HÍVATLANUL TILTAKOZUNK

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) HÍVATLANUL TILTAKOZUNK petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#76 Re: Re: Re: A JÖVŐ GENERÁCIÓJA EGYESÜLET NEM TÁMOGATJA ÉS VÁLLALHATATLANNAK TARTJA EZT A PETÍCIÓT!!!

2013-10-05 19:59

#69: Panda - Re: Re: A JÖVŐ GENERÁCIÓJA EGYESÜLET NEM TÁMOGATJA ÉS VÁLLALHATATLANNAK TARTJA EZT A PETÍCIÓT!!!!!

Ez .. ez teljesen kiábrándító:-( Én nem akarok egy ilyen országban élni!!!!!!!!!!!! mindenki biztos nem mehet el, de azért én el fogok. Családostól. Bár inkább a efélék (a kormányzópárt és családjuk, ,meg az ilyen beteg agyú barmokat kellene kiexportálni Belorussziába meg Észak-Koreába...)

Korall

#77 Re: A JÖVŐ GENERÁCIÓJA EGYESÜLET NEM TÁMOGATJA ÉS VÁLLALHATATLANNAK TARTJA EZT A PETÍCIÓT!!!!!

2013-10-05 23:02


Vendég

#78 Re: A JÖVŐ GENERÁCIÓJA EGYESÜLET NEM TÁMOGATJA ÉS VÁLLALHATATLANNAK TARTJA EZT A PETÍCIÓT!!!!!

2013-10-07 08:12

#18: Egres Béla-JVG - A JÖVŐ GENERÁCIÓJA EGYESÜLET NEM TÁMOGATJA ÉS VÁLLALHATATLANNAK TARTJA EZT A PETÍCIÓT!!!!!

kedves egres (csupa kisbetűvel)

 

jól ismerünk téged,tehát jobb lenne,ha meghúznád magadat és a szádat sem járatnád..

nincs szükség ilyen emberekre mint maga...((továbbra is kisbetűkkel)


Vendég

#79

2013-10-08 10:06

Hoffman Rozinante kiiktatásáért

Lovászi Fruzsina

#80 Demagóg és populista hozzáállás

2013-10-08 14:50

Nagy volt a szombati felhajtás! Volt pár ezer résztvevő, de hol volt a több száz ezer másik pedagógus, és a több száz ezer interneten tiltakozó diák? Hol volt az a sok HaHás és KiHás akik a facebookon osszák az észt? És arról miért nem beszéltek, hogy egyik szervezőtök neki támadt a villamoson a köztereseknek mert nem volt se jegye se bérlete, sőt még egy másik bliccelőt is kimentett?

