HA KERESZTÉNY VAGY, MONDJ NEMET A POGÁNY NEMZETI HITVALLÁSRA!


Vendég

#26

2013-02-07 17:24

Van még ember a mai világban, aki ilyen sötéten gondolkodik?

Vendég

#27

2013-02-08 06:46

Első fokon 11 év szigorított javító-nevelő táborban letöltendő szabadságvesztésre ítélték csütörtökön a legnagyobb oroszországi szekta alapítóját – jelentette a RIA Novosztyi orosz hírügynökség.

Vendég

#28

2013-02-08 06:53

Az ördög bújt azokba, akik a Szent Koronát bántják.

Vendég

#29

2013-02-08 07:01

www.munkacsyszfv.hu/jelkepek/

Vendég

#30 Re:

2013-02-08 08:46

#28: -  

 Senki nem bántja, csak nem bálványozza hozzád hasonlóan. Kicsit gondolkozzál el, meg fogod állapítani magadról, hogy milyen korlátolt vagy.


Vendég

#31 Re: Re:

2013-02-08 18:18

#30: - Re:

a tisztelet, nem bálványozás...viszont ti "keresztények" milyen jogon minősítitek a másikat korlátoltnak?!?Azzal, hogy egy nemzet múltja ellen fordultok, nem fordultok-e Isten akarata ellen??A magyarok bizonyítottan egyistenhitűek voltak már Jézus születése előtt!!!Nem pedig bálványokat imádtak, amint azt évtizedek óta próbálják elhitetni...Ahelyett, hogy vakon aláírtok egy petíciót, talán előbb az igazságot kellene keresni!!Az csak nem Isten ellen való?!?!Egyébként meg tudomásom szerint a Biblia mondja: "ne ölj!"...hány embert öltek meg a keresztes háborúkban?!Egyébként az ítélkezést az Istenre kell bízni (ha már a Bibliánál tartunk), nem pedig a petíció elindítójára!!Gyűlöletkeltéssel-lázítással nem lehet békét venni...Senki nem bálványozza a koronát, viszont tiszteljük, mert a magyarsághoz hozzátartozik!Intelligencia kérdése, hogy mennyire tartjuk tiszteletben a másik hitét..

 

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2013-02-08 20:47


Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2013-02-08 20:53


Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2013-02-08 20:55


keresztyén

#35

2013-02-08 20:56

A Tízparancsolat 2. parancsa nem csak a „ne imádd”, hanem a „ne tiszteld” kitételt is pontosan rögzíti. Márpedig tudjuk, hogy az Írásban még egy ióta, és egy vessző sem hiába íratott meg! Ezért a „ne tiszteld” Isteni kitételt is komolyan kell vennünk, ha az „Első szeretettel” szeretjük Istent, az 1. parancsolat szerint! Idézem a pontos bibliai szöveget:
" 2. Én, az Úr, vagyok a te Istened, a ki kihoztalak téged Égyiptomnak földéről, a szolgálat házából.
3. Ne legyenek néked idegen isteneid én előttem.
4. Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, a melyek fenn az égben, vagy a melyek alant a földön, vagy a melyek a vizekben a föld alatt vannak.
5. Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr a te Istened, féltőn-szerető Isten vagyok, a ki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyediziglen, a kik engem gyűlölnek.
6. De irgalmasságot cselekszem ezeriziglen azokkal, a kik engem szeretnek, és az én parancsolatimat megtartják." (2.Móz.20:2-6,)
"Akik SZERETITEK az URAT, GYŰLÖLJÉTEK A GONOSZT !" (Zsoltár 97:10,)
keresztyén

#36

2013-02-08 20:57

A hithű, (nem vallásos, hanem Jézus követő) keresztények ismerik Istent s a Bibliát, és ők tudják mi a Nyilatkozat lényege. Ők nem értik félre, mint sok kommentelő. Ők tudják, hogy mit nevez a Biblia bálványimádásnak, és nem keverik össze a bibliai keresztény hitet a pogány, sámáni kultusszal. Sajnos sok kommentelő nincs ezzel tisztában, azért nem értik a Nyilatkozat lényegét.

Vendég

#37

2013-02-08 22:59

A magyar államiság történelmi megtestesítője, a Szent Korona a kereszttel nem nevezhető faragott képnek.Ezzel a logikával mellesleg a "keresztyének"-nek tiltakoznia kellene minden állami jelkép, zászló, akárhány ágú csillag, gyertyatartó, pártlogó stb.ellen.
Szófacsarás, bajkeverés ez , semmi más.


