Tárgyalásokat a felsőoktatásért!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Tárgyalásokat a felsőoktatásért! petíció automatikusan generált fórumtémája

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2012-12-18 16:31


azbest

#27 Re: Re: Re: ellenvélemény

2012-12-18 16:38

#15: - Re: Re: ellenvélemény

Kedves Adjunktus Úr!

A tiszteletet ki kell érdemelni. A színvonal csökkenésével egyetértek, magam is tapasztalom. Ezzel kapcsolatban érdemes lenne megnézni az előadások/órák tartásának színvonalát is a néhány évvel korábbiakhoz képest. Tehát, ha tenni szeretni a minőségibb felsőoktatásért, akkor első körben azzal kezdje amire közvetlen ráhatása van: az Ön és kollégái által tartott kurzusok oktatói munkájának javításával, fejlesztésével. Sokszor megfeletkeznek arról az egyetemi oktatók, hogy a tanításhoz nem csak szakmai ismeretek, hanem pedagógikai készségek is elengedhetetlenek. Mivel az oktatók többsége nem tanult pedagógiát, így ezen lehetne erősíteni.

Üdvözlettel,

Egy pedagógiai végzettséggel is rendelkező diák.

dr. Herczeg Zita

#28

2012-12-18 17:07

Magyarország jövője szempontjából meghatározónak tartom a felsőoktatás kérdését, nem értek egyet a bejelentett és azóta sokféleképpen kommentált, de érthetetlen, megalapozatlan kormányzati intézkedésekkel.
Egyetértek viszont a Kormány azon erőfeszítéseivel, hogy a közpénzen megszerzett tudást a magyar társadalom hasznára kamatoztassák a fiatalok.
A hosszútávú jó megoldás csak megfelelő előkészítéssel és szakmai érdekegyeztetéssel található meg.

Vendég

#29

2012-12-18 18:41

Látom a fidesz ide is küldi a semmirekellő bérenceit. A felsőoktatásban vannak problémák ezt senki nem vitatja, de attól nem lesz minőségibb, hogy az újgazdagok semmirekellő fattyai engedhetik majd meg maguknak azt hogy tanulhassanak. Attól meg pláne nem oldódnak meg a problémák, hogy az oktatás helyett szánalmas focisulikra meg stadionokra költünk, meg a válogatottra ami a bangladesi harmadosztály szintjét sem üti meg és nem is fogja soha.

Orsós Viktor barátunk is ingyen tanulhatott annak idején, ha nem tehette volna, akkor most is a putriban gyűjtené a vasat a tesókkal. Adjuk már meg a mai fiataloknak is a lehetőséget a kitörésre. Ha meg színvonalat akarnak először középiskolai szinten kéne gondolkodni, mert arról nem a diák tehet hogy úgy nyomnak egy kitűnő érettségit a kezébe, hogy a saját nevét nem tudja helyesen leírni. Az egyetemek nincsenek könnyű helyzetben, mert tudatlan diákokat kapnak akikből valamit ki kell hozniuk, hozzáteszem akik melegedni járnak be, a jelenlegi rendszerben két félév után átkerülnek költségtérítéses finanszírozásra. Szóval aki nem tanul az most is fizet.

Vendég

#30 Re:

2012-12-18 19:12

#29: -

Több ponton is egyetértek veled, de vigyázzunk a stílussal.


Vendég

#31

2012-12-18 19:22

-

Vendég

#32 Re:

2012-12-18 20:27

#28: dr. Herczeg Zita -

Én is egyetértek azzal hogy a közpénzen megszezett tudást itthon hasznosítsák. DE annak semmi értelme hogy röghöz kötjük őket, és akkor itt kell dolgozniuk 6-7 évet közmunkásként mert nincs munka. És az államnak így sokkal többe kerülnek így mintha külföldre mennének. Ha lennének munkahelyek, és megfelelő feltételek, még csak nagyon extra dolgokra sem kell gondolni, csak hogy a diplomás kapjon a szakmájában munkát és egy tisztességes fizetést, ne annyit amennyit mások 6 általánossal, és akkor az emberek többségének eszébe sem jutna külföldre menni.


