Tiltakozás a Gyurcsány Ferenc elleni koncepciós eljárás miatt

filiszteus

#8251 Nem csak a szegénység...

2012-02-23 21:20

#8250: - Re: Ez egy nagyon jellemző történet ...

Ennek én sem állítom az ellenkezőjét. Létezett azonban mindig is úgynevezett tisztes szegénység, az a szegény öreg, aki tüzelőanyag híján megfagy a házában, de az összes számlája ki van fizetve.

Azért egy nép hagyományai is belejátszanak ebbe a folyamatba.


Vendég

#8252 Re: Nem csak a szegénység...

2012-02-23 21:39

#8251: filiszteus - Nem csak a szegénység...

Arra a hagyományra gondoltál, hogy egy fiatalember arcába az utcán addig sikította egy nő, hogy büdös cigány, amíg az meg nem ütötte, aztán a bíróságon az összes (magyar - nem cigány) szomszéd azt vallotta, hogy ez a férfi odament és megverte? Ez egy másik eset. Véget nem érően tudnám sorolni. Te hogy néznél azután a magyarokra, hogy így jártál? Ez a viselkedés elfogadhatatlan és merem állítani, hogy minden baj forrása. Nem a középkorban élünk, igazán elfogadhatnánk már, hogy nem számít, hogy valaki zsidó, cigány, szlovák, kínai vagy busman. Nem ártana megérteni, hogy a másik ember éppen olyan ember, mint én egyes szám első személyben.

filiszteus

#8253 Re: Re: Nem csak a szegénység...

2012-02-23 22:29

#8252: - Re: Nem csak a szegénység...

Mondom, beszéld meg ezt elsősorban azon fórumozó elvbarátaiddal, akik törpecigányozzák Orbán Viktort.

Olyan jellemző történeteid vannak.

Ajánlanék azért két dolgot:

-csinálj egy statisztikát, a magyarországi népességen belül a cigányok számaránya, összevetve a börtönök etnikai arányával

-nézzél bele találomra a Facebook vagy az iwiw fotóiba, fiatal cigányt nem nagyon látsz más pózban, mint boxoló alapállásban

Tudom, hogy néha előfordul, hogy megvadult juhok farkasokat tépnek szét, de azért elég ritkán...

filiszteus

#8254 Más téma...

2012-02-23 22:33

Tűnődés temetés után
Szombaton eltemettük Csurka Istvánt. Amint álltunk a koporsó mellett, nem tudtam szabadulni a gondolattól: Csurka István a ravatalon, Gyurcsány az Országházban. Ez a magyar országkép. Azután: az „Apák és fiúk”. Az apák internálták Csurkát, a fiúk évtizedekkel később fasisztának bélyegezték. A bolsevik apák nyugodt, békés öregkort értek a kapitalizmusban, ha meg nem haltak influenzában. A fiúk és a lányok meggazdagodtak, karriert csináltak, és világszerte hirdetik, hogy itt tombol a rasszizmus, üldözik a kisebbségeket. A rendszerváltó író a ravatalon, a régi rendszer átmentett gyermekei Brüsszelben és Strasbourgban, s írják a feljelentéseket Magyarország ellen, mint európai parlamenti képviselők.

Huszonkét éven át egy abszurd dráma részesei voltunk és vagyunk. Ennek a drámának a szerzője azonban nem a drámaíró Csurka István, hanem a „másik írószövetség”. Sokszerzős darabról van szó. Magyar abszurd ez a javából. Írták Budapesten, New Yorkban, Tel-Avivban és Európa néhány fővárosában. Most folytatják Brüsszelben és itthon, itthon szakadatlanul. Miközben mi temetjük megint azt, aki igazságokat állított szembe a hazugságokkal, temetjük egy nemzedék legjobbjait. Gyarapodnak a veszteségeink: korábban Fekete Gyula és Püski Sándor, még korábban Czine Mihály és Kiss Ferenc. A múlt héten hunyt el Hornyik Miklós. Sok ezren voltak Csurka István temetésén, nem sokkal előtte több százezren voltak a kormányt támogató "békemenetben”, de az országképet mások, másutt rajzolják.