Ha jobban utána olvastatok volna a törvénynek akkor tudnátok, hogy a kormány elkötelezte magát a pedagógus életpálya modell mellett, melynek első lépéseként jelentősen megemelte a tanárok fizetését. Elismeem ennek némi árnyoldala, hogy a pótlékok és juttatások ezzel párhuzamosan megszűntek, de az emelések így is bőven kompenzálják, sőt meghaladják az ebből fakadó veszteségeket. Arról se feledkezzünk meg, hogy sok vidéki kis településen ezt megelőzően pótlékok sem voltak, így sok pedagógusnak kifejezetten előnye származik az új bértábla modellből. A gazdasági és munkanélküli helyzet következtében nagyon sok munkahely-munkakör és szakterület van ahol nem voltak pótlékok, csak fix fizetések, ugyan akkor legalább annyi munka és felsősség hárult a dolgozókra mint a tanárokra és fizetésük se sokban tért el a pedagógiai pályán dolgozókétól. Érdekes ezen szakmák képviselői soha nem vonultak az utcára és nem uszítottak a közösségi oldalakon. Örültek annak ami van és végezték a dolgukat.
A tanároknak is ezen kellene iparkodniuk. Nem kifogásokat gyártani, hanem a lehetőségeket felkutatni, hogy a törvényi előírásoknak ők és intézményük megfeleljen:
Ha nincs tornaterem akkor keresni kell egy sportközpontot, és nem azon siránkozni, hogy a szegény gyerekek a hideg folyosókon tornásznak. Mivel a tanárok a jövő generációjáért felelősek ezért nekik kellene jó példával a fiatalok előtt járnia. Nem tüntetni és demonstrálni kell, hanem a felmerülő problémákat tantestületileg a szülőkkel közösen megoldani: Ha nincs pénze az iskolának fűtésre akkor a tanárok-szülők dobják össze közösen a pénzt. (bár ez igazán csak azokat az iskolákat érinti, ahol pazarló túlköltekezések folynak -minek egy kis iskolának plazma tévé és házimozi rendszer) Nem gyorsétteremekre, plázákra, és szórakozásra kell a pénzt költeni, hanem arra amire szükséges. Iskolaidőben az iskolára! Senki se halt még abba bele, ha kimaradt a hamburger, vagy nem látta a legújabb filmet a moziban. Úgy látszik a pedagógus társadalom a jelenlegi emelésnél többet akar úgy, hogy közben kevesebb érdemi munkát szeretne végezni miközben elvárják, hogy minden a fenekük alá legyen csúsztatva. Ezzel a jó példával szeretnének a fiatok elé vonulni?
Dolgozz kevesebbet és követeljél többet?
Ha a gyerekek az iskolában nem szoknak hozzá az egész napos tevékenykedéshez, akkor felnőtt korukban is problémáik lesznek a munkavállalással. A tanári pályának meg ez a velejárója, hogy a fiatalabb generációt fel kell készíteniük a nagybetűs életre, ahol nem délután kettőig kell majd dolgozniuk, nem biztos, hogy haza érnek az esti mesére, és hétvégén se biztos, hogy lehetőségük lesz a délig tartó szunyókálásra. És ez sajnos, de azzal jár, hogy ha kell reggel 7-től este 6-ig az iskolában kell dolgozni, hogy a következő generáció minél talpraesettebb legyen, és ez bizony a tanárok felelőssége. Aki erre képtelen az ne menjen pedagógusnak. A tanári fizetéseket illetően sincs okotok panaszra. Bőven száz ezer felett van még a kezdő tanárok fizetése. Sokan három műszakkal se keresnek ennyit. Ahhoz képest a tanároknak szabad a hétvégéjük, őszi, téli, tavaszi és két hónapos nyári szünet is van. Mutassatok még egy ilyen szakmát, ami ennyi szabad időt biztosít? Bár meglátásom szerint ezek a szünetek is mind a tanári szakma mind a gyerekek elkényelmesedéséhez vezet. Az országban nagy a munkanélküliség, ez tény! De csak a töredékük azért munkanélküli, mert nem talál munkát. Nagyon sok munkalehetőség van, de az elkényelmesedett társadalom válogat, hála az elmúlt évtizedek oktatáspolitikájának: Ha nem ér haza az esti szappanoperára akkor inkább el se vállalja a munkát. És ennek tudható be országunk siralmas gazdasági állapota. kevesebb dolgozó ember, kevesebb adó. Kevesebb adó kevesebb elosztandó pénz. Kevesebb elosztandó pénz-kevesebb pénz az oktatásra. A kör bezárult, de a pedagógus társadalom a jelek szerint ezt nem fogja fel. Csak követelőzni tudtok miközben akarva akaratlanul, de magatok és a társadalom alatt vágjátok a fát.

Egres Béla ne hagyd magad!
BKV

#81 Re: Demagóg és populista hozzáállás

2013-10-08 14:53

#80: Lovászi Fruzsina - Demagóg és populista hozzáállás

Te mindenhol ott vagy?
Honnan tudod, hogy mi történt a villamoson? nem te osztod az ész a BKV figyelő oldalán?

tanár

#82 Re: A JÖVŐ GENERÁCIÓJA EGYESÜLET NEM TÁMOGATJA ÉS VÁLLALHATATLANNAK TARTJA EZT A PETÍCIÓT!!!!!

2013-10-13 10:20

#18: Egres Béla-JVG - A JÖVŐ GENERÁCIÓJA EGYESÜLET NEM TÁMOGATJA ÉS VÁLLALHATATLANNAK TARTJA EZT A PETÍCIÓT!!!!!

