Mondj nemet a felsőoktatás szétverésére!


Vendég

#101

2012-12-14 07:51

Az egyetemek alig motiváltak, alig innoválnak, csak várják a sült galambot.
Nincsenek alapítványok, amelyek az innovációt segítenék.
Ezért kellet volna alapítványokat létrehozni a privatizációkor az állami vagyonból. Amikor még volt miből.
Sajnos, nem tették meg.

Ez a tandíj (elnézést eltévesztettem, hitel) kérdés, csak a jéghegy csúcsa. Jól megoldani nem lehet.
A gond az, hogy teljesen megváltozott a világ körülöttünk. A több diplomás "szakemberek", azt gondolták, hogy az eszetlen költekezés a végtelenségig folytatható. De még nagyobb a baj, mert még mindig nem jöttek rá, hogy paradigma váltás kell. És ebben a felsőoktatásnak kellene vinni a prímet.


Vendég

#102

2012-12-14 07:54

Ha hagyná a politika. Például a DK. Nem lehet itt normális polémiát folytatni, mert ezekbe petíciókba írók fele idióta.

Vendég

#103

2012-12-14 07:55

Ne felejtsd el, hogy ez egy szelep.
A politikusok ezt nem olvassák.

Vendég

#104 Re: TANULNI KELLENE URAIM ÉS HÖLGYEIM!

2012-12-14 22:13

#7: bandeexoft - TANULNI KELLENE URAIM ÉS HÖLGYEIM!

Az elméletben van igazság, sőt. Próbálok nem indulatos lenni, írok egy picit...

Egyet értek abban, hogy nem az így is agyon gyötört emberek adójából kellene megélni azon felsőoktatásban tanuló embereknek, akik nem is gondolják ezt az egészet komolyan. Egyet értek azzal, hogy aki itthon lediplomázik, az ne kint kamatoztassa a tudását. Nemsokára diplomázom, nagyon szeretnék.  Elmondanám, hogy olyan szakon vagyok, ami nem gyenge. Ezt a szakot NEM lehet elvégezni 4 év alatt alapképzésnek nevezett húsdaráló alatt. Bocsánat van ilyen, de szó szerint 0,1-es százalékkal. Beszéljünk az ösztöndíról. Az kap, akinek az átlaga a körülbelüli hármas szintet meghaladja. Viccesnek tűnik?! Abszurdnak?! Kinek ne menne? Az emberek legtöbbjének nem. Kedves bandeexoft, valószínűleg nem sikerült még diplomázni/sikerült, de nem ilyen körülmények között/sikerült, nem is gyenge intézményben, de akkor nem értem a beképzlet és emelkedett hangvételt. Mindenféleképpen gratulálok a Caps Lock-os chat-beli ordibáláshoz. Egyébként megértem a felháborodást kiváltó példálózást, de ez nem teljesen fedi az igazságot.

 

Nem is akartam ide írni, meddőnek tartom az összes itteni okfejtést. Miért írtam?! Felháborít az ilyen okoskodás! Én azt tettem volna? Csak a tényeket írtam le.

Kár okoskodni, a legtöbben nem is tudjuk az igazságot. Azt hiszem ez a magyar politikára is értendő.

 


Vendég

#105

2012-12-16 10:38

A bolognai rendszer egy idiotizmus, meg kell szüntetni.
Aki 30 éves korában kezd el dolgozni, nem lesz sikeres soha.
Akik produkálni tudtak, azok a minimum a 20-as éveik közepén aktívan dolgoztak. Lásd a nagyok közül Bill Gates, Mark Zuckerberg.
Ez késői munkába állás, olyan mint amikor a Nyugdíjas Otthonból viszik a szülőszobára a hölgyet.

Vendég

#106

2012-12-17 07:45

Magyarország most abban a helyzetben van, mint a második világháborúban a Donnál. A kurszki csata még hátra van.

Vendég

#107

2012-12-17 07:54

A magyar társadalom immunrendszerét teljesen legyöngítették. Sajnos vannak itt szép számmal, akik ebből élnek. (Hogyan támasszák fel a fiatalokban a legalantasabb ösztönöket?)
Példa: a Röpülj páva első helyezettje 1 millió forintot kapott, a Való világé több mint 10 milliót.

Vendég

#108

2012-12-17 07:54

Van ez másutt is. Lásd Lanza.
győri egyetemista

#109 Re: Tanulni kellene, nem hőzöngeni!