És ez az abszurd nem érhet véget, mert elmaradt a számonkérés, a bűnösök büntetése, elmaradt az igazságszolgáltatás. A nemzet és mindazok, akik hűséggel szolgálták, körön kívül rekedtek, a pénz és a politika gengszterei föléjük kerekedtek, hiszen volt itt egy rendszerváltás, s van most egy globális demokrácia. Akinek nem tetszik, mehet, nyitva áll a világ minden kapuja vagy a sírgödör. Mint oly gyakran, Ady jut most is eszembe, a magyar sorstudat kétségbeesett utolsó felfakadása: „Ravatal előttetek, ravatal…”

Most aztán tűnődhetünk azon, hogyan is történhetett ez velünk. Hogy történhetett az a gyomorfordító furcsaság, hogy változott a rendszer, de nem változott a hatalom? Hogyan bújtak elő annak idején az ország új vezetői hirtelen, szinte az ismeretlenségből, hogy aztán az ország felszámolóbiztosai legyenek? Méghozzá rendszerváltás címén! Milyen háttérhatalom választotta ki és tartotta kézben őket? Hogy történhetett meg, hogy a régi nómenklatúra emberei úgy sétáltak át egyik rendszerből a másikba, mint egyik kaszinóból a másikba? Hol van még egy ország Európában, ahol az államkincstárból magánvagyont bűvölő korábbi ifjúkommunista az ország miniszterelnöke lehet, mert néhány év alatt elévül a bűncselekménye? És miféle hatalom teszi lehetővé – vagy miféle tehetetlenség –, hogy akik éveken át száz- és ezermilliárdokkal rövidítették meg az országot, most is szabadon szervezkedhetnek a kétharmados kormány, vagyis a népakarat ellen? Itthon a parlamentben és nyugaton bárhol, politikai védőháló alatt.

Tizenkilencben Kun Béláék még a gyűjtőfogházból szervezhették a puccsot, utódaik ma ezt a parlamentekben tehetik, a hazaiban és még inkább az európaiban. Ma már ez az igazi kérdés, mert már csak erre lehetne gyakorlati választ adni, olyan választ, amelynek végre következménye is lehet. Hiszen azok, akik az ötvenhatos megtorlásban ítélethozóként, vagy mint verőlegények vagy parancsosztók részt vettek, a volt ávósok, azok, akik Csurka István, Wittner Mária, Dénes János és sok ezer más magyar életére törtek, már meghaltak vagy aggastyánok. Fölöttük ítélkezzen már a Feljebbvaló. Ám itt vannak a „fiúk” és persze a lányok, a régebbiek és az újabbak, akik kormányzati, képviselői szerepük következtében felelősséggel tartoznak. Nemcsak politikai, hanem jogi felelősséggel is! Köztünk járnak és oktatnak és szónokolnak és szervezkednek a vétkesek és a cinkosok. Hol marad hát még mindig a felelősségre vonás az ország szervezett kifosztásáért, a nemzet megcsúfolásáért, a hazaárulásért? Kit vontak felelősségre eddig a kétségbeesett, az önpusztító életekért, emberek öngyilkosságba kergetéséért, a magyarság pusztításáért? Tudjuk, nagy erők nagy érdekekkel homályosítják itt az elmét, és tartják gúzsba kötve az igazságtevő akaratot. De mégis! Micsoda össznemzeti bénultság ez, és meddig terjedhet a tehetetlenség? Lehet, hogy egy pusztító és tisztító robbanásig? Jobb volna talán szépen, komótosan, de következetesen igazságot tenni, hogy ne megint az ártatlanok fizessék meg annak az árát, amit az ártók elkövettek. Egyelőre azonban az utóbbiak az Európai Parlamentben, Demszky talán a horvátországi tengerparton, Bajnai az amerikai egyetemen, Gyurcsány az Országházban.

Csurka pedig a ravatalon.

Bíró Zoltán


Vendég

#8255 Re: Re: Re: Nem csak a szegénység...

2012-02-23 22:44

#8253: filiszteus - Re: Re: Nem csak a szegénység...

te vagy rá kíváncsi és a statisztikákban "kissé" kételkedem a személyes ismeretanyagomat tekintve a témában. Íme egy saját tapasztalat is, hogy tovább dühönghessél azon, hogy ebben sincs igazad:

Egy kora téli estén munkából hazafelé menet a 8. kerülethez közel bandukoltam hazafelé. Szemből közeledik két tagbaszakadt cigány fiatalember, akik arcáról messziről láttam, hogy nem tetszem nekik. Gyorsan végignéztem magamon és rájöttem, hogy mi az. Tél lévén téli kabátot viseltem, legalábbis nekem csak az volt az a kabát, de pechemre hasonlított szélsőjobbos csoportok bizonyos kedvelt ruhadarabjához. Az utcán senki, csak mi hárman. A két fiatalember csupa kosz - építőipari munkásokon látni olyat és nem épp nyámnyila (míg én kabátot viseltem, ők a munkás ruhával beérték a hidegben) alakok: semmi kétség, ha meg akarnak ruházni, laposra verhetnek. Mi történt? Semmi. Nem tetszettem nekik, ezt láttam a tekintetükön, de egyetlen szót sem szóltak hozzám, mellettem elhaladva is végig teljes csendben mentek tovább a 8. kerület irányába.