Kedves Béla, ugye ez vicc? Jót mosolyogtam rajta, olyan, mint egy igazi paródia! Ügyes!


Vendég

#83

2013-10-25 04:39

65 éves kényszer nyugdíjas pedagógus vagyok.Növendékeim osztatlan lelkesedéssel vettek körül. A zenei pályára készülő tanulóim mind bejutottak a felsőbb zenei intézményekbe,és bizonyítottan életre való megalapozást kaptak zene értésből és kultúrából!Most kirekesztetten semmit tevésre vagyok ítélve és egy élet munkája után tengődhetek a százezer forintot alig meghaladó nyugdíjamból!Sosem a pénzért, hanem hivatás tudatból tanítottam, de felháborítónak tartom a történteket, és méltatlannak!
Anya

#84 Re: A JÖVŐ GENERÁCIÓJA EGYESÜLET NEM TÁMOGATJA ÉS VÁLLALHATATLANNAK TARTJA EZT A PETÍCIÓT!!!!!

2013-10-25 09:11

#18: Egres Béla-JVG - A JÖVŐ GENERÁCIÓJA EGYESÜLET NEM TÁMOGATJA ÉS VÁLLALHATATLANNAK TARTJA EZT A PETÍCIÓT!!!!!

"Jövő Generációja Egyesület " ?  pont a jövő generációinak érdekében csak remélni tudom hogy az 1esülete  1 fő , és ilyen korlátolt , beszűkült agyú "legjobbik nemzet-mentőből"  nincsenek túl sokan

nem érdemes pontonként megkérdőjelezni a bármiféle demokráciát megvető  és ellenző marhaságait , úgy vérlázító ahogy van ,

elég szomorú hogy megalomán miniszterelnökünk bábkormányának  hatalom-centralizáló törekvései már az oktatásra is kiterjednek, az ezzel szemben fellépő tiszteletre méltóan bátor hangok "lehazaárulózása" egyenesen  gyomorforgató , és az "igaz magyar"-ozástól  szó szerint rosszul vagyok

én anyaként a jövő generációját nevelem , pont arra , hogy kerüljék az oilyen korlátolt "igaz magyarokat"  mint maga, akik eltorzítva kisajátítják a hazafiasság értékeit, és elveszik tőlünk az igazi patriotizmus lehetőségét , mert a magyar jelképek mint a zászló vagy a kokárda már bemocskolódnak attól, hogy ilyenek tűzik ki őket, mint maga


Vendég

#85 Re: A JÖVŐ GENERÁCIÓJA EGYESÜLET NEM TÁMOGATJA ÉS VÁLLALHATATLANNAK TARTJA EZT A PETÍCIÓT!!!!!

2013-10-29 18:09

Szent-Királyi István
Vendég

#86

2013-11-01 21:54

Kiegészíteném: Az oktatás/reformok intézményi feltételeinek biztosítása után bevezethető hatástanulmányokkal alátámasztott változtatásokat!! (óvoda, bölcsőde, tornaterem, tankönyvek, stb..)

Szent-Királyi István

#87 Re:

2013-11-01 22:03

#8: -

Támogatom.. a 3 éves kortól való ovodáztatást.. EHHEZ viszont megfelelő óvodákat, férőhelyszámot és óvodapedagógusokat IS kell biztosítani.. mert ezek nélkül csak megalapozatlan PR-fogás az egész.. Csak technikai kérdés, hogy az egésznapos vagy akár csak részidős lehessen..


Vendég

#88

2013-11-13 21:43

Jó dolog a petíció, még inkább az elégedetlen emberek összehozása lenne jó cél. Sokakat érdekel a "Hívatlanul", de nem tudnak csatlakozni. Csináljatok, légyszi facebook-oldalt minimum (plusz honlap még jobb), h megtalálhassák ott egymást a tömegek, akiknek mind ugyanaz a véleménye, de jelenleg mind hallgatnak, egymástól elszigetelve.
Elkeseredett

#89 Re: A JÖVŐ GENERÁCIÓJA EGYESÜLET NEM TÁMOGATJA ÉS VÁLLALHATATLANNAK TARTJA EZT A PETÍCIÓT!!!!!

