Bocsánat kérés Izraeltől.

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Bocsánat kérés Izraeltől. petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#26 Re: Re:

2013-03-31 12:39

#23: Péter66

Kedves Péter! Amit ideírok már többször tölésre került, de a Te hozzászólásod miatt ideteszem még egyszer: A kérdés az az, hogy miért kell bocsánatot kérni egy 1948-ban létrejött államtól, egy 1945-ben lezárult esemény miatt? Miért kell emberiességi alapon bocsánatot kérni egy olyan államtól, mely nyíltan származása és vallása miatt üldöz és elpusztít embereket? Egy olyan államtól melynek létrejöttét terrorsta csoportok vívták ki - ez a jelen történettudomány álláspontja, maguk az akkoriak is így jellemzk magukat (Hagaddah, Irgun) Miért kellene nekem harmincas éveim közepén felelősséget viselnem személy szerint, vagy nemzeti hovatartozásom okán egy 70 évvel ezelőtt esemény miatt? Visszautasítom a magyarokat illető kollektív bűnösség elvét és bocsánatkérést várok el. Nem vagyok felelős magánemberként és magyarként sem a Soáért, bár aljas dolognak tartom. Nem fogok bocsánatot kérni ezért és senkinek nem kell leszámítva az akkor élt és tevékenyen résztvevő embereket. A magyar nép döntő többsége nem felelős ezért. A ma élők pedig egyáltalán nem.  Vagyis nincsen a nemzetet egységesen érintő felelősség. Ha ebbe belegondolsz, akkor látni fogod, hogy ezzel az erővel minden nép bocsánatot kérhetne minden más néptől minden nap. Ne menjünk ebbe az irányba. És kérek mindenkit, hogy ne emeljük minden nép fájdalma és tragédiája fölé a zsidó nép fájdalmát és tragédiáját, mert az nem összeegyeztethető a népek egyenlőségével, és az igazsággal. Nevem: Dobozy Máté


Vendég

#27 Re: Re: Re:

2013-03-31 12:42

#24: Anonim antifasiszta - Re: Re:

Kedves Anonim antifasiszta!

Mi volt Samu-Nagy hozzászólásában antiszemita?

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2013-04-01 14:52


Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2013-04-01 15:24


békebarát

#30 Re: Re: Re:

2013-04-01 15:33

#26: - Re: Re:  

 Kedves Dobozy Máté!

1948 előtt mi volt? Nem volt zsidóság, nem volt Krisztus állama? Menj el egyszer, nézd meg, nem 48-ban alakult! Ben GUrion jóvoltából és harca eredményeképpen a zsidó állam a mai fomájában megalakult. Én jártam ott, ott lettem azzá 8 éve, aki most vagyok. Ott értettem meg a zsidó népet. A vallást nem vettem fel, azt nem könnyű, okom sincs rá, hogy zsidó legyek. Azt, hogy szimpatizánsukká váltam, nem tilthatja meg senki. Te is jól tennéd, ha elmennél egyszer oda, talán nem ordibálnád utána focimeccsen, a hajrá csapatom (FTC, Dózsa, vagy bármi más) helyett azt, hogy mocskos zsidó. Aki ezt ordítja, nem ember, az csak a balhét keresei. Nem a zsidók keresik a bajt, hanem ti, akik a zsidógyűlöletet melegen tartjátok. Volna még sok mondanivalóm, de megint úgy érzem, hogy süket fülekre, antiszemitára akadtam, azoknak meg hiába beszélek.

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2013-04-01 15:33


Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2013-04-01 18:10



Vendég

#33 Re: Re: Re: Re:

2013-04-01 18:33

#30: békebarát - Re: Re: Re:

Kedves Békebarát! Milyen focimeccsen ordibálok én, és mit?! Izrael 1948 májusában alakult meg. Hosszú beköltözési sorozat és terrorista háborúk eredményeként, melyek fő csoportjai a Hagganah (fentebb rosszul írtam), Irgun, Stern-csoport. Vérengzések és népirtások árán, melyet a fentebbi csoportok néhány tagja utóbb elismert, némelyikük könnyek között.Ne mereszd a hajam azzal, hogy Izraelt Krisztus államának nevezed, jó? Köszi! Az izraeli politika elítélése nem egyenlő a zsidóság elítélésével, mint ahogyan a magyar politika elítélése sem egyenlő magyarellenességgel (remélem). Örülök, hogy megtaláltad az utad, remélem boldogsághoz vezet, nem akarom és nem is tudnám megtiltani (?!) neked ezt. Hogy ki mit tesz hozzá a magyarországi antiszemitizmushoz, hosszú volna, de az tény, hogy a baloldali politikusok sokat profitálnak belőle. Szeretném, ha leírnád, hogy pontosan miből következtettél arra, hogy én antiszemita vagyok. Nem kell bocsánatot kérnem Izraeltől! És nem is fogok. D.M.

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2013-04-02 08:00


Rajnai Péter

#35 Re: Re: Re:

2013-04-02 08:02

#26: - Re: Re:

Kedves Máté!