Vendég

#33 Re:

2012-12-18 20:54

#29: -

Nem vagyok fidesz bérenc, sem semmirekellő, sem újgazdag! Te beszélsz műveltségről?!


Vendég

#34 Re: Re: Re: Re: ellenvélemény

2012-12-18 20:58

#27: azbest - Re: Re: Re: ellenvélemény

Kedves Azbest!

Igen, erről én is írtam, hogy nem ártana, ha egy egyetemi oktató tanulna tanítani... Arról a példáról annyit, hogy hármunkat megkért egy kolléga, hogy menjünk be segíteni ZH-t íratni, mert nem bír 300 diákkal. Próbált már 300 diákkal ZH-t íratni?

Üdvözlettel:

egy adjunktus (aki nem meri vállalni a nevét, mert szoci a főnöke)


Vendég

#35 Re: Re: Re: Re: Re: Re: ellenvélemény

2012-12-18 21:05

#22: rezangyal - Re: Re: Re: Re: Re: ellenvélemény

A Rektor Urak már igen régen tartottak gyakorlatokat és akkor sem BSc-seknek, ez nem professzorokra van kiosztva. Szerintem gőzük sincs arról, hogy mi itt lent a helyzet.

"A magyar felsőoktatás 600 éve létezik." Ebből k.b. 590 év tömegképzés nélkül működött, de k.b. 10 éve ezt elcseszték. Most jön mindez elő, a Rektor Urak még azt a statisztikát látják. Mi a helyzet a friss diplomásokkal?

Nézz meg pár maradj talpont és meglátod, hogy hány olyan fiatal áll ki, akinek friss diplomája van és nem a szakmában helyezkedett el!


Vendég

#36 Re: Re: ellenvélemény

2012-12-18 21:31

#12: részmunkaidős egyetemi oktató - Re: ellenvélemény

Abszolút egyetértek mindkét hozzászólással. Végre van, aki a lényeget látja az egész problémakörből!


Vendég

#37 Re:

2012-12-18 21:33

#29: -

Te a 2010-ben csúfosan megbukott ún. "baloldal" melyik részének semmirekellő bérence vagy?  MSZP, Bajnai vagy Gyurcsány?  Vagy te is átnyergeltél a Jobbikra, mint egy csomó más volt MSZP-s? Melyiknél tanultad ezt a primitív cigányozó orsósviktorozást?

nono

#38 Re: ellenvélemény

2012-12-18 21:53

#11: tothfalussy - ellenvélemény

Kedves tothfalussy!

Feltételezem, hogy Önnek van diplomája...

Kérdem én , hogy Ön anno hogyan szerezte meg azt? Kinek a pénzéből? Valószínű, hogy az is az adófizetők pénzéből volt. (Ha nem, akkor szerencsés, hogy biztos anyagi hátterű családból számazik.)

Nagyon "szerencsésnek" érzem magam, hogy már a felsőoktatásban tanulok, így előttem egyik napól a másikra már nem zárul be a kapu... (Bár már erre sem vennék mérget.) De mi van azokkal , akik érettségi előtt állva tervezgetik a továbbtanulásukat??? Válasszon kényszeből olyan szakot ahol van némi államilag támogatott hely??? Ha mégisg költséges képzésre veszik csak fel, akkor adja fel az álmait, mert szülője/szülei nem képes/ek fél évente 180-200 ezer ft-ot kicsengetni mellényzsebből? Vagy vegye fel a diákhitelt , ami sohasem térül vissza szerencsétlennek és élete végéig fizetheti??

Gratulálok , hogy olyan emberek gazdagítják társadalmunkat, ahol a jövő nemzedékét a porba tapossák, és szívesebben adóznak bármi másra pl. a kisebbségiek segélyére.

 

ÉN EZÉRT ÍROM ALÁ A PETÍCIÓT!!!