2014-02-18 16:16


Vendég

#90

2014-02-18 17:50

Elmebeteg,aki kitalálta!!

Vendég

#91

2014-02-18 18:08

A hofffmannn rózsaaa milyen web-oldalt készítene a munkásságáról!!???

Vendég

#92

2014-02-19 09:26

Én már nem vagyok aktív tanár, de figyelem, mi történik az oktatásban és mélységesen megdöbbent és undorít, mire kényszerítik a pedagógusokat.
inge7

#93 csatlakozás

2014-02-19 10:10

Bár én már nem vagyok aktív pedagógus, de figyelem az oktatásban történteket és mélységesen undorít, hogy mennyire megalázzák a pedagógusokat, akik már régóta a legkiszolgáltatottabb rétege a társadalomnak. Nagyon remélem, egyszer lesz olyan kormány, aki visszaadja a pálya becsületét és a pedagógusok emberi méltóságát.

Vendég

#94

2014-02-20 15:18

Köszönöm a jövő generációja nevében, hogy van még aki tovább lát az orránál!

Vendég

#95

2014-02-23 17:29

Engem már nem érint a portfólió,mert néhány hónap múlva befejezem a tanítást,amit közel 40 éve kezdtem,de nagyon egyetértek a petíciót megfogalmazókkal és köszönöm is ezúton,hogy megtették.Mélységesen megalázó a most kialakult helyzet!Remélem ezen tiltakozásnak lesz jó irányú eredménye!

Vendég

#96 Re: A JÖVŐ GENERÁCIÓJA EGYESÜLET NEM TÁMOGATJA ÉS VÁLLALHATATLANNAK TARTJA EZT A PETÍCIÓT!!!!!

2014-06-12 12:23

xy

#97

2014-06-12 12:32

Felháborító!!!!!

Milyen jogon követeli bárki a szegény gyerekektől, hogy mindennap tornázzanak. Ennyi erővel a zongoraoktatást is rá lehetne kényszeríteni mindenkire.
Az újboli kötelező katonáskodás, az már vérlázító; egy modern, KULTURÁLT, EURÓPAI országban nem szabadna ilyenre még csak gondolni sem. Nem buta munkásokra, hanem tudósokra lenne szüksége ennek az országnak.

Ui: mindennapos testnevelés, ellenben hetei 2 kémia!!!!!!

Vendég

#98

2014-11-19 21:03

"Legyen ez az ország a kiművelt emberfők sokasága" rajtunk múlik.

Vendég

#99

2016-02-16 13:49

26 éve vagyok a tanári pályán.
Magyar-történelem szakos általános iskolai tanár vagyok, a Kossuth Lajos Tudományegyetemen etnográfusként végeztem 5 éves egyetemi képzésben.
14 évig egyetemi besorolásban voltam, 2014-ben a KLIK visszaminôsített fôiskolai besorolásba.
Nem értek egyet, értelmetlennek, megalázónak tartom a portfólió írást, visszasorolást ped. I-be, egyetemi tanulmányaim semmisnek tekintését, hogy egy szakvizsgát többre tartanak, mint egy egyetemen szerzett néprajz szakot, ami tanítható is az általános iskolában.
Középfokú testépítés-fitnesz edzôi, aerobik, gyermekaerobik oktatói, fit-ball edzôi, gerinctréneri végzettségeim vannak.
Azért maradt a tanári pályán, mert szeretek tanítani. Bízom a megszerzett tudás értékelésében, a szabad véleménynyilvánítás jogában, a tanári presztízs erôsítésében, egy örömmel, nagy elhivatottsággal elvégzett munka reális értékelésében.
Ezért írtam alá a petíciót, melynek követeléseivel egyetértek.

Vendég

#100

2016-05-30 10:04

Egyetértek minden sorával szemléletváltás kell a pedagógus fejekben ne passzív végrehajtók legyenek!