Béremelést a Szociális szférában dolgozóknak.

pumukli

#1

2013-05-15 20:00

szia!
mi már elkezdtünk ezen dolgozni szívesen megosztanánk Veled/Veletek!

Vendég

#2

2013-05-15 20:34

Igen, már öt éve a szociális munkások!
Tünde

#3

2013-05-16 15:38

egyetértek

Vendég

#4

2013-05-16 16:00

egyetértek

Vendég

#5

2013-05-17 15:23

Sajnos a Szociális szférában nincs béremelés!! A kórházi dolgozók mennyivel különbek tőlűnk!! Jöjjön el egy idősek otthonába,vagy egy fogyatékos ápoló otthonba dolgozni!! Megtudja mi a különbség!!

Vendég

#6

2013-05-17 16:41

Kérlek benneteket, tegyetek magatokért!

Vendég

#7

2013-05-17 17:10

Azt nem értem,aki eldöntötte az eü.dolgozóknak a béremelést az valaha járt-e idősek otthonában, ahol Demens, Szenvedély és Általános, 18 életévüket betöltött betegekkel foglalkoznak.Aki ismeri ezeket az otthonokat az tudja,hogy az itt dolgozó nővérek,gondozónők,szociális munkások szinte ugyanazt a munkát végzik,mint akik a kórházakban az ápolási osztályon,krónikus belgyógyászaton dolgoznak.Mi szoc.területen dolgozók csak arra lennénk kíváncsiak,ha szoc.területen dolgozók bérét emelik nekünk azt mondják,mi azért nem kapunk béremelést mert eü.dolgozókhoz tartozunk,vagy fordítva is így van .Vajon mi hova is tartozunk???????? Egyébként megérdemlik az eü.dolgozók a béremelést,de szerintem minket sem kellene kihagyni ebből a dologból.Vagy mégis..........

Vendég

#8

2013-05-17 19:23

A hajléktalan szálló eüs. dolgozója vagyok!Orvosi rendeléseket intézem,gyógyszerelek.kötözök,szakorvoshoz irányítok.infl.oltásokat adtam! ! 56 évesen!116000 a fizetésem!Jó nem?Én akkor mi is vagyok?Szociális szféravagy egészségügy? Vagy mindkettő!!!!!


Vendég

#9

2013-05-18 09:03

Az Orbán Viktor vezette Fidesz-kormány intézkedéseivel az elmúlt három évben a magyar társadalom széles rétegeit hozta hátrányos helyzetbe, miközben változatos eszközökkel építi ki saját klientúráját. Ennek egyik, valószínűleg nem utolsó állomása a trafikpályázatokon a kormányzatnak kedves pályázók helyzetbe hozása, amelyet sajtóértesülések szerint a szekszárdi polgármester esetén hangfelvétel is bizonyít. A trafikmutyi, illetve a kormány elmúlt három évi tevékenysége által hátrányos helyzetbe kerültek érdekében a Demokratikus Koalíció demonstrációt szervez 2013. május 18-án, szombaton 15 órától a Fidesz Lendvay utcai székháza elé, amelyre várunk Titeket, minden demokratikus ellenzéki pártot és szimpatizánsaikat is.

Vendég

#10

2013-05-18 13:16

Nem akarom minősíteni a döntéshozók munkáját, de a szociális szférában dolgozók munkája legalább annyira fontos és felelősségteljes mint az egészségügyben dolgozóké! Napi szinten kerülnek veszélyes helyzetekbe ( fenyegetés, becsmérlés stb. ) miközben segítő munkát végeznek! - éhbérért - !!!! Veszélyességi pótlék nincs, cafetéria minimális. 60 évesen nettó 92.000.-Ft. a bérem.

