Mentsük meg az ajkai középiskolákat a Hitgyülekezetétől!


Vendég

#126 Per

2012-05-21 12:45

1 ítélet jogerős, ez egy nyertes per. A többi még nem került másodfokú tárgyalásra. De most nem ez a lényeg, hanem a gyerekeink és a város jövője.
Szerinted?

#127 szerintem

2012-05-21 13:50

Szerintem a 102-es a legjobb, én írtam!

Vendég

#128 Re:

2012-05-21 17:17

#118: -

A cikk értelmezésével egy kis probléma van!

Nem arról szól, hogy a tiltakozó gyűlésen szégyenítették meg a Hit Gyülekezetébe járó diákokat, hanem arról, hogy tanórán (aminek nem erről kellene szólnia) a tanár felállítatta azokat a diákokat akit vállalták, hogy a Hit Gyülekezetébe járnak.

Ez sajnos problémás a tanár szempontjából, ilyet nem csinálhat. Ezért a tanulók szülei jogosan fordulhatnak akár bírósághoz is.

Szóval ne keverje a szezont a fazonnal. Mégegyszer mondon nem a demonstráción, hanem tanórán történt a megszégyenítés!

A gyűlölet keltés pedig inkább a Hit Gyülekezete ellen van.


Vendég

#129 Erőszakosak

2012-05-21 18:27

Más egyház csendben tudomásul veszi, ha nem kérnek belőle. Nem így a higyüli. Ők bosszut akarnak állni. Ezért kell tőlük megvédeni a gyerekeinket.

Vendég

#130 Re: Re:

2012-05-21 18:54

#57: vendég - Re:

És mi van azokkal, akiknek 9. osztályba felvették a gyerekét? Nekünk senki nem szólt!


Vendég

#131 Re: Erőszakosak

2012-05-21 19:02

#129: - Erőszakosak

Hát szerintem is van olyan egyház amely nem veszi tudomásul, hogy nem kérnek belőle, és bosszút áll (nem csak akar). De ezt az egyházat nem Hit Gyülekezetének hívják, hanem másnak. És tőlük valóban meg kellene védeni a gyerkeinket. Csak a gyakori pedifiliáról szóló híreket kell elolvasni hozzá.


Vendég

#132 Re: Re: Re:

2012-05-21 19:20

#130: - Re: Re:

Így van, hiszen nem hitgyülis iskolába jelentkeztek. Ez is egy jogi kérdés. Az Önök helyében a Veszprém Megyei Kormányhivatalhoz fordulnék, hiszen semmibe veszik az Önök jogait.


Vendég

#133 Re: Re: Erőszakosak

2012-05-21 19:24

#131: - Re: Erőszakosak

Annál az egyháznál, akire Ön céloz, csak 1-2 paptól kell megvédeni a gyerekeinket, a hitgyüli esetén pedig az egésztől. Ez a különbség.

Brutális

#134 Brutális

2012-05-21 20:20

Nem egy- két Papról van szó, nézz utána! És miket csináltak...

Vendég

#135 Felebaráti szeretet

2012-05-21 21:56

A "Tanárok szégyenítették meg a hites diákokat" című cikkük nem arról tanuskodik, hogy ők a felebaráti szeretetet tanítják. Én úgy látom, hogy inkább gyűlölködni, bosszút állni tanítanak. Ebben mások, mint a többi keresztény egyház. A HGY-nek tehát semmi köze a kereszténységhez. Nincs is kapcsolatuk a keresztény egyházakkal. Most már értem, hogy miért. Isten óvja tőlük a gyerekeinket. Aki bosszúállást akar tanulni, az példát vehet az ajkai polgármesterről is. Ehhez még HGY sem kell.

Vendég

#136 Re: Re:

2012-05-22 00:53

#128: - Re:  

 Tisztelt 128. Hozzászóló!

Amennyiben Ön jelen volt az ominózus demonstráción, vagy végignézte a videót, tudja miről beszélek. Az értelmezési képességeim, köszönik jól vannak, csak kihagy

A cikk egyenesen gusztustalan,félrevezető, hamis színben feltüntető. A tisztesség, tiszteletben tartás, elfogadás és intelligencia jegyében történt a tiltakozás.

http://www.youtube.com/watch?v=FXm_1Ek6DY8&feature=related

Innentől fenntartom a jogom magamnak, hogy ne adjak hitelt a többi lejáratásnak sem. Ennyi nekem elég volt. Sütő rosszindulat, uszítás. Egyes tisztességes szülőket meg az Önök hírportáljain "átkozottnak" jellemzett párt - ami Önök szerint Mo-ra átkot hoz -szimpatizánsaiként megbélyegezni, több mint merészség. Aljas rosszindulat.

