HA KERESZTÉNY VAGY, MONDJ NEMET A POGÁNY NEMZETI HITVALLÁSRA!


Vendég

#51 Re:

2013-02-24 13:42

#50: McRosenfeld -

Tisztelt McRosenfeld!

Sajnos véleményeddel te az ítélők székébe ültél, amikor az aláírókat képmutatónak minősíted, és ezzel messze túllépted jogkörödet! Úgy alkottál ítéletet, hogy fel sem fogtad a kérédés alapvető lényegét. Te számon kéred a keresztényektől mások bálványimádásával kapcsolatos azonos tiltakozás elmaradását, nem téve különbséget az emberek egyéni bűne, és egy nemzet alaptörvényébe foglalt, mindenkire a jog erejével kényszerített bűn között. A petíció aláírása erről szól. Egyénileg vétkezni, bálványt imádni mindenkinek joga van. Ez ellen nem petícióval, hanem az evangélium hirdetésével, megmentő szeretettel lehet felvenni a harcot. Elkárhozni is joga van mindenkinek, csak nem érdemes, ha Jézus megszerezte a kiutat! De egy mindenkire kötelező jogérvényű bálvny tisztelet bűne protestálásra kényszerít. Nem lehet hallgatni, mert vétkesek közt cinkos aki hallgat. Ha egy szűzzel szemben erőszakot tesznek, és nem kiabál segítségért, akkor nem beszélünk erőszakról, mert a szűz akár bele is egyezhetett a nem tisztességes kezdeményezésbe. Úgyhogy, Tisztelt McRosenfeld, az aláírók nem képmutatók, hanem józan és Istenfélő keresztények, akik nem tűrik a megalkuvást. Van példa hasonló esetre a Bibliában is, a Dániel könyvében, a három bátor félfi nem engedelmeskedett a törvény erejével megkövetelt bálványimádásnak, még életük kockáztatása árán sem! A Tízparancsolat nem csak a bálvány imádását, hanem - külön kitérve rá, - a bálvány tiszteletét is tiltja, mivel a tisztelet azt jelenti : meghajolni, méltatni, nagyra becsülni, respektálni, helyesnek tartani, elfogadni, stb. A korona éppen egy bálványimádo pogány vallási kultuszt testesít meg. Ezt akarják a nemzet minden tagjával tiszteltetni, méltatni, meghajolni előtte, helyesnek tartani, ... Éppen ezért tartozik mindez a bálványimádás kategóriájába. Aki ismeri a Tízparancsolatot, és a Bibliát, az érti miről van szó.


Vendég

#52

2013-02-24 19:35

"A korona éppen egy bálványimádo pogány vallási kultuszt testesít meg." A t. hozzászóló már messzire túllép a józan ész határán.Ezzel a logikával minden tárgy tisztelete bűn, pl. a kőre vésett Tízparancsolaté is ? A feszület tisztelete is bűn?

Vendég

#53 Re: Re:

2013-02-24 21:07

#51: - Re:

A nemzeti jelképek tisztelete elvárható  keresztény honfitársainktól. Történelmünk során az országot védve több püspök hősi halált halt, zászlóink alatt.

Amivel viszont vigyáznunk kell: az Ó és az Új viszonya.  Krisztus tanításában nem találkozumnk rasszizmussal. Városok népének kiirtása ellentétes a "szeressétek ellenségeiteket" tanítással /és a mai jogrenddel is/-bűnre, a bűn tiszteletére semmiképpen ne tanítsuk a fiatalokat, a híveket.  A jó keresztény felteszi a Jézustól kapott szemüveget, és megvilágosodik előtte a hataloméhes szektavezetők, és a rasszista világdiktatúra erősítésén munkálkodók valódi ábrázata.