Először is nem a Zsidóság választotta ki és emelte minden nép fölé magát , hanem Isten. Isten az aki kiválasztotta Ábrahámot és szövetséget kötött vele és neki és az Ő leszármazottjainak adta az ígéret földjét. Ábrahám leszármazottja Jákób, akit maga Isten nevezett el Izraelnek!!  "Nem Jákóbnak mondatik ezután a te neved, hanem Izráelnek; mert küzdöttél Istennel és emberekkel, és győztél" (1Móz 32:28). (Mózes I. könyve:26:4) És megsokasítom a te magodat mint az ég csillagait, és a te magodnak adom mind ezeket a földeket: és megáldatnak a temagodban a földnek minden nemzetségei;

Sajnos attól függetlenül, hogy érzed vagy nem érzed magyarország kollektív felelősségét, ez attól még létező tény. És igen valóban, minden népnek, bocsánatot kellene kérni azoktól a népektől akik fele ilyen vagy ehhez hasonló bűnöket követtek el.

Itt magyarországon divat lett az emberek között, de még a politikusok között is, hogy kereszténynek nevezzék magukat. Már pedig a kereszténység nem elválasztható a Zsidóságtól. Ha pedig keresztény vagyok akkor Istennek a Beszédének engedelmeskedek. Jézus azt mondta: "Azért, ha a te ajándékodat az oltárra viszed és ott megemlékezel arról, hogy a te atyádfiának valami panasza van ellened:Hagyd ott az oltár előtt a te ajándékodat, és menj el, elébb békélj meg a te atyádfiával, és azután eljövén, vidd fel a te ajándékodat." (Máté 5:23-24)

Semmiképpen nem akarok senkit meggyőzni az én álláspontomról, aki aláírja ezt a petíciót az a saját meggyőződéséből teszi. Ha te ezt másképpen gondolod, szíved joga. De ne érezd feladatodnak, hogy ezt a kezdeményezést megkérdőjelezd. Jogod van a véleményedet magadban tartani.

 


Vendég

#36 Re: Re: Re: Re:

2013-04-02 08:21

#35: Rajnai Péter - Re: Re: Re:

Oké. Rendben. Csak egy rövid kérdés, kérlek erre válaszolj! Jól értem, a zsidó nép a többi fölött áll?

Rajnai Péter

#37 Re: Re: Re: Re: Re:

2013-04-02 15:47

#36: - Re: Re: Re: Re:

Isten kiválasztása és szövetsége szempontjából, mindenképpen.


Vendég

#38

2013-04-02 17:54

Akkor nagy a baj, ha egy periférikus, kis, ázsiai nép folklórja irányítja a világot. Mindent meg fogok tenni, hogy ne kérjük, immár ezredjére bocsánatot olyasmiért, amit nem tettünk meg.

Vendég

#39 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-04-03 02:10

#37: Rajnai Péter - Re: Re: Re: Re: Re:

Akkor ti vagytok az "árja faj"? Kik is akkor a nácik???

Rajnai Péter

#40 Re:

2013-04-03 05:40

#38: -

A világot Isten irányítja.. (nem pedig ahogyan te írtad:"egy periférikus, kis, ázsiai nép folklórja") Én semmiről nem akarlak meggyőzni. Kértem is, hogy csak az írja alá a petíciót aki egyet ért velem. Azt is írtam, hogy te ne írd alá. Ne érezd feladatodnak, hogy a továbbiakban kommenteket írj. Főleg ne névnélkül... Azt, hogy mindent meg fogsz tenni a bocsánatkérés ellen (ami egyébként még egyszer sem történt meg, nem hogy ezerszer...) az szíved joga. Isten mindig az igazság mellé áll. És temelletted...?

Rajnai Péter

#41 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-04-03 05:48

#39: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Nem tudom miről beszélsz.... és szerintem te sem...Én nem vagyok zsidó. (Hozzá teszem csak előnyömre szolgálna...) Egy átlagos Magyar emberként indítottam el ezt a kezdeményezést. Eddig itt senki nem beszélt "árja " fajról, és senki nem nácizott... Olvasd el a Bibliát és akkor talán, de csak talán lesz valami sejtésed arról, hogy mi az ami motivált engemet ebben a petíció elindításában...


Vendég

#42 Re: Re:

2013-04-03 06:38

#40: Rajnai Péter - Re:

A világot talán isten irányítja, de az aki egyik népet a másik fölé emeli akármilyen értelemben, az nem isten, hanem sátán. Ezt ha mások nem az európai zsidók elég jól tudják. Izrael ország nem azonos a bibliai Izrael népével. Az utóbbival kötött szövetséget megerősítendő jött Jézus (Új szövetség), akit, isten fiát, a zsidók megtagadtak, és istenkáromlásért megöltek. Ezzel, ha valaha ők is voltak a kiválasztott nép, e titulusukról lemondtak. Szomorú lehet nekik látni, hogy míg minden harmadik ember a világon Jézus követője, ők kb 15 milliónyian vannak, és azok közül is a többség ateista. "Izrael" népe a 10 parancsolat és Jézus népe. Izrael állam, viszont egy fasiszta, népirtó állam. Ők tartoznak bocsánatkéréssel, a muzulmán és keresztény palesztinok felé, akiket származásuk miatt pusztítanak. Beszélgethetünk a múlt szörnyűségeiről, de előbb a jelen problémáit kell megoldani. Az egyik ilyen az izraeli népirtás, amit zsidók követnek el nemzsidókkal szemben. Zsidóktól lehet bocsánatot kérni, és a múlt lezárásán egyezkedni, de Izrael állam esetében ez nem fordulhat elő. Mert népirtó nácik. Szomorú, hogy e népirtást a Hit és egyéb bizniszegyházak támogatnak és hallelujáznak neki. 38-as voltam. Dobozy Máté