Vendég

#39 Re: Re: ellenvélemény

2012-12-18 22:25

#38: nono - Re: ellenvélemény

Az eredeti terv az volt, hogy aki itthon marad állami helyen, az nem kell, hogy visszafizesse a diákhitelt, amiből neki amúgy is csak 35 éves kora fölött kellett volna a fizetésének max. a 4%-át fizetnie. A tandíjból gyakorlatilag nem látott volna semmit, mert azt egyből a diákhitel központ állta volna. Szóval nem kellett volna zsebből kipengetni a pénzt, hanem ha külföldön van, vagy cégnél, akkor kellett volna csak 35 év fölött a fizetés 4%-át kifizetni. Leírjam még többféle módon? Ezt tényleg rosszul kommunikálta a kormány és a ballib sajtó ügyesen torzított. Ne csak RTL-t, vagy társait tessék nézni! Ha a végzős kimegy külföldre, akkor simán visszafizeti, és ez korrekt is: ne a mi pénzünkből menjenek Svédországba orvosok! Ha annyira jó szakember, akkor simán kifizeti Svédország, vagy egy hazai cég. Ha az a baj, hogy nem lehet valaki ingyen jogász, akkor rosz hírem van: jogászokkal Dunát lehet rekeszteni, ezért fölösleges eleve jogásznak menni. Amúgy ha állami helyen (p.l. bíróként) tud elhelyezkedni, akkor ugye majd nem kell visszafizetni, ha meg ügyvédként, akkor meg tudja már kierőlködni mondjuk pár 40 000 000-ós lakás adás-vételi szerződésének intézéséből, amiért elkérnek a drága ügyvédek 0,5-2%-ot. Nem féltem őket!

Mindegy, most engedett a kormány, nem lesz tandíj, és megy a hőzöngés. Mi a baj?!


Vendég

#40 Re: Re: Re: ellenvélemény

2012-12-18 22:59

#39: - Re: Re: ellenvélemény

Mi az, hogy engedett? Eddig csak mellébeszélést hallottunk a részükről, meg naponta kétszer változó terveket. Ez a baj! Van két hónap a felvételiig és azt se tudják, mennyi embert és milyen feltétellel vesznek fel. Ezért hőzöng mindenki.Az még koránt sem biztos hogy engedtek, eddig csak az a biztos hogy az időt húzzák, meg mellébeszélnek.


Vendég

#41 Zozo

2012-12-18 23:22

Fel kéne fognia a kormánynak, hogy mi nem a papucsállatka értelmi szintjével rendelkező fülkeforradalmárok vagyunk. Mi értelmes emberek vagyunk és NEM HAGYJUK, hogy néhány naplopó elvegye a jövőnket. Ezért írom alá a petíciót és ezért megyek ki az utcára és ha kell ennél tovább is megyek. És elég sokan vagyunk ezzel így.

Vendég

#42 Re: Re: Re: Re: ellenvélemény

2012-12-18 23:52

#40: - Re: Re: Re: ellenvélemény

Nekem viszont elég tiszta, csak amikor felajánlják a tárgyalást, akkor tárgyalni kéne és nem kivonulni!


Vendég

#43 Re: Zozo

2012-12-18 23:55

#41: - Zozo

Nem veszik el a jövődet, pláne ha nem lopod a napot tüntetésekkel, hanem tanulsz. Azzal veszted el a jövődet, ha ebbe az elcseszett képzési formába lépsz bele!

danibusz

#44 Rossz hallgatók?

2012-12-19 00:31

Mikor én még középiskolás voltam,(jelenleg 3.éves BSc) akkor elkezdték lecsökkenteni a természettudományos tantárgyak óraszámát. Így jó, hogy nem lett mindenki csillagos ötös európai színvonalú tudásból. Innen tudom, hogy a "tanuljá' oszt jó lesz" azon is múlik, hogy milyen az oktatás. Nem azt mondom, hogy nem a diák hibája, hanem azt, hogy nem mindig.
Ha a magyar és a történelem van szinte csak (nem feleslegesek!), akkor jó, hogy mindenki láblógató órákra megy csak be a természettudományon.