Vendég

#54 Re: Re:

2013-02-25 17:16

#51: - Re: Valóban be kell vallanom, ítéletet mondtam ki. Belátom, nem lett volna szabad. Bocsánatot kérek mindenkitől akit megbántottam, és törlöm a kommentet. Majd átfogalmazom. Mindamellett ha arányosan ítélünk, és az alkotmány tervezett, idézett szövegének súlya azonosítható Nabukadneccár bálványimádtatásának súlyával, nos .....(majd itt folytatom)

 

 

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2013-02-25 23:38


Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2013-02-27 00:20



Vendég

#57

2013-02-28 15:14

Nocsak Péter! Pedig kíváncsian vártuk, mit írsz McRózsinak, erre leveszed a bejegyzést. Talált, süllyedt? Na de idáig?
sasa

#58 Re:

2013-02-28 20:24

#57: -

Egyetértek az előttem szólóval! Habár bizonyára ezt is letörlöd, számomra lehullt a lepel mind politikai, mind hitéleti "hitelességedről".

McRosenfeld

#59

2013-02-28 20:44

Jé, tényleg eltűnt a kommentem. Nem vall épp nemes jellemre. De eltűnt az atyafi által beillesztett link is. Túl őszinte lenne?

Vendég

#60

2013-03-01 00:57

Kozma atya két nappal a pápa lemondása előtt meglátogatta a szent atyát, aki azzal búcsúzott tőle, hogy vigyázzatok a szent István koronájára. Miről beszéltek? Hát nem látjátok, hogy még a pápa is mennyire tiszteli a mi szent koronánkat. Ez volt az utolsó üzenete Magyarország számára. Ezt tényleg meg kellene becsülni.

Vendég

#61 Re: Re:

2013-03-01 01:05

#38: - Re:

Ezek szerint te nem vagy keresztyén, azért nem érted talán az ő álláspontjukat. Én sem értettem sokáig, de megpróbálok mindenkit a maga logikája alapján megérteni, hogy mit miért tesz. Viszont ehhez el kellett kezdenem olvasni a Bibliát. Ezen keresztül már jobban kezdem megérteni az értékrendjüket.

Soós Péter

#62 Válasz a #57, #58, #59, hozzászólók részére!

2013-03-01 23:43

#59: McRosenfeld -

Tisztelt McRosenfeld, sasa és #57 !

Szeretnék tisztázni néhány félreértést és információ hiányt, ami bejegyzéseitek tartalmából egyértelműen kitűnik. Természetes, hogy nem tudhatunk mindannyian mindent, (erre csak Isten képes,) így ti sem ismeritek a nyilatkozat születésének hátterét, valószínűleg engem sem ismertek közelebbről, ezért bölcs dolog az elhamarkodott véleményalkotással-, az személy ítéletével-, egymás tisztességének a megkérdőjelezésével óvatosan bánni, és a gúnyolódást sem árt kerülni. Segíteni szeretnék nektek néhány háttér információval a nyilatkozattal kapcsolatban. Mivel ti tegezve célozgattatok rám, ugye megengeditek, hogy én is tegezve fogalmazzak felétek. Ha Ti esetleg keresztények vagytok, akkor testvérek vagyunk az Úrban. Mégis úgy látom, nem éppen jó akarattal viseltettek irántam. De ettől függetlenül őszinte szeretettel kívánok válaszolni Nektek!

Tehát :

1./ Az elmúlt 5-10 évben is sok keresztény, és imacsoport imádkozott Magyarországért, de az elmúlt három-négy évben ez az imamozgalom jelentős növekedésen ment keresztül. Magam is tagja vagyok néhánynak, és sok imádkozóval folyamatos kapcsolatban állok. Ezek az odaszánt keresztények valódi felelősséget viselnek a szívükön az országért, párt elkötelezettség nélkül, csupán Isten akarata alapján. Sokszor böjttel egybekötve közbenjárnak az országért, hogy Isten országa, és Isten akarat valósulhasson meg hazánkban. Az imák és az imatéma egyeztetések soha sem pártszimpátia mentén, hanem  a bibliai értékek mentén és alapján történnek, vagyis a jó- és a rossz cselekedetek, az igazság- és gonoszság, a mennyei-, vagy ördögi forrásból származó szellemi háttér megkülönböztetése alapján.