Az egész az én hibám volt. Semmi szükségük rá, hogy mások a tudtukra adják, hogy gyűlölettel néznek rájuk, van ezzel bajuk anélkül is bőven. Azt nem tudhatták, hogy ez a kabát nekem nem jelent semmit. Nekik annál többet: azt, hogy én is azoknak a táborát gyarapítom, akik nem nézik őket embernek (mint te). Ezek a nem embereknek (vagy inkább állatoknak) nézett fiatalok csak hagytak tovább menni, pedig... A kabátot rögtön nyugdíjaztam. Nem sértegetek vele senkit.

filiszteus

#8256 Re: Re: Re: Re: Nem csak a szegénység...

2012-02-24 00:03

#8255: - Re: Re: Re: Nem csak a szegénység...

El nem tudom képzelni, milyen kabát lehetett az? Mint írod, munkaruhában voltak, tehát valószínűleg tisztességes munkásemberek voltak. Nem hiszem, hogy tőlük kellene félni.

sJHfK.jpg
26Ylf.jpg
1U6gs.jpg
uYisu.jpg
qXeHZ.jpg
Tlz5G.jpg
X96Fd.jpg
uWE6p.jpg
u0bCZ.jpg
pb6ds.jpg
NjUjB.jpg
sVjGO.jpg
d7B5m.jpg
sHRWM.jpg

Tőlük talán indokoltabb lenne.


Vendég

#8257 Re: Re: Re: Re: Re: Nem csak a szegénység...

2012-02-24 02:32

#8256: filiszteus - Re: Re: Re: Re: Nem csak a szegénység...

A fiatalok Bomber dzsekinek nevezik. Nekem csak téli kabát volt... volt. Hát igen, alighanem az utcában folyó építkezésen dolgoztak, de olyan késő estig, hogy egyedül voltunk már az utcán. Ezt hívják emberek szakadásig munkának (még, hogy nem dolgoznak!). Bárhogy is, nagy hiba volt akaratomon kívül is rossz benyomást kelteni és csak azon múlt, hogy nem lett csúnya vége, hogy a közhiedelemmel ellentétben a cigányok sem vadállatok. Megbélyegezni őket/bárkit olyan viselkedés, aminek a következményeit még nagy vonalakban sem lehet előre látni. Ez azonban mindig is magyaros "hagyomány" volt: na, ezt nyugodtan lehet hungarikumnak nevezni pl. a paprikával ellentétben.

Vilmos

#8258 Re: Re: BAGOLY MONDJA VERÉBNEK, HOGY NAGYFEJŰ.

2012-02-24 03:41

#7932: -  Re:   CSAK, HOGY TUDD, MATYÓKA!!

"Kedvem támadt visszanézni ide, te ocsmány MSZP-s nyugger féreg. Remélem örülsz, vén mocskos büdöskomcsi szipirtyó.:)"         EHHEZ AZ ÁLOMSZÉP IROMÁNYHOZ KÉPEST, AMELYBEN IFJÚ HÖLGYEKET AGYBA-FŐBE DICSÉRGETSZ, A NAGYBETŰS VÁLASZOK MATYÓHÍMZÉSEK. ÚGYHOGY ADDIG BECSÜLD MEG ŐKET, AMÍG TEHETED,TE KIS TETVES, TEHETETLEN, TAHÓKA.  AMILYEN AZ ADJON ISTEN, OLYAN A FOGADJ ISTEN, VÉNSÉGEDRE MEGTANULHATTAD VOLNA.  HA LESZ KEDVED ÁTTEKINTENI EZEN HSZ-EKET, VAGY BÁRMELYIKET, TAHÓKÁM,  RÁJÖSSZ, HOGY TE MINDEN ESETBEN CSAK VÁLASZT KAPTÁL ÉS KÜLÖNBET, MINT ÉRDEMELTÉL.  A "SZIPIRTYÓT" ÉPPEN A NAGYANYÁMNAK ÍRTAD, EBBŐL KÖVETKEZIK, HA AKKOR A KEZEIM KÖZÉ KERÜLSZ, OLYAN MONOKLIK BOLDOGTALAN TULAJDONOSA LENNÉL MÁR, HOGY A KÉT - VELEM EGYKORÚ - FIAD, SMS-EZÉS HELYETT, HETEKIG BOROGATHATTÁK VOLNA A DISZÓFÜLÜKKEL DISZÍTETT HORDÓFEJEDET.