A másik meg az alapvető képzési forma, még akár általánosban is. Magyarországon bűn jobb tanulónak lenni. Minek neki bármit mutatni, hisz ott van egy rossz tanuló! Mintha nem lehetne kimondani, hogy jó, vagy rossz tanuló valaki mondjuk matematikából. Ha jól halottam, a kommunizmusban volt általános ez a "lánc annyira erős, mint a leggyengébb láncszem", vagyis ha van egy rosszabb irodalmas, matematikus, fizikus, stb képességű ember, akkor az egész osztály miatta nem halad. Ha meg korrepetálják a jobbakat, bővítve a tudásuk, akkor meg "tanár kedvencei", meg biztos megkapják a válaszokat a kérdésekre, és emiatt nem lehet korrepetálni. Mivel hátrányos megkülönböztetés.
Aki szerint hazudok, annak be is tudom ezt bizonyítani. És szerintem nem az én esetem az egyetlen.
Szabad

#45

2012-12-19 00:36

Szabad a peticióval egyetérteni és szabad vele egyet nem érteni.
Szabad aláírni és szabad alá nem írni.
Nem szabad gyalázkodni, ismeretlen emberek jóhiszeműségét kétségbe vonni, minősítgetni, skatulyázni.
Az alá nem íróknak nem szükséges magyarázkodni, egyszerűen csak ne írják alá, a többit beszéljék meg a barátaikkal, esetleg a lelkiismeretükkel.
Szabad peticiót gründolni és aláírásokat gyűjteni a rektorok, a hallgatók és a felsőoktatás dolgozói ellen,sőt!
Szabad támogatni, hogy az oktatás egyáltalán ne kapjon költségvetési pénzt, helyette váljunk a sportakadémiák és stadionok országává.
Szabad ugyanabban a peticióban az egyetemek és föiskolák bezárását is követelni.
A tippet ingyen adtam, cserébe kérem, hogy a mosdatlan szájúak, a rosszhiszeműek az ellenségesek egyszerűen csak húzzanak innen.

Vendég

#46 Re: Rossz hallgatók?

2012-12-19 00:42

#44: danibusz - Rossz hallgatók?

Szerintem Te gondolkozol, így egyetemre való vagy! Amit leírtál, az pont az, ami az én bajom, hogy a fölös 90% lehúzza az egyetemen az oda való 10%-ot. Azt látom, hogy ez a 90% most hőzöng, mert hogy meg akarják kicsit szorongatni nekik...


Vendég

#47 Re:

2012-12-19 00:48

#45: Szabad -

Szabad válaszolni: nem vagyok ellenség, csak szeretném, ha akik itt aláírogatnak, azok kicsit megértenék, hogy miért van szükség reformra. Persze lehetne szerencsésebb reform, meg lehetne annak jobb a kommunikációja... Mindenesetre ami most van az egyetemeken az egy szánalmas röhej! Aki ebben szerez diplomát, az meg szánni való! Aki még nincs benne, vagy már szerencsésen megúszta az lehet, hogy azt hiszi, hogy ez így rendben van, de majd ha végez és elkezd munkát keresni...


Vendég

#48 Re: Re:

2012-12-19 01:21

#47: - Re: Aki ebben szerez diplomát, az meg szánni való!

Mindenki, egytől egyig?


Vendég

#49 Re: Zozo

2012-12-19 02:39

#41: - Zozo

Te a gyűrűsférgek értelmi szintjével rendelkező büdöskomcsi vagy. Te nem értelmes ember vagy, hanem büdöskomcsi zombi, vagy provokátor, és te akkor is hőzöngenél, ha az Orbán-kormány külön fizetne neked azért, hogy bemenj valamilyen órára. (Amúgy esélyes, hogy nem is vagy még diák sem.)

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2012-12-19 03:00