2./ Mindazokban az imakörökben, ahol részt veszek köztudott, hogy én nyilvánosan felvállaltam úgy a keresztényi-, mint a világi közvélemény előtt annak a szellemiségnek az elutasítását, amit a „Szent Korona” – és Szent Korona-tan tiszteletének az Alaptörvénybe foglalt, minden állampolgárra kiterjedő kötelezettsége jelent. Eddig minden komoly közbenjáró imádkozó, és imaharcos, akik ehhez a nehéz szolgálathoz megfelelő szellemi érettséggel és látással rendelkeznek, egyetértett ezzel a kiállással, ill. azzal, hogy ez a szellemiség nem Isteni, hanem ördögi eredetű, és nagy kárt okoz az országnak! – és imádkozni kell az ettől való szabadulásért!

3./ Egy lelkész keresett meg azzal a javaslattal, hogy amit nyilvánosan képviselek ez ügyben, azt fontos lenne gyakorlati tettekre váltani. Ő javasolta egy olyan nyilatkozat közzétételét, amihez aláírással kapcsolódni lehet, és amelyet sok imakör, és imádkozó egyetértésével támogatna. Ezzel csak egyetérteni tudtam. Mivel ebben én már nyilvánosan is szerepet vállaltam, ez a feladat így kérésükre rám hárult, amit jó szívvel elvállaltam. A megszületett nyilatkozat aláírója azért lett „Hitvalló Keresztények Hálózata”, mert e mögött, a fent vázolt, és elkötelezett, hitvalló keresztények imakörei állnak. Így annak ellenére, hogy a tényleges feladat rám hárult, a petíciót technikailag én tettem közzé, ez mégsem az én egyszemélyes akcióm, hanem e mögött a Magyarország jövőjéért évek óta odaszántan imádkozó (valódi, hitvalló) keresztények hálózata áll!

4./  Amikor feltettem a nyilatkozatot a peticio.com oldalra, elsőként írtam alá, ezzel is nyíltan vállalva  - ez ügyben már korábban is nyilvánossá tett – szerepemet. Egyértelmű ugyanis, hogy egy petíció kibocsátója elsőnek írja alá. Ez az egyenes eljárás. Ezért a „talált süllyedt”, és egyéb gúnyos megjegyzéseiteket alaptalannak tartom, ugyanis nyíltan vállaltam eddig is hitemet és meggyőződésemet. Rajtam lehet gúnyolódni, újjal mutogatni, lejáratni, de tudatni szeretnélek Titeket, hogy mindezzel célt tévesztettetek, mert a petíció mögött valódi-, komoly közbenjárói felelősséget hordozó újjászületett-, hitvalló keresztények csoportjai állnak, és nem én egyedül. Amikor engem akartok lejáratni, őket is bántjátok, akik Értetek is imádkoznak!

5./  Tőletek eltérően, én nem vitatnám el egy kereszténytől sem, hogy lehessen politikai szimpátiája, de még azt sem, hogy keresztényként közéleti szerepet vállaljon, akár politikus legyen. A közéleti szerepvállalás nem ellentétes a Bibliával, még az államhatalomban való részvétel sem, csupán a tiszta erkölcs megőrzését várja el Isten szigorúbban – ilyen felelősséget vállaló – keresztényektől! Dániel, Sidrák, Misák és Abednégó jó példa erre a Bibliában. Üzeneteivel még Jeremiás próféta is erőteljes közéleti szerepet vállalt, és például egy esetben arra is bíztatott, hogy „igyekezzetek a város jólétén, mert annak jóléte, a ti jólétetek!”, - üzente a fogságba került honfitársainak, és még vannak példák. Jeremiás minden üzenete, amikor Isten ítéleteire figyelmeztetett, vagy állást foglalt nemzeti, politikai kérdésekben, éppen népe javáért tette, vállalva a megvetést, gúnyt, elutasítást is, mert Isten akaratát képviselte!

