Bucsui út forgalomkorlátozása

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Bucsui út forgalomkorlátozása petíció automatikusan generált fórumtémája

Z.

#26 Re:

2016-09-11 09:41

Kedves petíciót indító Hölgy!Mint már mondtam nem a sebesség korlátozással van a baj,bár ez a 40 km/h vicces!Ha haladok az úton ekkora sebességgel és mögöttem jön egy verseny biciklis szintén kb.ilyen sebességgel és ha nekem véletlenül fékeznem kell akkor a bringás hátulról belém csúszik...a hibás nem én leszek,a bringás meg majd fizetheti az autóban keletkező káromat illetve ne adj Isten még sérülése is lesz!60 km/h sebességgel nyugodtan és baleset veszély nélkül lehetne ezen az úton haladni!

A másik az,hogy nem vagyok a sportolás ellen,sőt,mindenki bringázzon,fusson,sétáljon,csak szabályosan!Ön folyamatosan az autósokat szidja,miközben arról nem szól a fáma,hogy vannak (nem is kevesen)akik azt hiszik,hogy egymás mellett biciklizve vagy futva övék az út(és még mindig közútról van szó)!Ezekkel a sportolókkal van a legtöbb gond!A múlt héten 3 nő biciklizett egymás mellett,én lelassítottam,majd egy ideig követtem őket,mivel nem húzodtak le,megelégeltem és rájuk dudáltam,erre Nő létére bemutatott az egyik és még el is küldött melegebb éghajlatra!Akkor velük mit kellett volna tennem?Lelassítottam,nem húztam rájuk a kormányt stb.

Június hónapban 3-szor kellett mentőt hívni a bucsui körforgalomba,mivel 3 biciklis nem tartotta be a domb alján felfestett 30-as jelzést és levágta a körforgalmat,de mivel nagy sebességgel jöttek ezért a hídnál kicsúsztak és elestek,sőt az egyik annyira megsérült,hogy nyílt váll törése lett!Ha az autósokkal baj van akkor a bringásokkal is.

Legyen fokozott rendőri felügyelet,de akkor mindenkit ellenőrizzenek,sportolót autóst egyaránt!Ha valakinek hiányos a bringa felszereltsége illetve nincsen nála láthatósági mellény ami szürkületkor használni kell akkor bírságolják meg őket. Ha jól tudom akkor gyermekeknek a sisak is kötelező,ezt is felügyeljék!

Látom,hogy 200 aláírást gyűjtött,de ha Bucsu és Bozsok lakosai/autósai összefognak akkor sokkal több fog összegyűlni.Autósok mindig többen vannak!

További tisztelettel:Z.

Hajrá Bucsu

#27

2016-09-11 13:24

Azt szeretném megkerdezni, hogy az alairok kozott szereplo Budapest és egyéb tavoli helyeken élok hogyan jönnek ahhoz, hogy véleményt alkossanak egy olyan útról, amit talan még eletukben nem lattak vagy Bucsurol még csak nem is halkottak. Mi nem 200-an vagyunk, hanem sokkal többen.  Mi is megteszunk mindent ez ellen az agyrem ellen!!!!! A Haladás mindig a  csonakazo tavat hasznalta, amit felujitottak tobb szaz millioert, kulteri fittness park van es most epulik a sportkomplexumot sok-sok milliárdért.  Tobb kilométer szakaszrol szolnak a hirek jarda es kerekpar ut epiteserol Szombathelyen, tehat nyomatekosan felhivom a sportolok figyelmét erre a tényre!!!!!!  A szabályosan kozlekedokkel eddig sem volt problémánk.  A szülők meg nézzenek utána,  hogy egy 90 km/h legnagyobb sebesseggel használhato kozutra viszik edzeni a gyerekeiket. Ezzel szandekosan veszélynek kiteve oket. Gondolom a szülők meg fizetik a tagdijakat is az edzesekre. Azt akkor be kellene fizetni a kozutnak. Nekem senki ne mondja meg, hogy melyik utat hasznaljam, ha használhatom mindegyiket. Mi bucsuiak meg emellett tesszuk le a voksunkat. De nem mi fogjuk ezt elobb megunni, kitartunk mellette. Hajrá Bucsu!!

bucsui futó

#28

2016-09-11 18:00

Bucsui vagyok, így rendszeresen használom az utat autóval. És használom az utat, mint sportoló ember is, gyakran futok ott 10-15 km-es távokat. Mint futó sose volt problémám az arra közlekedő autósokkal, sosem zavartuk egymást, pedig az év és a nap különböző időpontjaiban is futok arra. Azonban mint autós rendszeresen meggyűlik a bajom a kreszt nem ismerő, be tartani nem akaró futókkal, kerékpárosokkal, görgkorcsolyásokkal. 

