Bucsui út forgalomkorlátozása

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Bucsui út forgalomkorlátozása petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#1

2016-08-19 14:10

Szombathely város polgármestere több ízben rázta meg gyermekeim kezét sportteljesítményüket elismervén (fiam nemzetközi bajnok, többszörös országos bajnok, többszörös diákolimpiai bajnok profi görkorcsolyás, országos bajnok long track koris, diákolimpia kétszeres bronz érmes gyorsasági jégkoris és még hosszan sorolhatnám a példákat, nagylányom tekintetében és több koristársa nevében is) és szégyenére soha meg nem kérdezte, fel sem merült benne, hogy hol is készült fel ezekre a remek versenyekre, egyel több vagy kevesebb, nem hiszem, hogy érdekli. Sajnos.
Nikee

#2 Re:

2016-08-19 14:45

#1: -  

 Úgy gondolom, hosszú évtizedekig háttérbe szorult a sport, vannak gyermekek, akik ebben az időben sportoltak, kicsit kevesebb figyeemmel és több akadállyal kellett megküzdeniük...  DE!  Az utóbbi években világosan látszik, hogy nagyobb figyelmet, s ezáltal támogatottságot kap az egészséges életód, a sport - nem feltétlenül csak az anyagiakra gondolok.

E petíció olyan dologról szól, ami nem kerül pénzbe, ezért bízom az eredményességében! Bízzon benne Ön is!

Egészségre-, sportra-, aláírásra fel!

Kata, köszönöm a kezdeményezést!


Vendég

#3

2016-08-19 20:45

A levél tartalmával teljesen egyetértek,mi is gyakrabban kerékpároznánk a feleségemmel ezen az úton, de éppen azért nem tesszük, mert nagyon szűk, emiatt a feleségem fél itt közlekedni,mert némelyik autós éppen hogy el nem sodorja.Bennem is megfogalmazódott már,hogy kitiltatnám a gépjárműveket erről az útról, úgyhogy nem volt kérdés, hogy aláírom-e a petíciót.
HWR
Vendég

#4

2016-08-19 22:11

Egyetértek, én is többször futok ott. Remek ötlet, ha csak a gyalogosok és biciklisek birodalma lehetne. Az autósok sem veszítenének sokat, hiszen két közeli (ráadásul jobb minőségű) alternatívából is választhatnak - én is azt teszem, amikor arrafelé megyek kocsival.


Vendég

#5 Re:

2016-08-20 08:20

#4: HWR -  

 Nékünk ez az ut mellet van a kertünk! A kertbe vallo kijutást ( mivel a föld müveléséhez gépekre is szükség van) és a termény szállitásához gépjármüt veszek igénybe! Gondolt erre is mikor a teljes forgalom korlátozást irta. Aszt tapasztaltam én is, hogy sok autos nem a megengedet sebességel közlekebik. De ehez elég lenne töbszöri rendöri jelenlét, és nem a teljes forgalom korlátozás.

 


Anonymous

#6 Re: Re:

2016-08-20 08:35

#5: - Re:  

 Kedves Hozzászóló !

Természetesen gondoltam a földtulajdonosokra illetve a majorba járó honfitársainkra is. A teljes útzár  alatt a Behajtani Tilos ! kivéve célforgalom! kiegészítő tábla kihelyezésére gondoltam, így már biztosítva lenne azoknak a behajtása, akiknek , de csak is azoknak , akiknek ott dolguk van! Úgy gondolom, hogy amikor öltönyös, nyakkendős Úriemberek autóznak arra, azok nem kapálásból jönnek. 

Nos a forgalomkorlátozást, így szeretném elérni, és, hogy tényleg csak a célforgalom használja az utat arra kell  a többszöri rendőri jelenlét! Ez a biztonságunkat szolgálná illetve az eddig arra autózókét is, hiszen a 89. sz. úton jobb körülmények között tudnának biztonságosan úticéljukhoz elérni.

Gondolom ez így Önnek /Önöknek is megfelelő lenne illetve a nekünk sportolóknak is. Kérem álljon Ön is mellénk, mindkettőnk biztonsága érdekében. Mi békés egymásmellett létet , úthasználatot, biztonságot szeretnénk.

Köszönöm!


Vendég

#7

2016-08-20 12:00

Gyakran bringázom arra én is és engem is nagyon zavarnak a száguldozó autósok. Támogatnám akár az egész szakaszról való kitiltásukat is.

Anonymous

#8 Re: Re:

2016-08-20 13:12

#2: Nikee - Re:  

 Köszönöm szépen a támogatást! 


Anonymous

#9 Re:

2016-08-20 13:14

#3: -  

 Nagyon szépen köszönöm! Bízom benn együtt sikerül!  Várunk majd a közös találkozón a "régi bucsui útnál" -szeptemberben. 