6./ Nem értem, miért kritizáltok engem azért, mert a „Szent Korona” által képviselt nemzeti és történelmi átok kézzel fogható bizonyítékait aktuálpolitikai aspektusba is helyezem a blogomon közzétett cikkemben. (Cikk címe: Bálványimádás a nemzeti átok forrása)  Miért veszíteném el emiatt a hitéleti és politikai hitelességemet? – ahogy ti állítjátok! Amiket ebben a cikkben leírtam, mint az átok történelmi és jelenkori bizonyítékait, azok tények !!! – nem érzelmi, és politikai nézetek kérdése. Nem csak Orbánt említettem kedves McRosenfeld, hanem Horthyt, és Rákosit is. Mindegyik tevékenysége átkot hozott, nem áldást Magyarországra. Lehet, hogy Ti azt vélitek, engem a Fidesz ellenesség fűt, (lehet, hogy éppen Ti vagytok elfogultak a Fidesz iránt?) azt hiszitek, hogy most újjal mutogatva rám, gúnyolódva lelepleztetek, mint Fidesz és Orbán ellenes keresztényt, aki ezért elvesztette hitelességét! De szeretnélek megnyugtatni Titeket, hogy nem így van, hála Istennek totális tévedésben vagytok! Engem a gonoszellenesség fűt, ami a Biblia szerint, Isten szeretetétől elválaszthatatlan! Például a Zsoltár 97:10 azt mondja, gondolom ismeritek: „Akik szeretitek az Urat, gyűlöljétek a gonoszt!”- vagy a Példab.8:13 azt mondja: „Az Istennek félelme, a gonosznak a gyűlölése!” Nekem nem lenne Orbánnal semmi bajom, ha magát kereszténynek állítva, cselekedetei igazolnák állítását, miszerint ő keresztény. De sajnos nem igazolják, csak az ellenkezőjét! Ha pedig az ál-kereszténysége csupán eszköz a hatalom megszerzésére és megtartására, akkor azt képmutatásnak tartom, amihez persze semmi közöm nincs, ha ő csupán egy magán ember lenne. De ő egy politikai vezető, sőt miniszterelnök, vagyis olyan közszereplő, aki az egész ország sorsáért felelős. És keresztényként pogány kultusz-, és ördögi sámán igézet alá vinni az országot, az gonoszság-, és nem az igazság szeretete. Én nem Orbán személyét ítélem, mert arra Istennek van csak joga, hanem a cselekedetet kell megítélni, amit a Biblia gyümölcsnek is nevez, és arra szólít fel, hogy a cselekedeteket meg kell ítélnünk, hogy elválasszuk a jót a rossztól! Ismeritek ugye, hogy minden fát a gyümölcseiről lehet megismerni, hogy az jó fa, vagy rossz fa ?  „A jó fa nem teremhet rossz gyümölcsöt!” – és ez fordítva is igaz. Ha ezt az ördögi gonoszságot amit Orbán csinált, Antall József, Boros Péter, Horn Gyula, Gyurcsány Ferenc tette volna, akkor is megírtam volna ezt a nyilatkozatot. Ez nem Orbán függő ügy, hanem az igazsághoz való ragaszkodás, és a gonoszság gyűlöletének az ügye! Isten akarata, hogy az igazsághoz való hűségünk által is a világ világossága legyünk, vagyis tájékozódási pont, mások számára! A kommunista időben (1976-ban) börtönbe kerültem a hitem miatt, mert Jézus tiltásának engedelmeskedve nem tettem katonai esküt. A Hegyibeszédben az áll, hogy : „a fejedre (életedre) ne esküdjél!” A szocializmusban is kiálltam az Íge igazságáért, és ez akkor sem politikai indíttatású cselekedet volt részemről. Most is ki kell állni az egész nemzetre a törvény erejével rákényszerített bűnnel szemben, és részemről ez most sem politikai indíttatású cselekedet, hanem az Isten iránti hűség kényszerít erre. Sőt ez most már nem személyes ügy csupán, hanem nemzetünk jólétét, áldását veszélyezteti, sőt már nem csak veszélyezteti, hanem a gazdasági-, szociális-, jogi- helyzet drasztikus romlása, mint rossz gyümölcs nyilvánvalóvá tette, hogy nem szabadultunk meg a nemzeti átoktól, és a fa, ami ezt a gyümölcsöt termi, az ROSSZ FA !

