HA KERESZTÉNY VAGY, MONDJ NEMET A POGÁNY NEMZETI HITVALLÁSRA!

Quoted post

keresztyén

#35

2013-02-08 20:56

A Tízparancsolat 2. parancsa nem csak a „ne imádd”, hanem a „ne tiszteld” kitételt is pontosan rögzíti. Márpedig tudjuk, hogy az Írásban még egy ióta, és egy vessző sem hiába íratott meg! Ezért a „ne tiszteld” Isteni kitételt is komolyan kell vennünk, ha az „Első szeretettel” szeretjük Istent, az 1. parancsolat szerint! Idézem a pontos bibliai szöveget:
" 2. Én, az Úr, vagyok a te Istened, a ki kihoztalak téged Égyiptomnak földéről, a szolgálat házából.
3. Ne legyenek néked idegen isteneid én előttem.
4. Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, a melyek fenn az égben, vagy a melyek alant a földön, vagy a melyek a vizekben a föld alatt vannak.
5. Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr a te Istened, féltőn-szerető Isten vagyok, a ki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyediziglen, a kik engem gyűlölnek.
6. De irgalmasságot cselekszem ezeriziglen azokkal, a kik engem szeretnek, és az én parancsolatimat megtartják." (2.Móz.20:2-6,)
"Akik SZERETITEK az URAT, GYŰLÖLJÉTEK A GONOSZT !" (Zsoltár 97:10,)

Válaszok


Vendég

#38 Re:

2013-02-09 14:03:07

#35: keresztyén -

A katolikus templomok nincsenek-e tele faragott képekkel,szobrokkal, -(nem úgy mint az egyszerű református templomok)...pedig Jézust követik...az, hogy ki számít gonosznak és ki nem: egyéni megítélés és agymosás kérdése.Az én szememben az egyszerű falusi ember, aki másnak nem árt, csak a megélhetéssel foglalkozik, sokszor még imádkozik is!, és tudta nélkül esetleg betartja a 10 parancsolatot, sokkal jobb ember, mint esetleg azok a zsidók, akik egy olyan sajátos, gonosz, mindenki mást gyalázó hitvilágot képviselnek, ami számomra megdöbbentő...attól hogy nem vagyok zsidó, még nem vagyok "barom" és nem "istállóban" lakok.. aki szereti az Urat, ELUTASÍTJA a gonoszt, de nem GYŰLÖLKÖDIK...ÉS FŐLEG NEM SZÍTJA A GYŰLÖLKÖDÉST.SZERINTEM.Lehet hirdetni a Biblia tanait, de az ÍTÉLKEZÉS-változatlanul az a véleményem- NEM A MI DOLGUNK! A Tízparancsolat E/2 személyben szól, a személyt szólítja meg..tehát mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mit/kit imád/tisztel.Ha Te úgy érzed megfelelsz a parancsolatoknak, aszerint élsz, akkor bízzál az irgalmasságban. Az én szememben egy buddhista is lehet jó ember, mert attól hogy máshoz imádkozik, tiszteletre méltó életet még élhet.De az én szememben egy bennszülött is lehet jó ember, aki Istenként tiszteli a körülötte lévő természetet, és csak annyit vesz el belőle,amennyi feltétlenül szükséges a megélhetéshez. De mondom, mindez nézőpont kérdése, ki kit/mit tekint jónak.