Meddig

#11 ÉN

2013-05-18 14:05

A szociális szféra úgy érzem, és látom is, tapasztalom is a legutolsó a sorba....minden téren!!! az önkormányzatoknál is a legutolsó hely, a legutolsó intézmény, amit sok helyen még a község-falu pl. kábeltévéjében sem szerepltetnek. MOSTOHA gyerek, ahonnét lehet leépíteni, ahonnét összegeket lehet elvonni. MEDDIG ???
a mi munkánkat nem értékeli senki, mi nem csinálunk látszatos tevékenységet, MERT FALA KÖZT végezzük. Az/ azok értékelik és minősítik, akikkel kapcsolatban vagyunk, esetleg hozzátartozók, akik válláról levesszük a terhet. 10 éve csinálom, nagyon szeretem/ szerettem !!!!, mert leépülőben van !!!! NINCS MEGBECSÜLÉS ! Több esetben közvetlen életveszélyt háritottunk el,volt már combnyaktöréses beteg, sajnos daganatos beteg utolsó fázisban történő ápolása. ÉS TETTÜK/ TESSZÜK csendben a dolgunkat! Nem várunk érte köszönetet, pótol az a mosoly, az a lányom/fiam megszólítás, ami az idős néni vagy bácsi ajkát elhagyja. DE nekünk is van családunk, vannak kiadásaink, nemcsak a napi 8 órát dolgozzuk le, és MOSTOHAGYERMEKEK VAGYUN, ha bérről van szó!!! MIÉRT ??????????
Ancibo

#12

2013-05-19 04:17

Idehoztam februári elkeseredett írásomat! Hisz azóta is aktuális....
Ma
(Az én napom, de bármelyik bölcsődei dolgozó írhatta volna.)

Nem szeretek késve érkezni a munkahelyemre, ezért jól előre állítottam az ébresztőt.
Aztán a szokásos reggeli rutin. Persze első a cica, hogy abbahagyja keserves nyávogását. Folyton attól fél, hogy éhen hal.
5:30-kor kiléptem az ajtón. Lebotorkáltam a harmadik emeletről. A kapun kilépve egy jó mélyet szippantottam a friss levegőből. Gondolataim alaposan elkalandoztak...már csak arra ocsúdtam, hogy a bölcsőde kapujában állok.
6 órára teljes harci díszben serénykedtem a csoportszobában. Itt is a reggeli rutin teendők. Maradt pár percem, hogy felhörpintsem a kávémat, és már érkezhet is az első fecske. Itt már csak a gyerekeké vagyok. Bármi gondom van, bármi fáj, azt gondosan elrejtem a mosolyom mögé. Szolgálom őket, teszem a dolgomat. Adom-veszem a játékokat, lesem a gondolataikat. Építünk, kirakózunk, bohóckodunk. Tornázunk, labdázunk, mesélek nekik, énekelünk, csacsogunk.
Ma egy teljes cd-t végigtáncoltam velük. Hol az egyik, hol a másik a párom. Vetélkednek a kezemért. Nagyon észnél kell lenni, hogy senki ne maradjon ki. Aztán ügyesen kört alkotunk, úgy ropjuk tovább. Közben a másik térfélen mindig akad egy két harci kedvű kisgyerek, oda is kell hatni.
Mindezt sántikálva, fél lábon ugrálva mert voltam olyan botor, hogy novemberben fogócskáztam velük és kiment a bokám. De ez nem ülőmunka, nincs megállás. Jó-jó, percekre letelepedhetek, csupán azért, hogy abban a minutumban már ugorjak is egy konfliktust megoldani, vagy fogadni a későn érkezőket.
A szabad percekben igyekszem előkészíteni az eszközöket az asztali foglalkozáshoz. Közben folyamatosan beszélek, tevékenykedek, pörgök szédülésig.
Adódnak egyéb váratlan dolgok is...egy szülő telefonál, valaki bepisil, netán popsit kell törölni, a másik szomjas, vagy épp egy új játékot szeretne. És pattanni kell! Észnél lenni! Egy pillanat kihagyás, és oda az addigi munkád. 11-14 kis bölcsődés folyamatos testi, szellemi ottlétet igényel. Míg az egyik asztalnál ülsz, a másik követelőzik. Mindegyik engem akar, mondják a kis gondolataikat. Ki mesét akar. Ki, hogy labdázz vele. Ki, hogy az ő rajzát dicsérd. Közben az agyad lázasan dolgozik, hogyan tartsd fenn az elért idilli hangulatot, hogyan tartsd életben a figyelmüket. Hogyan, mivel varázsold el őket. Közben maradj szelíd és türelmes!
Egy nap százszor komorodom el, és százszor születek újjá. Ám mikor visszahallom az előző nap tanult éneket, mikor utánoznak, és kényeztetnek simogatásokkal, puszikkal, mikor friss kávét főznek nekem, és borsólevessel kínálnak, akkor ismét értelmet kap a munkám.
Eljön a tízórai ideje, vele a kolléganőm. Végre megszusszanhatok. Persze még ekkor is folyamatosan beszélni, oktatni, dorgálni, csitítani, dicsérni, nevelni kell!
De hiszen ilyen ez a hivatás!