7./  Hogy miért töröltem néhány hozzászólást ?

A #55 számú „atyafi” hozzászólását azért töröltem, mert hozzájárulásom nélkül közzétette a hitéleti blogom linkjét, ami persze a neten megtalálható bárki számára, ha a Google keresőbe beírja a nevemet. Megértem, hogy elérhetőségemet nem ismerve nem tudhatott engedélyt kérni, de nem tartottam helyén valónak amit tett, éppen a félreérthetőség miatt.  Mire észrevettem, McRosenfeld részéről a félreértés már meg is történt, és ez nem kizárható mások esetében sem. Az ő bejegyzését ezért töröltem.

A #56 számú „atyafi”, Mc Rosenfeld hozzászólását személyeskedése miatt, és - nem szándékos, -  de félrevezetésre is okot adó téves következtetései miatt töröltem. A Hit Gyülekezete és Németh Sándor emlegetése a leírt kontextusban az érintettekre nézve méltatlan volt, ugyanakkor a személyemmel kapcsolatban is tárgyi tévedéseket állított.  Sajnálom McRosenfeld (atyámfia, ha az vagy), hogy a személyem lejáratásán kívül egyetlen tényszerű  bibliai érvet sem tudtál felhozni a nyilatkozat, és a nemzeti átok forrása ellen, és ebben melléd állt sasa, és #55 hozzászóló is! Általában akinek nincsenek érvei az igazság ellen, az mindig a személy tisztességének lejáratását használja eszközül. Ez nem a helyes vita. Ha vitátok van a petíció tartalmával, akkor nem engem kell lejáratni, hanem bibliai, igaz, helytálló okfejtéseket kellene felsorakoztatni!

8./  Ha őszintén ismerni akarjátok a szívemet, az indítékaimat, akkor szívesen állok rendelkezésetekre. Az üzengetés helyett beszélgessünk e-mailben. Fontosnak tartom egymás megismerését, megbecsülését és megértését is az Új Parancsolat jegyében! Főleg, ha tényleg hittestvérek is vagyunk! Szívesen megadom a privát e-mail címemet annak, aki a petíciós oldalon keresztül megküldi privát e-mail címét. Ha valóban a szeretet és jó szándék vezérel Titeket, akkor bizonyára hajlandóak lesztek a névtelenségből előjönni, (legalább privátban,) hogy „atyádfiával négy szem közt” tisztázzátok sérelmeiteket, vagy panaszotokat, ha van felém. Ez teljesen korrekt, és bibliai lenne.

Ha ezt nem teszitek ? – nos, akkor ……… - mit mondjak, milyen a szándékotok ?

Ez esetben érdemes lenne abba hagyni a névtelenség mögé bújó üzeneteket és sértegetéseket!

Szíves megértéseteket előre is köszönöm !

Tisztelettel :  Soós Péter

 


Vendég

#63

2013-03-10 13:51

Megtagadunk mindenféle bálványimádást!!!!!Kizárólag Isten Igéjének engedelmeskedünk!!Nagyon helyesnek tartom hogy hallatjuk a szavunkat,köszönjük nektek testvéreink Akik elinditottátok!!!!Isten áldjon benneteket.Judit

Vendég

#64

2013-03-10 14:19

Szálljatok le a Földre!

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2013-03-19 23:23


Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2013-03-27 12:50


Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2013-03-27 13:14


Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2013-03-27 13:24


Nehebkau

#69 Az alkotmány és a vallás

2013-11-05 16:35

Kedves aláírók!

