Bocsánat kérés Izraeltől.

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Bocsánat kérés Izraeltől. petíció automatikusan generált fórumtémája

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2013-04-03 14:24


Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2013-04-03 14:29


Magyar

#53

2013-04-03 14:51

Botrányos, az évi több száz holo-megemlékezés mellé még egy újabb bocsánatkérés... És ha újra bocsánatot kérünk kapunk? Kész-pasz túlléphetünk végre ezen a témán? Vagy a bocsánatkérés csak arra kell, hogy ikszedszerre is megalázkodjunk, és ikszedszerre is elismerjünk akár olyan bűnöket is, amik csak merő rágalmak? Sőt, rögtön fizessünk is valami újabb kárpótlást is, mert a pénz az mindig jól jöhet még a holo-túlélő unokának is?

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2013-04-03 16:56


Péter Rajnai
A petíció szerzője

#55 Re:

2013-04-04 05:41

#53: Magyar -

Magyar! Ha a te szüleiddel, testvéreiddel tették volna mind ezt:

http://www.pusztavacs.eoldal.hu/img/picture/57/Holocaust123.jpg...

szerinted lehet elégszer bocsánatot kérni? Bár lehet, hogy akkora magyar vagy, hogy téged az is hidegen hagyna.... Csak úgy mellékesen megjegyzem a holokauszt tagadás bűncselekmény.

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2013-04-04 06:04


Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2013-04-04 06:18


Péter Rajnai
A petíció szerzője

#58 Re:

2013-04-04 08:55

#57: -

Kedves vendég... én megmondtam, csak magadat alázod....semmiből nem zökkentem ki. A kényszeredett vigyor az arcodon maradjon is ott. Mivel fáraszt a veled való levelezés, ujra megkérlek, hogy kímélj meg a további kommentektől. Ha mégis írsz, olvasás nélkül törölni fogom.

Péter66

#59 Re: Re: Re:

2013-04-06 12:16

#24: Anonim antifasiszta - Re: Re:

Kedves Névtelen!

Az, amit te képviselsz, egy divatos, nyüszítő viselkedés, ami ott is sátánt lát, ahol nincsen. Te magad és a hozzád hasonlók vagytok a ló másik oldala, éppoly veszélyes a válogatás nélküli rettegésed, rágalmazgatásod, mint az antiszemitizmus maga. Felteszem, magáról a fasizmus, nácizmus, rasszizmus fogalmakról sincsen elégséges ismereted. Én keresztény vagyok, az Istenem Krisztus, és ő zsidó! Ha esetleg a főnököm etnikumával bajom volna, azt hiszem, máshová állnék. Ez fel sem merül benned? Más: a barátaim, ismerőseim fele-kétharmada valamilyen arányban zsidó származású. Szeretem őket. De téged - akárhová is tartozol - nehéz szeretnem, mert tudatlanul vádaskodsz. De megteszem, és ezt a válaszommal bizonyítom.  Erőltesd meg magad és attól rettegj, akitől kell! Vagy olvass többet. Vagy kevesebbet!  :)

 

Samu-Nagy Péter László

Marika néni

#60 Re: Re: Re: Re:

2013-04-06 12:35

#59: Péter66 - Re: Re: Re:  

 Tökéletes hozzászólás! Gratulálok!

Péter66

#61 Re: Re: Re:

2013-04-06 12:41

#26: - Re: Re:

Kedves Máté!

