Biztonságot a fertőszentmiklósi iskolásoknak!


Vendég

#1

2012-02-20 21:19

Egyetértek a felhívással, hasonló gondokkal nagyon sok szülőnek kell megbirkóznia a nagyvárosokban.Mindannyiunk dolga felhívni a figyelmet a veszélyhelyzetekre!

Vendég

#2

2012-02-21 10:13

Igen a gyerekek biztonsága a leg fontosabb

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2012-02-23 14:37



Vendég

#4

2012-02-24 11:24

!!!!

Vendég

#5

2012-02-24 12:41

Ez az egész úgy hülyeség, ahogy van. Eddig hány baleset volt, könyörgöm? Nagyvárosokban ennél milliószor forgalmasabb és bonyolultabb közlekedésű helyeken (ahol tényleg balesetveszélyes az iskolába járás) sincs ekkora paranoia. Van egy önjelölt hős, aki meg akarja menteni a gyerekeket, de ezzel csak felesleges hisztériát kelt, a többi szülő meg aláírja a petíciót, mert mekkora jó már, tettem valamit a világért. A gyerekekre leselkedő veszélyeket nem az iskola előtti utakon kell keresni... Aki felelős szülő akar lenni, az más területen segítse a gyerekét, mert kiállni a nyilvánosság elé egy petícióval, az leginkább pótcselekvésnek tűnik számomra. Mint sofőr pedig kifejezetten ellenzem és felesleges forgalomkorlátozásnak, lassításnak tartom a fekvőrendőrt, a forgalmi lámpa ötlete pedig minimum abszurd, de leginkább közröhej. Vészhelyzetről tehát szó sincs, csak valaki nagyon szeret drámai hangon megszólalni...
Berger László - a petíció szervezője

#6 Re:

2012-02-24 14:22

#5: -  

 Tisztelt Vendég!

Hozzászólásodat köszönöm. Igyekszem úgy válaszolni rá, hogy még Te is megértsd:

1. "Hülyeségnek" nevezni más véleményét tiszteletlenség - legfeljebb azt írhattad volna, hogy nem értesz vele egyet.

2. Az, hogy baleset még nem volt a szóban forgó helyen, nagyon jó dolog. Reméljük - és ezért kűzdünk -, nem is lesz. Látom, hogy a petíció lényegét nem fogtad fel: a cél a balesetek megelőzése.

3. Hogy máshol milyen veszélyek vannak, nem az ügy része, bár jeleztük a petícióban, hogy sikerünk más iskolákra nézve is precedens eset lehet.

4. A személyes sértegestés ("önjelölt hős") jellemedről és szociális kompetenciádról árulkodik, ezért ehhez nincs mit hozzáfűznöm. Az aláíró szülőket és más támogatókat azonban szintén megsérted azzal, hogy nem tekinted őket elég értelmesnek, nagykorúnak ahhoz, hogy maguk döntsenek arról, mit támogatnak és mit nem ("mert mekkora jó már, tettem valamit a világért").

5. Ha neked egy petíció indítása "pótcselekvés", hát ne tedd. Senki sem kényszerít rá, hogy támogasd!

6. Egyszóval: "közröhejjé" szerintem nem az teszi magát, aki a gyermekek biztonságáért aggódik és tenni próbál egy igenis nagyon forgalmas és veszélyes, iskola előtti útszakaszt tekintve, hanem az, aki arra úgy, olyan bunkó módon reagál, ahogy azt te fenti írásodban tetted.

7. Végül még egy dolog: én vállaltam a nevem. Te is hitelesebben hangzottál volna, ha nem vendégként írod a mondanivalód. Tudod, szívesen vitatkozom olyanokkal, akik tudnak vitatkozni. De aki csak durván "hülyézni" és sértegetni tud, az jobb, ha valahol máshol vezeti le súlyos belső feszültségét. - Mert mellesleg pont az ilyen pszichikai feszültségektől száguldozó "sofőrök" miatt kell a sebességkorlátozás és a lámpa a szóban forgó iskola elé!

