Tiltakozás az egész napos iskola ellen

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Tiltakozás az egész napos iskola ellen petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#151 Plusz egy gondolat...

2011-11-13 23:10

Olvasva a hozzászólásokat, azon töröm a fejem, hogy az ide írók, akik nagy valószínűséggel generációtársaim, milyen rózsaszínű burában nőhettek vajon fel, hogy a reggel 8-tól délután 4-ig tartó iskola a gyermeknevelési rémálmaik netovábbjának megtestesítője... Srácok, de most komolyan, titeket mindőtöket édesanyátok várt otthon fél kettőkor meleg ebéddel, majd leült mellétek leckét írni, s utána játszani a szőnyegen?! Mert az enyém 7-re járt és 5-ig dolgozott, zárásra éppen hogy odaért értem az oviba, s csak utána mentünk bevásárolni. S akik körülöttünk éltek, mind így éltek, s nem egy tíz fős szigeten nőttem fel... S ennek ellenére egészséges, kiegyensúlyozott felnőtt lettem, céltudatos, azt mondják kreatív... Tehát nem értem, hogy mitől kell ennyire óvni a gyerekeket... Gyakran érzem úgy, hogy a generációnk egyre inkább életképtelen, gyenge, elkényeztetett, túlóvott embereket nevel. Igyekszünk minden nehézségtől, harctól, kellemetlenségtől, kötöttségtől, ne adj' isten kudarctól megkímélni őket, s ez nem biztos, hogy jól van így...
Csak hangosan gondolkodom...

Vendég

#152 Re:

2011-11-13 23:44

#148: -

Kedves 148-as! Elgurulhatott a gyógyszered, szerintem nézz be a szekrény alá, emeld meg a szőnyeget... Ha megtaláltad, engedj egy pohár hideg vizet, és mielőbb pótold a kimaradt adagot. Ha már esedékes a következő dózis, akkor ne vegyél be kettőt, mert az is megárthat. Jobbulást!

 


Vendég

#153 Re: Plusz egy gondolat...

2011-11-14 09:21

#151: - Plusz egy gondolat...Igyekszünk minden nehézségtől, harctól, kellemetlenségtől, kötöttségtől, ne adj' isten kudarctól megkímélni őket, s ez nem biztos, hogy jól van így...

Nem azér a 20 fillérér, de neked ez jut eszedbe az iskoláról? Mert nekem nem, nekem a gyerektársaság, a tanulás, a könyvtár, meg ilyenek. Persze minden suliban van egy kis rossz is, ezért olyan, mint a világ.

Abszolút félreérted ezt a tiltakozást. Mi a magánéletünk szabadságához ragaszkodunk, hogy a gyerekeinkkel lehessünk, hogy ők elmehessenek biciklizni, vagy olvasgathassanak az ágyukon, vagy éppen gyakoroljanak a zongorán. Mi köze az államnak a gyerek délutánjához? Vagy mi bajod lesz neked attól, hogy nem minden gyerek van bent délután? Gyerekkorodban is ennyire ki voltál akadva, ha valaki az osztályból hazament ebédelni? Ez nem jellemző a kiegyensúlyozott személyiségre.

Az állam meg azon izmozzon, hogy aki bent van délután, ne rohadjon meg az unalomtól, mert most az van. Ahelyett, hogy még a többieket is beküldik unatkozni.


Vendég

#154

2011-11-14 12:13

Összeomlik az az ország, amelyik törvényeit és rendelkezéseit nem a felelős, gyermekeit szeretetben nevelő a nemzet gazdasági és egyéb terheit a vállán vivő többség, hanem a kriminális életmódot folytató, gyermekeiket elhanyagoló kisebbség igényeihez igazítja.

Vendég

#155

2011-11-14 13:18

A gyermeknek a szülei mellett van a helye elsősorban. Egy felnőtt számára is sok reggel 8-tól délután fél 5-ig bent tartózkodni a munkahelyen, hogy várhatjuk el akkor ezt egy gyermektől?
Aki ilyen ötleteket hoz nyilvánosságra, hogy egész nap iskolában legyen a gyermek, annak vagy nincs gyermeke, vagy szabadulni akar tőle.

Vendég

#156

2011-11-14 16:54

Én még a Rákosi korszakban születtem(47-ben) és átéltem kamaszként a keményebb Kádár korszakot is.
Ez az új qrva kurzus nagyon is hajaz rá!

Megfejelve az általános létbizonytalansággal., félelemmel, és bődületes szociális különbségekkel    -ami az átkos régiben nem volt- hála a Kgst piacnak, amit ugyi, kedves Vezírünk szabadságharcának köszönhetően átvett a Ny. Eu.termelő.