2012-12-17 13:52

#25: bandeexoft - Tanulni kellene, nem hőzöngeni!

Kedves Bandeexoft!

Kérem Ön is olvasson utána a DiákHitel 2-nek! ;) (Hülyeségeket nem írt le. Szerintem 1-2 helyen rosszul fejezte ki magát, így azok félreérthetők. És mint tudjuk Mi Magyarok szeretünk mindent félreértelmezni...)

 

Jelenleg még 2%-os a kamat. De ez változhat. Én is felvettem a diákhitel 2-t, hisz anélkül nem tudtam volna egyetemi kiadásaimat finanszírozni. Szüleim mondták, hogy meg tudják oldani, csak nagyon szorosra kell húzni a gatyót... Nos Én ezt nem akartam. Elmentem dolgozni, de a befolyt fizetés nem hogy a felét, de még a negyedét is alig fedezte. Ezért nyúltam eme lehetőséghez. Nem örültem neki, hisz köztudott senki nem szeretné úgy kezdeni az egyetem utáni életét, hogy 1,5 milliós tartozása van az állam felé.

Ugyebár a DiákHitel 2-nél 2%-os féléves fix kamat van, mely úgy néz ki, hogy a következő félévben is ugyanennyi marad. A visszafizetést legkésőbb 34 éves korban kell elkezdeni törleszteni, de amint már "biztos" munkával rendelkezik az illető, akkor a fizetésének legfeljebb  4%-a lehet a törlesztés.

Én azt ajánlom, hogy aki felvette ezt a Hitel konstrukciót, az a személy az egyetem alatt próbáljon meg olyan kapcsolatrendszert kialakítani vagy már mellette dolgozni, hogy az egyetem befejezése után azonnal neki tudjon látni a törlesztésnek. Mert értelemszerűen minél később kezdi el, annál többet kell visszafizetnie.

 

Abban egyetértek, hogy változtatni kell a felsőoktatáson, mert ami ott folyik az nem mindennapi. Viszont az nem egy tökéletes húzás, hogy az egyik napról a másikra drasztikus lépéseket terjesztenek. Ráadásul erre még rájön a média is, mely néha olyan ostabaságokat közöl le, melyekkel lehet etetni a "birkákat"!

Egy győri egyetemista

#110 Re: Egy ötlet

2012-12-17 14:03

#26: Ötletelő - Egy ötlet

Kedves Ötletelő!

 

Már megbocsásson a kijelentésemért, de az Ön ötlete egy nagy marhaság!

 

Az egyetemista aláírja a szerződést vagy felveszi a diákhitelt.

De kimegy külföldre. Legyen mondjuk Németország. Az ottani minimálbér 1700 € környéki. Ha ezt vesszük alapul akkor ez forintra átszámolva is több mint 450e Ft. Esetleg az illető végérvényesen kint marad. Akkor a fizetésének a töredékét hazautalja. Durván 4-5 hónap alatt meg is kereste azt a mennyiséget, melyet akár havonta szépen elutalgat, vagy levonják a béréből...

 

Persze ha marad itthon, akkor ledolgozza azt a pár évet, amit kell. 20 év alatt csak tud minimum 11 évet dolgozni ???

Nem kell ehhez biztos állás. Persze ha itthon marad és diákhitele van, akkor nehezebb a dolog. Ilyenkor csak azt tudom ajánlani, hogy mellékállásként járjon ki a sógorokhoz, mert ott 20 nap alatt annyit kereshet napi 8 órás munkákkal, mint egy itthon dolgozó pedagógus...

 

Szégyen, hogy milyen fizetések vannak ma Magyarországon! :(

Peti

#111 Még egy hasonló témájú petíció

2012-12-18 17:14

Dániel Péter

#112 Egy másik petíció

2012-12-30 01:16

Kedves barátaim! Csatlakozzunk ehhez a petícióhoz is minél többen! http://www.peticiok.com/koveteljuk_a_jobbik_birosagi_betiltasat Kérem, kérjük, hogy más csoportokban és fórumokon is tegyétek ki a petíciónkat. Köszönöm, köszönjük!
D Gábor

#114

2013-01-06 10:03

Egyébként nem értem orbánt. A felfelé törtető embereket is szívatja. Ezek után , hogy gondolja, hogy megszavazza bárki is?
D Gábor

#115

2013-01-06 10:04

Azért reménykedek benne, hogy nem fogtok rá szavazni még ha fűt fát ígér akkor se. Ez egy tolvaj. Le vele.