogállam, és senkit sem lehet ilyen móndon hátrányba hozni, csupán azért mert elent mer mondani az illetékes szerveknek. Én ott voltam személyesen, és mindenre megesküszöm hogy olyan pocsék volt a hangminőség, hogy ha magyarul lett volna akkor sem értem meg. És ezzel amint látja több mint 2500 ember egyetért. Üdvözlöm az édesanyját! Azt még hozzátenném a nyelviskolák kedvéért hogy Euroexam C1-es nyelvvizsgám van, és ott a listening-en 92%-ot értem el ha jól emlékszem a teljes vizsgám pedig 80%-lett. A mostani érettségi listenin részében, viszont 30-ból 8 hibám lett ami kb 70%,é sebből a 8 pontból 5-öt az első feladatnál vesztettem, ahol valami fogyatékos rosszul másolta át a cd-re a fájlokat. Esetleg a saját házuk táján kéne körülnézni, ahelyett hogy máris szankciókat követelnek a teljesen jogszerű petíció ellen. A rágalom az az amit maguk folytatnak........ 2500 ember nem téved, maguk viszont (akik ott sem voltak) igen. Továbbá azt is megjegyezném, hogy számos tanár is panaszt tett, és személy szerint többről is tuodm hogy nyelviskolában is tanít. Úgyhogy ezt a kommentet buktátok de nagyon csúnyán.
Aggódó anyuka

#193 Re: Re: Az érettségivel minden rendben volt!

2014-05-12 15:03

#191: - Re: Az érettségivel minden rendben volt!

Kislányom az általános iskola első osztályától tanul angolt. Iskolai angol versenyt nyert, kerületi angol versenyen 2. helyezést ért el, később az OÁTV-n az első 20-ban volt. 2 éve felsőfokú nyelvvizsgát tett. Nemrégiben egy nemzetközi diákkonferencián tartott előadást angolul. Minden tantárgyból kiemelkedő eredménye van, szorgalmas, a jövője iránt elhivatott diák. Az ország egyik legjobb iskolájában az egyik legjobb angol tanártól tanul, osztályozó vizsgát tett a jövő év anyagából is, hogy előrehozott angol érettségit tehessen, mert jövőre 5 tantárgyból fog érettségizni (kettőből emelt szinten).

Az ő elmondása szerint a hallás utáni szövegértési rész nehezen érthető volt a vizsgán, különösen a beírandó szavak. Úgy érzi, ez a rész sokkal rosszabbul sikerült, mint a többi rész. ( CD minőség?,lejátszó eszköz?, akusztika?) A többi rész várhatóan 90-100 %-os lesz. Az interneten hallható anyag véleménye szerint jobban érthető. Én hiszek a lányomnak.

Várjuk az eredményt... Ha ez a rész a diákoknál sokkal rosszabb eredményű lesz, mint az írásbeli többi része, akkor biztos, hogy valami nincs rendben. (Vagy túlzó az elvárás, vagy rossz az oktatás)

Netistri

#194 Re: Re: Az érettségivel minden rendben volt!

2014-05-12 15:49

#187: Lovászi Fruzsina - Re: Az érettségivel minden rendben volt! 

 Már meg ne haragudj, de mit képzlesz magadról? Nem a szüleim pénzén élek, régóta dolgozom és adózok...emellett fizetem az iskolámat, az érettségimet, a kajámat és a lakhatásomat...nem egyedül vagyok ezzel így. Szóval ezt az anyuci pénzén élést be lehet fejezni. Nem voltál ott, nem hallottál semmit. Hogy mersz valamit úgy állítani,. hogy nem azt a hanganyot hallod amit mi? Hogy mersz több ezer diákot lebecsmérelni és azt állítani, hogy mindenki hülye? Ha nem vetted észre régen nem arról szól a fáma, hogy más a CD. Amikor meghallgattuk, nem véletlenül mondtuk azt, hogy nem ezt hallottuk  tegnap. Nem azért ült többezer diák otthon, és csodálkozott, hogy ennek semmi köze a tegnapi érettségi hanganyoghoz. Fel kéne fogni azt, hogy a diákok csak azért merik állítani, amit állítanak, mert így volt. Ha nem mindenki abból indul ki, hogy hazudik a másik(ejj de szép a magyar mentalitás) akkor az ország nem ott tartana, ahol most tartunk... Igen, valószínűleg a retekklubot néztem, annak ellenére, hogy másnap angol vizsgám volt. Nem abból kell kiindulni, hogy te mit csinálnál a vizsga előestéjén. Joggal merem állítani, hogy tisztességesen felkészültünk...miért nincs háborgás a többi feladat miatt? vagy netán a többi érettségi miatt?! Talán azért mert van alapja?

 

A Jövő Generációja Egyesülettől pedig kérdezném: Mi jogon záratnák ki a diákokat a hazai felsőoktatási intézményekből?