F.E.

#7

2012-02-25 09:48

Telje mértékben egyetértek a petícióval. Sajnos még sebességkorlátozással is részese voltam egy soproni iskola előtti balesetnek. Miért ne előzzük meg a bajt?
Gábor

#8

2012-02-26 13:04

Ja!! Szerintem meg építeni kell egy felüljárót a Szatyitól a traktoros boltig!!!nem Berger Úr??? Legelőször a sok szülő fejében kellene rendet tenni, aki arra nem képes, h a gyerekét megtanítja arra, h nem az úttest felé szállunk ki a kocsiból! mellékesen, az én 8 évem alatt senkit sem gázoltak ott el pedig nem volt se gyalogos átkelő, se semmi!!!
Berger László - a petíció szervezője
Vendég

#9

2012-02-26 14:30

#8: Gábor -  

 Kedves Gábor úr!

(Elnézést a furcsa megszólításért, de csak a keresztneved tetted közzé, így olyan udvariasan, ahogy Te engem megszólítottál, nem tudlak megszólítani.)

Hozzászólásodat köszönöm.

Hogy még mit kéne építeni, nem az ügy része. Máshova mutogatni mindig lehet, és persze a legjobb célokban is lehet keresni hibát. Ha szerinted felüljáró kéne "a Szatyitól a traktoros boltig", hát kűzdj érte. Én reális, megvalósítható célokért szeretnék valamit tenni. Nem azt kértük, hogy elkerülő utat, körfotgalmat, vagy két-három fekvőrendőrt építsenek, mert tisztában vagyunk az ország és a város lehetőségeivel. Mi forgalmi lámpát kértünk a gyalogátkelőhelyhez, és egy harmincas zónát az iskola közvetlen környezetére. Ezek reális, viszonylag olcsón kivitelezhető célok. Csak igazi akarat kéne hozzájuk.

Ha úgy gondolod, hogy "sok szülő fejében kéne rendet tenni", kérlek támogasd céljainkat, és te azon a téren tégy valamit. Igazad van, a szülők néha felelőtlenek, figyelmetlenek, és ez nem oké. De ez szintén nem az ügy része. Ha Te azért nem akarsz semmit javítani az iskola előtti közlekedési helyzeten, mert sok szülő felelőtlen, akkor ilyen erővel a világ átformálásán is elkezdhetnél munkálkodni. Nem hiszem, hogy messze jutnál. El kell fogadnunk, hogy a világon sok baj van: mindet nem oldhatjuk meg egyszerre. A mi célunk kizárólag a gyerekek tőrvényes eszközökkel - szabályokkal - való nagyobb védelmének kieszközölése ebben a speciális esetben, az iskola előtti utat illetően, hisz a gyermekek nem tehetnek szüleik esetleges felelőtlenségeiről és nem tudják magukat megfelelően képviselni. Ez az, amire vállalkozunk, se több, se kevesebb: a világot sajnos nem tudjuk megváltoztatni, az emberek fejében nem tudunk "rendet tenni".

Arra vonatkozólag, hogy a Te 8 éved alatt, vagyis a múltban nem volt súlyos baleset a szóban forgó útszakaszon, már a petícióban és a vitalapon is tettem megjegyzést. De itt megismétlem újra: a petíciónk célja a balesetek megelőzése. Nekünk száz év alatt egyetlen súlyos baleset is sok lenne, amiben egy gyerek a saját iskolája előtt esetleg maradandó sérüléseket szenved. Szerintünk száguldozni a lakott területeken kívűl, vagy az autópályákon kell (ha már mindenképpen lennie kell), nem pedig egy iskola közvetlen közelében. Aki egy ilyen helyen a forgalomlassítást nemhogy üdvözli, hanem még támadja is, az szerintünk alapvetően hibás állásponton van.