Így bocsátasség meg nekem, inkább nagymama korabeli vagyok, de felháborítónak tartom!

 

Ez a tervezet IS !!!  -az ovoda, és iskolakötelezettségről - bűzlik a szabadságjogok korlátozásának szándékától!!!

1,/Szülők döntési joga a gyermekük neveléséről, időbeosztásáról

2,/Az állam agymosási - droid nevelési lehetőségének ymegteremtése.

A másik észrevételem :

1947-es évjáratomnak köszönhetően - +-1-2 év a korosztályom még abban a szerencsében részesült, hogy vagy az édesanyja, vagy a nagyanyja fogadta iskola végeztével, és felügyelte a tanulását - időtöltését - ÉS ADTA MEG A SZERETETET, ERKÖLCSI MINTÁT, ami már az 5-8 évvel későbbi korosztálynál nem volt általános. 

Hallatlan nagy különbség lett a mi korosztályunk és a 6-évvel későbbi, meg ezutáni napköziks-kulcsos gyerekek tanulmányi eredménye, de a morális valamint érzelmi intelligencia beli hozzáállása között, az ő rovásukra.

Úgyhogy, aki ezt a kötelező iskola-óvóda dolgot kitalálta, le merte írni, és meg meri szavazni:

a NÉP jövőjének ELLENSÉGE

Miért nem esznek kalácsot, ha nincs kenyerük, kérdezik

 a nép alkalmazottai,
a 2/3 illúziójában dagonyázó -fetrengő képviselők,

kik megszavazták

maguknak a havi 700// ezer fizetést, ÉS annak kedvezményes adózását

másoknak meg :

-a nyugdíjmegtakarítás lenyulást,
- a visszamenőleges hatályú korkedvezvényes nyugdíj megszüntetését,
-a korlátozott munkaképességűek minimális létét támogató szociális ellátását, és,
-befagyasztották a szociális munkahelyek anyagi támogatását- ami e munkahelyek megszűnésével jár
-a sajtószabadság korlátozását,
- az igazságszolgáltatás korlátozását,
hadd ne soroljam tovább.
Ja, és azt a f@ alkotmányt.

SOPHIA s.

 


Vendég

#157

2011-11-14 17:24

Fontosnak tartom az egész napos iskolát, és a mielőbbi óvoda kezdést a hátrányos helyzetű gyerekeknél.
De!
Vajon miért köteleznék három diplomás lányomat arra, hogy 3 éves kortól ovis legyen a lánya, pláne, ha otthon van a kisebbik gyermekkel?! A gyermeket a szülő vállalja, reméljük még sokan vagyunk, és leszünk is, akik nem megélhetési szülők.
A jó családnál nincs jobb "intézmény", de az elhanyagoló családnál megkérdezhető, miért is kap mindent ingyen a család, ha minimális kötelességét se teljesíti, sem mint szülő, sem, mint polgár?!


Vendég

#158 Re: a másik oldal.....

2011-11-14 18:21

#13: iii - a másik oldal.....

Én négy gyermeket neveletem, nevelek. Kipróbáltuk az egésznapos iskolát is. Borzalmas volt! Nem gondolhatja,a másik oldal, hogy a családon kívűl töltött séta, pihenő stb. pótolhatja a családban töltött szerető, odafigyelő törődést. Még a legjobb pedagógus sem képes erre. Amikor a gyerekek hazaérnek a tanítás után, ebéd várja őket, beszélgetés amire mindenki odafigyel, majd tanulás és az egész család, vagy akik itthon vannak együtt tölti az időt. Így mi is tisztában vagyunk azzal, mit tanul a gyerek, hol tart, hogyan halad. A gyerekek nem szeretnek iskolába járni! Semmilyenbe sem. Nem is utálják, mennek, mert kell. Pontosan tudom, mi ellen tiltakozom, de nagyon.

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2011-11-14 21:06



Vendég

#160 Re: Plusz egy gondolat...

2011-11-14 21:13

#151: - Plusz egy gondolat...

de nagyon rosszul itt látszik meg hogy kit nevelt az állam az ugyan azt a sorsot adja vissza a gyermekének


Vendég

#161 Re: Re:

2011-11-14 21:44

#149: Dávid Tisch - Re:

Kedves Dávid!

 

Olvasd má' el, hogy mit írtál, mit íratnál alá a zemberekkel!

Néhol mondatrészek hiányoznak a szövegedből, néhol pedig logikai nonszensz, amit leírsz!

Értem én, hogy van a Nagy Felháborodás, de attól még nem kellene elfelejteni magyarul!

Az írás, a pontos írás gyakorlást igényel, valamint kritikust ÉS önkritikát.

Biztos bánt, hogy hozzászólásom sérti fontosságtudatod és omnipotenciád, ám gondold végig, hogy VALÓJÁBAN (és nem szerinted) mit is jelent pl. ez a mondatod:

"Ezt a jogot nem emberi hatalom adta, és meggyőződésünk, hogy emberi hatalom nem is korlátozhatja."

 

Segítek...

Induljunk ki abból, amit tudunk!

Tudjuk, hogy ezt a jogot nem emberi hatalom adta. Elfogadhatjuk, bár olyan állítás, ami nincs indokolva, holmi axioma... Ám legyen...

TUDJUK, hogy az Ormány-korbán ezt a jogot korlátozni igyekszik!

Tehát, ha az Ártunk és Orbánunk emberi hatalom, ennek a petíciónak nincs értelme, hiszen meggyőződésed, hogy úgysem korlátozhatja ezt a nem emberi hatalomtól eredeztethető jogot!

Ha mégis van lehetősége a korlátozásra, akkor viszont ahhoz, hogy a meggyőződésedet fenn tudd tartani (és ezzel  az én lehülyézésem jogosságát) azt KELL hinned (neked, és az aláíróknak), hogy ormányosunk valamiféle nem emberi hatalommal rendelkezik, ám ez esetben is teljesen felesleges a petíció...

Amúgy addig OK, hogy a történelmi egyházaknak csontig benyalt, és a visszanyalás is megtörtént, ám ettől ő még nem lett sem a Krisztus, sem annak antitézise.

És nem ez az egyetlen slendrián, művi fogalmazásgátolt gondolat ebben a petícióban, hanem úgy a mondatok kétharmada nélkülözi azt a koherenciát, amit az ilyen nagy, oktatásüggyi dolgokkal nyilvánosan foglalkozni kívánó emberektől joggal elvárhat az ember!

Szóval maradtam tisztelettel, vagy anélkül.

 

ui.

A világ nagyproblémái abból adódnak, hogy az emberek nem tudják elmondani, hogy mit akarnak ezért elvárják a telepátiát.

És hiába is csinál úgy az emberek nagy része (itt épp az aláírásukkal nevesítve), mintha lenne, attól még olyan nincs!

Írd le rendesen, hogy mit akarsz, és lesz SOK aláírás!


Vendég

#162 Re: Plusz egy gondolat...

2011-11-14 22:47

#151: - Plusz egy gondolat...

Neked jó volt az, hogy a szüleid így és ennyit foglalkoztak veled?

 

Ha igen, ez számodra jó volt, akkor az, hogy neked személy szerint ez jó volt, ok arra, hogy mást is rákényszeríts arra, hogy így nevelje a gyerekét?

Ha pedig nem volt jó, akkor meg miért akarod, hogy mások is átéljék azt, ami veled történt a gyermekkorodban?

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2011-11-14 23:39



Vendég

#164

2011-11-15 00:07

A LEGELEMIBB SZABADSÁGJOGOK MEGSÉRTÉSÉNEK TARTOM, HOGY HA NEM A SZÜLŐ DÖNTHETI EL HOGY NEVELI A GYERMEKÉT AZ OKTATÁSRA FELTÉTLENÜL SZÜKSÉGES IDŐN KÍVÜL!!!
KÖTELEZŐKÉNT ÚGY HÜLYESÉG, AHOGY VAN,ez a voluntarizmus nagyon ismerős a Rákosi-korai Kádár korszakból, (1947-es évjáratú vagyok).
Csak ott tévednek mai Pártunk és Kormányunk fura urai, hogy azóta eltelt 70 év, a puha (legvidámabb barakk )Kádár korszak, 20 év liberális rendszerváltás korszak, és nem lehet Rákosi - Maoista korbácsot Európa közepén büntetlenül hosszú távon elővenni....
Mert azóta felnőtt több nemzedék - kiműveltebb, és önérzetesebb sokkaál kultúráltabb, mint az 45 utáni proletár és szegényparaszti tömegek.
A mai, önérzetesebb "kötelezőre" allergiás magyar gyomor nem veszi be. a jelenlegi kurzus restaurációs próbálkozlásait .
Lásd Rákosi - 56 , és lásd fülke-lüke forradalom utáni 2011. okt 23-án nem tetszikkel demonstráló több tizezer ember.
Sophia

- VÁLASZTHATÓ LEHETŐSÉGKÉNT MÉG AKÁR ÜDVÖS IS LEHETNE (HA A PEDAGÓGUSI FELTÉTELEK ADOTTAK -ha!HA ha !hi-hi HI)- MIVEL
a csökkenteni kívánt közalkalmazotti szféra rabszolgái du 5-6-vagy még később végeznek, ha mernek akkor hazamenni a fejük felett lógó elbocsájtási veszély miatt. Ugyanez vonatkozik minden szellemi munkásra a "versenyszféra" és a alkalmazottainál is. Nekik viszont, a 16-órás iskolai végzés egy pofon a szarnak - ha ötig dolgozik, vagy tovább, hogy ér oda 4-re??? - esetleg a város másik végéből.