Tisztelet mindazoknak, akik névvel írnak. Rendes a beszéded, és jogosak a kérdéseid. Látom, igazi, őszinte érdeklődés vezérel. Sokáig ugyanígy beszéltem, kérdeztem. Sem én, sem a nagyapám nem volt nyilas, sem más ilyen. Semmi közöm a nácikhoz, de nem vagyok zsidó sem. Egy olyan, roppant tehetséges és különleges nemzetnek vagyok a fia, aki leginkább úgy tudja magát meghatározni, a kérdésre, hogy "miért vagy te magyar?", hogy azt mondom:    "azért, mert apám székely, anyám szerb és a felmenőim németek, olaszok, ki tudja még mifélék". Ez itt egy befogadó, vegyes népességű gyönyörű hely. És én szeretem. Éppen ezért kell spirituálisan tisztán tartanunk, ha igazán szeretjük a hazánkat. Ez - többek között - bocsánatkérés által lehetséges. Hogy miért nekünk kell bocsánatot kérni? Valóban nem tűnik logikusnak. Hiszen te és én ártatlanok vagyunk.  Ebben.....                    És itt jön a lényeg!   Krisztus volt a világon az egyetlen ártatlan ember, mégis helyettünk, helyettesítő áldozata által bűnhődött, hogy elnyerje NEKÜNK az Atya bocsánatát! Neki annyi köze sem volt a bűnhöz, mint nekünk a mások felmenői közötti nyilasokhoz. Hát éljünk a lehetőséggel, hogy - ha már tökéletes váltságot, áldozatot, engesztelést nem is, de - Krisztus által mi is bocsánatot kérhetünkazoktól, akiket ez illet. Ez nagy kegyelem, mert mások helyett megtehetjük ily' módon. Akiktől kérjük, és adják, azoknak enyhet ad, nekünk meg tiszta szívet ebben a szörnyűségben. Semmibe sem kerül, csak a büszkeséget kell kicsit félreállítani. Nos?            Ha érdekel a kérdés részletesebben, szívesen folytatom.

Tisztelettel:

Samu-Nagy Péter László

 


Vendég

#62 Re: Re: Re: Re:

2013-04-06 13:08

#61: Péter66 - Re: Re: Re:

Tisztelt Samu - Nagy Péter László!

 

A magam 56 évével én még fiatalember vagyok valószínűleg! De Nekem már elegem van, hogy mióta élek, csak bocsánatért kell esedezzek a zsidókhoz!

Másrészt, ha a zsidóktól kellene bocsánatot kérnem, rendben, de kérdem, az a  kevés dúsgazdag zsidó, aki elindította a II. világháborút, azok is meg teszik ugyanezt?

És nekem miért Izraeltől és az országukat irányító cionistáktól kellene bocsánatot kérnem? Rákosiért, Kádárért, Gerőért, Kun Béláért Ők mikor kérnek bocsánatot?

 

Apáthy István László!

Schmied

#63 Re: Re: Re: Re: Re:

2013-04-06 14:40

#62: - Re: Re: Re: Re:  

 Kedves Apáthy István László!

Függetlenül Samu úr válaszától (akit nem ismerek), elmondom a magam véleményét:

Senkinek nem kötelező a zsidóktól bocsánatot kérni, Önt sem kötelezi senki erre a lépésre. Ezt csak az tegye meg, aki őszinte szívvel ezt gondolja.

Ön tgöbb írásában is a dúsgazdag zsidókat teszi felelőssé, mondván, hogy elindították a II. Vh-t.  Nem tudok róla, hogy a dúsgazdag zsidók indították volna el, én Hitlerről azt sem tudtam, hogy dúsgazdag lett volna, azt sem, hogy zsidó.

Ha már itt tartunk: Él a világban egy dúsgazdag magyar zsidó ember, aki 1948 óta nem él Magyarországon. Ő sem az, aki a II. Vh-t elindította, de dúsgazdag. Soros Györgynek hívják. Szerte a világban alapítványai vannak, mellyel a szegény, tanulni vágyó fiataloknak nyújt anyagi segítséget álmaik megvalósításához. Ha emlékezetem nem csal, Dr.Orbán Viktor miniszterelnök urunk is az ő támogatásával tanult angol nyelvet Oxfordban. Akkoriban még szerették Soros Györgyöt, ma már ő is fekete posztó, ahogy olvastam.

Bocsánatot kérni Iraeltől sem a II. Vh-ban zsidók ellen elkövetett borzalmakért kell, hanem az olyan antiszemita viselkedésért, mint amit a futballhuligánok elkövettek például a "barátságos" Magyarország-Izrael mérkőzés előtt/alatt/után a nézőtéren.