Anonymous

#10 Re:

2016-08-20 13:16

#4: HWR -  

 Köszönöm szépen! Várunk szeptemberben !


Vendég

#11

2016-08-21 19:44

Egyetértek a szándékkal.
adófizető közlekedő

#12

2016-08-24 11:11

Nem hinném, hogy azért kéne lezárni egy sokmillióból épült közutat, mert valaki azt a saját céljaira, nem az eredeti rendeltetése szerint szeretné használni! 

Sportolni, bringázni, kirándulni nem közúton kell, erre vannak a parkok, sportpályák, tessék azokat használni!

Vagy fideszesnek tetszik lenni, mert akkor még megérteném, hogy egy egész közutat ki akar sajátítani a privát időtöltésére! A többiek meg, akik rendeletetés szerűen szeretnék használni egy az adójukból épített közutat, meg szívjanak, kerüljenek, legyen több az üzemanyag, nagyobb a környezetszennyezés, mert az elvtársnő itt szeretne kikapcsolódni! 

Mégis mi a rák  faszáért költik a milliárdokat a sportlétesítményekre?! Azért, hogy egyeseknek az nem elég jó, ezért ki akarnak sajátítani sokak által használt közutakat?! 

Még jogállamban élünk egyáltalán?!

Szimba

#13 Re:

2016-08-24 17:22

#12: adófizető közlekedő -  

 Kedves Adófizető Közlekedő!

Köszönöm hozzászólását!

Tájékoztatom, nem vagyok sem fideszes, sem elvtársnő!

Ha Ön és a többiek, ahogy Ön írja, rendeltetésszerűen használnák a "régi bucsui utat", akkor erre petícióra nem lenne szükség! Az igaz, ha a 89. számú úton közlekedik a szóban forgó út helyett, akkor 1,5 km hosszabb. Viszont a 89. számú út, mivel jó minőségi és egyenletes sebességgel lehet rajt közlekedni, nem kell a kanyarok illetve a gyalogosok, kerékpárosok, szembejövő forgalom miatt lassítani,állandóan sebességet váltani, sokkal takarékosabb az üzemanyag fogyasztás szempontjából, illetve ezáltal kisebb a környezetszennyezés is. Nem beszélve a 89. számú út biztonságosabb is!

Ha Ön megmutatja nekem, hol van olyan sportpálya,  ahol 10-20km, maraton,  50km vagy 100 km -es országúti versenyre fel lehet készülni, igérem továbbiakban azt fogom saját privát időtöltésemre használni!

Az Ön stílusos megszólalása .... hagy némi kívánni valót, de ennek ellenére köszönöm véleményét!

Bízom benn, hogy az úton sportoló gyerekek , felnőttek sok szép eredményt szállítanak haza Magyarországnak a különböző Európai,- Világbajnokságokról, Nemzetközi versenyekről és 4-8-12 év múlva az Olimpiáról, hogy legyen kinek szurkoljon!

 

 


Vendég

#14 Re: Re:

2016-08-24 21:39

#13: Szimba - Re:  

 Mindennek meg van a saját rendeltetése, az úttest az autóké, inkább tiltsuk ki onnan a gyalogosokat, elvégre nekika járdákat építették, nem a közutat. Pontosan értem a hozzászólót, ám olybá tűnik Ön nem érti az ironiát. Adott Ön, akinek a maratonfutás a kedvenc elfoglaltsága, ezért ki szeretne sajátítani egy olyan közutat, ami mások által rendeltetésszerűen használt közút. Futni aszfalton nem túl egészséges, így javasolnám, inkább kérjen egy értelmesebb petícióban egy salakos futópályát. 

Nem láttam a nevét egyetlen világverseny dobogósai között sem. Ámbátor előfordulhat, hogy elkerülte a figyelmemet. 

Mindazonáltal megértem az úr felháborodását, egy gyenge minőségű aszfaltozott utat nem a legegészségesebb dolog gyermekek (sem felnőttek) sportolására kisajátítani, nem tesz jót az ízületeknek. Inkább kérjen egy megfelelő futópályát, ne a környékbeli ingatlantulajdonosokat bosszantsa ezzel az abszurd és teljesen indokolatlan kéréssel. 

csla

#15 Re: Re: Re:

2016-08-25 22:49

#14: - Re: Re:  

Nem, az úttest nem az autóké. Az úttest az autóké, a motoroké, a kerékpároké, de még a lovaskocsié is, a többiről nem is beszélve... sőt, bármilyen hihetetlen, még a gyalogosoké is, amennyiben nincs járda kiépítve az úttest mellett. Bizony, és mindegyik rendeltetésszerű használat.

e

#16 Re: Re: Re:

2016-08-26 06:50

#14: - Re: Re:  

 Kedves Szimba és Adófizető, Közlekedő!