Vendég

#38 Re:

2013-02-09 14:03

#35: keresztyén -

A katolikus templomok nincsenek-e tele faragott képekkel,szobrokkal, -(nem úgy mint az egyszerű református templomok)...pedig Jézust követik...az, hogy ki számít gonosznak és ki nem: egyéni megítélés és agymosás kérdése.Az én szememben az egyszerű falusi ember, aki másnak nem árt, csak a megélhetéssel foglalkozik, sokszor még imádkozik is!, és tudta nélkül esetleg betartja a 10 parancsolatot, sokkal jobb ember, mint esetleg azok a zsidók, akik egy olyan sajátos, gonosz, mindenki mást gyalázó hitvilágot képviselnek, ami számomra megdöbbentő...attól hogy nem vagyok zsidó, még nem vagyok "barom" és nem "istállóban" lakok.. aki szereti az Urat, ELUTASÍTJA a gonoszt, de nem GYŰLÖLKÖDIK...ÉS FŐLEG NEM SZÍTJA A GYŰLÖLKÖDÉST.SZERINTEM.Lehet hirdetni a Biblia tanait, de az ÍTÉLKEZÉS-változatlanul az a véleményem- NEM A MI DOLGUNK! A Tízparancsolat E/2 személyben szól, a személyt szólítja meg..tehát mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mit/kit imád/tisztel.Ha Te úgy érzed megfelelsz a parancsolatoknak, aszerint élsz, akkor bízzál az irgalmasságban. Az én szememben egy buddhista is lehet jó ember, mert attól hogy máshoz imádkozik, tiszteletre méltó életet még élhet.De az én szememben egy bennszülött is lehet jó ember, aki Istenként tiszteli a körülötte lévő természetet, és csak annyit vesz el belőle,amennyi feltétlenül szükséges a megélhetéshez. De mondom, mindez nézőpont kérdése, ki kit/mit tekint jónak.


Vendég

#39

2013-02-10 01:10

Kedves Keresztény Testvéreim!
Nincs elég hitetlen ember, nincs elég reményvesztett kétségbeesett ember ma Magyarországon, akinek szüksége lenne Jézus szeretetére? Ha ilyen dolgokkal van időtök foglalkozni, úgy tűnik, hogy már egész Magyarország megtért! Ültök otthon a hosszú téli estéken a jó meleg szobában a billentyűzet előtt és ilyen petíciókat agyaltok ki. Ha ennyi fölös energiátok van, menjetek ki az utcára és vigyétek el minél több reményt vesztett emberhez Isten szeretetét, az Evangélium üzenetét. Több haszna lesz az biztos mint ennek a mondvacsinált zavarkeltésnek.
Szeretettel:
Egy magyar keresztény akinek otthona a Mennyben van

Vendég

#40

2013-02-11 17:21

Nem csodálkozom ezen az alaptörvényen. Meg van írva, hogy az utolsó időkben az emberek lesznek engedetlenek, a jónak nem kedvelői, szeretet nélkül valók....Isten az embert a saját képére, és hasonlatosságára teremtette, hogy legyen vele közösségben, és éljen az Ő tanácsa, végzése szerint. Mint hitvalló keresztény vallom, hogy azok a végzések az ember javára, áldására, boldogulására írattak meg a Szent Szellem kijelentése által. Ezekről való meggyőződésem, hogy ezek mind igazak, és ámmenek. Imádkozom mindazokért, akik ez ellen rugódoznak, és Isteneknek mondják mindazt, amik nem istenek, adjon nekik Isten belátást, megtérést, új szívet, hogy megismerjék mindazt, amit Isten ajándékozni szeretne nekik szeretete által....

Vendég

#41

2013-02-11 22:44

Egy Isten hitem van! Az Úr az én Istenem! Nálam nem fér meg semmilyen bálvány imádás, főleg ha azt földi félkegyelmű törvényalkotók akarják rám erőltetni!
Alabástrom szelence

#42 Re:

2013-02-12 20:13

#39: -

Kedves magyar keresztény, akinek az otthona a Mennyben van !

Nem gondolod esetleg, hogy a keresztény egyházak bálványimádás bűnével való megalkuvása is éppen akadályozhatja az általad is oly fontosnak tartott evangélizálás sikerét ? Kár lenne egyformán fontos bibliai igazságokat egymás rovására szembe állítani egymással. Ahogy írod, az emberek megmentése nagyon fontos, valóban Isten akarata, de a szent élet, a bűnnel való megalkuvás elutasítása is ugyanannak az Istennek az akarata, sőt elvárása ! "Szentség nélkül senki nem látja meg az Urat !"  Mivel Te Mennyei állampolgár vagy, (hála Istennek,) gondolom a szent élet, a bűnnel való megalkuvás elutasítása számodra is fontos! Tehát javaslom, hogy Isten igazságait ne állítsuk egymással szembe, hanem inkább tegyük egymás mellé ! Mindkét igazság betöltése egyformán fontos, úgy gondolom!

Szeretettel és tisztelettel :

Egy másik megváltott gyermeke Istennek

Keszi

#43 Tisztelt Magyarok

2013-02-13 17:44

Kár itt azon rugózni egyfolytában, hogy az ősmagyar elődeink pogányok voltak, vagy sem. A válasz egyszerű: ők is keresztények voltak csak éppen nem a Római Egyház hitet gyakorolták. Aki pedig le-bálványimádozza őket az semmit nem tud őseink hitgyakorlatáról.
Voltaképp ki is a pogány-eretnek? Valaha a Bizánci (keleti) kereszténységet is eretneknek kiáltotta ki a Római Egyház, holott az is keresztény egyház.