Biztos vagyok benne, hogy vannak autósok, akik gyorsan mennek (hol nincsenek?) és esetleg ezzel zavarják az arra közelkedő sportolókat, de én saját tapasztalataim alapján azt tudom mondani, hogy sokkal több sportoló használja az utat a szabályok be nem tartása mellett. Természetesen ők vannak felháborodva amikor pl. hárman-négyen kerékpároznak/futnak egymás mellett és én dudálva finoman jelzem, hogy szeretném megkerülni őket. Vajon a petició aláírói közt hány ilyen sportember van? Egyáltalán nem érzem jogosnak az ő felháborodásukat. Nem az autóval közlekedők azok akik veszélyeztetik őket, hanem saját magukat veszélyeztetik!

Továbbá megkérdezném, hogy az olyan emberek miért írják alá a peticíót akik mégcsak nem is az említett útszakasz közelében laknak? Csak azért mert ismerős/rokon/haver/puszipjatás (stb), de egyébként köze nincs a szóban forgó kérdéskörről ne akarjon véleményt nyilvánítani, nagyon szépen kérem.

Ifj Janzsó László

#29 Re: Re: Z.

2016-09-11 23:18

#25: Bodorkós Horváth Kata - Re: Z. 

 Kedves Kata !

 Az Ön által összegyűjtött 200 aláírás 99 %-a nem helybéli (szombathelyiek, budapestiek, körmendiek stb).

A szünösemajorban lakó családokat, a kertészetben és a lovardában dolgozókat, a lovarda vendégeit, a kertészet vásárlóit senki sem kérdezte meg. A mi életünket és megélhetésünket nagyban befolyásolhatja egy forgalomkorlátozás.

A bucsui lakosok többsége tiltakozik.

Minezek ellenére, ill. kellő körültekintés nélkül, Önök mégis keresztülviszik ezt a kezdeményezést. És még büszkék is rá... Szerintem ez inkább szomorú. De legalább sportszerűtlen.

Ifj. Janzsó László

u.i.: az öltönyösök témáját meg végképp nem értem, ha valaki minden különösebb cél nélkül, merő passzióból, vagy csupán az útvonal szépsége miatt autózik arra,- és még netán öltöny is van rajta-, az "istenkáromló " ???

Horváth Alíz

#30 Re:

2016-09-12 08:59

Mély felháborodással olvastam kezdeményezését! Elolvastam az itt írt kommenteket és szerencsére a negatív vélemények túlsúlyban vannak.Csatlakozom hozzájuk!

Bucsui lakos lévén én minden nap ezt az utat használom,reggel és este!Ön azt állítja,hogy csak és kizárólag az autósok a szabálytalanok,nem egyszer szembesültem avval,hogy a kerékpárosok és a futók egymás mellett trécselve sportolnak ami akadályozza a mögöttes forgalmat,amikor az autós mögéjük ér akkor sem húzódnak le hanem káromkodnak és mutogatnak.Valószínüleg ez betudható annak a téves eszmének,amely nagyon sok kerékpáros fejében él,miszerint ez az útszakasz kerékpár út;mivel kint van egy tábla.Ez egy információs jelző tábla. Így nem az autók veszélyeztetik őket hanem saját maguk.

Már más is kérdezte,de sajnos nem kapott rá választ,ezért most én is megteszem.Őszi,téli,esős időszakban mennyi sportoló fogja ezt az útszakaszt használni??Valószínüleg tartom,hogy minimális és Ön ezért szeretné "kisajátítani"!

Illetve azt is kérdezném,hogy milyen jogon nyilvánít véleményt olyan személy aki több 10 és 100 km-re lakik a szóban forgó úttól?Gondolom,sporttárs/puszipajtás aki életében nem ment végig ezen a szakaszon,sőt azt sem tudja,hogy hol van.

Ön meg sem próbál/próbált kompromisszumot kötni az autósokkal.Ez elég elszomorító!

Az újságírónak pedig üzenném,hogy munkája eléggé hiányos és kifogásolható,mivel a másik oldalt meg sem kereste és kérdezte pedig csak így kapnánk meg a teljes képet a helyzetről.