Önnek éppúgy nem kell bocsánatot kérni az ősei bűneiért, mint nekünk, nem antiszemitáknak Rákosiért, Gerőért, Kun Béláért és a többiekért. Jómagam az 1954-es születési évemmel körülbelül annyira vagyok számonkérhető, mint Ön vagy bárki más.

Egy nagy különbség van közöttünk: amíg bennem a gyűlölködés szikrája sem található meg, addig Ön mindent megtesz azért, hogy a zsidókra valami mocskot szórjon.

Ezúton üdvözlöm és nem kívánok a témáról többet szólni.

Üdvözlettel

Schmied György

Péter Rajnai
A petíció szerzője

#64 Re: Re: Re: Re:

2013-04-06 15:13

#61: Péter66 - Re: Re: Re:

Köszönöm ezt a hozzászólást.

Schmied

#65 Re: Re: Re: Re: Re:

2013-04-06 16:45

#64: Péter Rajnai - Re: Re: Re: Re:  

 Egyetértek, nagyon jó írás volt.

 

Livi

#66 Cím ne provokálj!

2013-04-06 19:00

Kedves Rajnai Péter!
Az én Nagyapám és több rokonom is zsidó embereket mentett a II. világháborúban.És még több ezer magyar megtette ezt.De gondolj csak arra a 100.000 lengyel zsidóra akiket akkor Magyarország befogadott.A lengyelek azóta is hálásak érte.Az,hogy egy csoport támogatta a deportálásokat,ELÍTÉLENDŐ! De kérlek,hagyjátok ki ebből a NEMZETET! Ez méltánytalan,Nagyapámmal és a többi segítő emberrel szemben!Méltánytalan a szüleimmel,a gyerekeimmel,az unokáinkkal szemben! Hiszen itt élsz köztünk Te is. Nem bántunk.Miért akarod Isten haragját kihívni? /arra gondolni sem merek,hogy tényleg valami politikai megrendelésre cselekszel./Inkább imádkozom Érted!!!Ne tedd!!Kérlek!!!
Livi

#67 Re: Re: Re: Re:

2013-04-06 19:15

#59: Péter66 - Re: Re: Re:

Kedves Samu-Nagy Péter László!

Jézus nem volt zsidó,és ezt a zsidók is nagyon jól tudják.Ezzel nincs is baj.Valahogy meg kéne őket győzni arről,hogy jobb lenne a békesség.Hogy ismerjék már meg jobban azt a népet amelyik befogadta őket.Meg kéne tanulniuk,hogy mi egy másfajta mentalitást képviselünk.Nem vállalunk magunkra EL NEM KÖVETETT BŰNÖKET!!!

Te pedig bátran tájékozódj a témában:Jézus származása /legalábbis ami a testét illeti/       Áldás!

Marika néni

#68 Re: Re: Re: Re: Re:

2013-04-06 19:19

#67: Livi - Re: Re: Re: Re:  

 3 hónapig Izraelben éltem. Érdekes, 3 hónap alatt egy zsidó nem mondta, hogy Jézus nem volt zsidó.

Péter66

#69 Re: Re: Re: Re: Re:

2013-04-06 23:21

#67: Livi - Re: Re: Re: Re:

Kedves Livi!

 

Ugye, ez a név egyifjú hölgyet takar?