Amúgy sem feltételeznék egy bródys tanárról sem ilyet. Mindannyian egyenes jellemű, gerinces emberek, akik az emberi méltóságot tiszteletben tartják. Volt bródysként sosem tapasztaltam ilyesmit.

A diákok elképzelhető, hogy meggondolatlanabbak, otthon is sokszor megbántják egy beszólásukkal a szülőt, vagy egymást. Ez időnként kikerülhetetlen.

Gyarlóak vagyunk mind, igaz. Még az is, aki  egyházi hírlevelének cikkében gyűlöletet kelt ahelyett, hogy a békét, megbékélést és megbocsátást hangoztatná.

 

Leleplező

#137 A higyüliről

2012-05-22 01:20

Bartus László Fesz van A Hit Gyülekezete másik arca
"A legtöbb, amit egy ember a másiknak adhat, hogy békén hagyja"

(B. L.)


naiv utódainknak


Ez a könyv egy rendszerről szól. A szereplők a rendszer áldozatai. Amikor megszégyenülve látjuk őket, nem abba pillantunk bele, milyenek ők valójában. Nem az a szándékunk, hogy gyengeségükben leplezzük le őket. Megnyilvánulásaik a mechanizmus működését tárják fel. Enélkül nem érthetjük meg annak lényegét. Megalázottságukban azt látjuk, hogyan lehet meggyalázni az Ember fiát. A szerző egy volt közülük. Ezek az emberek a barátai voltak.

Leleplező

#138 A hitgyüliről-folytatás

2012-05-22 01:28

Aki többet akar tudni a hitgyüliről, az Bartus Lászlóval kezdje. A neten megtalálja. Kicsit hosszú. Én csak ma este olvastam végig. Azért kerestem róluk információkat, mert meglepett, hogy minden fajta szeretet, könyörület hiányzik belőlük. Más egyházak nem hajszolják azokat, aki nem kérnek belőlük. Polgármesterünk és NZ úr szépen a nyakunkra hozta őket... Nem lesz könnyű tőlük megszabadulni.

Vendég

#139 Re: Re: Re: Re:

2012-05-22 01:35

#132: - Re: Re: Re: Köszönöm, élni fogunk vele!

 


Vendég

#140

2012-05-22 15:30

Érdemes belehallgatni. Kb.46.perctől

2012.02.18 Keresztes Zoltán :Töltsd be az elhívásodat!

Vendég

#141

2012-05-22 15:32


Vendég

#142

2012-05-22 19:04


"Aztán ami félreviszi még az embereket okkultizmusba: hamisvallások, álmessiások. Ugye, mondják, hogy sok út vezet a hegyre, de tudjuk az élő Istenhez csak egy út vezet. Emlékeztek, nem olyan régen itt volt a Dalai Láma, kétszer is megtöltötték azt a sportcsarnokot.. s akkor mondja, hogy a vallás lényege a békesség, tolerancia, a szeretet...mindenki maradjon meg a vallásában, de emelkedjen afölé és szeressük egymást, toleráljuk egymást. ÉN A BIBLIÁBAN NEM OLVASOK ILYET."
/Részlet Keresztes Zoltán: Az okkultizmus megjelenési formái és terjedésének okai c. szfvári prédikációjából 2010.11.13./
forrás: http://www.ekgy.hu/tanitasok_predikaciok_2010

Vendég

#143 Re:

2012-05-23 10:31

#140: - http://www.ekgy.hu/tanitasok_predikaciok_2012

Belehallgattam. Tényleg érdemes volt. Most már az aggodalmam is fokozódott. Biztos látnak annyi "talaj előkészítési" lehetőséget itt Ajkán, amiért megéri nekik. Tényleg jobb ha óvakodunk tőlük. Ha én Istenhez szeretnék fordulni, majd magam keresem meg az útját.


Vendég

#144 Közlemény

2012-05-23 13:18

A szomszédos bánkis fórumon a helyi Fidesz közleménye!

Vendég

#145

2012-05-25 09:39

Elmarasztalták a hitgyülis óvodavezetőt
2012, január 25 - 15:37

Elmarasztalták a debreceni óvoda hitgyülis vezetőjét, aki arra kötelezte néhány beosztottját, hogy az emberi méltóságát sértő jellemzést írjanak egy kollégájukról.

Amint arról portálunk már beszámolt, Debrecenben az önkormányzati fenntartású óvodában a Hit Gyülekezete döntött még arról is, hogy jöjjön-e a Mikulás. A szülők levelei megdöbbentő tapasztalatokról számoltak be. Ágoston Tibor, a Debreceni Közgyűlés Jobbik-frakciójának vezetője többször megfordult a Sípos utcai óvoda tagintézményeként működő bánki óvodában, már csak azért is, mert több panaszos levelet kapott a szülőktől.