A félreértés egyértelmű! Senki sem saját önös céljaira szertné kisajátítani az utat. Ez azoknak az autósoknak a célja, akik nem tudják normálisan használni, ezzel eleve szűkítik a használók körét is, hogy ott tudjanak száguldozni. Így is meg lehet közelíteni a kérdést.

A másik dolog: nem kell ahhoz világversenyen dobogósnak lenni, hogy egy sportolni vágyónak igényei legyenek. Bár pont Katának nagyon komoly eredményei vannak és még sok sportolónak is , akik azt az utat használják.

A salakos futópályáról pedig annyit, hogy az lenne igazán önző dolog, ha azt kérnénk.

Összegezve: szerintem nem kérünk ördögtől való dolgot, nem hiszem, hogy ezzel az ott lakóknak és a földtulajdonosoknak kárt okozunk. Amennyiben úgy gondolják, hogy mégis, vegyék fel velünk a személyes kapcsolatot és jussunk közös nevezőre. Annak több értelme van!

Bodorkós Tamásné, Horváth Kata

#17 Re: Re: Re: Re:

2016-08-26 10:15

#16: e - Re: Re: Re:  

 Köszönöm  :)

Rita

#18

2016-08-26 14:32

Javasolnék  egy  30km/h sebességkorlátozást , és pár rendőri ellenőrzést.   Ez elvenné a kedvét a száguldozó  autósoknak .


Vendég

#19 Re: Re: Re: Re:

2016-08-31 10:42

#16: e - Re: Re: Re:  A salakos futópályáról pedig annyit, hogy az lenne igazán önző dolog, ha azt kérnénk.

 Adva van egy keskeny, viszonylag rossz burkolatú autók részére épített út. Erről éppen azok kitiltása, akik részére épült, azért, mert mások nem rendeltetésszerűen szeretnék használni, pont hogy önző dolog.

Egy salakos futópálya viszont egy forgalmasabb parkban sokkal több ember érdekét szolgálná, mint egy burkolata miatt sportolásra alkalmatlan, emiatt egészségkárosító autók számára készült út kisajátítása.

Ingyenes sportolási lehetőséget biztosító nyilvános létesítmények létrehozás sem önző, sem ördögtől való cél, a petíció célja viszont az!

 

M.

#20

2016-09-09 21:53

Legközelebb mi jön?  A Bucsu -Bozsok közötti út? ?????? A bozsokiak meg kerüljenek Ausztria felé? ???? Aki naponta többször teszi meg ezt az utat, annak nagyon sok km. Mi ezt az utat tobb 10 éve használjuk, mi menjünk másfelé, mert Szombathely kicsi? 

Z.

#21 Z.

2016-09-10 11:29

Kedves Hölgyem!Egy kicsit el kellene gondolkodnia a petícióján!A szóban forgó út mellett nagyon sokunknak van földje amit meg kell munkálni illetve le is kell aratni,csakis ezen az útszakaszon tudjuk megközelíteni földjeinket a munkagépekkel,autókkal!Vannak akik a méheiket teszik ide ők is csak erre tudnak jönni!A forgalom kitiltást egy kicsit túlzónak találom,sebesség korlátozás pontosan megfelelne!Nagyon sok embert haragított magára!Ön nem csak ezen a szakaszon tudna edzeni,miért nem megy Gencsapátiból Perenye fele,körülbelül a távolság annyi.A bucsui lakosok évek óta ezt az utat használják!Önöknek mint sportolóknak is be kellene tartaniba kreszt,nem egymás mellett biciklizni és futni,akkor nem lenne sem dudálás és leszorítás!Amit Ön írt esetet az sem szabályos,ha Ön a bal oldalon fut az edző a jobb oldalon halad Ön mellett akkor az érkező autós nem tudja Önt biztonságosan kikerülni mert fent áll a veszélye annak,hogy eléri a jobb oldalon haladó biciklist!Illendőbb lett volna először kompromisszumot keresni az autós társakkal mint indítani egy ilyen eszement folyamatot!A másik pedig az,hogy az autósok fizetik a súlyadót amiből ezeket az utakat felújítják,Önök sportolók mit fizetnek,hogy használhassák ezeket az utakat?Semmit!Az utat folyamatosan karbantartják,letolják a havat,vágják a fűvet,ha ez forgalon elöl elzárt terület lesz akkor nem fognak csinálni semmit,az út minősége romlani fog.Holt időszakban sem használják az utat a sportolni vágyok,gondolok itt az őszi,téli hónapokra!Akkor mi lesz,parlagon kell hagyni ezt az utat?Kérem gondolja végig kommentemet,nem kell szítani a feszültséget!