Hála Istennek a hozzád hasonló megszólalók mellett rengeteg, sőt egyre több ember támogatja is petíciónkat, így reménykedünk benne, hogy az értelmes, építő álláspontok hosszú távon felülkerekednek. Téged is kérlek, hogy gondold át még egyszer az álláspontodat. Talán rájösz, hogy azért mégsem olyan rossz dolgot akarunk...

Gergácz Roland

#10

2012-02-26 21:05

Olvastam a vitalapot és reagálnom kell.
Az, hogy 125en támogatják a javaslatot, szerintem magáért beszél. Tudom (végignézve a petíciót aláírokat), hogy vannak olyanok is akik 1 háztartásban élnek, ennek ellenére a véleményem, hogy ez jó kezdeményezés.
Korábbi hozzászólók írtak itt drámai hangról, önjelölt hősről valamint felüljáró építéséről.
Elsősorban Nekik üzenem, hogy pontosan 2 héttel ezelőtt egy elsőbbséget meg nem adó autós 4 méter hijján elütötte kisfiam, a feleségem és engem is ezen a zebrán, pedig úgy gondolom kellő felelősségtudattal rendelkezem. De felhozhatnám azt a példát amikor ugyancsak ezen az ominózus helyen az egyik sávban megadták az elsőbbséget azonban a másik sávban egy nem 50el közlekedő sofőr áthajtott a zebrán miközben már haladtunk át.
Bizonyára emlékeztek arra ami nem is olyan rég volt, petőházi szülök + a rendőrség minden reggel és délután várta a fertőszentmiklósi iskolából hazafelé tartó kisiskolásokat, mivel a nagyforgalmú úton nem volt jelzőlámpa. Ez nagyobb volumenű dolog jól tudom (mielőtt ebbe kötnének bele), azonban úgy gondolom, hogy ilyen petícióval és megfelelő hozzáállással lehetne az illetékeseknél "kopogtatni".
Szeretném ha minél több helyre eljutna a petíció és remélhetőleg meg is valósul.

Vendég

#11

2012-02-27 19:38

Mivel a város egyik legfrekventáltabb helye, most megérné továbbgondolni hosszú távra a problémát. Nagy tér áll rendelkezésre, fel kellene mérni, hogy egy biztonságosan kialakítható körforgalom nem lenne e hatékonyabb.Ez kényszerből lassít, rendez,a forgalom is nagyobb lesz,s biztosabb mint a jelzőlámpa. De kiegészítő lámpákkal is és jól elrendezett elég hosszú fekvő rendőrökkel is kiegészíthető.A gyerekek szállítását segítő jelenlegi parkolási, megállási szokást is át kellene egyszer gondolni. Kaotikus! Vannak rá helyi jó képességű szakemberek, csak le kellene ülni és célorientáltan megoldani a feladatot. Tömördi M
Berger László - a petíció szervezője

#12 Re:

2012-02-27 20:28

#11: -  

 Kedves Tömördi M!

Nagyon köszönöm a hozzászólásod! Pont ilyen, építő gondolatokra van szükség!

Igen, a körforgalom egy jó ötlet, de mivel a "tereprendezés" bizonyára nagyobb összegekbe kerül, megmondom őszintén, nem is mertem eddig komolyan ilyesmire gondolni.

De igazad van, az igazi megoldás egy körforgalom és jól megtervezett városközpont lenne!

Kérlek, hogy támogasd továbbra is ilyen kitünő ötletekkel és gondolatokkal ezt az ügyet. Olyan emberekre van szükségünk, akik ki merik mondani, hogy változás kell, és akik hajlandók aktívan is tenni azért valamit. A változások először mindig a fejekben kell hogy megszülessenek.

Abban is tökéletesen igazad van, hogy vannak elegen helyi jó képességű szakemberek, akik ha komolyan nekigyűrköznének a probléma megoldásának és átéreznék a gyermekek és szülők, de idősek és mások (pl. fogyatékosok) közlekedési gondjait is a szóban forgó városrészben, akkor csodákra lennének képesek.

