Augusztusi vizsgaidőszak

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Augusztusi vizsgaidőszak petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#26 Re:

2013-06-27 22:08

#24: -

Tessék idejönni és hamarabb megcsinálni a vizsgaidőszakot!

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2013-06-27 22:08


Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2013-06-27 22:09



Vendég

#29

2013-06-27 22:10

nem kellett még soha vizsgáznom aug.ban. de másnak igen ne m veszem el tőle lehetőséget mert nem vagyok szemét!

Vendég

#30 Re: Re:

2013-06-27 22:10

#26: - Re:

megvolt, köszi


Vendég

#31 Re: Re: Re:

2013-06-27 22:12

#30: - Re: Re:

Akkor a 900 főt kevésnek tartod?


Vendég

#32 Re:

2013-06-27 22:23

#14: -

Arra ott van az egész július meg augusztus első 20 napja, nagyokos...


Vendég

#33 Re:

2013-06-27 22:23

#11: -

Aki már befejezte azt miért érinti az augusztusi vizsga? Ha sotes vagy akkor szégyeld magad ha meg nem akkor lapozz, emberek mennek lelkileg tönkre emiatt a suli miatt úgyhogy semmi szükség az okoskodásra, majd ha tényleg az igazi tudást vagy legalább a kihúzott tételek ismeretét kérik számon akkor lehet ez kérdés, de akkor tényleg nem is kéne.


Vendég

#34 Re: Re:

2013-06-27 22:28

#33: - Re: pontosan!


Vendég

#35

2013-06-27 22:30

Annak, aki levizsgázott júniusban,szívből gratulálunk.De miért is fáj az,ha valakinek muszáj augusztusban menni. Lehet,hogy éppen rosszkor voltak,rossz helyen,Es ezt sajnos sokan tudjuk , hogy mit jelent.

Vendég

#36 Re: Re:

2013-06-27 22:31

#33: - Re:

Így van.


Vendég

#37 Te milyen okos vagy :) És még jóindulatú is.Ehhez kell ám az egyetemi vegzettség.

2013-06-27 22:41

géza

#38

2013-06-27 23:03

én egész nyáron szeretnék vizsgázni! arra nem lehet szavazni? :)
Fekete Szandra Ágnes

#39 Vállald a neved

2013-06-28 03:19

Érdekes, hogy a kommenteknél a nevét már senki nem merte felvállalni. Azt gondolom, egy ilyen témánál, ami nem kevés embert érint ezen az egyetemen, a minimum, hogy a pro és kontra érvek mellé a nevünkkel együtt állunk. A "vendég" szó mögül könnyű kanapékommentelni. A petíció értelemszerűen arra van amiről a címe is szól, az augusztusi vizsgaidőszak megtartásáról. Aki nem ért vele egyet, ne írja alá. Aki egyetért, írja alá. Ilyen egyszerű. A véleményedet elmondhatod, de senki ne felejtse el, hogy itt valószínűleg mindenki emberből van, mindenki hibázott már életében vagy mindenkinek volt egy rossz napja, rossz időszaka. Természetesen vannak olyan emberek, akik gáncs nélkül végigcsinálják ezt az egyetemet és vannak kevésbé szerencsések. Nehogy azt mondja nekem valaki, aki ide jár, hogy még nem zokogott otthon vagy hogy soha nem készült ki idegileg egy vizsgaidőszak alatt... Matolcsyt idézve: "Aki nem bukott meg ezen az egyetemen, az nem is orvos."
Gröller Márti
Vendég

#40

2013-06-28 07:29

Azt hittem az egyetemünkre nagyobb szociális érzékenységgel bíró emberek járnak. Végülis mások problémáival akarunk majd foglalkozni, és egymással nem tudunk megértőek lenni?
És mindezt úgy mondom, hogy nincs augusztusi vizsgám. De bármi közbejöhetett volna, még csak nem is kell arra fogni, hogy "a tanár szemét volt, rossz tételt húztam, stb" egyszerűen ha megfázom és 2 napig nem tudok tanulni borul az egész vizsgaidőszakom, és nem fértem volna bele a júniusba. És ez még a legkisebb.
Ráadásul nálunk még az sincs, hogyha nem sikerül valami, akkor "felvesszük kereszten", és ezt a szálat is lehetne hosszan folytatni.
A lényeg, akinek szabad az augusztusa, és ekkora nagy rá az arca örüljön magának, nézegesse az indexét, mondja el magának napi ötször a tükörbe, hogy mennyire ügyes-okos, és hagyja békén a többi embert, akinek szüksége van az augusztusi vizsgákra. Egy végigtanult nyárhoz rengeteg kitartás és motiváció kell. És ettől senki nem lesz rosszabb orvos, sőt.

