Kazincbarcika - Tardona - Dédestapolcsány útszakasz felújításáért


Vendég

#1

2013-04-02 19:43

Ez az útvonal nagyon veszélyes és lassan nem lesz járható,mivel olyan állapotban van hogy az már kataszrófális.
Vendég2

#2 Re:

2013-04-02 19:54

#1: -

bár jó lenne hozzácsapni egyből a tardonai főutat is... épp ma láttam olyan szakaszt a középső buszmegálló előtt, ahol több volt a kátyu (kátyu, mint egyméter x egyméter x harminc centiméter), mint maga az aszfaltfelület. de szó szerint több!

Brigi

#3 .

2013-04-02 20:40

.

Vendég

#4

2013-04-02 21:09

Barcikán a vasútállomás előtt is fel kellene újítani az utat. kritikán aluli ahogy jelen pillanatban kinéz.
petíció

#5 !

2013-04-03 18:10

A befizetett adókból, a vidéki emberek, alig kapnak "vissza" valamit. Lassan már a falvakat, csak traktorral, terepjáróval, stb. lehet megközelíteni! Meddig kell sanyargatni a magyar falvakat!?
dagonya

#6 Közös nevező

2013-04-03 18:56

Ez a probléma megoldás nem csak országos felelősség, a két falu, Tardona és Dédestapolcsány polgármesterei összefoghatnának e témában. De sajnos ahogy hallani, nem igen vannak egy közös nevezőn.

Vendég

#7

2013-04-04 05:01

Naponta kellene, hogy igénybe vegyem ezen útszakaszt, de életveszélyes rajta közlekedni. Meggyőződésem, hogy addig nem történik semmi az illetékesek részéről, míg egy katasztrófa be nem következik. Több helyen le van szakadva az úttest!!!!. Aki nap mint nap közlekedik, közlekedett rajta az talán figyelmesebb és számításba veszi, de aki pl. túristaként jár ezen az útszakaszon végzetes katasztrófa helyzetbe kerülhet!!!!!.
hógolyó

#8 Re: !

2013-04-04 07:18

#5: petíció - !

Azért nem olyan egyszerű, mert az KPM felügyelete alá tartozik. Nem tudják megtenni, hogy a falvak saját maguknak kátyúzanak, csak azoknál az utaknál, amelyek nem tartoznak a KPM alá. (bent a faluban mellék utcákban) Sok olyan szabály van ebben az országban, amit át lehetne gondolni. Gondolom anno a minőséget célozták meg, hogy főutat ne kezdjen el akárki barkácsolni, de a mai pénztelen világban pont az ellenkezőjét érik el vele.

csóka,

#9 csóka.

2013-04-04 10:35

" Döglött lóval nem szántunk!" Várjunk még egy évet, választás előtt jönnek majd az ígéretek az útjavítás vonatkozásában is, mint eddig. Sajnos tettekkel nem tudják igazolni az illetékesek a vállalt feladatok teljesítését! Az idő majd megoldja?! A hormonzavarosok meg ígérik !!

Vendég

#10 Re. hógolyó

2013-04-04 10:39

Tudom. Ám a befizetett adók alatt, mind az önkormányzatnak befizetett, mind az államnak befizetettet értem! (Gondolom, nem kell sorolnom.)Sokan tehettek volna már ezen áldatlan állapotok megszüntetéséért, országgyűlési, helyi önkormányzati képviselők, polgármesterek! S a szabályokat is ők alkotják, országos és helyi szinten is! Végezni kellene már a feladatot, amire felhatalmazást kaptak a választóktól!

Vendég

#11 mocet

2013-04-04 10:52

Talán Mályinkának is jó lenne ha az út járható és jó minőségű, biztonságos lenne? Akkor ?????!!
V.D.

#12

2013-04-04 12:07

A putnoki közútkezelő igy végzi a munkáját! Az útellenőrző kocsijuk, ha nem szaladgálna feleslegesen, a megtakarított költséből a két hídat legalább helyre lehetne állítíni !!!

Vendég

#13

2013-04-04 17:38

Nap mint nap ezen úton járok a munkahelyemre.
Még a legmininálisabb karbantartást sem végzi el a közútkezelő, nem a táblát kellene kirakni, hogy az út lezárva, hanem valamit tenni kellene, pl. egy-két embert kiküldeni az árkokat megtisztítani, a fákat kitermelni, nem tudom az illetékeseknek van-e tudomásuk, hogy ezen úton milyen forgalom van annak ellenére, hogy a VOLÁN buszok nem járnak mivel az utak rossz minősége miatt nem engedik őket, viszont a nagy KAMAZ-ok fával megrakva teljes útszélességben járnak.

