Bucsui út forgalomkorlátozása

Kedves Vasi Sportolók! Kedves Családok! Kedves Mindenki, aki egyetért e levél tartalmával! :)

Én Bodorkós Horváth Kata szombathelyi atléta-gyalogló vagyok. Talán néhányan már ismertek, rendszeresen  Szombathely és Bucsu között a " bucsui" úton készülök fel versenyeimre.

 Sok évi tapasztalat után, amit a bucsui út forgalmáról, motorosok, autósok közlekedési magatartásáról szereztem, úgy döntöttem lépnem kell a biztonságos sportolásunk érdekében. A Szombathelyi Futóklub tagjai támogatásával elindultam egy úton, ami nem lesz könnyű , de teljesíthető. Ehhez szeretném kérni a segítségeteket, csatlakozzatok hozzánk, legyen MIÉNK IS a bucsui út. A Facebookon megjelent felhívásomat sokat lájkoltátok, hozzászóltatok, megosztottátok. A hozzászólásokból egyértelműen látszik, hogy nagyon sokan vagyunk azonos véleményen, sokan tapasztaltuk, hogy az ott közlekedő gépjárművek nagy része (tisztelet a kivétel) semmibe vesz bennünket, leszorít az útról, ránk húzza a kormányt, stb. 

Célom, forgalomkorlátozás, sebességkorlátozás, többszöri rendőri jelenlét ezen az úton. Ezen szűk, kanyargós, gyenge minőségi út mellett húzódik másik két út-egy jó minőségú  főút és a 89-es számú elkerülő út sok-sok milliárdból épült-, amely elbírná ezen mezőgazdasági út forgalmát. Igazából ezen az úton rövidítés céljából (pár km-rel rövidebb) illetve talán a mi bosszantásunk céljából közlekednek.

Tervemet minél több csoporttal szeretném megismertetni a siker érdekében magam /magunk mellé állítani. Gondolok itt a Kerékpárosokra, Triatlonistákra, Görkorisokra, Szabadidős Sportolókra, Családokra stb. akik szeretnek itt sportolni, kikapcsolódni.  Itt kérem a segítségeteket, aláírásotokat, ha egyetértetek Velem, Velünk.

Ha már sokan vagyunk, akkor levélben, majd személyesen is megkeressük a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t, Rendőrséget, Megyei Önkormányzatot, illetve a Szombathelyi, Séi és a Bucsui Polgármesteri Hivatalt. Mindezek mellett szeptemberre szervezünk egy közös sportolást ide a bucsui útra, futást , sétát, kerékpározást stb. , melyre meghívjuk a médiát: TV-t , sajtót- itt jelenlétetekre számítunk.


Kérem támogatásotokat, segítségeteket, hiszen közös a célunk, hogy biztonságos úton tudjunk kikapcsolódni, szabadban mozogni, kirándulni, sportolni, edzeni ...!

Ha egyetértesz célunkkal, kérlek támogasd aláírásoddal.

Köszönöm!

Mottom: Ez is egy fal, amit le kell dönteni! 

1. képen látszik milyen keskeny az út. Az Opel a felmérő autót előzi! (Google Maps)

2. kép az általunk is használt út Szombathely-Bucsu 6,17 km

3. kép 89. sz. elkerülő út Szombathely-Bucsu 7,78 km, tehát 1,6  km -el hosszabb az út, viszont nagyságrendileg jóval jobb minőségű, mellesleg a gépjárművel közlekedőknek készült.