Kunci

#41 Re:

2013-06-28 07:53

#40: Gröller Márti -

"Végülis mások problémáival akarunk majd foglalkozni, és egymással nem tudunk megértőek lenni?"

Na ez az! Akibe semmi empátia nem szorult az miért jár pont orvosira?

911

#42

2013-06-28 08:52

Hunyady profnak talán picit nagyobb rálátása van a dologra, mint ezt a "petíciót" aláíró 9xx hallgatónak. Nem kibas*ásból, nem meggondolatlanságból, hanem okkal vetette fel a javaslatot. Egy ilyen kérdésben jobb lenne, ha nem a több "lájkot" kapó és hangosabban hőbörgő, hanem a kompetensebb döntene.
És igen, sokkal nagyobb problémát okozna az egészségügynek, ha ostoba, hozzá nem értő, élettan vizsgán huszadjára kegyelem kettessel megszánt hallgatókra bíznák betegek életét, mintha kevesebb, de jobban felkészültekre.

Vendég

#43 Re:

2013-06-28 09:07

#42: 911 -

Jó ég innen látszik, hogy semmi közöd az orvosihoz. "kevesebb de jobban felkészült" Ha csak nem vagy milliárdos egy ilyen rendszerben te lennél az első akit senki nem lát el max egy kutya a kórház mellett. Az élettan vizsga semmit nem jelent majd a praktizálásban tény és való hogy meg kell tanulni de amire szükséged lesz úgyis megtanítják a klinikumban vagy 20x. Ez az alapokat adja meg amit mindenki tisztességesen meg is tanul és senki nem megy el vizsgázni úgy, hogy félvállról veszi és nem azért bukik 20szor hanem azért mert bizony át kell tenni embereket fizetősre, a pre és klinikumi képzésben nincs annyi hely mint amennyit felvesznek az elején ezért szórni kell a népet és többek között emiatt tanulhatsz akár mennyit ha meg akarnak buktatni úgyis meg leszel buktatva mondvacsinált indokokkal. Arról meg nem is beszélve, hogy akik kétszer megbukik annak a háta mögött már minimum 3-4 hetes felkészülés áll ami rendkívül kimerítő dehát gondolom ez is csak nyavajgás az ilyen ember szemében... Hunyadi prof meg x évvel ezelőtt végzett, a tanagyag 7-8 évente duplázódik és itt 3 szigorlat van egyszerre... És már megint ott járunk hogy egy olyan embernek van nagyobb rálátása aki tanítja és nem aki tanulja...


Vendég

#44

2013-06-28 09:26

Tisztelettel, de
1., Miért növelné a színvonalat (a dékán úr véleménye szerint), ha rövidebb lenne a vizsgaidőszak? Mikor növelte a színvonalat egy olyan intézkedés, ami lehetőségeket vett el?
2., Nem az a lényeg, hgy a hallgatók megtanulják a tananyagot? Kinek fáj, ha ezt valaki július helyett csak augusztusig tudja jó lelkiismerettel megtenni?
3., A nyolcadik szemeszterre kilenc vizsgám lett. Kilenc, csak a kötelező tárgyakból! Más karokon/egyetemen három-négy vizsga/vizsgaidőszak az átlag. Egy igen intelligens megoldás volt, hogy a hallgató egyrészt feltöltődött nyáron, másrészt +2 hét vizsgaidőszakkal nyert +10 hét tanulási időt. Nem az a lényeg, hogy lehet, hogy nem az első alkalommal, de megbízhatóan reprodukáljuk a tananyagot?

Vendég

#45 Re: Re:

2013-06-28 09:28

#43: - Re:

Majd ha eljutsz (valaha) a klinikai tárgyak tanulásához és kinyitsz egy belgyógyászat, farmakológia, aneszteziológia (stb...) könyvet, rájössz, hogy mennyire tévedsz.