Én őszintén szólva - bár meg vagyok keresztelve - nem tartom magam kereszténynek. Nem részesültem vallásos nevelésben, és hitem sosem volt teljesen azonos a Bibliában leírtakkal. Sőt, most sem az, mégcsak monoteista sem vagyok. Mindenesetre engem mélységesen felháborít az, hogy egy elvileg demokrata országban, amelyben a vallásszabadság alapvető érték kellene hogy legyen, olyan alkotmányt alkottak meg, amely - bár kimondja a vallásszabadságot - paradox módon mégis ellene vall. Jelen petíció tárgya egyrészt vallásos önérzetében sérti a keresztényeket, ugyanakkor a nem kereszténységet követőket is, mert hangsúlyozza a kereszténységet, noha ha vallásszabadság van, akkor egy alkotmánynak nem egy vallás értékrendjét kellene képviselnie (mivel ez már önmagában kizárja a többit), hanem egy olyan vallástól független értékrendet, amely mindenki számára elfogadható, lehetővé téve ezzel a szabad vallásgyakorlás jogának lelkiismeret-furdalás nélküli alkalmazását.

Én tehát annak ellenére, hogy hitem szerint nem vagyok keresztény, mégis aláírtam a petíciót, mert együttérzek a keresztényekkel a vallási önérzetük megsértése miatt, ugyanakkor sérelmezem azt is, hogy egy elvileg demokratikus országban olyan alkotmányt alkottak, amelyben nincsenek tekintettel a vallásokra, és így olyan passzusokat írtak bele, ami szükség szerűen kötelezővé emel bizonyos vallási elemeket, ellenérzést váltva ki azokban, akik hűek kívánnak maradni a hitükhöz.

Üdvözlettel

Nehebkau, egy együttérző nem keresztény

Vendég

#70

2014-03-22 11:38

NEM LEHET MEGENGEDNI HOGY KERETEK KÖZÉ SZÓRITSÁK AZ ISTENNEL VALÓ KAPCSOLATOT!!!!!!!!!!!!!!
KETTŐS ÁLDÁS

#71 GYÓGYÚLÁS ISTEN NÉLKÜL NEM MEGY

2014-03-22 11:41

LEHETETLEN ISTENEK HIT NÉLKÜL TETSZENI,HA PEDIG HISZÜNK ANNAK ÁRADNI KELL MERT A HIT SZERETETT A SZERETET PEDIG ÁRAD MI AZÉRT VAGYUNK HÍVŐK HOGY VISSZA SZORÍTSUNK A GONOSZ A SZERETETLENSÉG HATALMÁT

Vendég

#72

2014-03-23 01:31

Egyedul Istent kell Imadni es Szente is csak egyedul o tehet valakit es nem emberek!

Vendég

#73

2014-07-03 01:06

Elképesztően elvakultak ezek a hitgyülis szektások

Vendég

#74

2015-03-01 16:57

Én sátánista vagyok, engem nem zavar.

Sőregi Zs.

#75 Nem mindenki.

2015-06-14 21:05

Ezt a petíciót csaknem egy éve írtam alá de ha lehetne újra megtenném, de sajnos csak egyszer lehet aláírni.

Hogy JÉZUS szavaival éljek "aki beveheti vegye be", ezt tehát azt is jelenti,hogy nem mindenki veszi be ezt a petíciót,pontosan úgy ahogyan JÉZUS beszédeit sem,és ellene sem találtak ész érveket ígyhát gyűlölködtek. Sajnálattal látom,hogy még mindíg csak ilyen kevesen írták alá ez valószínűleg azt jelenti,hogy nagyon kevés az a személy akinek Isten kegyelmet adott ezeknek a dolgoknak a megértésére.Kedves Péter biztosíthatlak,hogy amit itt elindítottál az élet mentő és sok embert felszabadított az átkok alól.

Köszönjük.