És akkor megkapom a fizetéspapírom 65 000-Forintról.

Már nem a munkától szédülök. Rosszullét környékez, és érzem ahogy...nem, ezt nem tudom leírni...

Valóban már csak a szó marad: hivatás....csak....csakhogy a hivatástudat életben maradásához, bizony jól jönne a pénzbeli elismerés is! Egy kis anyagi biztonság, hogy fáradtan hazatérve, ne a napi megélhetés gondja nyomasszon! Hogy nyugodtan pihenhessek, legyen módom feltöltődni, megújulni a következő napra! Szép kártya? Étkezési utalvány? Mi az? Még a fizetést is megsarcolják ilyen-olyan érvekkel.
De mosolyogjak! Legyek higgadt, kiegyensúlyozott, jó példával járjak elöl, hisz a jövő generáció van rám bízva! Igen! Csodálatos látni őket fejlődni, okosodni, tudva, hogy az én munkám is benne van. Ám napról-napra fogy a lendület, és lohad a kedv. Mert a legszebben virító növényt is táplálni kell, hogy bírja a viszontagságokat! Persze megyek, és csinálom ahogy kell. Mosolygok.
Miközben legszívesebben ordítanék, hogy MI JÖN MÉG??????
111488

Vendég

#13

2013-05-19 04:56

A Szociális szférában dolgozó nővérek 10-éve nem kaptak fizetés emelést! Ez szégyen! Sok idős kiszolgáltatott embereket ápolunk gondozunk éhbérért!Rengeteg türelem kell hozzájuk! Jó lenne ha minket is ember számban vennének már végre!

Vendég

#14

2013-05-19 06:54

Szívvel lélekkel dolgozom immár 37 éve a pályán,ezt nem is lehet másképp! Nagyon kevés bérböl élünk,valaki vegye már észre hogy ennyiböl nem lehet megélni!

Vendég

#15

2013-05-19 14:05

nekünk még a pótszabadságot is elvették!

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2013-05-19 15:14



Vendég

#17 Re:

2013-05-19 15:28

#12: Ancibo -

Én is egy bölcsődei dolgozó vagyok,nagyon egyet tudok érteni a véleményeddel! Az én nettó bérem 77000 forint,amiből,mivel kötelező étkezők vagyunk,kb.6000 forintot kifizetek,tehát 71000 forintért dolgozom egész hónapban 29 év után!!! Sajnálatos hogy a mi bértáblánk rendezéséről szó sem esik,sőt,egyáltalán szó sem esik rólunk,bölcsődei kisgyermeknevelőkről,pedig az első három év a legfontosabb egy kisgyermek életében!


