Tiltakozás a Gyurcsány Ferenc elleni koncepciós eljárás miatt

Quoted post

filiszteus

#8253 Re: Re: Nem csak a szegénység...

2012-02-23 22:29

#8252: - Re: Nem csak a szegénység...

Mondom, beszéld meg ezt elsősorban azon fórumozó elvbarátaiddal, akik törpecigányozzák Orbán Viktort.

Olyan jellemző történeteid vannak.

Ajánlanék azért két dolgot:

-csinálj egy statisztikát, a magyarországi népességen belül a cigányok számaránya, összevetve a börtönök etnikai arányával

-nézzél bele találomra a Facebook vagy az iwiw fotóiba, fiatal cigányt nem nagyon látsz más pózban, mint boxoló alapállásban

Tudom, hogy néha előfordul, hogy megvadult juhok farkasokat tépnek szét, de azért elég ritkán...

Válaszok


Vendég

#8255 Re: Re: Re: Nem csak a szegénység...

2012-02-23 22:44:38

#8253: filiszteus - Re: Re: Nem csak a szegénység...

te vagy rá kíváncsi és a statisztikákban "kissé" kételkedem a személyes ismeretanyagomat tekintve a témában. Íme egy saját tapasztalat is, hogy tovább dühönghessél azon, hogy ebben sincs igazad:

Egy kora téli estén munkából hazafelé menet a 8. kerülethez közel bandukoltam hazafelé. Szemből közeledik két tagbaszakadt cigány fiatalember, akik arcáról messziről láttam, hogy nem tetszem nekik. Gyorsan végignéztem magamon és rájöttem, hogy mi az. Tél lévén téli kabátot viseltem, legalábbis nekem csak az volt az a kabát, de pechemre hasonlított szélsőjobbos csoportok bizonyos kedvelt ruhadarabjához. Az utcán senki, csak mi hárman. A két fiatalember csupa kosz - építőipari munkásokon látni olyat és nem épp nyámnyila (míg én kabátot viseltem, ők a munkás ruhával beérték a hidegben) alakok: semmi kétség, ha meg akarnak ruházni, laposra verhetnek. Mi történt? Semmi. Nem tetszettem nekik, ezt láttam a tekintetükön, de egyetlen szót sem szóltak hozzám, mellettem elhaladva is végig teljes csendben mentek tovább a 8. kerület irányába.

Az egész az én hibám volt. Semmi szükségük rá, hogy mások a tudtukra adják, hogy gyűlölettel néznek rájuk, van ezzel bajuk anélkül is bőven. Azt nem tudhatták, hogy ez a kabát nekem nem jelent semmit. Nekik annál többet: azt, hogy én is azoknak a táborát gyarapítom, akik nem nézik őket embernek (mint te). Ezek a nem embereknek (vagy inkább állatoknak) nézett fiatalok csak hagytak tovább menni, pedig... A kabátot rögtön nyugdíjaztam. Nem sértegetek vele senkit.