Hinnünk kell a jó célokban és magunkban! Nem szabad, hogy a pesszimisták és örök kötekedők elvegyék a kedvünket!


Vendég

#13

2012-02-29 11:42

Sajnos mi is a Szent Istvánba lakunk közel de az iskoláig nekünk 3 zebrán kell átmenni mert ott a búszmegálónál kettő is van egy úton meg az iskola előtt!!Vagy a polgármesteri hivatal előtt a zebrán de ott meg száguldanak az autók igaz akkor csak 1 zebra van!!szóval nem egyszerű!!!

Vendég

#14

2012-02-29 18:27

Szerintem szükséges ez hiszen fontos a gyermekek védelme!!!

Vendég

#15

2012-03-08 21:17

Tisztelt Érdeklődők, Szülők és Lakók!
Ismerem a térség forgalmi problémáit és tervező mérnökként egyetértek a forgalomcsillapítás szükségességével. Ezennel felajánlom egy nyugdíjas mérnök tervezési munkáját.Nagyforgalmú kétszámjegyű főút és az ugyancsak nagyforgalmú állami út kereszteződésében fekvő általános iskola előtt kötelező a forgalomcsillapítás. De ezen túl itt a templom, a városháza, a kultúrális centrum és az iskola. Elkerülő gyorsforgalmi út ugyan 5-10 éven belül lesz, de addig is kell valamit tenni a biztonságos és kultúrált közlekedés elérése érdekében. Jó példákat láss Burgenlandban ennél kisebb településeken... Ökopartner Mérnöki Iroda Sopron
Berger László - a petíció szervezője

#16 Re:

2012-03-08 22:24

#15: -  

Tisztelt Ökopartner Mérnöki Iroda Sopron!

Hozzászolásod nagyon köszönöm!

Igen, igazad van, nem csak az iskolának, de az egész városközpontnak, a város összes lakójának jót tenne a szóban forgó útszakaszon a forgalomlassítás. Úgy a kultúrális centrumba, a városházára, ahogy a templomba és iskolába igyekvőknek. Látszik, hogy egy mérnökember szemével látod a dolgokat.

Sok köszönet a tervezési munkákban való segédkezés felajánlásáért! Ha sok ilyen felajánlást kapnánk, igen kis befektetéssel biztonságosabbá és élhetőbbé tehetnénk kisvárosunk központját. (Ha az ügyünk az illetékes szerveknél nyitott fülekre talál - remélhetőleg hamarosan -, szívesen visszatérünk a felajánlásodra!)

Sajnos az ország helyzetét tekintve elég kétséges, hogy 5-10 éven belül megépülnek a tényleges elkerülő és gyorsforgalmi utak. Terveket és ígéreteket már sokat láttunk...

Igen, Burgenlandban már felfedezték a "spanyol viaszt". Remélem, nekünk nem kell újra még azt is felfedezni... Csak kicsit ki kéne nyitnunk a szemeinket és tanulni kéne a jó példákból. Van belőlük elég tőlünk nyugatra, és érdekes módon, ott semelyikünk nem botránkozik meg a forgalomlassításon, a fekvőrendőrökön, a lámpákon az iskolák előtt. Az osztrák gyekekek biztonságáért még mi magyarok is szívesen a fékre lépünk. Csak a saját gyerekeinkért nem vagyunk hajlandóak erre a kis áldozatra sem... Szomorú valóság és nagy szégyen.

 


Vendég

#17 egyetértekafelhivássalRe: vargagézapetőháziut28

2012-03-13 11:55

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2012-03-13 21:31


Berger László - a petíció szervezője

#19 Re: egyetértekafelhivássalRe: vargagézapetőháziut28

2012-03-14 07:41

#17: - egyetértekafelhivássalRe: vargagézapetőháziut28 

 Kedves Géza bácsi!

Köszönjük a támogatást. Kérjük, hogy legyen szíves alá is írni a petíciót (a "Írd alá ezt a Petíciót" alatt, az oldal bal felső részén).