Vendég

#8259 Re: Ez egy nagyon jellemző történet ...

2012-02-24 08:11

#8248: filiszteus - Ez egy nagyon jellemző történet ...

Miért velem vitázol? Én igazat adtam Neked ereszcsatorna ügyben. Tudom, hogy lopnak mindent, ami mozdítható. Amikor lomtalanítás van a falunkban duplán zárom a kaput.

Anti-Filiszteus, vagy más néven demokrata

#8260 Re: Más téma...

2012-02-24 08:18

#8254: filiszteus - Más téma...

És Orbán is, ahelyett, hogy a Tokaj-hegyaljai szőlőket művelné. No, meg Pintér űr os a huszonvalahány birtokának egyikén tengethetné megérdemelt nyugdíjas napjait. Kettős mérce, uram, kettős mérce!

gondolkdó

#8261 Re: Re: Re: BAGOLY MONDJA VERÉBNEK, HOGY NAGYFEJŰ.

2012-02-24 08:20

filiszteus

#8262 A keresztapa

2012-02-24 09:53

#8260: Anti-Filiszteus, vagy más néven demokrata - Re: Más téma...

Pintérrel kapcsolatban 100%-ig egyet értünk. Úgy tűnik a Fidesz-nek is szüksége van a maffiára. Sajnálatos!

filiszteus

#8263 Re: Re: Ez egy nagyon jellemző történet ...

2012-02-24 09:55

#8259: - Re: Ez egy nagyon jellemző történet ...

Nézd meg jobban! A 8246-ra válaszoltam.


Vendég

#8264 Re: Re: Re: Ez egy nagyon jellemző történet ...

2012-02-24 10:13


Vendég

#8265 Re: Re: Re: Re: BAGOLY MONDJA VERÉBNEK, HOGY NAGYFEJŰ.

2012-02-24 10:17

filiszteus

#8266 sasjózsi...

2012-02-24 15:36

Többen kérdezték, miért emlegetem sasjózsit. Néhány érv alább:

A Fékon-inges, VOR-öltönyös, baltaarcú, nyugdíjas közönség előtt megjelent nekünk maga „a” Józsi, akit nevének ütemes skandálása és kitörő öröm fogadott. Varga Attila újságíró (Index, 2007. január 2.)



A Mikroszkóp Színpad 1990 után a baloldali pártok propagandista adatbankjává alakult át, a rendkívül ügyes Sas József vezérletével. Szalay Károly irodalomtörténész (Magyar Hírlap Online, 2007. augusztus 11.)
Martonffy!!!

#8267 filiszteus???

2012-02-24 17:03

Beleolvasgatva e fórumba, többen kérdezgették tőlem, hogy ki az a filiszteus? Válaszom röviden, hogy senki.    Martonffy István (Budakörnyéki Iránytű)

Anti-Filiszteus, vagy más néven demokrata

#8268 Re: sasjózsi...

2012-02-24 17:22

#8266: filiszteus - sasjózsi...

Undormány vagy, Sas Józsi kell az embereknek. Nem kell azért lenézni másokat, mert szeretik. Én már egyszer leírtam neked, hogy nem a kedvencem, de nem vált ki belőlem olyan indulatokat, mint belőled. Egyszer kaptunk 2 db. jegyet a Mikroszkópra, nem volt szenvedés végignézni, igaz, mire hazaértünk, el is felejtettem. Szóval nem terhelte meg az agyamat, de kikapcsolódtam aznap este. Az pedig, hogy odamondogat az ellenoldalnak, tegye. Hofi után az egyetlen ember, aki megteszi. Igaz, őt Hofival ellentétben meghurcolták érte. Ezzel nem akarom azt mondani, hogy egy szint, mert Hofi csak egy van (volt). Őt megközelíteni sem lehet. De kérdem én, Fábrisanyi nem zavar? Annál ócskább, mocskosabb stílust, mint amit az a pali megenged magának, még nem láttam. Ne modd, hogy nem egy szint a Sasjózsival, mert tudom. De míg az egyik csinál egy közepes színvonalú politikai kabarét, amitől Te rosszul vagy, én azt meg bírom nézni, viszont a Fábrisanyi gusztustaléan képköpködéseitől, attól, hogy a riportalanyait nem engedi szóhoz jutni, attól, hogy ordenáré, ha kell 8nem kell) ha nem, én nem tudok azonosulni. Na, jó kis körmondat volt, de megérted. Jó rágódást.

filiszteus

#8269 jobb egy zugpap tíz tyúknyaknál...