Horváth Alíz


Vendég

#31

2016-09-12 10:27

Érdekes, hogy amint megszólal, és véleményt mer nyilvánítani a másik oldal (bucsui lakosok, autóval az utat rendszeresen használók), a peticíót indító és aláíró emberek már egyből fröcsögnek. Mit szóltak volna ahhoz, ha a bucsuiak gondolnak egyet, hogy zárassuk már le az utat a sok szabálytalanul sportoló elől, és a másik felet meg sem kérdezik? Biztos vagyok benne, hogy a peticíót indító kedves hölgy lett volna legjobban felháborodva és sírva futott volna a médiához. Mert az ugye a legkönnyebb út...
Nem a közös megegyezésre törekedés...

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2016-09-12 14:30Vendég

#33

2016-09-12 16:59

Kedves Hozzászólók!

Minkét  fél hozzászólását olvastam itt és a közösségi oldalon is. Nem tartozom egyik közé sem. Meg is értem Mindenki véleményét és tiszteletben tartom. Hozzáteszem, nem Mindenki kulturáltan teszi. Indulatokkal pedig nem lehet eredményre jutni.

Úgy gondolom, a bucsuiak részéről félreértést történik. Nem egy Hölgy akaratáról van szó, hanem több közösség összefogásáról. Ő képviseli több közösség érdekeiket a többiek mögötte állnak. Sehol nem olvastam, hogy "én-én". S megjegyzem, ritkán szólal meg, de akkor is kulturáltan  válaszol. Megértem, ha nem megy arra a szintre, amilyen szinten néhányan ellene vannak. Tetszik, hogy van tartása! A Vas népe írásából is ez jött le. Én szivesen megismerném, tetszik a hozzáállása! Van kitartása ez az eredményein is látszik. Bár ő ezzel soha nem érvelt.

A másik félreértést abban látom, hogy ők nem elvenni akarják a bucsui lakosok útját, hanem továbbra is használni csak biztonságosan és ezért indult a beadvány is.

Tehát sebességkorlátozást ez nem egyenlő az elvétellel a kisajátítással.  Erről szó sincs!

Az meg, hogy peticíóját nem csak helyiek írják alá! Nem gondoltak  kedves bucsui lakósok arra, hogy valakik évekig itt éltek, sportoltak és elköltöztek, majd szülőkhöz visszajárnak és akkor  kijönnek egyet futni, bicajozni. Én az aláírok között 2 volt szombathelyi válogatottat ismerek. Vagy valaha éppen itt nyaraltak és bicajoztak családostul itt az Alpokalján?!

A másik egyetértek abban, hogy igen, máshol is előfordul és ahogy írták ezen az úton is, hogy a mai technika világában bedugják mikrofonnal a fülüket és úgy mennek az uton. Így tényleg nem hallják a gépjárművek közeledését. De őszintén hány ember vezetés közben is bedugja a telefont fülhallgatóját. A kerékpárosokkal is igen van baj hogy nem egymás mögött hanem mellett mennek. Így megértem Önöket is.

Megértem a bucsuiak zugolódását, hiszen korlátozva lennének, de Mindenki  biztonsága a fő cél. Ezt a Vas népe cikkben nyilatkozta is a Hölgy, mert azt mondta," hogyha mindenki rendeltetésszerűen használná az utat, erre a peticíóra nem is lett volna szükség". És itt a MINDENKI szón van a hangsúly! Az utat használókról beszélt, független attól, hogy melyik oldalt képviseli.

Talán az a baj, hogy az indulatok mögött nem vesszük észre a lényeget.

Természetesen az itt sportolók sem szentek, egy-egy esetben,-ahogy a bucsi lakósok írják sokszor,-biztosan ők is hibásak, és ha megszületett/tik a döntés az Mindenkire érvényes, azt Mindenkinek BE KELL TARTANI!

Én a magam nevében kívánok a Hölgynek ezeknél a napoknál szebbet, a sportolóknak jó eredményt, az itt mozogni vágyóknak kellemes kikapcsolódást az autósoknak pedig biztonságos vezetést és jó utat és békés egymásmellett élést!

Tisztelettel.

ui: remélem nem  sértettem egyik fél érdekét sem


Vendég

#34 Re: Re:

2016-09-27 21:49

#13: Szimba - Re:  

 Tisztelt Sportszerető Elvtárs !

Az emberi élet nem tartozik egyik párthoz sem,csupán a közlekedési morált kellene előtérbe helyezni !!

Remélem a nagy hozzáértését a pénteki összejövetelen bővebben is kifejti !!

Várjuk szeretettel Pénteken 17 órakor a bucsui út elején.

 
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook