Biztonságot a fertőszentmiklósi iskolásoknak!

Forgalmi lámpát és sebességkorlátozást a fertőszentmiklósi iskola elé!

A fertőszentmiklósi Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola előtt naponta több ezer gépjármű (személyautó, kamion, traktor, stb.) halad el. Igen sok közülük nem tarja be a KRESZ szabályait, nem elég óvatosan és körültekintően közelíti meg a nehezen belátható kereszteződést és az iskola környékét. A nagy forgalmú Szent István úton az iskolás gyerekek gyakran alig tudnak átkelni, mert a gépjárművezetők még a kijelölt gyalogátkelőhely előtt sem lassítanak. A balesetveszély hatalmas. Az iskola előtti kereszteződésben sem körforgalom, sem fekvőrendőr, sem sebességkorlátozás, sem forgalmi lámpa nem könnyíti meg és nem teszi biztonságosabbá az úton való átkelést, mint ahogy az egy kultúrált európai kisvárosban elvárható lenne. A helyzetért felelős szervek eddig semminemű pozitív lépést sem tettek az ügyben.

 

Ezért e petíció által is szeretnénk felhívni a döntéshozók és felelősök figyelmét a fennálló veszélyre. Így akarjuk kifejezni azon kérésünket, hogy a fertőszentmiklósi iskola előtt forgalmi lámpa és 30 km/órás sebességkorlátozás tegye biztonságosabbá a gyermekek közlekedését.

 

Fogjunk össze városunk és gyermekeink érdekében és utasítsuk el a felelős szervek közönyét ebben a fontos kérdésben! Ne hagyjuk cserben a gyerekeket csak azért, hogy önző száguldozásaink által pár másodperccel előbb érjünk célba! E pár másodperc feláldozásával életeket menthetünk! Nem akkor kell sopánkodni, ha már baj van; a bajt meg kell előzni!

 

Kérünk, hogy aláírásoddal segítsd petíciónkat, ha a Te gyereked is nap mint nap ilyen veszélynek van kitéve, vagy ha csak átérzed aggodalmunkat! Segíts petíciónk terjesztésében, megosztásában! Sikerünk más hasonló helyzetben lévő iskolákra nézve is precedens esetet teremthet.

 

 

Védd gyermekeinket! Védd a jövőt!

 

 

Fertőszentmiklós, 2012. február

 

Aláírásommal támogatom a petíciót, melynek célja a fertőszentmiklósi Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola előtti forgalmi helyzet biztonságosabbá tétele és ez által az ott tanuló gyermekek védelme (többek között forgalmi lámpával és 30 km/órás sebességkorlátozás bevezetésével).