A 32 éve pályán lévő Federics Erzsébet az utóbbi 11 évét Bánkon töltötte. Négy diplomás. Úgy érzi, az első perctől kezdve Szentpályné Mudri Margit (az intézmény vezetője) ellenszenve kíséri. Ez azért érdekes, mert Federics Erzsébetbe szakmailag nehéz belekötni, hiszen az elmúlt két évben 100 százalékra értékelte a Sípos utcai vezetés. Ennek ellenére el akarták lehetetleníteni, például ellene uszították a kollégáit. Az óvoda vezetője ugyanis a Hit Gyülekezetének tagja. Többször is próbálta - sokszor már erőszakosan is - a gyülekezetbe való belépésre késztetni beosztottját. A sikertelen próbálkozások után a támadások középpontjába került az óvónő.

Több feljelentés is született az ügyben, de ezek valamiképpen elakadtak hol itt, hol ott. Ám az igazságszolgáltatás malmai lassan bár, de őröltek. Hosszas procedúrák után végül az Egyenlő Bánásmód Hatóság határozatban marasztalta el az intézmény vezetőjét, Szentpályné Mudri Margitot, megtiltva a jogsértő magatartás jövőbeni tanúsítását. Ugyanakkor a hatóság elrendelte a jogerős határozat nyilvánosságra hozatalát saját honlapján.

A határozatban leírtak szerint az óvoda vezetője hátrányos megkülönböztetésben részesítette alkalmazottját, mivel az nem kívánt belépni a Hit Gyülekezetébe. Beosztottait arra késztette, hogy megalázó jellemzést írjanak Federics Erzsébetről, bár tagadta, hogy az önkormányzat által folytatott vizsgálat során ezt felhasználta volna. Ez azonban nem felel meg a valóságnak, hiszen ezek a jellemzések iktatva lettek a vizsgálat során. Az Egyenlő Bánásmód Hatóság tehát megállapította, hogy az intézmény azért kérte a dolgozókat negatív jellemzés írására, mivel az diszkriminációs panasszal élt.

Megdöbbentő látni ezt a szövevényes háttérmunkát. Erőszakos "puhítás", térítés, ha ez nem sikerül, akkor következik a megtorlás. Emberileg, szakmailag ellehetetleníteni az ellenállót. Teszi mindezt egy olyan szekta, melyet történelmi egyházzá nyilvánítottak nemrégiben.

Ágoston Tibor a barikad.hu-nak korábban elmondta, külön problémát jelent, hogy a körzetből az óvodába jelentkezők közül többet is eltanácsolnak, ugyanakkor más körzetből jövő, szintén a Hit Gyülekezetébe tartozó gyereket felvesznek a csoportba. A körzeti iskolába ellenben nem érkeznek be a gyerekek az oviból, a legtöbbjük ugyanis a Hit Gyülekezetének iskolájában kezdi tanulmányait. Csak az arányok megértése érdekében: 2 (azaz kettő!) gyereket írattak a körzeti, önkormányzati iskolába, míg a Hit Gyülekezetének iskolájában ugyanebből a csoportból 14 gyerek kezdte meg a tanulmányait. Ágoston Tibor látogatása azonban meghozta a várt eredményt: a szülők megértették az ott elmondottakat és a körzetes iskolát választották, így ez az arány megváltozott.

AZ Egyenlő Bánásmód Hatóság határozatáról a jobbikos politikus portálunknak elmondta: hosszú, nehéz út vezetett idáig, hiszen számtalan meddő próbálkozás után ez az első hivatalos irat, amely kimondja a jogsértést. Ennek ellenére a továbbiakban is küzdenek minden jogsértés ügyében, hiszen meglehet, hogy ez a konkrét ügy "csak" egy kisebb közösséget érint, de meggyőződése, hogy nem egyedi eset az országban. A Jobbiknak márpedig eltökélt szándéka a közélet megtisztítása. Ágoston Tibor azt is hozzátette: jelen pillanatban teszik meg a megfelelő lépéseket a vezetőasszony eltávolítására az intézmény éléről.

Portálunk várja a hasonló esetekről szóló beszámolókat akár az érintett pedagógusok, óvónők tollából, akár a szülőktől, akiknek természetesen névtelenséget biztosítunk, ugyanis csak akkor lehet a hasonló eseteket feltárni, ha a jogsértések kiderülnek.
Jog

#146 Nyomás gyakorlás

2012-05-25 11:29

Meg kellene kérdezni a Bánkis tanároktól, hogy mindenki önként és dalolva írta-e alá azt a papírt, hogy hitgyülis iskolában szeretne dolgozni. Vajon NZ úr már belépett a Hit Gyülekezetébe?

Vendég

#147

2012-06-14 01:32

Ha lehet az országot is ugyanettől. Kösz.