Nem lehet négy kilométeren keresztül eljutni Dédestapolcsányba, nincs buszközlekedés!!!!!
Ez a XXI. század ? Érdemes lenne elhívni a nem túl messze élő országgyűlési képviselőt, hogy nézze meg az út állapotát, azt már nem is feltételezem,hogy nem tud a problémáról. Fogjunk össze, együtt lehet, hogy erősebbek leszünk.

KELL EZ AZ ÚT, NEMCSAK NEKÜNK TARDONAIAKNAK, HANEM DÉDESTAPOLCSÁNYNAK, MÁLYINKÁNAK, KAZINCBARCIKÁNAK, AKIK BUDAPESTRE IS ERRE KÖZLEKEDNEK!!!!!!!!


Vendég

#14

2013-04-05 08:49

Egyetértek az előttem írókkal! Az általunk megválasztott országgyűlési képviselő úrnak, DEMETER Zoltán Úrnak nincs ideje ezekkel foglalkozni! Még a megadott mobil-számú telefonján sem lehet elérni. Közmeghallgatásra sem ér rá! Istentisztelet, Polgármresteri hivatal, Országgyűlés stb. van elfoglaltsága bőven. A helyi polgámesterurak Tardona,Dédestapolcsány, Mályinka, Bánhorváti,stb. elégedettek önmagukkal! "Minden út Rómába vezet!" Van lehetőség kikerülni ezt a 4 km-es útszakaszt 30-km es töblettel, olcsó üzemenyaggal. Egyszóval ez ami évek óta tart SZÉGYEN !!!

Vendég

#15

2013-04-06 19:38

Már éppen ideje lenne már valamit csinálni.
Így látom és Te... és Ön?

#16

2013-05-22 19:12

Emberek!......Tardonaiak!
Ébresztő van már! Önöket 23 év óta "megvezetik" és a többség (a rokonok, a haverok...) ezt akarja is. Sajnos amilyen a VEZETŐJÜK, olyanok Önök is. Lásd a 23 évet! Ezért van ott a falu, ahol.....Egyre jobban NEM ÉLHETŐ, öregedő, nincsenek ésszerű tervek, programok, nincs lokálpatrióta elkötelezettségű, agilis, karakán Polgármesterük!!! (Sose volt!)Mire is büszkék??? - van ilyen? Mert Önök - a többség- ilyeneket akart. Volt (van) aki saját maga körül nem tudott(tud)vezetni, gazdálkodni, élni - akkor majd egy falut irányítani....Igen. Rosszul gondolták!
Késő ugyan, de jó lenne ha végre GONDOLKODÁS UTÁN mennének SZAVAZNI a VÁLASZTÁSOKON.

Vegyék már saját kezükbe sorsukat! - Nézzenek már körül, hogyan haladnak mások, és miért?....

Itt Tardonán minden Polgármester a vagyont eladta, a pénzt a működésre (de milyen lábon élésre!)felélte, a 400 ezer bruttó mellett még több 100ezer Ft-os költségtérítés havonta jár neki, karácsony előtt a jó munka jutalmaként a képviselőtestület milliós prémiumot szavaz meg... az adónkból... mert mindegyik megérdemli, virágzik a falu (lásd a ládákat! - Jaj!)

Miért is maradt volna pénz a belső utakra, honnan....hitelből. Lehet ha megjósolja valaki, hogy az Orbán kormány az adósságot rendezi - itt is nullázta - akkor mennyi ment volna még a "jóéletre"???
Volt is vagyon "kótya-vegye" : Havas H. erdő, mező, föld-bagóért, az ingyen kapott laktanya 17 millióért (ugyan ki van-e már fizetve az ott lakó vevő által?), több ÖK-i földterület 10 Ft/négyzetméter áron ( a sajátját nem adta volna ennyiért!), a Jókai-ház támfalra kétszer felvett vissza nem térítendő támogatás (ki járt jól?), a szenyvíztelep kétszeri megépítése (kérdezte ezt valaki?), a 10 milliós "fehér-ház" először a haverok ingyen lagzijának, több éve közmunka program-értékteremtés nélkül, ............sok-sok minden, de ez már elmúlt- sajnos van akiknél nyom nélkül, a falun nyomot hagyott - a gyenge összkép, a kuszaság, a rendezetlenség, a nemtörődömség általi nyomok maradtak emlékül.