2012-02-24 17:55

Felmerült az a kérdés is, hogy kicsoda Martonffy István?
2 lehetséges válasz is adódik a kérdésre:
-egy szekta zugpapja
-építész
http://kepfeltoltes.hu/120224/martonffy2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/120224/martonffy_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
filiszteus

#8270 sasjózsi kell a zembereknek

2012-02-24 18:08

#8268: Anti-Filiszteus, vagy más néven demokrata - Re: sasjózsi...

Hatalmas hiba Fábryt összehasonlítani sasjózsival.

Fábry:

-valóban idegesítő, hogy belevág a vendégei szavába

-mára kifulladt a műsora

-használ időnként trágár kifejezéseket

viszont

-minden mondatából kiderül, hogy nagyon művelt és tájékozott

-jó humora van

-remekül improvizál

-a trágár kifejezések soha nem öncélúak, töltelékszavak nála, hanem inkább csak plasztikussá teszik a mondandóját

 

sasjózsiról még beszélni sem érdemes, olyan színvonaltalan, gagyi és primitív az egész jelenség

 

Ha azt hiszed valami politikai irányultság miatt ez a véleményem, arra két dolgot mondanék:

-Fábryra egy liberális, zsidó ismerősöm hívta fel a figyelmemet (igaz mióta kiderült Fábry hovatartozása, már nem kedveli annyira)

-sasjózsiról 89 előtt szóról-szóra ugyanez volt a véleményem

 

Azt nem vitatom, hogy kell a zembereknek. A zemberek szívják a Munkás cigarettát és isszák a kommersz szeszesitalt is.

Anti-Filiszteus, vagy más néven demokrata

#8271 Re: sasjózsi kell a zembereknek

2012-02-24 19:14

#8270: filiszteus - sasjózsi kell a zembereknek

Te bele fogsz ebbe gárgyulni. Olyan, mint mikor valakinek üldözési mániája van. Vagy az is van.

filiszteus

#8272 Mi az, hogy! Nagyon is!

2012-02-24 19:54

#8271: Anti-Filiszteus, vagy más néven demokrata - Re: sasjózsi kell a zembereknek

Van! Álmomban gyurcsányhívő nyuggerek üldöznek kerekes bevásárlószatyorral.

Anti-Filiszteus, vagy más néven demokrata

#8273 Re: Mi az, hogy! Nagyon is!

2012-02-24 20:03

#8272: filiszteus - Mi az, hogy! Nagyon is!

Aljas szemét! Hogy szörnyülködjél, tegnap a siófoki piacon vettem egyet magamnak, miután én sem bírok 4-5 kilónál többet cipelni. Hét végén unokadömping lesz, miután bejárónőt nem tartok, magamnak kell mindent megoldanom. Nem szégyellem a nyuggerkocsit. Fogok még olyat is venni. aminek a teteje ülőke, megfáradok az úton, csak ráülök kicsit. Itt még nem tartok, de két műtött lábam van, úgyhogy viccelődj nyugodtan a bevásárlókocsin. Lelkivilágodhoz illik. Nem kell bocsánatot kérned, nem illik hozzád. Azért anyukádnak vegyél egyet, neki is jól jöhet.

filiszteus

#8274 Re: Re: Mi az, hogy! Nagyon is!

2012-02-24 20:20

#8273: Anti-Filiszteus, vagy más néven demokrata - Re: Mi az, hogy! Nagyon is!

Van egy kis baj az arányérzékeddel. Aljas szemétnnek nevezni valakit, mert a kerekes bevásárlókocsin viccelődik, azért elég abszurd. Nektek ezt is szabad, úgy látszik. Semmi baj! Ez a hangvétel pont ide illik, erre a vitafórumra.

Még mindig jobb, mintha el is gázolnál. Most megint rosszat fogok álmodni.

SZATYOR

#8275 Re: Mi az, hogy! Nagyon is!

2012-02-24 21:59

#8272: filiszteus -  ÁLMOMBAN GYURCSÁNYHÍVŐ NYUGGEREK ÜLDÖZNEK.....

INKÁBB EGY JÓ NEDVES KIS PUNCIKÁRÓL ÁLMODOZZÁL, TE FASISZTA!!!