Aggódó anyuka

#195 Studniczky Róbert nyilatkozata

2014-05-12 16:12

"Az idén három oktatási intézményben végzek technikai jellegű munkát az érettségivel kapcsolatban, és sehol nem találkoztam se magnóval, se táskarádióval. Ahol a technikai feltételek hiányoztak, ott az intézmény dolgozói és a szülői munkaközösség segített abban, hogy a nyelvi érettségi az előírásoknak megfelelően megtartható legyen. Ez annál is inkább fontos, mivel a hivatalból kiküldött tételek, a hanganyagok másolása tilos” – reagált az eduline-nak Studniczky Róbert informatikus a diákok petíciójára.

Studniczky Róbert három helyen járt, és ez alapján tudni véli, hogy mindenhol jó minőségű hanghordozó volt!?
Netistri

#196 Re: Studniczky Róbert nyilatkozata

2014-05-12 16:27

#195: Aggódó anyuka - Studniczky Róbert nyilatkozata 

 Jó neki, hogy nem találkozott ilyennel...esetleg látogasson meg több iskolát, mert nálunk mind a 10 teremben magnók voltak. És ha se magnó, sem táskarádió nem volt, akkor mégis mivel játszották le? 5.1 es hangrendszerrel? Illetve az intézmény dolgozói és a szülői munkaközösség tagjai felolvasták valahonnan a szöveget, ha nem volt megfelelő a technika? Mint például egyes intézményekben, ahol egy 150 férőhelyes teremben az iskolarádió közvetítésére szolgáló szegényes hangszórókból játszották le a hanganyagot.


Vendég

#197

2014-05-12 21:05

2 évig éltem Angliában, kinti munkám során rengeteg akcentussal találkoztam, melyeket gond nélkül megértettem, de ennél a torz, recsegő felvételnél csak néztem magam elé értetlenül. Vállalhatatlan minőség volt és a lejátszások közötti szünetekre sem hagytak annyi időt, mint rendesen!
Lovászi Friuzsina-JGE

#198 Re: Re: Re: Az érettségivel minden rendben volt!

2014-05-13 06:30

#193: Aggódó anyuka - Re: Re: Az érettségivel minden rendben volt!

1. Ha az Ön lányának van már egy felsőfokúja akkor ez a megmérettetés nem jelentett volna neki problémát!

2. Ha van már egy felsőfokúja mit keresett emelt érettségin? Egy felsőfokú nyelvvizsga egyen értékű egy emelt érettségivel - Most van két angol nyelvvizsgája gyakorlatilag így ez nem fog plusz pontnak számítani.
Úgyhogy emeletes kamu az egész- ez egy jól kitervelet provokáció a diákok részéről, mert nem készültek amiben a kedves lánya nem volt rest részt venni. Én az ilyen júzereket magasról letojtam mindig, úgy látszik a kedves jánya a nagy esze ellenére iylenekkel szeretné megosztani az egyetem padsorait. Ehhez csak garatulálni tudok!

Egres Béla- JGE

#199 Re: Re: Studniczky Róbert nyilatkozata

2014-05-13 06:35

#196: Netistri - Re: Studniczky Róbert nyilatkozata

A tételeket és hanganyagokat másolni szigorúan TILOS!

Ha erre még is sor került akkor az elegendő arra, hogy az érettségi vizsgát utólag diszkvalifikálják- úgy hogy ezt én nem nagyon reklámoznám.
Sőt én azon csodálkozom, hogy ilyen intézmények hogy adhatnak érettségit?

Egres Béla- JGE

#200 Re: Studniczky Róbert nyilatkozata

2014-05-13 06:44

#195: Aggódó anyuka - Studniczky Róbert nyilatkozata

Ne haragudjon kedves Aggódó anyuka!

De annál ostobább és átlátszóbb dumát nem tudtak volna kitalálni a diákok mint, hogy magnóról és táskarádióról játszották be a hanganyagot?
Miért nem mondták azt, hogy fel akarták a szöveget olvasni, de kiderült se a szlők se a tanárok nem tudnak olvasni!

Ahogy Studniczky ú és Csongrádi Eszter is írta. Az érettséginek vannak technikai feltételei is, amiket elő kell készíteni. Ha egy intézmény ezeknek nem felel meg azt kötelesek jelezni és akkor az OH vagy gondoskodik a szükséges eszközökről, vagy másik vizsga helyszínről. Ha erre képtelen egy oktatási intézmény vezetősége- hogy az ilyesmit jelezze a megfelelő helyen akkor az magát az iskolát és a benne tanulókat is minősíti. Az érettségik háromnegyedét vissza lehetne vonni.

A magunk részéről már indítottunk egy kezdeményezést, hogy 200-ig visszamenőleg át kellene nézni mindenki bizonyítványát és tanulmányi eredményeit. nagy meglepetések lennének!

Nem utolsó sorban, ha a kedves lánya versenyeket nyert és van felsőfokú angolja akkor bizony a krákogó mekegő hangon megszólalókat is meg kell értenie! Gondolom egyetemre készül a kedves lánya és utána valami vezető pozícióra pályázik.
Noz ez azzal is együtt fog járni, hogy érthetetlen hangon beszélő emberekkel is le kell ülnie beszélni!

Ha erre a lánya képtelen akkor nem érdemel se érettségit se diplomát.