Tiltakozzunk a nyugdíjak csökkentése ellen!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Tiltakozzunk a nyugdíjak csökkentése ellen! petíció automatikusan generált fórumtémája

Vendég

2016-06-13 11:35

Azért mert igazságtalannak tartom.De nagyon!Hagyják abba a fölösleges pénzszórást és az összelopott vagyonkból adakozzanak.Amennyit valamikor levontak tőlünk azt kapjuk vissza.Akitől keveset vagy semmit nem vontak mert zsebre dolgozott mint mais annak kevés a nyugdíjba.Őtehet róla nem mi!!!!

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2016-06-13 11:38

Vendég

2016-06-13 11:39

Azért,mert ez igazságtalanság.Egy életen át güriztem,mig bele nem rokkantam.Hát ez a hála a becsületért?

Vendég

2016-06-13 11:41

"Nem értek egyet a nyugdíj csökkentéssel egyáltalán!!!" Azért sem, mert vannak emberek akik az életüket a kényelem,és az eltartottak oldalán élték meg a minden napjaikat! Míg mások a szorgalmas és kemény kitartó , de kicsit sem örvendetesen dolgozták le a szolgálati éveiket,a majdan tényleges nyugdíjhoz!Tehát míg egyesek élvezték a korlátlan szabadságot,és nem dolgoztak, addig más emberek az öregségeikre is gondolva szorgalmasan és kitartóan,keményen, dolgoztak a későbbi megélhetés és a gondoskodás reményében! Ezt azért tartom teljesen igazságtalannak!!! Most is aki akar ,az tud menni dolgozni, hisz a munka és a munkahely kitartása, és annak a minden napos kemény munkájának a meg tartása nagyon nehéz dolog, régen sem volt könnyebb, a család mellett dolgozni! az a baj, hogy nagyon sok ember , ha már kicsit komplikáltabb a munka , be van tőle rosálva , és inkább fel adja, mint,hogy igen is dolgozna a jövőjére gondolva keményen! Ez nagyon igazságtalan dolog, hogy a tisztességes embert nyúzzák le a lusta nem dolgozom emberek miatt!!!! Ezt minden képen mérlegelni kell, és nem elvenni attól aki igyekezett! Így is még emelni kell nem pedig el venni, csökkentsék azokat , akik kapnak 200 ezer Ft-ot!
ember

#255 Re:

2016-06-13 11:42

#64: Vendég -  

Hogy nem szakad rád az ég te ember!!!Remélem te nem leszel nyugdíjjas????!!!Élj csak külföldön -maradj is ott és küld a pénzt anyádnak!!!!Hogy jössz te ahoz ,hogy ilyeneket írjál-----------"Francba az összes nyugdíjassal"!!!---- minden öregre azt mondod"leszarod""Szülődet is -ezek után-úgy gondolom???Majd ha 45-évet dolgoztál akkor járjon a szád!!!Te M........ék!!!!Talán dolgozni kellett volna a szüleidnek is 40-45-évet!Szégyelld magad !!!!TE----15-hetes kismama vagy????Hát kedvesem neked még ezután jön a java--De élj csak külföldön!!!!!!Sajnálom azt a gyereket akit nevelni fogsz!!HA FOGSZ???

Vendég

2016-06-13 11:53

Mert nem értek egyet azzal a döntéssel amit a kormány szeretne bevezetni!

Vendég

2016-06-13 11:58

Nem az egyébként nyomorúságosan tengődő nyöggerek bőrét kell hetvenhetedszer lenyúzni - eleget tejeltünk és tejelünk ma is azért, hogy a kormánypubik zsírosodjanak :(

Vendég

2016-06-13 12:04

Én megdolgoztam ezért a pénzért 2-3 munkahelyen dolgoztam 300-350 órát havonta,üdülni,nyaralni nem tudtam menni,most szeretném élvezni annak a sok munkámnak a gyümölcsét és egy ilyen szemét kormány most el akarja venni tőlem,mert nekik semmi nem elég?Ők milliókat szavaznak meg maguknak jogtalanúl? Ezeknek semmi becsületük nincs!Tiltakozom a nyugdíjam csorbítása ellen!Emelni kell a nyugdíjakat nem faragni!Az ő juttatásaikat kell csorbítani!

Vendég

2016-06-13 12:05

Az életem során minden jövedelmem legális volt, mindenből levonták a járulékokat. Nem tartom elfogadhatónak, hogy nagyon sok eltitkolt jövedelemből ha nem fizettek járulékokat most több nyugdíjat követelnek.

Vendég

2016-06-13 12:09

Mert elfogadhatatlannak tartom,hogy a megdolgozott nyugdíjamból bármilyen címen levonjanak!!!!

Vendég

2016-06-13 12:10

Kirabolnak,kifosztanak minden becsületes embert. Nem érdemelnek bizalmat!

Vendég

2016-06-13 12:13

Ha mindenki a tisztességes adózott munka után megkapja a járulékot azzal ne gazdálkodjon az állam akkor sem ha más nem akar hozzáférni a munka lehetőség és kínálat kereslethez . Vannak nyerészkedők mások kárára de próbáljanak tenni azért,hogy bármi áron munka után tisztességgel hozzájusson később ahhoz a pénzhez amiért anno megdolgozott.

Vendég

2016-06-13 12:19

27 évesen lettem özvegy két pici gyerekkel ,egyedűl neveltem fel őket tisztességben, fizettem a lakásrészletet sokáig, ,soha nem kerestem sokat, a gyermekvédelem legnehezebb területén dolgoztam népi kézműves,iskolát alapítottam a halmozottan hátrányos helyzetű fiataloknak Phare sikeres pályázatból,nem halat adtam hanem megtanítottam őket halászni,most születik a nyolcadik unokám,..és a mai napig tisztességből vezetem a Gyermekvédelmi Arcképcsarnok projektet,..találkozókat szervezek a neves szakemberek részére,valaha azt mondták róla, azaz írták" ön a gyermekvédelem nagyasszonya,". nehezen élek de eltudom magam látni,most még,...

Vendég

2016-06-13 12:20

Mert a nyugdíjam jelenleg 45.000 Ft. és nem akarom, hogy mások is hasonló helyzetbe kerüljenek! Talán inkább a korrupcióval kellene foglalkozni, valamint az "eltünt" pénzek visszaszerzésével!

Vendég

2016-06-13 12:26

A FIDESZ CSAK A KISEMBEREK KISEMMIZÉSÉVEL VAN ELFOGLALVA OTT SZORIT MEG AHOL MÁR NINCS MIT ELVENNI. RÁADÁSUL A MAGÁNNYUGDIJ PÉNZTÁRI TAGSÁG GYÜJTEMÉNYÉT IS ELVETTE MÁR. TÖLEM PL TÖBB MINT 1 MILLIOT.

Vendég

2016-06-13 12:37

Közönöm,hogy elinditottátok! --ahogy tudom terjesztem!

Dr. Barsiné Pálmai Éva

Vendég

2016-06-13 12:53

Tisztességesen fizettem pedagógusként egész életemben a járulékokat, időnként másod
állást is vállalva, hogy idős koromra ne legyenek megélhetési gondjaim. Ne engem és sorstársaimat büntessék azért, mert a kormány felelőtlenül szórja a pénzt mindenféle felesleges dologra és a határon túli magyaroknak fizet az itthoniaknál is magasabb nyugdíjakat, épít templomokat, sportlétesítményeket, stb. Nem utolsó sorban nem kellett volna a magánnyugdíj pénztárak 3000 milliárdját elvenni és nem tudni mire fordítani. A kormány dolga és felelőssége tisztességes megoldást találni úgy, hogy senkit idős korára ne károsítson meg.

Vendég

2016-06-13 12:54

Mert felháborit a tervezet

Vendég

2016-06-13 12:55

Aljas húzásnak találom, nem volt elég, a magánnyugdíj, még ez is kell?

Vendég

2016-06-13 13:02

Talám a miniszterelnök,minisztererek,államtitkárok és egyébb állami alkalmazottak/pl fidesz hívők/jövedelmét kellene csökkenteni nem 20%-kal,hanem legalább 35-40%-kal.Ha csökkentik a nyugdíjunkat akkor ,miből fogjuk kifizetni az ápolásunkat az öregek otthonában ,mert azt nyilatkozta az egyik otthon vezetzó,hogy 185 ezer ft/hó szükséges ahoz,hogy fedezni tudja a költségeket!Sajnos a gyermekeinkre nem tudunk támaszkodni,mert ők is minimál bért keresnek és abból nem tudják a szülőket is támogatni,mert ott van a kettő gyermek akit még el kell tartani!!

Vendég

2016-06-13 13:06

Azért írtam alá, mely mélységesen felháborít, hogy hosszú év tízedet munkával, tanulással töltöttem, gondolván az öregkoromra,hogy emberhez méltó megélhetésem legyen, és akkor is ne azon törjem a fejem,egyek, gyógyszert vegyek, vagy rezsit fizessek.Miért nem kurtítják meg azokét, akik milliókat keresnek,az nem sok csak a SZÁZEZER????!!!!

Vendég

#272 Re: Re: Re:

2016-06-13 13:08

#242: Koma - Re: Re:  Ma az 1988 óta történ (korrigált) befizetések képezik a nyugdíjalapot, nem csak az utolsó évek. 26 éve folyamatosan észen kellett lenni a járulékfizetéssel.

Ezzel jobban jársz?! Nettósított alappal, azaz a bruttó béredből, ami a járulékalapot képezi, levonják a befizetett járulékokat és a jövedelemadót. Ellenben a jelenlegi nyugdíjasok között számtalan módszerrel számolt nyugdíj van.  A másik dolog, hogy a jelenlegi rendszer semmilyen módon nem tartható fenn, mert egyre nagyobb a nyugdíjasok száma, így a rendszer előbb-utóbb összeomlik.

Vendég

2016-06-13 13:14

Én aláírtam, de nem hiszem, hogy ezt meg meri lépni a kormány. Tudom, sok mást is elvett, amit nem gondoltunk volna, de ez nagyon dúrva lépés lenne az amúgy is elszegényedett nyugdíjas társadalom ellen! Az lenne az utolsó csepp a pohárban!

Vendég

2016-06-13 13:15

Mert kell!

Vendég

2016-06-13 13:24

Betelt a pohár a határon túli (főleg ukrán) nyugdíjkifizetések miatt. Az ellen kellene országos demonstráción tiltakozni.