Ébresztő!!!!!!!!! Meddig megy még így? .... vagy jó ez így, lesz egy-két választási út, egy-két "mézes-mázas" szép beszéd.... Jaj de okos ember ez a ...... Majd újabb 4 évek - de minek?
A megválasztottnak JÓÓÓÓÓÓÓÓÓ! Nem kell szinte semmit tenni, a Hivatalba- onnan haza és egyéb a Mi adónkból kocsikázni, a faluba azt sem tudni ki kicsoda, hol, mi, hogyan és miért .... de a szép beszéd Mari bácsit és Józsi nénit fiastul, unokástul meghatja.........DE a falunak belső ÚTJA A VEZÉRE ÁLTAL NEM LESZ- akkor hogyan lenne általa Dédes vagy Barcika felé - de élhetőbb környezete, települése sem.
Jaj de várjuk - remélem Ön és Te is - a "Tardona üdülőfalut,lovastanyát és lovasturizmus centrumot, a Lillafüred-Nagyvisnyó (Tardonán át) kisvasútat, a Havas-i szálloda és kongresszusi központot, a laktanyai ingyen konyhát...SOK ÚJ MUNKAHELYET...(?) - mint volt a hatékony, nyereséges pelenka csomagoló, hypó üzem stb" hogy midez végre meglegyen - MERT EZEKKEL A KÁBÍTÓSZERES PIRULÁKKAL LETTEK A POLGÁROK EDDIG finoman - elkábítva (BEHÜ....VE) TE is, Ön is Kedves falu lakó, EZ A FALUNK, ENNYI!

Támogatom legyen út, sok ÉS JÓ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vendég

#17

2013-12-03 18:02

nagyon szeretek azon az úton menni Kazincbarcikára! Főként nyáron,kellemesebb a hűvös erdei út. Tényleg egyre járhatatlanabb,és jó lenne ha megcsinálnák végre! Szinte minden alkalommal elmerengek ezen:mennyivel rövidebb és kellemesebb lenne az út-de gondolom ha megcsinálnák,többen autóznának arra,s ez nem tenne jót a környezetnek-szép táj övezi ezt az útvonalat.
Sz. P. Orsolya

#18 Re: Kérés

2013-12-03 18:34

#16: Így látom és Te... és Ön? -

Kedves....
Örülnék, ha felvenné velem a kapcsolatot!

nik

#19 Re: erős, de igaz :)

2013-12-18 08:29

#16: Így látom és Te... és Ön? -

Szerintem sokan így látják, de mivel nincs összefogás a faluban, mindenki elvan a maga kis gondjával és a közös, a falu problémáiról általában csak az utcában naponta 10-20 szor összetalálkozó idős néniktől, hogy szépen fogalmazzak, hallani, vagy a borozgatáshoz összegyűlt jónép vesézgeti. Szerintem, legalábbis én még tettekről nem hallodtam. Könnyebb szídni a felelősöket.

Remélem nem hal ki a falu, nem minden fiatal költözik el, hogy végre valaki aki tud tesz is vmit. :)

És ha mégsem így lenne, legalább járható utat kapnánk :)

földi
Vendég

#20

2013-12-18 20:54

2010. évtől Tardonára Dédestapolcsányból és vissza
az út gépkocsi és autóbusz közlekedésére alkalmatlan . Ahhoz hogy az 5 km-re lévő községbe eljussunk autóbusszal 20 km-t kell utazni Kazincbarcika felé.

Kazincbarcika és Tardona között is kátyúkkal van tele az út és az útszakasz hullámvasúthoz hasonló ! Ez tűrhetetlen !


Vendég

#21 Re:

2013-12-30 21:39

#16: Így látom és Te... és Ön? -

Sok igazságot leírt, egy biztos, ha nem lesz normálisan járható út ezen a szakaszon, mindenki kerülni fogja Tardonát. A falun belül elősször a vízelvezetést kellene az utakról megvalósítani (azt is normálisan megtervezve lásd az ellenkező példáját a Hunyadi út mellett lévő gödörnek).  Egy műszaki beállítottságú "falugondnok" kellene aki odafigyelne ezekre a dolgokra. Két évtized óta a  buszmegállók előtt bokáig ér a víz erre se találtak még megoldást. A környező falukban a közmunkások ezeket a dolgokat teszik rendbe, itt nem láttam még közmunkást se az út szélén. A Tardona patak partjáról és környezetéről ne is beszéljünk-példát lehetne venni Dédestapolcsányban a Bán patak és Nekézsenyben a Csernely patak medréről. Lenne ebben a faluban mit csinálni, de úgy látom mint kívül álló ember minden fordítva működik itt Tardonán...

60 és fél

#22 útfelújítás??????????? -soha?!

2014-06-18 07:48

A fellángolás alábbhagyott... útólsó bejegyzés több mint egy éve volt! Ezért is tartunk mi magyarok itt ahol vagyunk. Nincs kitartásunk. Ha fellángolunk és pár hét hónap alatt nincs változás, abbahagyjuk, pedig nem kellene. Ezen az útszakaszon is nagyon sokan utaznak (átutaznak a falu) Szilvásvárad-Eger sőt B.pest felé is. Őket nem zavarja a lyuk-lyuk hátán, a hosszú "sárrázó", a fűvel benőtt, sárral megtelt útszéle???stb. A Tardona-K.barcika (jobban mondva Billatáró!!!) út 1988-89-ben épült - sajnos kevés szilárd alappal, sok ózdi kohósalakkal - azóta csak "taknyolások" voltak az útszakaszon, már eljött az idő a teljes felújítására, nem is szólva a Tardona-Dédestapolcsány közötti "kőkorszakban" épített útra, amely még lepusztultabb mint az előbb említett.
Összefogás EMBEREK! - Összefogás Önkormányzati szinten,a t. Országgyűlési képviselő Úr is megszólalhatna már ez ügyben, de jobb lenne, ha inkább tevőlegesen cselekedne......
Nem a talpnyaló

#23 mikor lesz, lehet valami változás....

2014-06-18 08:17

Elolvastam a hozzászólásokat, igen visszafogott, nyájas megszólalások ezek legtöbbje. Oda kellene már "csapni az asztalra!". De ki, kik legyenek ezek? Nem azért kell polgármesternek választatni magát az illető "vén szatyornak", hogy még jobban teletömesse a zsebét, AZÉRT, HOGY A KÖZÖSSÉGÉRT NAP, MINT NAP "orrvérzésig" tenni, tenni, lejárni a lábát, hajtani, mozgatni az ügyeket (ilyen ez az útszakasz felújítása is). De e helyett "kocsikázunk, pofázgatunk, szédítjük" a falusi embereket, a városi értelmiségi lózungokkal... Eljárt az idő feletted, uram! Újításra, küzdésre, vezetésre alkalmatlan vagy, jó lenne beismerned. Ha eljárt az idő feletted, és a PÁRTOD is az összeomlás szélén - a hőn szeretett Pártod pedig a rendszerváltással tűnt el - nincs kapaszkodód - állj félre. Magadra vagy utalva, de ez neked sok és magas a "lórács".
Ez a felvetés azért tartozik szorosan az útfelújítás tárgyköréhez, mert a falu "első emberének" a polgármesternek (ha az lenne!) lenne az elsődleges feladata, napi egyéb között is az első, hogy a KÖZÉRT MINDENT szorgalmazni, mozgósítani, élre állni, "gyertek utánam" mozgósítással, magával ragadni a tömeget (főleg az Őt megválasztó többséget) az említett országgyűlési képviselőt (akár többet is) az ügy megoldása érdekében.
Ja, hogy ez nem az érintett falu beruházása lenne, így nem Ő (Ők) dönt a pályázó kivitelezőről és ezáltal nincs "csurgatás-csepegtetés" - méz a teába,így nem lesz "lejárom a lábam értetek, értünk, az ügyért" sem.
Kedves átutazók,tardonaiak! - semmi változásban ne reménykedjetek!....CSAK HA TI VÁLTOZTOK, észbe kaptok, azután lehet kezdeni valamit.............................................

Vendég

#24 Re: mikor lesz, lehet valami változás....

2014-09-24 18:20

#23: Nem a talpnyaló - mikor lesz, lehet valami változás.... 

Na végre valaki átlátja Tardonán mért nincs változás. Ha ez az útszakasz így marad, nincs hova fejlődni... De a főúttal együtt a vízelvezetést is meg kellene csinálni a falun belül, másképpen pár év és az út állapota teljesen járhatatlan lesz. 2010-től ezek miatt nem lehet közösségi közlekedéssel átjutni Dédestapolcsányba ilyen a környéken nincs. Még Tólápára is jár napi öt autóbusz járat, ahol szinte csak egy család lakik, de oda jutott pénz, hogy tavaly felújították az oda vezető utat - bizonyos indokok miatt - (http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/hobbitlakasok-a-bukkben/), de semmi változás nem történt ott azóta sem, két méteres gaz áll a dombházak helyén. Mivel tudtommal a Tardona-Dédestapolcsány útszakasz jelentős része Dédestapolcsány külterülethez tartozik, az ottani polgármester úrral kellene összefogni - de a leendő mályinkai vezető is kampányolhatna ez ügyben - mivel a két falu többsége is erre jár Kazincbarcikára amíg tud. Az utolsó hozzá szólásom 2013.12.30.-án volt ezen a "fórumon" de itt hiába írjuk le a gondolatainkat attól az út nem javul meg. A magyar közút legutolsó tájékoztatása alapján már 2010-ben készült egy "nagyszabású terv" az útszakasz felújítására, de anyagi okok miatt ez jegelve van. Szívem ügye ez az útszakasz, az elmúlt 17 évben rengeteget jártam rajta, szinte minden buckáját ismerem.

Üdvözlettel: Budai Tamás - Tardona József Attila út 48. (b.tamas@citromail.hu)


Vendég

#25

2014-10-11 18:31

Ennyi erővel már a Mályinkai bevezetőt is elvarázsolhatnák, mert kb olyan, mint egy repülő szőnyeg menet közben...