Országgyűlési választási törvény - nemzetiségek
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Kállai Katalin
Tűrhetetlen ami itt folyik ebben az országban!!!
This comment has been removed by the person who wrote it.
This comment has been removed by the person who wrote it.
A "kisebbség" szó leváltása megkezdődött, és helyette "nemzetiség"-ről beszélünk.
Aczél Tamás
Igan, nagyon jogos a követelés. Vessünk már véget ennek a lehetetlen, több , mint szűkkeblű helyzetnek, hogy a nemzetiségeknek nincs a számarányuknak megfelelő képviseletük a Parlamantben. Teljes szívvel támogatom Önöket, noha nem tartozom egyik kisebbséghez sem.
Még nem tudtam elolvasni a teljes peticiót, mégis úgy gondolom, most kell verni a vasat, mert a magyar kormány elnökségének egyik büszkeségeként emlegeti az Eu roma stratégia elfogadtatását. Nyomni kell őket abban az irányba, hogy aki Á-t mond, mondjon B-t is. Hátha lehet érvényesíteni a következetesség igényét. Nagyon sok sikert kívánok és megosztottam. A Civilek az Európai Unióért ( Közhasznú) Egyesület nevében is üdv.
Sajnos,mint minden politikai vonalon, nagy divat hogy az "Elegáns" ROMA képviselő réteg foglalja el a Parlamenti sorokat,azok akiknek jól megy a szekerük! Ebből következik hogy igazából nem is ismerik teljes valójában a Népük problémáit! Minél több szegény Roma képviselőnek legyen esélye a képviselőségre és a felszólalásokra! Így lenne igazságos a Parlamenti demokrácia!
Re: Re:
Üdv. Én magam sem értek egyet azzal ami ebben az országban folyik. A roma önkormányzatról pedig meg van a saját véleményem. Szóval SEMMI ÉRTELME. Szerintem. Én szívesen aláírom a kezdeményezésüket, de szeretnék tudni valami konkrétat, hogy mi a céljuk. Én is roma vagyok. Szocializációs ártalmaknak kitéve nőttem fel és kirekesztett voltam az iskolában is. Tehát mindenképp változniuk kell a dolgoknak. Én azt tapasztaltam, hogy a képzés és a munka a kulcsa a felzárkóztatásnak. A problémám csak anny, hogy tudom jól, hogy az a pénz amit " roma programra" kapunk, az nem jut el hozzánk. De még a képviselőinkhez sem. A nagyok teszik zsebre. Várom megtisztelő válaszát.
| This discussion has been closed. |