Vendég

#43

2013-04-03 06:54

39-es nem D.M., de arra gondolt, hogy "árják" vagytok, hogy te írtad, hogy a zsidóság a többi nép fölé rendeltetett isten által. Ez pedig az az übermensch-kedés, amit Hitler is művelt. ezért volt ""-ben az árja. Ki nácizott? Hát te, kedves Rajnai Péter, amikor a nácik bűnét rajtunk kéred számon, azáltal, hogy bocsánatot akarsz kéretni velünk a nácik bűnéért. Érzek némi önértékelési zavart abban, hogy az Újszövetséget, Jézus szavait citálod, és azt mondod, hogy előnyödre válna, ha zsidó lennél. Az vagy, akinek születtél, Isten ideküldött, ne írd felül az Ő ítéletét. Talán te vagy az elrettentő példa. Nem tudom lehetsz-e zsidó, de egy biztos: nem kötelező magyarnak lenni. Shalom! D.M.

Vendég

#44

2013-04-03 10:58

Nagyon fontosnak tartom, hogy megtörténjen, hogy beszéljünk róla úgy mint ahogyan a németek tették, nyíltan, hogy ami akkor történt az bűn volt. Akkor talán nem lenne sötétség a fejekben és ma nem kellene attól tartani, hogy országunk egyre erősebben fasizálódik, és az ország vezetői között több olyan ember ül aki hasonló nézeteket vall mint azok akik a deportálásokban és a dubaparti kivégzéseken részt vettek. Köszönöm, és bízom benne, hogy megtörténik a bocsánatkérés.
Péter Rajnai
A petíció szerzője

#45 Re: Re: Re:

2013-04-03 12:08

#42: - Re: Re:

Máté! Butaságokat írsz, és helytelenül gondolkozol. Erre nem tudok hirtelen mást irni csak annyit:"Ha halgattál volna, bölcs maradtál volna..." Javaslom mindenképpen olvasd a Bibliát. Az segít az igazság megismerésében.

Pál Apostolnak Rómabeliekhez írt levele 11:17-32. 
17Ha pedig némely ágak kitörettek, te pedig vadolajfa létedre beoltattál azok közé, és részese lettél az olajfa gyökerének és zsírjának;18Ne kevélykedjél az ágak ellenében: ha pedig kevélykedel, nem te hordozod a gyökeret, hanem a gyökér téged.19Azt mondod azért: Kitörettek az ágak, hogy én oltassam be.20Úgy van; hitetlenség miatt törettek ki, te pedig hit által állasz; fel ne fuvalkodjál, hanem félj;21Mert ha az Isten a természet szerint való ágaknak nem kedvezett, majd néked sem kedvez.22Tekintsd meg azért az Istennek kegyességét és keménységét: azok iránt akik elestek, keménységét; irántad pedig a kegyességét, ha megmaradsz a kegyességben; különben te is kivágatol.23Sőt azok is, ha meg nem maradnak a hitetlenségben, beoltatnak; mert az Isten ismét beolthatja őket.24Mert ha te a természet szerint való vadolajfából kivágattál, és természet ellenére beoltattál a szelid olajfába: mennyivel inkább beoltatnak ezek a természet szerint valók az ő saját olajfájokba.25Mert nem akarom, hogy ne tudjátok atyámfiai ezt a titkot, hogy magatokat el ne higyjétek, hogy a megkeményedés Izráelre nézve csak részben történt, ameddig a pogányok teljessége bemegyen.26És így az egész Izráel megtartatik, amint meg van írva: Eljő Sionból a Szabadító, és elfordítja Jákóbtól a gonoszságokat:27És ez nékik az én szövetségem, midőn eltörlöm az ő bűneiket.28Az evangyéliomra nézve ugyan ellenségek ti érettetek; de a választásra nézve szerelmetesek az atyákért.29Mert megbánhatatlanok az Istennek ajándékai és az ő elhívása.30Mert miképpen ti egykor engedetlenkedtetek az Istennek, most pedig irgalmasságot nyertetek az ő engedetlenségök miatt:31Azonképpen ők is most engedetlenkedtek, hogy a ti irgalmasságba jutásotok folytán ők is irgalmasságot nyerjenek;32Mert az Isten mindeneket engedetlenség alá rekesztett, hogy mindeneken könyörüljön.

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2013-04-03 12:08


Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2013-04-03 12:14


Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2013-04-03 12:16


Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2013-04-03 12:25


Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2013-04-03 13:18