Érdekes, 15:32 -kor aláírtam,a visszaigazolást is, megjegyzést is írtam, semmi nem jött vissza!

Lehet, hogy az egész egy humbukk, ahol leereszti a jónép a gőzt, oszt úgyis az történik, a 2/3 illúziójában dagonyázó, egyenlőre magát többségnek hívő pünkösdi királyok akarnak
Sophia
D
Dávid Tisch
A petíció szerzője

#165 Re: Néhány gondolat...

2011-11-15 00:16

#150: - Néhány gondolat...

Kedves Hozzászóló!

Köszönjük, hogy megírta véleményét! Ezt a petíciót szerencsére nem kötelező aláírni, úgyhogy Ön is élhet ezzel a jogával.

Engedje meg, kérem, hogy én is pontokba szedve válaszoljak az Ön felvetéseire:

1. Mi úgy választottunk iskolát, hogy nem volt szempont, hogy délután ott merjük-e hagyni csemeténket, ugyanis ezt eszünk ágában sem volt megtenni. Egyébként ott merjük hagyni, de nem akarjuk, mert szerintünk így jobb neki.

2. Gloviczki Zoltán helyettes államtitkár úr már megerősítette, hogy szülői kérésre (a nem kötelező órkról) bármelyik gyerek elmehet az iskolából, így egy kicsit post festam az ügy, de - mint korábban is írtam - van még néhány kreatív eszköz a gumiboton kívül annak elérésére, hogy azok a gyerekek, akiknek erre szüksége van, délután az iskolában maradjanak, akiknek meg nincs, azok hazamehessenek.

3. A zeneiskolában körülbelül 2 tucat hangszer közül választhatnak gyermekeink, a környékünkön űzhető sportágak száma is legalább ennyi. Szerintem Ön sem hiszi, hogy ez a válszték ezentúl minden iskolában elérhető lesz délutánonként. Lehetőségnek jó, aki szeretne, éljen vele; mi nem így szeretnénk.

4. Most már mindössze azért aggódunk csak, mert az igéretek szépek ugyan, de a törvény szövege nem garantálja a választás jogát, pusztán lehetőséget teremt rá. Azt azonban ne felejtsük el, hogy a petíció egy kicsit korábban született.

Üdvözlettel:

Tisch Dávid


Vendég

#166 Re:

2011-11-15 00:44

#157: -

Hátrányos helyzetű...

Ez definíciós kérdés.

Pl. nálunk, az én családomban nem éri el a létminimumot a jövedelem, pedig nálunk sem egy diploma van. Igaz, nem csak egy gyerek. Meg közalkalmozottság.

Tehát, az én gyerekeim hátrányos helyzetűek, akiknek esetében szavaiddal élve "fontos dolog" lenne az egésznapos iskola és a "mielőbbi" óvodakezdés...

Hát, tudod, kösz!

Tudtam, hogy nem kell csalódni a művelt és előítélet-mentes, háromdiplomás lánnyal rendelkező nagymamákban!

Dávid Tisch
A petíció szerzője

#167 Re: Re: Re:

2011-11-15 00:47

#161: - Re: Re:

Kedves Vendég!

Mivel látom, hogy elakadtál a petíció egy mondatánál, és már másodszor nekifutva sem sikerül zöld ágra vergődnöd vele (láthatóan egyedülikén), segítek:

"Ezt a jogot nem emberi hatalom adta, és meggyőződésünk, hogy emberi hatalom nem is korlátozhatja."

Első 7 szó magyarázata: Gyermekeinket nem mi teremtettük, hanem Isten ajándékozta Nekünk őket, ő helyezte őket a családunk közösségébe.

Második 8 szó: meggyőződésünk, hogy a fentiek miatt gyermekeink ezen Isten adta jogát senkinek sincs joga korlátozni, még a Te ártodnak és ormányodnak sem!

Mivel úgy látjuk, hogy egyes ormányosok ezt mégis meg akarják tenni, tiltakozunk, hátha ennek hatására mégis rájönnek, hogy nekik ehhez nincs joguk.