A Szent Jobb és a Szent Korona nem csak megszentelt vallási kegytárgyak, hanem része is a magyar történelemnek. Igaz, ezért még nem kellene imádat tárgyává tenni, de a tiszteletet mindenképp meg kell adni nekik.


Vendég

#44

2013-02-13 17:52

Nyugodt szívvel merem ajánlani Mindenkinek!
http://www.youtube.com/watch?v=zkX9sLuNGZE
Engem ez jobban meggyőzött. 2-3 bizonyságra megáll minden! S az Úr Szelleme is elvezet minden Igazságra...

Vendég

#45 Re: Re:

2013-02-13 18:07

#30: - Re:  

 Azt hittem, én kis naív, hogy nem a sötét középkorban, hanem a harmadik évezredben, azaz a XXI.században élünk.


Vendég

#46

2013-02-19 17:48

NEM KIVANOM RESZLETEZNI,DE SENKINEK SEM TUROM ,HOOGY HELYETTEM DONTEST HOZZON..EN A MAGAM DONTESET MEG HOZTAM.EN SOHA NEMVOLTAM KATOLIKUS ES NEM IS LESZEK SOHA ..A PPELDA BESZEDEK 14;12...Van olyan ut ,amely helyesnek latszik az ember elott es ,,vege a halalba meno ut,,HALA az UR JEZUSNAK ,hogy ezt megerthettem..a DONTESEM VEGLEGES!!! KOROS ERNONE

Vendég

#47 Re:

2013-02-19 17:59

#28: -

MIITOL SZENT AZ A  KORONA !!! ATTOL ,HOGY SOK SZENT VERE FOLY AZ ISTVAN KIRALY SZENTSEGES KEZE ALTAL.,.,..AMIT OLY SZERETETTEL MUTOGATNAK.,  OLY NAGY SZERETETTEL MAGASZTALNAK. MAGYARORSZAG  SZEGYENE,...A NAZARETI JEZUS NEM AZT MONDTA MEGKELL OLNI AZOKAT AKIK NEM EGYENLO HITBEN VANNAK VELEM ,HANAM AZT  ..MENJETEK SZELES -E VIGRA  ES HIRDESSETEK AZ EVANGELIUMOT ,,MINDEN TEREMTESNEK,,............                                                                            ...........                AZ EVANGELISTA,          .......,.....


Vendég

#48

2013-02-22 04:33

Az alaptörvény, ha a bibliát válassza, akkor ne írja át, és a hitet pedig mindenki szabadon, szabad akaratából gyakorolja. Maga Isten sem erőlteti magát senkire. Ha ezek az emberek hinnének a bibliának, Istennek nem mernének vele/nevében/vel így packázni. (személy sz. nem hiszem, hogy ők hisznek az egy igaz Istenben..)

Vendég

#49

2013-02-22 07:36

"Tiszteletben tartjuk történeti alkotmányunk vívmányait és a Szent Koronát, amely megtestesíti Magyarország alkotmányos állami folytonosságát és a nemzet egységét."
Néhány T. Hozzászóló olyanról beszél, ami nincs az alaptörvényben. Jó példa arra, hogy az embereket fel lehet hergelni, tulajdonképpen nem tudják a felhevültségük okát- az indulatkeltés és a politikai célok elérése a lényeg. Vigyázzatok, a Sátán nem alszik! Én tisztelem a Szent Koronát, ahogy a fenti idézetben olvashatjuk. Bálványimádásról szó sincs a Szent Korona esetében. Az ellene gyűlöéködőkben a magyarellenes rasszizmus viszont érzékelhető.
Mai tájékozódásnak ajánlom a Magyarságtudományi füzetek 19-es számát, mely a Magyarok Házában -Bp. V. Semmelweis u.megkapható, v. a www.mvsz.hu honlapon is tájékozódhatunk a hozzájutásról.
McRosenfeld

#50

2013-02-23 11:59

Én bár megértem mindkét oldalt, nem írtam alá a petíciót mégsem, mivel a Biblia józanságra int: Egyik oldalról ott van, hogy nem lehet személyként kezelni azt, ami tárgy, nincsen lelke. Ha pedig istentisztelet tárgyát képezi, akkor tényleg bálványimádás. Jézus és az apostolok nem használtak kultikus tárgyakat, és ha valaki az Evangéliuok alapján szeretné Jézust követni, szíve joga (és kötelesége). Az aláírókkal pedig az a gond hogy képmutatók: Ennél sokkal-sokkal durvább bálványimádások mennek az egyházban és a világban, ami ellen nemhogy nem tiltakoznak, hanem egyenesen mellé állnak, ami azt bizonyítja, hogy a Szentlélekhez nem sok közük van, se Jézushoz ("szúnyogot megszűritek, tevét lenyelitek"). Másfelől Istent sem ismerik, aki öt igaz emberre tekintettel megkegyelmezett volna Sodomának, mégis úgy jelentik ki hogy mi az átok és mi nem, mintha a mennyben jártak volna. Sokkal inkább azt a proli mentalitást látom rajtatok keresztény ruhában, amely mindent forradalommal akar megváltoztatni, aztán ha nem jön be, kezdődik egy újabb téma.