Vendég

#18

2013-05-19 18:28

Foglalkoztató nővérként dolgozom egy szoc.otthonban.
Az itt dolgozók többségének a fizetése a magyar átlag-
fizetés fele. Az érdekvédelemünk siralmas,ennél rosszabb sztem már nem is lehetne.Néha még azon is
aggódni kell hogy megkapjuk-e a fizetést (azt a sokat)
Miközben látjuk h.ebben az országban mennyi mindenre van pénz,mennyi a pazarlás,erre nem jut

Vendég

#19

2013-05-19 18:29

36 éves munkaviszonnyal és 21 éve idősek othonába dolgozó konyhalány vagyok és a fizetésem 70000 ft Jó lenne ha mi is kapnánk béremelést mert nekünk is ki kell a rezsit fizetni és élni is kell nem csak a politikusoknak a több száz ezres fizetésükből!
MIKI MANÓ

#20 "20

2013-05-20 11:10

Bölcsődei kisgyermeknevelő vagyok, felsőfokú végzettséggel. 2008 óta nem emelték a fizetésemet, ill. akkor csak amikor átsoroltak a köv. kategóriába. 38 éves munkaviszonnyal keresünk szakmunkás minimálbért. A most belépő fiatal, becsülöm, hogy ezt a pályát választja! ugyanezt a bért kapja. Cafeteria nincs, és minden külön juttatást is megszüntettek. Dolgozzunk becsülettel, forduljunk szeretettel a gyermekek felé, hiszen ők nem tehetnek semmiről és lehet, hogy a bölcsiben több törődést kapnak, mint otthon. Egyre több ilyen gyermek van. Ezek után ki vagyunk téve a kedves szülők mindennapos elégedetlenségének, netalán agressziv és arogáns megnyilvánulásainak. Persze nekünk kell megalázkodni, "hiszen ha nem hoznák a gyermekeiket nem lenne munkánk" MINDENKI A SAJÁT MEGLEVŐ ÁLLÁSÁT FÉLTI, MIT TESZ, HA ELVESZÍTI.BEZÁRJÁK AZ INTÉZMÉNYT!JOGAINK NINCSENEK, CSAK KÖTELESSÉGEINK. EZ IGAZ MINDEN ÁGAZATRA ÉS A KISEMBEREKRE, AKIK NEM TARTOZNAK A CSÓKOSOK KÖZÉ.MIKOR LESZ MÁR ENNEK VÉGE. EZEN KÉNE KÖZÖSEN DOLGOZNUNK.

Vendég

#21 n.jutka@pannonmail.hu

2013-05-20 13:15

Sajnos a közalkalmazottak mostoha gyerekei az államnak és még kivételezés is van mert például egy kezdő is annyi fizetést kap mint aki már 30 éve dolgozik Az évek után is kellene plussz pénzt fizetni és van o
lyan is hogy ágymelléki pótlékot olyan is kap aki még sose ált ágy mellet Jó lenne ha már rendeznék a fizetéseket mert egyre több ember sülyed le és családok mennek tönkre
Éva

#22

2013-05-20 14:47

Nem azt szeretnénk, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene, csak azt, hogy a miénk is ehessen!!!!!!!!! Szégyenteljes a szociális és a gyermekjóléti intézményekben dolgozók bére. természetesen az egészségügyben dolgozóké is.
Zizi

#23

2013-05-20 15:24

13 éve vagyok területi szociális gondozó.Esőben,hóban,kánikulában megyünk az időseket gondozni.Van érettségim,emelt szintű mentálhigiénés képzettségem.Odajött hozzánk egy szakképzetlen,megcsinálta a 10 hónapos képzést,annyit keres,mint én...Ha már bért nem emelnek,legalább,a bérsávok megmaradhattak volna!

Vendég

#24

2013-05-21 08:35

Amikor az eü. emel-szociális szférában dolgozók vagyunk, amikor a szociális szféra-eü-ben dolgozók......Jó politika, költséghatékony is, csak ettől még éhen lehet halni.....

Vendég

#25

2013-05-21 14:47

A szociális szférában dolgozó egészségügyi dolgozókat folyamatosan diszkriminálják..... Nem épp pozitív értelemben.Pedig pl. a hajléktalan ellátás egészségügyi részlegei nem éppen "könnyedségükről" híresek.....kevesebb pénzt kapnak az e területen dolgozók, mint az "átlag" egészségügyisek, képesítésük semmivel sem kevesebb, munkakörülményeik és leterheltségük fokozott. Pedig az egészségügyi szakdolgozók fizetésétől kevesebbet keresni már tényleg "művészet"