Minden játékban benne vagyok. Játsszunk! Tegyük fel, hogy Jézus nem volt zsidó. Akkor a Biblia sok próféciája, a leszármazási vérvonal, Dávid Háza, a zsidó szülőanya, (zsidóvá két módon válhatsz, anya, vagy betérés által)  és minden aspektusa életének, élőhelyének, és minden, ami a zsidóságára mutat, hazugság. Ez esetben a Biblia legalább sokszáz helyen hazudik. Egy ilyen könyv mehet is a kukába, igaz?  Meg innentől, ha a Biblia ennyire szavahihetetlen, milyen létjogosultsága van a kereszténységnek? Hiszen egy össze-vissza hazudozó irományra épül, egy kreált történetre, - mert ugye miért is hinnénk el az Evangéliumokat, ha az egész Könyv szavahihetetlen? -  valami elképzelhetetlen feltámadásról meg érthetetlen megváltásról. Akkor tehát ki volt Krisztus? Milyen nemzetiségű? Vagy nem volt nemzetisége? Távoli bolygóról jött? Ugyan miért halt volna meg az emberekért akkor? Vagy mi volt? És ha nem zsidó volt, akkor mi?

Viccen kívül: ha a Bibliát elhisszük, akkor zsidó az Úr. Folyamatos jelen időben. Ha viszont nem adunk hitelt a Bibliának, akkor semmi kereszténynek (sőt zsidónak) kategorizált fogalomnak sincs értelme, és aki kereszténységről vagy zsidóságról  beszél, az valami fantazmagóriát emleget. Ennek viszont ellentmondanak a nagyszámú embertömegek, akik ide vagy oda sorolják magukat.

Jézus Krisztus Isten egyszülött Fia, aki emberként, emberi testben megszületett, meghalt és feltámadt emberi testben, hogy elvégezze a tökéletes helyreállítást.....Él, és aki hisz Benne, az is örökké él. Ez egy valódi perspektíva! Nekem annyira tetszett, hogy az sem érdekelt, zsidó-e vagy sem.   :)   (Ez persze csak kezdetben volt indifferens...)

És minimálisan heti egy alkalommal tájékozódom az általad ajánlott témában. Ma is onnan jövök. Érdekel?

 

Samu-Nagy Péter László


Vendég

#70

2013-04-07 06:42

Kedves mindenki!:
Mielőtt vallási vitává változna ez a kezdeményezés, engedjétek meg nekem a következőket:
1. 1994-ben megtörtént a bocsánatkérés. Horn Gyula, tette meg, mielőtt beiktatták, volna, idézem: "Ötven év történelmi tapasztalata talán elég idő ahhoz, hogy a magyarság végre bátran és őszintén szembenézzen önmagával, miként azt éppen a németek zöme tette elsőként, közvetlenül a háború után. A magyar állampolgárságú, a Magyarországot mindig is hazájuknak tekintő zsidók kirekesztése, sőt üldözése nem 1944. március 19-én, a német csapatok bevonulásával kezdődött. Nem felejtkezhetünk el a különítményesek gyilkosságairól, a numerus claususról, a gyalázatos jogtipró zsidótörvényekről.

Egyértelműen ki kell tehát mondani: történelmi bocsánatkéréssel tartozunk. Azok is, akik akkor éltek, s azok is, akik csak örökölték a bűnös elhallgatás gyakorlatát. Igen, bocsánatkéréssel tartozunk 600 ezer elpusztított és több tízezer elhurcolt és meggyötört honfitársunk miatt. Bocsánatot kell kérnünk Szerb Antalért, Radnóti Miklósért, a tudós Bródy Imréért, Petschauer Attiláért, az elégetett orvosokért, az agyonvert művészekért, a megölt boltosokért, a kézművesekért, a nőkért, akik nem lehettek anyák és nagyanyák."
2. Ha megtörtént a bocsánatkérés, amit számon kérnek rajtunk, akkor valószínűleg a megbocsájtásnak is meg kellett történnie. Egyetérthetünk abban, hogy nehéz úgy együtt élni, ha az egyik fél bocsánatot kér, a másik viszont nem bocsájt meg. Tehát a bocsánat kérés megvolt.
3. Én azt gondolom, úgy hiszem, hogy Jézus nem zsidó, hanem magyar a magyaroknak, japán a japánoknak, indián az indiánoknak stb. A kereszténység épp ennek a jó rételemben vett "kaméleonságának" köszönheti hihetetlen sikerét.
Tisztelettel:
Szabó Gergely
Livi

#71 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-04-07 07:29

#69: Péter66 - Re: Re: Re: Re: Re:

Kedves Péter!

Nem játszani jöttem ide,hanem békíteni!

A hit szempontjából valóban mindegy Jézus származása. Galileában /Galil Hag Gójim= nem zsidók földje/ élő anyai nagyszülei vették fel a zsidó vallást, mert zsidó megszállás alatt volt a terület akkoriban. De később kitértek.

Galilea területén született Jézus, a mágus papoknál tanult,akik pártusok voltak. A Júdea területén lévő Betlehem Jézus idejében nem létezett. A biblia eredeti szövegében Jézust mágusnak "csúfolják" a farizeusok.

A Szent Pál /Saul rabbi, aki nem ismerte Jézust,és soha nem volt a tanítványa / alapította a keresztény egyházat.

Jézus zsidó származását a 345-ös,a 380-as,és a451-es zsinaton is meg kellett erősíteni, mert nem volt egyértelmű a későbbi emberek számára. Egyházszakadáshoz vezetett a történet.

Az Ószövetséget 451-ben tették a Szentírások részévé a Kalkedoni zsinaton.

Jézus édesanyjának származásával az egyház nem foglalkozik.A nevelőapa caaládfájával viszont igen, és ezt teszi meg a nevelt gyermek családfájának is.

Jézus a bibliában mindig többes szám 3. személyben beszél a zsidókról!

Soha nem mondja azt,hogy Ő a bűneinktől akar megváltani. Ezt csak a liturgia mondja a templomban.

Azt viszont mondja,hogy: Nem eltörölni jöttem, hanem beteljesíteni. Azért jöttem, hogy senki ne maradjon sötétségben.

Éveket áldoztam ezekre a kutatásokra és én is így kezdtem, mint Te. Talán még le is hülyéztem azt aki megingatott addigi hitemben. De egy sokkal nagyobb hitet kaptam!

Elindulhatsz Te is "Az úton" ,ha elég kitartó vagy és csak úgy fogod föl, hogy történelmi ismereteket szerzel.De egy idő után, már nincs út visszafelé. Jól gondold meg!

Szeretettel: Livi

Marika néni

#72 Re:

2013-04-07 07:31

#70: -  

 Bölcs írás, gratulálok hozzá. Kérem, tegye fel minden Holokausztot tagadó, valamint zsidókat gyalázó petícióra. Ön egy jó értelemben vett világpolgár. Ismeretlenül is tisztelem érte.

Péter66

#73 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-04-08 06:12

Péter Rajnai
A petíció szerzője

#74 Re:

2013-04-08 06:24

#70: -

Kedves Szabó Gergely!

1.Az, hogy megemlékezek arról, hogy bocsánatkéréssel tartozok valaki felé, az nem azonos azzal, hogy odamegyekhozzá, és neki kifejezem a sajnálatomat és a bocsánatkérésemet.

2. Jézus zsidó volt. A bibliában egyértelműen le van vetezve. Ezt csak azok cáfolják akik nem szeretik a zsidókat és nekik nagyon fontos, hogy bebizonyítsák ennek az ellenkezőjét...

Péter Rajnai
A petíció szerzője

#75 Re: Cím ne provokálj!

2013-04-08 06:31

#66: Livi - Cím ne provokálj!

Kedves Livi!

Az amit a te nagyapád és rokonaid tettek, az nagyon becsülendő. Nemzeti szinten nem ez történt hiszen akkor nem történhetett volna meg az ami miatt én ugygondolom, hogy bocsánatkéréssel tartozunk a zsidóság felé. Ha te nem így gondolod, szíved joga. Értem ne aggódj. Nincs közöm a politikához, sem politikusokhoz, sem pártokhoz. Magánemberként saját lelkiismeretem és hitbéli meggyőződésem az ami késztetett a petíció elindításában. Érdekes ez bizonyos embereknek mennyire fáj. Ne fájjon.! Kérlek ne fájjon!