Másodévesen azért még nem kéne azt hinni, hogy ti szartátok az orvosi egyetemet. Ja, és Hunyady biztos attól akadémikus és szerkesztője vagy 20 nemzetközi tudományos szaklapnak, mert évről-évre felmondja amit x éve megtanult :)


Vendég

#46 Re: Re: Re:

2013-06-28 10:01

#45: - Re: Re:

A Hunyadis megjegyzés azért volt mert könnyen beszél az aki 30éve megtanulta és azóta ezzel foglalkozik nyílván tudja az anyagot de ne várja el, hogy egy diák is úgy tudja mint ő. Ezek még mindig csak alapozó tárgyak ha évente 50-60 ember ismétel évet miattuk akkor lehet nem csak a diákokkal van baj.. Azt is írtam, hogy alapot ad a tárgy de ne kelljen részletezni, hogy éppen a felsőbb éveseknél is mennyire fontos az augusztus mert már pl juni elején nincs időpont pont egy farmak szigóra.. ha sajnálod az augusztusi időpontot elhiszem biztos nagyon ügyesen meglesz az a summa cum laude de ha lenézed azokat akik augusztusban is vizsgáznak az téged is minősít..

Breitenbach Balázs

#47 megjegyzés

2013-06-28 12:21

Két dolgot szeretnék megjegyezni:

1. Nem gondolom, hogy attól még, hogy valaki nem sotés, ne szólhatna hozzá a témához, ha ezt megfelelő hangnemben, megfelelő érvekkel teszi, és annak tudatában, hogy valószínűleg sokkal kevésbé érinti a dolog, és sokkal kevésbé látja át azt.

2. Aki érintettként kommentel, annak felhívnám a figyelmét, hogy egy egészségügyi szakembertől elvárt egy bizonyos szintű vitakultúra, érzelmi és általános intelligencia, az embertársai iránti alapvető tisztelet. Azt hiszem, ha szabad azt állítani, hogy aki az augusztusi vizsgaidőszakot igénybe veszi, ne legyen orvos, akkor én is írhatom, hogy aki megenged magának olyan stílust, mint itt néhányan (lásd pl. #45-ös hozzászóló), az mind a társadalom, mind az orvosok amúgy is megtépázott hírneve miatt inkább ne foglalkozzon betegellátással.
sotes hallgató.

#48

2013-06-28 16:03

Őszintén szólva az én véleményem az, hogy az idő sosem határozza meg ki nyújtja a legjobb teljesítményt. Szerintem semmi különbség nincs képességekben aközött, ha valaki gyorsan letudja 2-esre a vizsgáját júniusban, vagy tanul rá alaposan és augusztusban megcsinálja 4-5-ösre. Számszerűleg azonban nagy a különbség, és igenis megérdemli az utóbbi a több ösztöndíjat tanulmányi átlaga alapján, mivel többet szenvedett, több időt töltött vele, és több áldozatot tett saját szabadságából. Ha rosszindulatról beszélünk, szerintem nem kellene meglepődni azon hogy mennyi ember próbál szánt szándékkal keresztbe tenni hallgatótársainak, vagy tanárként a hallgatóknak, mivel ez az egyetem "rejtett kurrikulumának" része, hogy kompetícióra és szánalmas vérre menő marakodásra nevel. Az egyetem tematikája, "nevelése" a hibás ebben, és aki nem írja alá a petíciót egy ilyen mindenki lehetőségét bővítő cél érdekében, az sikeresen átesett az agymosáson, gratulálok nekik, életük értelmetlen mint bármilyen orvosi, egészségügyi gyógyító dolgozó. Ha ilyen nemzedéket akarnak felnevelni, ne csodálkozzanak az emberek hogy senki nem foglalkozik a másikkal. Jó estét.

Vendég

#49

2013-06-28 16:10

Ha valaki pont rosszkor szenved valamilyen krízist, akár egy súlyos betegség, akár egy gyászhír vagy anyagi probléma miatt, az 2-4 hét balszerencse miatt passziváljon és csússzon 1 évet? és amennyiben ez kétszer megtörténne 6 ÉV alatt azaz 4-8 balszerencsés HETE lenne, az már csússzon 2 évet és tartozzon 3 millió forinttal az egyetemnek? Komolyan így fer? Szerintem az augusztus egy kiváló lehetőség a diszkrimináció ellen. Aki ezt el akarja venni tőlük, nézzen magába alaposan mert szánalmas ember.

Vendég

#50 Re:

2013-06-28 16:17

#49: -

Ez vagyok én. Betegség miatt muszáj volt áttennem az egyik jelentéktelenebb vizsgámat augusztusra, hogy a fontos tárgyakból le tudjak vizsgázni még júniusban. Megjegyzem, 4,8-as lett a vizsgaátlagom, tehát meg merem kockáztatni, hogy nem vagyok se gyenge képességű, se bukdácsoló hallgató. Ha nem tudtam volna élni ezzel a lehetőséggel, muszáj lett volna passziválnom.