a

#22

2016-09-10 15:50

Teljesen érthető a kezdeményezés, hisz sok embernek nyújt ez az út - kényszerből - sportolási lehetőséget, főként azoknak, akiknek már a hosszabb távok megtétele jelent kihívást. Valóban a Csónakázó-tó, a Sugár úti sportpálya erre a célra nem alkalmas, a parkerdei út szintén közút, a mellette futó erdei utat a lovasok szinte használhatatlanná teszik. Ez a petició mutat rá, hogy mekkora igény lenne egy hosszabb távú kerékpárútra, ami egyben a gyalogosok, kirándulók, futók igényeit is szolgálná. Érthetetlen, hogy a XXI. században nem köti össze a megyeszékhelyt Kőszeggel, Bükkel, vagy Sárvárral önálló kerékpáros út - és itt nem a közúttól sárga csíkkal leválasztott pótmegoldásra gondolok - ami mindenki igényét megfelelően kielégítené. A Kőszeg felé vezető út a Perint/Gyöngyös partján, az Abért-tó mentén elvezetve igazi élményúttá válna. A kezdeményezést jónak találom, azonban az igazi megoldást egy hosszútávú, a megyeszékhelyt és a megye turisztika központjait összekötő, többfunkciós, önálló kerékpárútban látnám. 

Bodorkós Horváth Kata

#23

2016-09-10 19:12

#21: Z. - Z. 

 

Kedves Hozzászóló !

Természetesen gondoltam a földtulajdonosokra illetve a majorba járó honfitársainkra is. A teljes útzár  alatt a Behajtani Tilos ! kivéve célforgalom! kiegészítő tábla kihelyezésére gondoltam, így már biztosítva lenne azoknak a behajtása, akiknek , de csak is azoknak , akiknek ott dolguk van! Úgy gondolom, hogy amikor öltönyös, nyakkendős Úriemberek autóznak arra, azok nem kapálásból jönnek. 

Nos a forgalomkorlátozást, így szeretném elérni, és, hogy tényleg csak a célforgalom használja az utat arra kell  a többszöri rendőri jelenlét! Ez a biztonságunkat szolgálná illetve az eddig arra autózókét is, hiszen a 89. sz. úton jobb körülmények között tudnának biztonságosan úticéljukhoz elérni.

Meg kellene néznie Önnek a KRESZ-t , mit ír, ajánlom figyelmébe!Egyébként edzőm állandóan a kavicsos padkán kerékpározik, ha rendszeresen jár arra , akkor kellett látnia!

Súlyadóról meg annyit, mi is fizetjük, mert családunkban van autó!

Miért nem Perenye és Gencsapáti között edzem? Mert szombathelyi lakós vagyok! Egyébként a Haladás versenyzője, edzőm is szombathelyi!

Gondolom ez így Önnek /Önöknek is megfelelő lenne illetve a nekünk sportolóknak is. Kérem álljon Ön is mellénk, mindkettőnk biztonsága érdekében. Mi békés egymásmellett létet , úthasználatot, biztonságot szeretnénk.

Köszönöm!

e

#24 Re: Re: Re:

2016-09-10 19:15

#14: - Re: Re:  

 

» ki szeretne sajátítani egy olyan közutat, ami mások által rendeltetésszerűen használt közút. «

Azt hiszem ez itt a legnagyobb félreértés. Nem egy ember szeretne elvenni egy utat az autós társadalomtól, hanem több száz rendszeresen itt sportoló környékbeli szeretne biztonságban lenni attól a pár autóstól, akik pár perc spórolás miatt még mindig nem hajlandóak a főutat használni. Az pedig, hogy az ottani földterület-tulajdonosok továbbra is mehetnének erre, többször is le lett írva.

 

 

 

Bodorkós Horváth Kata

#25 Re: Z.

2016-09-10 20:33

#21: Z. - Z. 

 Kedves Hozzászóló! Még annyit megjegyeznék, hogy szíveskedjék megnézni hányan írták alá eddig itt a petíciót. A cikkben sem rólam van szó, hanem több sportág sportolóiról illetve azokról, akik szabadidőben itt sétálnak és kerékpároznak, mozognak! Ugyanakkor hol van az leírva, hogy más település lakói nem futhatnak, mozoghatnak ezen az úton! Mellesleg állandó lakcímem, mint már írtam Szombathely, így nem értem mért kellene Gencs-Perenye között edzenem! A két település közti útszakasz pontos távolsága nincs 1 km, tehát itt sem értem Önt. Talán mielőtt hozzá szólt illet volna néhány dolognak utána nézni!

De, hogy ne érje váratlanul, tájékoztatom, hogy a Magyar Közút meghozta döntését, megvizsgálta a most már több mint 200 ember beadványát és úgy határozott, hogy 40 km/h sebességkorlátozást vezet be! Tájékoztatom, hogy most a Rendőrség megkeresése következik, melyben a fokozott rendőri jelenlétet, illetve véletlenszerű sebességmérést kérünk.

Tisztelettel: Kata