Szerintem ez elég sima gondolatmenet. 6 általános fölött érteni szokták. Persze ha szeretnéd, alany-állítmány-tárgy szinten is leelemezhetem Neked ezt a petíciót, de - ha egy mód van rá - pusztán Miattad nem büntetném ezzel a petíciót értelmezni tudó több, mint 1000 embert.

Üdvözlettel:

Tisch Dávid

U.I.: Ha egyszer összeszeded egy kicsit a bátorságodat, alá is írhatod nyugodtan, hogy sportszerű legyen a küzdelem. ;)

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2011-11-15 01:09


Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2011-11-15 01:15



Vendég

#170

2011-11-15 10:08

"Az én vezérem bensőmből vezérel!
Emberek, nem vadak -

elmék vagyunk! Szivünk, mig vágyat érlel,
nem kartoték-adat.

Jöjj el, szabadság! Te szülj nekem rendet,
jó szóval oktasd, játszani is engedd
szép, komoly fiadat!
(József Attila - Levegőt! /részlet/)"

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2011-11-15 10:42



Vendég

#172 Re: Re: Re:

2011-11-15 12:16

#161: - Re: Re:

Kedves névtelen izé!

 

A petíciót én fogalmaztam, nem Tisch Dávid, tehát az írójának címzett személyeskedések nekem szólnak, ezért válaszolok egyszer rájuk. És noha a szöveget én írtam, Dávid moderálja ezt a fórumot, ezért ő az, aki rendszeresen olvassa. Nem hiszem, hogy ne lenne elég hely a neten ahhoz, hogy ott vég nélkül essenek egymásnak unatkozó nagyokosok, úgyhogy én személy szerint nem szeretném, ha ennek a petíciónak a vitalapján is megjelenne ugyanaz a fajta fos értelmetlen szájmenés. Azt az interneten fórumozók közt elharapódzó fröcsögést, amit az ilyen írogatók frappáns vitastílusnak tartanak, nem sajátítottam el. Nem is fogom, mert sokkal kevésbé szabatos, mint amit én használok. Az ilyen stílusú vitában az ad a fórumozónak előnyt, ha sok ideje van a gép előtt ülni, ha gyorsan tud gépelni, ezért a témát hamarabb teleírja oldalnyi hozzászólásokkal, mint a másik, és ha nagy a pofája, akár tudja miről beszél, akár nem. A második legszánalmasabb az ilyen vitatkozókban, hogy minden második szavuk a logika, miközben annak szabályait figyelmen kívül hagyják. A legszánalmasabb pedig, hogy látszattevékenységet folytatnak, ugyanis nem kommunikálnak, csak mondják a magukét, ezért az ilyen vitafórumok termése nem más, mint egy csomó betű. Ebben a tudományban nem akarok előrehaladni. Ettől még tudok magyarul, bár nem hiszem, hogy veled ezt meg kéne vitatnom, főleg nem itt. Itt a gyerekeinkről van szó, meg a családjainkról, nem arról, kinek nagyobb a feje.

A tárgyra térve:

Ha te ki vagy akadva azon, hogy szerintem van emberfeletti hatalom, ne írd alá. Ennyi. A kedvedért nem fogok hazudni arról, milyennek ismerem a világot. Ha nem érted a szöveget, akkor se írd alá. Ha mégsem tudod túltenni magad ezen a mondaton, akkor tanulj még egy kicsit magyarul, amíg rá nem jössz, hogy a "nem korlátozhatja" magyarul nem egyértelmű kifejezés. Te kevered (talán szándékosan, talán tudatlanságból) a két jelentést. Ez a kettő:

1. nem tudja korlátozni

2. nem szabad korlátoznia (ez utóbbi mindig valamilyen értékrendszer függvénye)

 

A "maradok tisztelettel" kifejezés pedig az aláírás bevezető formulája, nem valami töltelékszó.

Na szevasz.

 

Suri Dalma

 

 

 

 


Vendég

#173 Re: Re: Re: Re:

2011-11-15 12:18

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2011-11-15 14:30



Vendég

#175

2011-11-15 21:55

Én már nagymama vagyok, - de nyugdíjas óvodapedagógus.

- Bármennyire jó is az óvodai közösség, a szerető családi környezetet nem pótolja.
- Bízzuk a a szülőkre,hogy csak az iskolakezdés előtti évben,vagy pedig már 3 évesen kívánják-e Óvodába járatni gyermeküket,hadd legyen ez az Ő "döntésük",ne pedig mások döntsenek helyettük!